Er du en af de heldige, der skal med til et af årets mange bryllupper? Så er du sikkert på udkig efter en bryllupsgave.

Vi har samlet en masse god inspiration til dig, der leder efter en bryllupsgave. Her kan du finde ideer til, hvad du kan give brudeparret i bryllupsgave.


Du skal til bryllup, og du kan godt begynde at glæde dig, for en bryllupsfest er en særligt god fest. Parret, der skal giftes, har samlet de mennesker, de holder allermest af og brugt lang tid på at forberede festen. Musik, mad, borddækning. En bryllupsfest er som regel lang tid undervejs, så du har både god tid til at glæde dig sammen med bruden og gommen men også til at finde den helt rigtige gave til dem.

Bryllupsgave - Top 20 oplevelsesgaver

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på Marienlyst Strandhotel

1 overnatning i dobbeltværelse med havudsigt & 3-retters menu er nogle af de ting, du får på et spaophold på MARIENLYST STRANDHOTEL.

Helsingør

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på HimmerLand

HimmerLand i Jylland er et af Danmarks nyeste & fineste spa- og golfresorts. Her er der mulighed for at genfinde energien.

Farsø

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på Ystad Saltsjöbad

I det sydlige Sverige finder du et af Nordens bedste spahoteller → Ystad Saltsjöbad.

Ystad

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på Kurhotel Skodsborg

Leder du efter den ultimative Spa-oplevelse? Så er Kurhotel Skodsborg Spa det perfekte valg. Her får du alt, hvad hjertet begærer.

Skodsborg

Ophold

Romantisk ophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods har engang været Karen Blixens tilholdssted - lad det være dit for en weekend med romantik, restaurant, spa og meget mere,

Ruds Vedby

Wellness & Spa

Spadag for to med vin & tapas hos Kurbad Limfjorden

Tag dig tid til en afslappende spadag for 2 med en, du holder af. Kom ned i gear med de mange spafaciliteter & nyd en tapas med vin.

Struer

Ophold

Spaophold på Hotel Skansen

Tag på en lækker weekendtur til Hotel Skansen. Her i kurbyen Båstad får du en spaoplevelse, der hører til blandt de bedste i Sverige.

Båstad

Ophold

Romantisk Spaophold på HimmerLand

Stik af fra hverdagen & tag på et romantisk spaophold. Slap af i Nordic Spa på HimmerLand til et ophold med forkælelse

Farsø

Ophold, Wellness & Spa, Smag

Spa & Gourmetophold på Marienlyst Strandhotel

Du bliver budt velkommen på Marienlyst Strandhotel med et glas champagne. Herefter kan du frit benytte spaadelingen.

Helsingør

Wellness & Spa

Spadag hos Kurbad Limfjorden

Trænger du til at trække stikket og slappe af? Så kan vi anbefale en Spadag hos Kurbad Limfjorden med mere ned 900 kvm. spa og wellness.

Struer

Ophold

Spaophold på Alter Meierhof

Alter Meierhof byder på 5-☆ spaophold inkl. Thermal Spa, Restaurant, Morgenmad og meget mere.

Glücksburg

Wellness & Spa

SpaDag på HimmerLand Spa

En dag i HimmerLand Spa føles som en miniferie, hvor det brede udvalg af bade, saunaer og behandlinger giver dig en følelse af velvære.

Farsø

Wellness & Spa

Spaophold på Fjordgaarden

Fjordgaarden i Ringkøbing får dig til at glide ned i tempo og slappe af i nuet med dit foretrukne selskab i deres nye kurbad faciliteter.

Ringkøbing

Ophold

Spaophold på Hotel Thinggaard

Kom væk fra hverdagens travlhed og nyd et spaophold med mange muligheder for behandlinger hos populære Hotel Thinggaard og Sydthy Kurbad.

Hurup Thy

Ophold

Romantisk ophold på Benniksgaard Hotel

Tag på et romantisk ophold i Jylland på Benniksgaard Hotel ved Gråsten - tæt på grænsen. Opholdet inkluderer bl.a. middag, kaffe & vin.

Gråsten

Wellness & Spa

Spadag på Kurbad Fjordgaarden

Kurbad Fjordgaarden byder dig velkommen i deres nye kurbad, hvor du ikke skal gøre andet end nyde alle de mange muligheder, der venter dig.

