Man hører det igen og igen, hvor vigtigt det er at sætte tid af i kalenderen til paroplevelser og kærestetid. Det er nemlig den tid, der er med til at bryde hverdagens rutiner og styrke forholdet, så det hele ikke kommer til at handle om praktiske gøremål.

Spørgsmålet er bare, hvad skal I finde på at lave? Par-tid kan jo være mange ting lige fra en hyggelig gåtur i skoven til et restaurantbesøg eller et romantisk ophold.

Her i artiklen er det de romantiske ophold for 2, vi skal se nærmere på. Vi har nemlig fundet nogle af de ophold frem, hvor romantikken virkelig er i højsædet.

Vi tager dig med rundt til de mest populære hoteller i Danmark, Sverige og Tyskland, så du kan invitere kæresten med på et lækkert romantisk ophold for 2 med fuld fokus på par-tid.

 

Romantiske ophold i Danmark

Tag en pause & nyd et romantisk ophold i Danmark.

Vi er så gode til at rejse ud i verden – fra Australien, til New York, Bali, Paris og hjem igen. I en travl hverdag er det bare ikke altid muligt at rejse langt væk, men heldigvis kan du også tage på et ophold i Danmark uden at gå på kompromis med romantikken.

Du behøver nemlig ikke at rejse ud i verden for at besøge kærlighedens mange metropoler, nej romantikken klarer sig også ganske fint her på vores breddegrader. Det gode ved et ophold i Danmark er, at det nemt kan passes ind i kalenderen, og sammenlignet med at flyve over Atlanten er det også billigere at invitere kæresten på en weekendtur herhjemme.

Læs også Weekendophold for 2

Vi tør altså godt konkludere, at romantikken kan blomstre i Danmark – fra Jylland til Fyn og Sjælland. Derfor har vi samlet nogle romantiske ophold i Danmark, så du kan tage af sted med din bedre halvdel og mærke, hvordan dit hjerte kommer til at banke lidt hurtigere.

 

Romantiske ophold for 2 i Jylland

Tid til at date.

Vi begynder vores guide til romantiske ophold for 2 i Jylland. Her har vi samlet et udvalg af forskellige ophold til dig og din udkårne, så du kan finde det, der passer bedst til jer. Så hvad skal du vælge – spa, gourmet, natur eller afslapning? Mulighederne er mange, og herunder kan du se de ophold for 2, vi har fundet til dig.

 

1. Spaophold på Hotel Thinggaard

Der venter et romantisk ophold for 2 med spa på Hotel Thinggaard.

Vi skal først en tur til Thy, for her finder du det hyggelige Hotel Thinggaard, som er kendt vidt og bredt for sin gourmetmad. Men før, at du kan tage din udkårne med til bords i restauranten, er det tid til at hoppe i spaen. Det er jo trods alt et romantisk ophold for 2 med spa, du tjekker ind til på Hotel Thinggaard.

I spaen kan I slappe af i massagebassinet under stjernehimlen, prøve det kolde gys i koldtvandskarret og bagefter få varmen i saunaen. Får I lyst til at udvide jeres romantiske ophold med en lille udflugt, er både Nationalpark Thy og Klitmøller, der er kendt som surfernes paradis, ikke længere væk end 30 minutter.

 

2. Spaophold på Himmerland Golf & Spa Resort

Slap af i Nordic Spa efterfulgt af en lækker middag i restauranten.

Himmerland Golf & Spa Resort er kendt for sine golfbaner, hvor internationale stjerner jævnligt går over greenen for at blive udfordret. Synes du ikke, at golf er romantisk nok til jer, er der heldigvis også andre grunde til at tage turen til Himmerland.

Tag din bedre halvdel i hånden og gå mod Nordic Spa. Her venter mange timers afslapning i det lækre spaområde, og skal I rigtigt forkæles, kan I booke parmassage eller andre wellnessbehandlinger. Du kan derfor se frem til et romantisk ophold for 2 med spa, når du tager din bedre halvdel med til Himmerland Golf & Spa Resort.

