Er du en af de heldige, der skal med til et af årets mange bryllupper? Så er du sikkert på udkig efter bryllupsgave ideer.

Vi har samlet en masse god inspiration til dig, der leder efter en bryllupsgave. Her kan du finde ideer til, hvad du kan give brudeparret i gave.

Læs om:

 

Bryllupsgave til bestemt beløb

 
 
 

Vores 10 favoritter til bryllupsgaven

Har brudeparret udsendt en ønskeseddel til deres bryllup, kan det selvfølgelig være, de mangler tingene derpå. Men har de virkelig brug for flere ting?

Vi synes derimod en oplevelsesgave er den perfekte bryllupsgave.

Derfor får du vores top 10 bryllupsgaver, som du kan lade dig inspirere af. Først får du listen, og derefter kan du læse mere om hvert forslag.

 

Populære bryllupsgaver lige nu

1. Spaophold

Det er skønt at forkæle brudeparret med et spaophold, de kan tage på sammen, når bryllupsfeberen har lagt sig.

Det er en god gave, hvis I er flere par, der går sammen, eller måske hvis du bare leder efter en lidt større gave til parret.

I kan for eksempel forkæle parret med et spaophold til Marienlyst Strandhotel, som vandt Oplevelsesprisen 2022 for Bedste Velværeoplevelse.

 

2. Tur på restaurant

Man kan altid bruge en aften sammen med god mad – og en gave til et restaurantbesøg er noget, man virkelig ser frem til.

Du kan for eksempel købe en gave med gastronomisk social dining hos restaurant Nögen i Aarhus, eller købe et gavekort til en af Madklubbens mange restauranter.

 

3. Ginsmagning

Ginsmagning er en super hyggelig måde at starte en god aften på og selvfølgelig en god måde at blive klogere på, hvad der er i glasset.

Det er også noget, der kan falde i de flestes smag, da de forskellige planter og botanicals, der bruges i forskellige gin, er vidt forskellige – det handler bare om at smage til du finder din favorit!

Du kan for eksempel give brudeparret mulighed for at lave deres egen gin hos Copenhagen Distillery.

 
 

Er det svært at vælge?

Lad valgte være op til brudeparret

Truestory gavekortet kan bruges frit til hele vores udvalg af landets bedste oplevelser og du vælger selv hvilket beløb du vil give.

 

4. Romantisk weekendophold

Et romantisk weekendophold er en helt unik bryllupsgave, og det sikrer, at brylluppets romantik kan blive ved lidt endnu.

Måske går I sammen i vennegruppen, eller måske er det jeres søn eller datter, der skal forkæles lidt ekstra. Ligemeget hvad er der et godt weekendophold til parret.

Du kan for eksempel forkæle dem med romantisk ophold hos Kragerup Gods.

 

5. Vinsmagning

Der findes masser af vinsmagninger i Jylland, på Fyn og Sjælland. Og det kan altså også noget at få åbnet op til vinens verden.

Selv hvis parret intet ved om vin, er det en god gave – for så lærer de netop noget om druer, regioner, vintyper, lande og meget mere.

Du kan for eksempel forkæle dem med en vinsmagning og rundvisning på Stokkebye vingård ved Nyborg.

 

6. Madkursus

Måske er brudeparret allerede etablerede hjemmekokke, eller måske trænger de til at blive liiiidt bedre i køkkenet.

Ligemeget hvad situationen er, kan du glæde dem med et madkursus, de kan tage på sammen.

Hvis de også er vilde med naturen, kan du for eksempel give dem en tur til vildmarksgourmet ved Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge.

 

7. Luftballontur

En tur i luftballon er helt unik, og det er det også at starte et nyt liv sammen.

Hvis gaven skal være noget helt særligt, skal det måske være en luftballontur til bruden og gommen.

 

8. Faldskærmsudspring

Op i højderne og ud med faldskærm – er brudeparret vilde med adrenalin og en udfordring? Så skal de måske svæve mod jorden på den helt unikke oplevelse.

Det kan for eksempel være som Tandemspring med Dropzone Danmark eller et solospring med Dropzone Danmark.

 

9. En god frokost

En frokost eller brunch er en god gave, og her kan man være med på flere budgetter.

Du kan for eksempel give en Michelin-oplevelse på Restaurant Substans i Aarhus eller give brudeparret en frokostmenu på Aamanns Replik i det legendariske Skuespilhus i København.

 

10. Helikoptertur

En helikoptertur er helt unik, og en god gave, hvis du for eksempel giver en tur over parrets lokalområde.

Helicompany tilbyder nemlig helikopterture fra 15 forskellige steder over hele Danmark.