Ringkøbing

Wellness & Spa, Ophold

Spaophold på Hotel Budersand

3-dages ophold i deluxe-dobbeltværelse med privat balkon. Adgang til Spa, morgenmad og meget mere inkluderet.

Hørnum

Ophold, Smag

Getaway ophold på east Hotel Hamburg

4-stjernet ophold (2 nætter) i Hamborg på et af danskernes favorithoteller. Inklusive morgenmad begge dage og deres berømte sushi og vin.

Hamborg
 

Inspiration: Find den perfekte bryllupsgave

Hvis du vil give en personlig og sjov bryllupsgave, så er et madkursus en god gaveide.

Et madlavningskursus er både en sjov og lærerig aktivitet, hvor parret kan teste deres samarbejdsevner og nyde hinandens selskab over deres velsmagende hjemmelavede middag – og desuden kan madlavningskurset være en god investering til hjemmekokkerering i deres nye tilværelse sammen.

 

At finde og vælge den perfekte bryllupsgave kan være svært

Først og fremmest er det en helt særlig dag for brudeparret, og derfor ønsker mange at give en gave, som kan repræsentere denne specielle dag så godt som muligt. Hvem vil ikke gerne have, at brudeparret tænker tilbage på netop den gave, man selv gav, når de sender invitationer ud til kobberbryllup, sølvbryllup eller måske endda guldbryllup?

Derudover er det jo en gave til ikke bare én men to personer, der skal gives, så det gælder altså om at vælge en bryllupsgave, som både gom og brud bliver glade for. Det kan jo være, at hun er til rolige oplevelser med fokus på wellness og selvforkælelse, mens han er til vilde oplevelser med fart og højt adrenalinniveau. Det er vist set før. Som gavegiver skal du altså finde en oplevelse, som begge parter vil kunne mødes omkring.

Det bedste sted at starte er nok at tænke på, hvad du synes, brudeparret enten mangler eller fortjener at få og så vælge den gode bryllupsgave ud fra det.

Er det et travlt par, som egentlig oplever en masse forskelligt allerede?

Så har de måske brug for at tage et par dage ud af kalenderen og se hinanden dybt i øjnene på et romantisk weekendophold. Ophold er en god bryllupsgave, netop fordi man kommer væk fra hverdagens rammer og får tid til at gå lange ture, snakke om dit og dat eller læse en god bog. Et weekendophold kan give noget ro, hvis hverdagen er travl, så det kan de fleste jo have brug for, hvad enten det er en 10 års bryllupsdagsgave eller en 20 års bryllupsdagsgave, der skal gives.

Er det et par, som ikke oplever det helt store, og som har brug for at blive udfordret, sammen?

Så kan du overveje, om de vil synes, det kunne være sjovt at prøve ballonflyvning eller undervandsjagt? Det er to meget forskellige oplevelser, men begge idéer tager dem med ud i naturen for at give dem en fælles oplevelse enten i skyerne eller under vandet. Skal du give oplevelsen i en 30 års bryllupsdagsgave for eksempel, bliver de måske udfordret på nogle punkter, de ikke er vant til, og opdager måske nye sider af deres ægtefælle, selvom de har været gift i 30 år.

Forslagene her er bare eksempler på, hvordan oplevelser kan passe til enkelte par, men husk nu, at du kender brudeparret bedst, og derfor ved du helt sikkert også, hvilken type oplevelse, de helst vil ud på.

Din bryllupsgave skal skille sig ud på gavebordet

En bryllupsgave behøver ikke at fylde en masse, men gaven må gerne skabe opmærksomhed på bryllupsdagen, så både gæsterne og brudeparret bliver nysgerrige på, hvad det mon er, der gemmer sig bag gavepapiret.

Hos Truestory har vi tænkt på, at bryllupsgaven gerne må gøre modtageren nysgerrig, når den bliver givet. Derfor kan du tilvælge en gaveæske med chokolade i, når du køber en oplevelse hos os. Du kan samtidig skrive en hilsen på gavekortet, så gaven til bryllupsdagen bliver en både personlig og fin overraskelse til brudeparret.

