En morgengave er den perfekte måde at give ægteskabet en god start på. Med en personlig gave kan du I forlænge magien fra brylluppet og skabe endnu en oplevelse at se frem til sammen.

Det eneste, du skal gøre, er at finde en oplevelse, som du synes passer præcis til jer. Så har I noget nyt at se frem til dagen derpå for brylluppet.

I denne artikel kan du læse mere om:

 
 

Hvad er en morgengave?

En morgengave til brylluppet er en tradition

Morgengaven er en ældgammel tradition, der har rod helt tilbage i år 98, hvor den første gang blev nævnt under navnet dos.

Dengang var det en slags adoptionsgave til kvinden, da man mente at hun blev adopteret af sin ægtemand, når hun indgik ægteskabet.

Senere blev morgengaven til en aftalt pengesum, der skulle være med til at sikre kvinden økonomisk, hvis hun ikke fik børn med manden, og af den grund ikke havde ret til at arve sin mand.

Hvornår giver man morgengaven?

I dag har en morgengave til ham og hende dog en helt anden betydning. Det er en gave, brudeparret giver til hinanden dagen efter brylluppet, som symboliserer deres kommende liv sammen fremover.

Gaven gives typisk om morgenen i sengen – heraf navnet.

Hvad skal man give i morgengave?

En morgengave er en meget personlig gave fra gommen til bruden og den anden vej rundt.

Derfor skal gaven selvfølgelig være noget, der passer lige præcis til din udkårne.

Oplevelsesgaver er perfekte morgengaver

En personlig morgengave i form af en oplevelse er en fantastisk måde at afslutte et bryllup på og samtidig åbne op for et nyt kapitel i livet på.

En oplevelsesgave, som I kan opleve sammen, vil skabe minder langt ud i fremtiden, og I vil altid kunne tænke tilbage på det som en speciel ting I oplevede sammen.

 
 

Morgengave idéer til ham og hende

Det kan hurtigt virke uoverskueligt at skulle finde den rigtige oplevelse til den perfekte morgengave.

Det skulle jo gerne være en gave, I begge to ville kunne lide, og som vil skabe et minde der varer lang tid ud i fremtiden.

Først og fremmest er det en god idé at vælge en oplevelse, der ligger lidt væk fra jeres hverdag.

Det kan både være rent fysisk, så I kommer væk fra vanlige omgivelser, men også i den forstand, at det skal være noget, I ikke oplever normalt.

De bedste gaver er også dem der overrasker, så gå efter noget din bedre halvdel ikke ville forvente.

Herunder har vi samlet et par råd til hvordan I finder den helt rette oplevelse til hinanden.

Gode råd til morgengaven

 • Hektisk hverdag

  Er jeres hverdag hektisk, så er en oplevelse, hvor I får slappet helt af, en god idé. Det kunne være et spaophold, en afslappende omgang massage eller et romantisk ophold på Skrøbelev Gods.

 • Stille hverdag

  Er jeres hverdag derimod lidt mere afslappet, så kunne en oplevelse med lidt action være et hit. Her kunne en morgengave eksempelvis være et af vores surfingkurser, en helikoptertur eller - hvis I virkelig er adrenalinjunkies - et faldskærmsudspring.

 • Glade for mad

  Er I begge madglade? Så kan det være at en af vores mange kokkeskoler er det helt rigtige valg. I vil komme til at lære nogle ting I vil kunne bruge i køkkenet derhjemme, og så er det jo altid lidt sjovere, hvis man har en at dele og bruge alle tricksene med når man kommer hjem.

 • Klassiske oplevelser

  En klassisk oplevelse som er rigtig populær hos os, og som rigtig mange mennesker har på deres ønskeseddel, er selvfølgelig en ballonflyvning. Det bliver svært at finde noget mere idyllisk end den stille svævetur højt over det smukke, danske, landskab, med kun vinden til at bestemme vejen.