 

Bryllupsgaver til forskellige typer

En god måde at finde en gave til brudeparret er at tage presset af ordet ‘bryllup’ ud af spekulationerne og tænke over, hvilke slags mennesker parret egentlig er.

En bryllupsgave skal være noget særligt, ja, men en måde at sikre en helt særlig gave på, er at give noget, de virkelig vil nyde. Noget, de er interesserede i.

Derfor er her nogle idéer til oplevelsesgaver til par med forskellige interesser og livsstile.

 

Oplevelser til madelskerne

Er de to helt vilde med mad? Så er det oplagt at give dem noget, der handler om mad.

Du kan for eksempel købe noget lækkert udstyr til deres køkken, der passer perfekt til dit budget, eller du kan give en oplevelse, som de kan tage på sammen som et nygift par.

Madkurser

Gastrooplevelser

Store smagsoplevelser

 

Getaway til det travle par

Har brudeparret altid travlt med alle mulige forskellige ting? Så har de måske brug for at tage et par dage ud af kalenderen og se hinanden dybt i øjnene.

Ophold er en god bryllupsgave, netop fordi man kommer væk fra hverdagens rammer og får tid til at gå lange ture, snakke om dit og dat eller læse en god bog.

Ophold og getaways

Spaoplevelser

 

Oplevelser til dem, der trænger til at komme ud

Måske er det længe siden, at brudeparret har været ude sammen og længe siden de har prøvet noget nyt sammen. Så lad os få fut under dem med udfordrende oplevelser!

 

Udfordrende oplevelser

 

Bryllupsgave på bestemt beløb

Det er helt naturligt at lede efter en bryllupsgave til en bestemt pris.

 

Bryllupsgaver til under 250 kr.

 

Bryllupsgaver under 500 kr.

 

Bryllupsgaver under 750 kr.

 

Bryllupsgaver under 1000 kr.

 
 

Spørgsmål & svar

Der dukker mange spørgsmål op, når man skal til bryllup. Vi har svarene på dine spørgsmål.

 

Hvad giver man i bryllupsgave?

Når du skal finde en bryllupsgave til brudeparret på deres store dag, kan det nogle gange være en god idé at alliere sig med venner eller familie. Dels for at undgå, at brudeparret får den samme ting eller oplevelse 2 gange, men også for at have et større beløb at give for.

Hvis I er en hel venneflok, der går sammen, har I hurtigt penge nok til at give brudeparret en stor oplevelse, måske et ophold på Marienlyst Strandhotel, eller en ting, som brudeparret har ønsket sig. Det kan for eksempel være et stel fra Royal Copenhagen, som de samler på i forvejen eller en designstol, som de gerne vil have i stuen.

Hvad giver forældre i bryllupsgave?

Brudeparrets forældre er traditionen tro dem, der skal give de største gaver for at sende deres børn godt af sted ud i ægteskabet.

Mange forældre vælger også at gives en personlig bryllupsgave, og til det er oplevelser jo netop en god ting.

Det vigtigste er dog at huske, at den bedste bryllupsgave forældrene kan give, er at vælge noget, som viser, at de kender deres børn og ønsker dem den bedste dag. Der skal altså lægge noget på gavebordet, som brudeparret med garanti vil blive glad for.

Hvor meget giver man i bryllupsgave?

Når du skal vælge et beløb til bryllupsgave, så kan man hurtigt blive i tvivl, for man har jo hverken lyst til at give for meget eller for lidt.

Den gyldne regel er, at jo tættere du er på brudeparret, jo højere er det beløb, du skal give gave for.

Samtidig er det god skik, at gavebeløbet som minimum er tilsvarende kuvertprisen.

Men det er samtidig vigtigt at huske, at en unik og mindeværdig bryllupsgave ikke nødvendigvis behøver at koste mange penge.

Du kan for eksempel invitere brudeparret på en vildmarkstur, på middag hjemme hos dig selv eller give en have- eller home-makeover dag.

Det er både personlige bryllupsgaver og noget, der ikke koster en formue. Det kan være en god idé at give, hvis du for eksempel er på SU og ikke har så meget at gøre med i det daglige.

Det gennemsnitlige beløb for bryllupsgaver

 • Forældre

  Et forældrepar giver for 4000 kr. Ofte også som tilskud til brylluppet eller bryllupsrejsen.

 • Bedsteforældre

  Bedsteforældre giver for 2000 kr.

 • Øvrige familiemedlemmer

  Øvrige familiemedlemmer giver for 500 kr.

 • Venner og bekendte

  Venner og bekendte giver for mellem 270 - 460 kr.

Hvad skal du vide, før du tager til bryllup?

Nogle ting er standard til et bryllup, men har du aldrig været til et bryllup før, kan det være svært at vide, hvad der skal ske. Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, som kan poppe op, før du skal til bryllup.