 

Hvad hvis de ikke vil bruge bryllupsgaven alligevel?

Det kan jo ske, at brudeparret ikke vil bruge gavekortet med oplevelsen alligevel, og hvad gør man så?

Hos Truestory er der 14 dages fortrydelsesret, så brudeparret kan få det fulde beløb udbetalt, hvis de bytter gaven inden for 14 dage. Bytter de efter 14 dage er der fri bytteret. Alle oplevelser fra Truestory er gyldige i 24 måneder, og i den periode kan brudeparret bytte til en af vores andre oplevelser.

Det er altså ikke svært eller kompliceret at bytte en oplevelse, hvis den ikke lige falder i brudeparrets smag. Brudeparret kan endda bytte oplevelsen hjemmefra, så de slipper for at tage ind til en butik, stå i kø og så bytte gaven.

Derfor skal du give oplevelser i bryllupsgave

Når du leder efter idéer til bryllupsgave, skal du huske at overveje, om brudeparret ikke vil blive glade for en oplevelse. Hvorfor er en oplevelse en god bryllupsgave, tænker du måske, men faktisk er det et simpelt spørgsmål at svare på. Oplevelser er gode at give til brudeparret, fordi du på den måde kan give dem en personlig bryllupsgave, som fortæller noget om den relation, I har til hinanden.

Har I en joke kørende om, at brudeparret er stjernekokke, selvom de faktisk er det modsatte, så vil det være en sjov bryllupsgave at give dem et madkursus.

Hvad giver man i bryllupsgave?

Når du skal finde en bryllupsgave til brudeparret på deres store dag, kan det nogle gange være en god idé at alliere sig med venner eller familie. Dels for at undgå, at brudeparret får den samme ting eller oplevelse 2 gange, men også for at have et større beløb at give for. Hvis I er en hel venneflok, der går sammen, har I hurtigt penge nok til at give brudeparret en stor oplevelse, måske et ophold på Falkenberg Strandbad, eller en ting, som brudeparret har ønsket sig. Det kan fx være et stel fra Royal Copenhagen, som de samler på i forvejen eller en designstol, som de gerne vil have i stuen.

Få flere ideer til, hvad du kan give i bryllupsgave i denne video:

Hvad giver forældre i bryllupsgave?

Brudeparrets forældre er traditionen tro dem, der skal give de største gaver for at sende deres børn godt af sted ud i ægteskabet. Mange forældre vælger også at gives en personlig bryllupsgave, og til det er oplevelser jo netop en god ting. Det vigtigste er dog at huske, at den bedste bryllupsgave forældrene kan give, er at vælge noget, som viser, at de kender deres børn og ønsker dem den bedste dag. Der skal altså ikke lægges små hentydninger på gavebordet men derimod noget, som brudeparret med garanti vil blive glad for.

Hvor meget giver man i bryllupsgave?

Når du skal vælge et beløb til bryllupsgave, så kan man hurtigt blive i tvivl, for man har jo hverken lyst til at give for meget eller for lidt. Den gyldne regel må være, at jo tættere du er på brudeparret, jo højere er det beløb, du skal give gave for. Samtidig er det god skik, at gavebeløbet som minimum er tilsvarende kuvertprisen. Men det er samtidig vigtigt at huske, at en unik bryllupsgave ikke nødvendigvis behøver at koste mange penge. Du kan fx invitere brudeparret på en vildmarks tur, på middag hjemme hos dig selv eller give en have – eller homemakeover dag – det er både personlige bryllupsgaver og noget, der ikke koster en formue. Det kan være en god idé at give, hvis du fx er på SU og derfor ikke har så meget at gøre med i det daglige.

Det gennemsnitlige beløb for bryllupsgaver:
– Et forældrepar giver for 4.000 kr.
– Bedsteforældre giver for 2.000 kr.
– Øvrige familiemedlemmer giver for 500 kr.
– Venner og bekendte giver for mellem 270 – 460 kr.

Hvad skal du vide, før du tager til bryllup?

Nogle ting er standard til et bryllup, men har du aldrig været til et bryllup før, kan det være svært at vide, hvad der skal ske. Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, som kan poppe op, før du skal til bryllup.

Hvad koster et bryllup?

