Blæsten går frisk over Limfjordens vande, der bugter sig gennem Himmerland og på fornemmeste vis indrammer de mange oplevelser, egnen byder på.

Her kan de vandreglade nyde hedelandskabet på Hærvejen, og i havnebyerne mødes I af kuttere og hyggelige kroge.

På restauranterne, kroerne og hotellerne kan I opleve lækre lokale råvarer lavet til friske retter til tallerkenen.

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til jer, der gerne vil opleve Himmerland.

Her får I idéer til, hvor I kan overnatte, hvor I kan spise og hvilke oplevelser, der særligt kendetegner Himmerland.

 
 

3 idéer til oplevelser & aktiviteter i Himmerland

Himmerland er den del af Nordjylland syd for fjorden fra Hadsund i øst til Løgstør i vest.

Her kan I nyde den smukke natur ved fjorden eller skovene som for eksempel Rold Skov og Østerskoven i Hobro.

En ferie eller besøg i Himmerland er perfekt til parret, de golf-interesserede og friluftsfamilierne.

I kommer ikke til at kede digjer når I tager turen til det nordlige Jylland, for der er mange oplevelser og aktiviteter i Himmerland, som I kan give jer i kast med.

Vi har fundet 3 idéer frem, som I kan lade jer inspirere af.

 

1. Oplev Himmerland gennem afslapning

 

Har I taget turen til Himmerland for at læne jer tilbage og slappe lidt af, så er et ophold på HimmerLand helt oplagt.

Det prisvindende resort har siden 1979 været kendt og anerkendt for deres golfanlæg, men har de seneste år udvidet med hotel, spa, badeland, bowlingbane og meget mere, som du som gæst, kan krydre dit ophold med.

Alt er samlet under ét tag, og de lægger stor vægt på at skabe et resort, hvor hver eneste gæst får en helt unik oplevelse.

Her kan I gå på opdagelse i de mange spafaciliteter og opleve det store saltkar, der giver jer følelsen af vægtløshed, når I sænker jer ned i det saltholdige vand.

I kan både tage afsted til en enkelt spadag, men I kan også tage et romantisk ophold weekenden over.

 

 

2. Oplev Himmerlands natur

Himmerlands natur byder både på brune hedelandskaber og blinkende blåt vand fra Limfjorden, men midt i det hele lyser golfbanerne også op som grønne og frodige pletter.

Et golfophold giver dig mulighed for at bevæge dig igennem Himmerlands natur, mens du ser ud over landskabet, der bevæger sig i forskellige niveauer, og dermed udfordrer dig i dit spil.

Hvis I er afsted hele familien, kan I tage på vandretur ad Hærvejen eller skovtur i Rold Skov.

 

3. Oplev Himmerland med børn

Du kan sagtens tage ungerne med, for der er mange aktiviteter for børn i Himmerland. Tag turen til Løgstør, der er kendt som muslingebyen for at opleve den særlige stemning. Her afholdes der nemlig hvert år muslingefestival, hvor der tilberedes og spises muslinger.

 

Gå ikke glip af Himmerlands seværdigheder

Når du er i Himmerland, er der nogle seværdigheder, som du ikke må snyde dig selv for at opleve, fordi de er så særlige for lige netop denne del af landet. Det gælder for eksempel Hærvejen, som er en af de aktiviteter i Himmerland, hvor du virkelig kommer til at opleve egnens specielle natur med blandingen af hede, opdyrkede marker og Limfjordens blå vand.

Naturoplevelser får du også på Livø, der er en bilfri ø, hvor alt landbrug dyrkes økologisk. Her kan du komme tæt på dådyrene, der lever frit på øen eller opleve sælerne, der svømmer forbi i havet.

En anden af Himmerlands seværdigheder er Vesthimmerlands Museum, der er tegnet af Per Kirkeby, og som derfor også rent arkitektonisk er et besøg værd. Museet giver dig et indblik i de arkæologiske fund, og du kan blandt andet opleve Skandinaviens ældste stenaldermand og Gundestrupkarret.

Har du brug for aktiviteter for børn i Himmerland så læg vejen forbi Stenaldercenter Ertebølle, hvor der kan skydes med bue og pil, hugges flinteøkser, knive og stammebåde, der alt sammen tager dig tættere på stenaldermenneskets hverdag.

Limfjordsmuseet er også en af Himmerlands aktiviteter, der er et oplagt valg til børnene. De mindre børn kan lade sig opsluge af fiskene i rørebassinet, mens de ældre kan se bådebyggerne restaurere ”Kirstine” fra 1887. Det er også muligt at komme med på en sejltur i de historiske både, som sejler på Frederik VII’s Kanal lige ved museet.

I løbet af de sidste år har vindyrkningen for alvor slået igennem i Danmark – også i Himmerland. På Glenholm Vingård har de siden 1993 produceret vin, og du kan komme med på rundvisning på gården, smage på vinen og høre historien om, hvordan det er at være vinbonde her langt mod nord.

 

Oplevelser i Himmerland

 

Mere inspiration til Himmerland