Hvad koster et bryllup?

Den gennemsnitlige pris for et bryllup var 52.606 kr. i år 2020.

Parrene brugte i gennemsnit 75.000 kr. på et kirkebryllup med præst, mens gennemsnitsprisen for en borgerlig vielse lå på 22.700 kr. 

Det er dog meget forskelligt, hvad et bryllup koster, da alle par har forskellige ønsker og drømme om, hvad et perfekt bryllup er for dem.

Nogle bruger rigtig mange penge på et bryllup, mens andre holder et beskedent, der ikke koster store summer.

Det betyder dog ikke, at man ikke får et drømmebryllup. Der findes nemlig lige så mange forskellige bryllupper, som der findes par, og lige præcis dét er det fine ved bryllupper.

Hvad tager man på til et bryllup?

Et bryllup er en af livets rigtig store fester, og derfor skal man have sit pæneste tøj på – medmindre parret er til en mere afslappet stil.

Står der en dresscode i bryllupsinvitationen, så skal den selvfølgelig overholdes, men ellers kan det være en fordel at snakke med brudeparret om, hvad de forventer, du tager på.

Er bryllupsfesten en uformel havefest, skal du nok ikke troppe op i fuld gallauniform, lige som shorts og t-shirt nok ikke falder i god jord til slotsbrylluppet.

Det handler derfor om at tilpasse sit outfit til den setting, som brylluppet holdes i, og de forventninger parret har.

Må man have sort på til bryllup?

Det er ikke alle brudepar, som går op i traditioner, men hvis du overvejer at have sort eller hvid på til bryllup, er det en god idé at spørge brudeparret først, om de har nogle indvendinger.

Alt om farvevalg

 • Sort

  Som udgangspunkt må du ikke have sort på til bryllup, da det signalerer sorg, hvilket ikke er passende til en kærlighedsfest.

 • Hvid

  Hvid og nuancer der minder om hvid, er forbeholdt bruden og du vil nødigt stjæle hendes shine.

 • Skrig-rød

  Denne farve kan tiltrække meget opmærksomhed og symboliserer i bryllupstraditionerne, at man har et romantisk forhold til gommen.

Hvad skriver man i kort til bryllup?

I kortet, der følger med bryllupsgaven, skriver du en personlig hilsen til brudeparret.

Du kan eventuelt fortælle en anekdote, der knytter sig til bryllupsgaven eller til din relation til brudeparret. Det vigtigste er dog, at du får skrevet tillykke med den store dag til dem.

Hvad siger præsten til et bryllup?

Hvis du skal til kirkebryllup, holder præsten en tale til brudeparret, hvor han eller hun fortæller om nogle af ting, de tre har talt sammen om forud for den store dag.

Præsten taler om livet, om kærligheden og om hvilket ansvar, der venter brudeparret på den anden side af bryllupsdagen.

 
 

Gave til brudepar, som har alt

At finde en gave til brudepar, som har alt, er noget af det sværeste, for her kan du have nok så mange gaveidéer til bryllup uden nødvendigvis at kunne finde på noget originalt, som brudeparret ikke allerede har i forvejen.

Mange brudepar bliver glade for de personlige bryllupsgaver, som fortæller noget om jeres fælles relation.

Når du skal finde en bryllupsgave, kan det være en fordel at tænke lidt over de personlige historier, for ofte er det her, at du kan finde inspiration til, hvilken gave, du gerne vil give brudeparret.

Hvis der er for mange muligheder, kan du selvfølgelig også give et åbent gavekort – så kan brudeparret helt selv vælge deres næste oplevelse.

 

Bryllupsgaven skal skille sig ud på gavebordet

En bryllupsgave behøver ikke at fylde en masse, men gaven må gerne skabe opmærksomhed på bryllupsdagen, så både gæsterne og brudeparret bliver nysgerrige på, hvad det mon er, der gemmer sig bag gavepapiret.

Hos Truestory har vi tænkt på, at bryllupsgaven gerne må gøre modtageren nysgerrig, når den bliver givet. Derfor kan du tilvælge en flot gaveæske, når du køber en oplevelse hos os.

Du kan samtidig skrive en hilsen på gavekortet, så gaven til bryllupsdagen bliver en både personlig og fin overraskelse til brudeparret.

 
 

Find mere inspiration

Morgengave

Læsetid: 23 min.

Bryllupsønsker 2024

Læsetid: 7 min.

Bryllupsdagsgave til ham & hende

Læsetid: 6 min.

Sølvbryllupsgave

Læsetid: 10 min.

Gaver til kobberbryllup

Læsetid: 7 min.

Polterabend med stil: Aktiviteter og ideer

Læsetid: 10 min.