Den gennemsnitlige pris for et bryllup 
52.606 kr. var i år 2020 det gennemsnitlige beløb for et bryllup. Parrene brugte i gennemsnit 75.000 kr. på et kirkebryllup med præst, mens gennemsnitsprisen for en borgerlig vielse lå på 22.700 kr. 

Det er dog meget forskelligt, hvad et bryllup koster, da alle par har forskellige ønsker og drømme om, hvad et perfekt bryllup er for dem. Nogle bruger rigtig mange penge på et bryllup, mens andre holder et beskedent et, der ikke koster store summer. Det betyder dog ikke, at man ikke får et drømmebryllup. Der findes nemlig lige så mange forskellige bryllupper, som der findes par, og lige præcis det er det fine ved bryllupper.

 

Hvad tager man på til et bryllup?

Et bryllup er en af livets rigtig store fester, og derfor skal man have sit pæneste tøj på. Står der en dresscode i bryllupsinvitationen, så skal den selvfølgelig overholdes, men ellers kan det være en fordel at snakke med brudeparret om, hvad de forventer, du tager på. Er bryllupsfesten en uformel havefest, skal du nok ikke troppe op i fuld gallauniform, lige som shorts og t-shirt nok ikke falder i god jord til slotsbrylluppet. Det handler derfor om at tilpasse sit outfit til den setting, som brylluppet holdes i.

Må man have sort på til bryllup?

Alt hvad du skal vide om farvevalg

Det er ikke alle brudepar, som går op i traditioner, men hvis du overvejer at have sort eller hvid på til bryllup, er det en god idé at spørge brudeparret først, om de har nogle indvendinger.

Sort: Som udgangspunkt må du ikke have sort på til bryllup, da det signalerer sorg, hvilket ikke er passende til en kærlighedsfest.

 Hvid: – og nuancer der minder om hvid, er forbeholdt bruden og du vil nødigt stjæle hendes shine.

 Skrig-rød: Denne farve kan tiltrække meget opmærksomhed og symboliserer i bryllupstraditionerne at man har et romantisk forhold til gommen.

 

Hvad skriver man i kort til bryllup?

I kortet, der følger med bryllupsgaven, skriver du en personlig hilsen til brudeparret. Du kan eventuelt fortælle en anekdote, der knytter sig til gaven eller til din relation til brudeparret. Det vigtigste er dog, at du får skrevet tillykke med den store dag til dem.

Hvad siger præsten til et bryllup?

Hvis du skal til kirkebryllup holder præsten en tale til brudeparret, hvor han eller hun fortæller om nogle af ting, de tre har snakket sammen om forud for den store dag. Præsten taler om livet, om kærligheden og om, hvilket ansvar, der venter brudeparret på den anden side af bryllupsdagen.

 

Gave til brudepar – Hvem giver man gave til?

Der opstår hurtigt mange spørgsmål, når du skal finde en gave til brudepar. Nogle vil gerne give en personlig gave til brudeparret, andre vil gerne give sjove bryllupsgaver og en tredje vil give en hjemmelavet bryllupsgave. Alle disse idéer til bryllupsgaver kommer hurtigt i spil, når du får en bryllupsinvitation ind ad døren, men før du lægger sig fast på, hvad du skal give, kan det være en god idé at overveje, hvem du skal give en bryllupsgave til.

Disse typer er dem, man typisk giver bryllupsgave til:
til hende
til ham
til forældre
til bedste veninde
til parret
til dem, der har alt
til mor
til søn
til datter
til søster

Der er jo forskel på, om du giver en personlig gave til brudeparret eller som du gerne vil give to forskellige bryllupsgaver – en til ham og en til hende. Mange vælger at give en samlet bryllupsgave til brudeparret, men nogle gange kan det være rart at give lidt ekstra til den ene part. Fx hvis det er en søster eller en veninde, du har et særligt tæt forhold til, og som du derfor gerne vil give en ekstra bryllupsgave, der fortæller noget om jeres relation til hinanden.