 

3. Gourmetophold på Fakkelgaarden

Fakkelgaarden er et gastronomisk fyrtårn i Sønderjylland.

Når du leder efter et romantisk ophold i Sønderjylland, kan du ikke komme uden om Fakkelgaarden. Med udsigt over Flensborg Fjord lyser de gule bygninger op i landskabet, og på det gastronomiske landkort er det også tydeligt at se, hvor Fakkelgaarden ligger.

Det er nemlig nogle af Danmarks dygtigste kokke, der arbejder i restauranten her, og er I et par, der værdsætter god mad, vil I uden tvivl smile stort, når I sætter jer til bords.

 

4. Kroophold på Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel ligger kun 10 minutter fra den dansk-tyske grænse.

Er du på udkig efter et ophold, hvor der godt må ske noget? Så tjek ind på Benniksgaard Hotel for at opleve den sønderjyske kultur helt tæt på. Hotellet finder du kun 5 kilometer fra den historiske by Gråsten, hvor jagtslottet Gråsten Slot ligger, men faktisk har Benniksgaard Hotel været en del af Sønderjylland i 200 år mere end Gråsten Slot.

Det kan man dog ikke se, for hotellet er løbende renoveret, så det fremstår topmoderne. Dog uden at gå på kompromis med de charmerende, historiske detaljer, der får stedet til at emme af romantik og hygge.

 

5. Et anderledes ophold i Fængslet

Et ophold du aldrig glemmer.

Et ophold i Fængslet byder ikke kun på vand og brød, men der venter altså heller ikke vild luksus her. Det er jo trods alt Fængslet, I skal overnatte i. Der er dog, hvad der skal være; seng, natbord, et lille bord med en stol og nå ja tremmer for vinduerne.

Heldigvis bliver I ikke låst inde, så I har fri mulighed for at gå rundt i Fængslet for at hilse på jeres ”medfanger” og høre de tidligere indsattes fortællinger i udstillingen. Specielt er det værd at bide mærke i flugtkongen Carl August Lorentzens historie. Han gravede sig nemlig ud af fængslet i sin jagt på frihed.

 

Romantiske weekendophold for 2 på Sjælland

Tid for 2.

Lige gyldigt om du bor på Sjælland eller blot har lyst til at tage turen forbi til et romantisk getaway, hjælper vi dig her med at finde ud af, hvor på Sjælland du kan tjekke ind til de mest romantiske weekendophold.

Herunder kan du se et udvalg af forskellige ophold, som du kan blive fristet af, og vi håber selvfølgelig, at du finder lige den romantiske overnatning på Sjælland, du og kæresten har brug for.

 

1. Romantisk spaophold på Kurhotel Skodsborg

Tag en romantisk overnatning på Sjælland i Kurhotel Skodsborgs luksuriøse omgivelser.

I 2016 vandt Kurhotel Skodsborg prisen World Luxury Spa, og når du først har sat dine fødder i spaafdelingen, vil du forstå, hvorfor. Den arkitekttegnede spa er nemlig i en liga for sig – og ja, den er luksuriøs. Romantikken får altså de bedste forudsætninger for at folde sig ud, hvis du tager på et romantisk ophold her.

Aftenens middag serveres i restauranten The Brasserie, og den 3-retters menu er naturligvis inkluderet i prisen på jeres romantiske ophold. Næste dag kan I stå op til en stor morgenbuffet, som spises med udsigt over Øresund.

 

2. Romantisk weekendophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods byder både på spa & lækker mad.

En lille times kørsel fra København finder du Kragerup Gods. Et historisk gods, som er omringet af en voldgrav, og du behøver derfor ikke at frygte for angreb fra et rivaliserende gods. Så vidt vi ved, er det dog de færreste, der vælger et ophold alene på grund af en voldgrav. Derfor vil vi selvfølgelig gerne give dig noget mere viden om Kragerup Gods, så det får du nu.