 
 
 
 

5 fantastiske morgengaver til gommen

Hvis du har brug for inspiration til at finde en morgengave til ham, kan du kigge herunder, hvor vi har samlet nogle gode idéer til dig.

 

1. Gaven til ham, der elsker øl

Kan din mand godt lide en god øl? Så kunne det være en god ide at give ham en oplevelse, hvor han kan få lidt mere at vide om, hvad der er i flasken.

Til en ølsmagning bliver der gået i dybden med forskellige øltyper, hvordan de brygges, hvilke råvarer, der bruges til fremstillingen af øllen, og hvordan øllen smager. Hos Wintercoat, Trolden og Ørbæk Bryggeri får han også en rundvisning på bryggeriet, og kommer helt tæt på produktionen og tankene. På Braunstein Bryggeri får han også en rundvisning, men det særlige ved Braunstein er, at deres ølproduktionen hænger sammen med deres whiskydestilleri. Så er han mere til den kraftige whiskysmag, kan du overveje, om han også skal en tur forbi Braunstein til whiskysmagning.

 

2. Elsker han fart?

Rygtet siger, at de fleste mænd er vilde med hurtige biler, og måske passer rygtet på din mand? Hvis det gør, vil en biloplevelse være en god morgengave til ham.

Send ham af sted på Djævleræs og lad ham ræse af sted i en gammel øse eller måske er han mere til Ferrari, Lamborghini, Audi R8, Porsche eller Lotus Elise? Han kan både få lov til selv at sidde bag rattet eller overlade nøglerne til en professionel kører, der kan vise ham, hvad sådan en superbil egentlig indeholder.

 

3. Gaveideer til sukkergrisen

Er han vild med fredagsslik? Eller bare søde sager generelt? Så er en idé til en morgengave til ham måske en karamelsmagning? Hos Karamelleriet får han lov til at kigge karamelkogeren over skulderen, mens de små gyldne sukkerbider bliver formet, og der skal nok være en masse smagsprøver. Det kan jo være, at han er mere til et stykke eftermiddagskage. Godt nok er en champagne- og macaronsmagning ikke med kaffe til kagen, men de små macarons skal nok sende ham en tur til byernes by Paris, og det må gøre op for den manglende kaffe. Vil du sætte trumf på, så giv ham en en all-you-can-eat-chokoladesmagning, hvor han får serveret mindst 40 forskellige slags chokolader, karameller og lakridser. Mon ikke, at han kommer hjem med ny inspiration til slikskålen efter den oplevelse?

 

4. Til muskelbundtet

Hvis din mand er vild med fysisk aktivitet, kan du se efter en morgengave, hvor han kan komme ud for at bruge sin krop. Urban High Roping er verdens højeste indendørs klatrebane, og i 50 meters højde hænger der 28 forhindringer med stigende sværhedsgrad. Der er garanti for ømme armmuskler, også selvom han er en flittig gæst i fitnesscentret. Det kræver ikke store muskler at tage på undervandsjagt, men en god grundform er god at have med, hvis han vil bevæge sig som en fisk i vandet. Undervandsjagt foregår med harpun, og hvis han er heldig, tager han måske aftensmaden med hjem. Surfing og kitesurfing kræver både balance, muskler og koordination, og har han det, vil han sikkert synes, at en tur på vandet, er det fedeste.

 

5. Til friluftstypen

Er han vild med at være ude i den fri natur? Måske på vildmarkstur eller bare ude i den friske luft i naturen?

Så er den perfekte gave til ham en oplevelse, han kan tage på i naturen, så han kan få masser af luft, plads og dét, han holder mest af.

 
 

5 skønne morgengaver til bruden

1. Nyd dagene som nygift på et spaophold

Der har været stress på og en masse at se til, før brylluppet løb af stablen.

Hvorfor ikke forkæle hende med et spaophold? Ystad Saltsjöbad er et godt bud.

Ystad Saltsjöbad er et af de bedste spahoteller i Europa. Det ligger helt ned til Østersøen, og har store spa-arealer, og det er altså en perfekt kombination, når der skal slappes af efter et skønt bryllup og alle bryllupsgaverne er pakket op.