Gaveidéer til bryllup

Når du har fundet ud af, hvilken type du skal give en bryllupsgave til, skal du til at overveje idéer til bryllupsgave. Nogle brudepar vil virkelig værdsætte en hjemmelavet bryllupsgave, hvor de kan se, hvor meget tid, du har brugt på at lave en bryllupsgave, der passer til dem som par. Det kan fx være et maleri, noget keramik eller et møbel. Det kræver selvfølgelig, at du har evnerne til at lave en flot bryllupsgave til dem, for har du ikke det, kan det godt være, at du skal finde nogle idéer til bryllupsgave, hvor du ikke selv skal i gang med hammeren eller penslen.

Har brudeparret udsendt en ønskeseddel til deres bryllup, kan det være en god idé at følge den, for der er jo som regel en grund til, at de har skrevet de ønsker på, som de har. Måske mangler de faktisk den tallerken eller det sofabord, men det kan jo også være, at de faktisk ikke rigtigt ønsker sig noget. Hvis de ikke gør det, skal du på jagt efter en gave til brudeparret, som har alt. Det kan blive en vanskelig opgave, og du må virkelig lægge hovedet i blød, hvis du skal komme på nogle gode forslag til bryllupsgave.

Derfor får du vores top 10 bryllupsgaver, som du kan lade dig inspirere af:

1. Spaophold
2. Madkursus
3. Ginsmagning
4. Romantisk weekendophold
5. Vinsmagning
6. Kokkeskole
7. Luftballontur
8. Faldskærmsudspring
9. Brunch
10. Helikoptertur

Det var vores top 10 bryllupsgaver, men har du stadig brug for flere forslag til bryllupsgave? Så læs med.

Gave til brudepar, som har alt

At finde en gave til brudepar, som har alt, er noget af det sværeste, for her kan du have nok så mange gaveidéer til bryllup uden nødvendigvis at kunne finde på noget originalt, som brudeparret ikke allerede har i forvejen. Men hvad gør du så? Så finder du nogle oplevelser, som brudeparret ikke har prøvet. Det kan være et faldskærmsudspring eller en , hvor de i fællesskab kan prøve noget nyt sammen.

Mange brudepar bliver glade for de personlige bryllupsgaver, som fortæller noget om jeres fælles relation. Det er nemlig hyggeligt for dem at åbne gaven, og så få en lille bid af jeres fælles historie på dagen. Måske har I en fælles interesse for spændende øl eller kaffe? Så kan det være en gaveidé til brylluppet. Når du skal finde en bryllupsgave, kan det være en fordel at tænke lidt over de personlige historier, for ofte er det her, at du kan finde inspiration til, hvilken gave du gerne vil give brudeparret.

Kan man give gave til bryllup, når man ikke er inviteret?

Ja, det kan du selvfølgelig godt. Hvis du har lyst til at give en gave til brudeparret, så gør det endelig. Det vil de helt sikkert blive glade for. Man kan nemlig aldrig komme til at glæde nogen for meget og særligt ikke brudepar – det er jo en helt særlig dag for dem.

Mangler du stadig en gaveidé til bryllup? Så kan du finde mere inspiration her.

Held og lykke med at finde gaven til bryllupsdagen og rigtig god bryllupsfest!

 

Kan vi hjælpe med andet? 
Prik til vores kundeservice her.

 

Hvorfor give en oplevelse fra Truestory som gave?

En god og personlig bryllupsgave

Tonerne fra orglet lyder, dørene åbnes og ind kommer bruden på vej mod alteret for at sige ja til gommen, der tripper lidt nervøst. Hun smiler, han smiler, gæsterne smiler. Det er jo ikke så mærkeligt, for bryllupsdagen er en helt særlig dag, hvor stemningen både kaster glædessmil og glædestårer af sig. En bryllupsfest er en kærlighedsfest, hvor ikke kun bruden og gommen siger ja til hinanden og deres kærlighed men, hvor der også strømmer en masse kærlighed og glæde fra gæster, venner og familie til brudeparret og tilbage igen.

Derfor skal bryllupsgaven til brudeparret på deres bryllupsdag også være noget ganske særligt. Den skal være personlig, fortælle en historie og samtidig vise, at du kender brudeparret og deres ønsker. Præcis det kan en oplevelse afspejle.

Længere nede på siden får du en masse bryllupsgave idéer, du kan læse guiden til at finde den perfekte bryllupsgave og sidst, men ikke mindst, kan du læse om, hvorfor oplevelsesgaven er den bedste bryllupsgave.