Læs også Kragerup Gods

På Kragerup Gods har de en lækker wellnessafdeling, som du og kæresten kan bruge, når I tager på et ophold her. Det er ikke nogen dårlig ting, for er der noget, som kan få de fleste helt ned i gear, så er det spa og wellness. Efter et par timer i spaen er I uden tvivl klar til aftenens middag, der serveres i restauranten.

 

3. Romantisk ophold for 2 med spa på Marienlyst Strandhotel

Der er udsigt til Øresund & Kronborg Slot fra Marienlyst Strandhotel.

På Marienlyst Strandhotel er det en topmoderne udgave af badehotels-livet, I bliver mødt af. Her er der nemlig en nyrenoveret spaafdeling, I hurtigt kan bruge mange timer i, og når I trænger til en pause fra de varme og kolde bade, er det oplagt at gå lange ture i vandkanten. Marienlyst Strandhotel ligger nemlig lige ud til havet og kun et stenkast fra Kronborg Slot.

En romantisk overnatning på Marienlyst Strandhotel giver jer en pause fra hverdagen i naturskønne oplevelser, men har I lyst til at tage turen til København for at opleve bylivet, ligger hovedstaden kun en kort køretur fra hotellet.

 

Romantiske ophold for 2 på Fyn

Inviter din udkårne på et romantisk ophold på Fyn.

Fra Jylland går turen videre til Fyn, hvor vi også har fundet nogle romantiske ophold for 2. Selvfølgelig, fristes vi næsten til at sige, for Fyn er jo som bekendt H.C. Andersens fødeø, og er der noget, man forbinder H.C. Andersen med, er det netop hans romantiske eventyr. Tænk bare på Klods Hans, der får prinsessen og det halve kongerige til sidst.

Har du allerede fundet dit livs prins eller prinsesse, er det oplagt at følge i H.C. Andersens romantiske fodspor. Herunder har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil på et romantisk ophold på Fyn.

 

1. Slotsophold på Broholm Slot

Broholm Slot i romantiske omgivelser.

På Sydfyn, nærmere bestemt Gudme, finder du en idyllisk perle: Broholm Slot. Her er der tale om et slotsophold, som er fyldt med romantik, danmarkshistorie, gourmetoplevelser og ikke mindst afslapning ad libitum.

Broholm Slot ligger i naturskønne omgivelser, og derfor kan vi på det kraftigste anbefale at sætte tid af til en gåtur i området. Det vil I ikke fortryde. Vidste du forresten godt, at slottet har været familieejet i 13 generationer? Det har det, og det gør bestemt ikke opholdet mindre interessant.

 

2. Ophold på Stella Maris

Stella Maris er kåret som et af Danmarks bedste hoteller.

Trivago har kåret Stella Maris som Danmarks bedste hotel i 2016, og derfor er dette romantiske weekendophold nærmest selvskrevet til at være med i indlægget her.

Stella Maris har en fantastisk beliggenhed lige ned til Svendborg Sund, men foruden udsigten kan Stella Maris også byde på gastronomiske oplevelser af høj klasse. Derfor er dette ophold et nærmere kig værd, hvis I som par godt kan lide god mad, afslapning og ikke mindst en romantisk beliggenhed.

 

Romantiske ophold i Sverige

Spa, afslapning & romantik på Falkenberg Strandbad i Sverige.

Når du nu er på Sjælland, er turen til vores naboer på den anden side af Øresund ikke lang, og vil du have kæresten med på et romantisk ophold i Sverige, kan du faktisk komme til nogle af de lækreste hoteller på kun 1 time. Det er ikke lang tid, og når du har din udkårne med, så bliver den køretur hurtigt tilbagelagt.

Lad os derfor se på nogle romantiske ophold for 2 i Sverige.