Spaopholdet varer en eller to dage og inkluderer overnatning i Superior-værelse, 3-retters middag, morgenbuffet, adgang til spa-afdelingerne, tøfler, badekåbe med mere.

Flere spaophold

 

2. En minderig tur i luftballon

En tur i luftballon er for mange en intim og nærværende oplevelse, der gør oplevelsen ideel som morgengave. Du oplever landskabet og naturen fra en vinkel, du aldrig har prøvet før. Det er svært at beskrive ballonflyvning: Det skal bare prøves.

 

3. Et madkursus gør tiden i køkkenet sjovere

Er hun vild med at gå i køkkenet? Så giv et madkursus i morgengave.

På et madkursus kan hun få ny inspiration og lære flere tricks.

Ud over at blive klogere på madlavning, så får I også et godt fælles minde, hvis I tager afsted sammen. Et minde, der vil give jer en god start som ægtefolk.

 

4. Kickstart livet som ægtepar med et faldskærmsudspring

Noget andet som kan give jer er en god – om end mere adrenalinfyldt – start som ægtefolk er et spring i faldskærm.

Er I begge to vovehalse, vil et faldskærmsudspring være noget nær det perfekte at give i morgengave til hende. Et faldskærmsudspring er måske en atypisk morgengave at give, men det vil være en gave, der huskes for altid.

 

5. En god smagsoplevelse sammen

Hvorfor ikke forkæle hende med en smagning af lige præcis hendes favorit?

Måske er hun helt vild med gin, og så er det netop dét, der skal være i fokus i morgengaven.

Selvom det måske ikke er din yndlings, kan du score point på, at det altså er hendes yndlingsdrink i fokus – og måske får du fornyet smag for det?

 
 

5 idéer til morgengaver, I kan opleve sammen

“Fortæl mig noget, og jeg vil glemme det, vis mig en ting, og jeg husker det måske. Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig”

Sådan sagde Søren Kierkegaard engang, og det er en filosofi, som vi tror fuldt og fast på. En god oplevelse giver et minde der varer evigt, og så skaber den lykke. Derfor mener vi, at det er den perfekte morgengave.

Materielle gaver har det med at falde i deres affektionsværdi som tiden går, simpelthen fordi de mere og mere bliver en del af hverdagen og dermed en “normal” ting.

Oplevelser er unikke, og kan ikke bare hives frem fra en skuffe, men giver derimod en glæde at tænke tilbage på.

Dog er det ikke alle der er lige vilde med oplevelser, og som egentlig hellere vil have en ring, et par øreringe, et ur eller noget helt andet, som man altid kan tage frem eller have på, hvis man gerne vil mindes om det, der jo egentlig er den største oplevelse – nemlig brylluppet.

En morgengave, der ikke er en oplevelse, kunne for eksempel være et smukt smykke eller et flot ur.

En morgengave sammen eller hver for sig?

Det er ikke en regel, at oplevelsen skal være for jer begge to, bare fordi det er en morgengave. Det kan sagtens være, at gommen gerne vil forkæle sin brud med en oplevelse, hun kan opleve med sine veninder, eller at bruden omvendt vil skabe glæde hos gommen med en oplevelse, han kunne prøve sammen med gutterne.

Derfor har vi samlet en hel masse oplevelser, som vi synes vil være gode til både ham og til hende.

Gave til ham

Gave til hende

Fordele ved at købe morgengaven hos Truestory

Nogle gange var oplevelsen bare ikke den helt rigtige alligevel. Så er det en fordel at have købt oplevelsesgaven hos Truestory.

Du har 24 måneder bytteret til en anden valgfri oplevelse.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb eller ombytning af morgengaven, kan du altid skrive til os på [email protected], så skal vi nok vende tilbage til dig hurtigst muligt.

 
 

Læs også

Bryllupsdagsgave til ham & hende

Læsetid: 6 min.