 

 1. Spaophold på Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad er et prisvindende spahotel i Sydsverige.

Hvis du en dag kører en tur til Sverige, så gør dig selv og kæresten den tjeneste at svinge forbi Ystad Saltsjöbad. Ystad Saltsjöbad er et anmelderrost hotel med spa og wellness, som er placeret i virkelig lækre omgivelser: Ystad Saltsjöbad ligger nemlig helt ned til Østersøen. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at tage en lille dukkert i det opfriskende havvand.

Læs også Spaophold i Sverige

Hotellet har siden 1897 budt gæster inden for til afslapning, wellness og ikke mindst god mad. Det er værd at vide, at hotellet har fået Certificate of Excellence af TripAdvisor – det vidner nemlig om et romantisk ophold, hvor kvaliteten er helt i top.

 

2. Naturoplevelser & spa på The Lodge

Den nyrenoverede spaafdeling på The Lodge indbyder til afslapning med kæresten.

Vi bliver i Sverige lidt endnu. For inden vi giver dig 2 gode bud på romantiske ophold i Tyskland, skal du lige høre om opholdet på The Lodge. Her får du nemlig et spaophold i Sydsverige, der ligger kun en 1 times kørsel fra København.

Det er de færreste danskere, der har kendskab til hotellet, hvilket er en skam, da kvaliteten er tårnhøj. Hotellet er indbegrebet af skandinavisk charme og hygge med fritlagte bjælker, kaminer, lækker spaafdeling, jacuzzi på terrassen med udsigt over Rommelåsen og en ægte finsk sauna til at slappe af i efter lange gå- eller mountainbiketure i skoven.

 

Romantiske ophold i Tyskland

Romantik i Tyskland.

Så blev det tid til at komme en tur til Tyskland. Tyskland har nemlig også en masse lækre, romantiske ophold at byde på, og herunder har vi fundet to af de bedste. Så pak passet øverst i tasken og tag turen over grænsen til et romantisk ophold for 2.

 

1. Romantisk ophold med spa på Alter Meierhof

Alter Meierhof er et 5-stjernet luksushotel i Flensborg.

Et ophold i Tyskland lyder måske ikke lige som det, der umiddelbart kan kurere rejsefeberen og puste liv i romantikken, men alle anmeldelserne siger det samme; Alter Meierhof ligger i toppen, hvis du vil på et romantisk spaophold i Tyskland.

Det 5-stjernede hotel ligger i Flensborg og har den smukkeste udsigt over Flensborg Fjord. Hvis I kan løsrive jer fra udsigten og spaafdelingen, er det oplagt at tage på en tur til Flensborg for at opleve den hyggelige købstad.

 

2. Wellnessophold på Hotel Birke

Hotel Birke sætter fokus på lokale råvarer & bæredygtighed.

En lille times kørsel fra den danske grænse finder du Hotel Birke. Hotel Birke er et 4-stjernet superior hotel, der byder på et klassisk, romantisk ophold for 2.

Når du besøger Hotel Birke, vil du hurtigt opdage, at hotellet er dybt forankret i lokalmiljøet. Det familiedrevne hotel går nemlig meget op i den nordtyske livsstil og dertilhørende traditioner. For eksempel serverer restauranten lokale retter, over 90% af spaprodukterne er fra lokalområdet og så er hotelsengene faktisk produceret i Kiel. Hvis du vil opleve et ægte nordtysk wellnessophold, så vil vi anbefale dig dette.

 

Gode tilbud på romantisk ophold for 2

Tag på et romantisk ophold på Bretagne Badehotel.

Det kan godt være, at hverdagen stadig puster dig i nakken, og at vækkeuret stadig har svært ved at ringe dig op om morgenen, selvom du har læst vores gode tilbud på romantiske ophold for 2 i ind- og udland. Men det hjælper jo selvfølgelig ikke bare at læse – du skal pakke tasken og komme ud ad døren! Ud for at opleve noget, så tag din kæreste i hånden og kom afsted! Det skal nok få hverdagen lidt på afstand og romantikken til at blomstre.

Har du stadig ikke besluttet dig for, hvor du vil på ophold?