December og jul handler om at forkæle sig selv og hinanden. Skal du være nisse og overraske med en pakkekalender til hende, du holder af?

Som nisse må du være ude i god tid, hvis du hver dag i december vil overraske hende med små oplevelser. Det kan nemlig godt tage lidt tid, før du har samlet alt det, du skal bruge og står med en færdig pakkekalender til hende.

 
 

24 idéer til pakkekalender til hende

Til alle de travle nisser, som løber rundt op mod december for at samle alle de løse idéer til en pakkekalender til hende, har vi fundet 24 idéer.

Så til alle de travle nisser derude: bare rolig, du skal nok nå at få lavet en færdig pakkekalender til hende, inden den 1. december. Men så er der heller ikke tid til mere snak – vi må i gang!

Læs også

 
 

1. december - Skøjtetur i vintervejret

Vi forestiller os altid, at julesneen drysser ned over landet, når december rykker nærmere, men det er sjældent, at det faktisk er sådan i virkeligheden. Det skal imidlertid ikke afholde dig fra, at den første gave i pakkekalenderen til hende skal være en skøjtetur. Svigter vejrguderne, og er den lokale sø ikke dybfrossen, så må du alliere dig med skøjtehallen.

2. december - Husk varm kakao

Find den varme jakke, hue, halstørklæde og handsker frem, tag hende i hånden og gå en tur i skoven. Spark til de visne blade, find kogler og mos til juledekorationer og snak om de ting, I oplever på vejen. Er du en rigtig gentleman, har du selvfølgelig fyldt termoflasken med varm kakao hjemmefra, så I har noget at varme jer på undervejs.

3. december - Find husets vin

Glasset er selvfølgelig halvt fyldt til vinsmagningen, og historierne om vinens oprindelse, produktion og smagsnoter kommer rullende i takt med, at aftenen går. En vinsmagning er en hyggelig og uformel måde at bruge et par timer sammen på, og når aftenen slutter, kan det være, at I har fundet ud af, hvilken drue, der fremadrettet skal serveres som husets vin.

4. december - Lad hende sove lidt længe

Blev det sent til vinsmagningen? Så lad hende ligge og sove mens du fikser dagens gave i pakkekalenderen. I dag skal hun nemlig forkæles med morgenmad på sengen, så du må til bageren efter morgenbrød, brygge kaffe, skære frugt ud og hælde et koldt glas juice op til hende.

5. december - Hverdagsforkælelse

Der skal være plads til lidt luksus i pakkekalenderen til hende, og hun vil helt sikkert føle det som en luksus, hvis du giver hende en forkælelsesdag: tager opvasken, støvsuger gulvet, køber en buket blomster og giver hende en om gang massage, når hun kommer træt hjem fra arbejde.

6. december - En hyggelig overraskelse

Det behøver ikke at være dyrt at finde på små overraskelse til hende, og forsøger du at holde december måneds budget uden overskridelser, er små snackpakker og sedler idéer til en billig pakkekalender til hende. Sæt små, søde sedler til hende på spejlet, tandbørstekruset eller på hovedpuden og gem små snacks til hende i arbejdstasken. Det kan være alt fra rosinpakker til chokoladehjerter.

7. december - Hjemmelavede flødeboller

December er en måned, der er fyldt med julegodter, så derfor skal du selvfølgelig også huske at gøre plads til de spiselige overraskelser, når du laver en pakkekalender til hende. Men det skal ikke bare være brunkager og juleknas hele måneden, så derfor skal du tage hende med ud i byen for at lave flødeboller. De kommer helt sikkert ikke til at ligne dem, I kan købe i butikkerne, men heldigvis betyder det jo ikke noget for smagen – og I kommer helt sikkert til at grine af jeres manglende konditorevner.

8. december - Det kolde gys

Det kan godt være, at der ikke ligger et tæppe af sne over landet, men derfor kan temperaturerne nu godt være kolde alligevel. Det kan derfor godt være temmelig grænseoverskridende for hende, når du lokker hende med til vinterbadning her en uge inde i december. For det bliver koldt. Rigtig koldt. Til gengæld er varmen i saunaen det hele værd og det kick, I får i kroppen resten af dagen, gør, at I sikkert får lyst til at hoppe i baljen igen. Believe it or not.

9. december - Julehygge med glögg & æbleskiver

Det vrimler med hyggelige julemarkeder i december, hvor I kan gå fra bod til bod, se på kunsthåndværk, juleklip, drikke glögg og spise æbleskiver. Føler I jer ikke ramt af julestemningen endnu, så kommer den helt sikkert snigende i løbet af dagen.

10. december - Duften af hjemmebagte julekager

Klejner, pebernødder, brunkager og vaniljekranse. Duften af julekager er noget af det hyggeligste, og hvis I begge to trækker i forklæderne, kan I hurtigt få hele hytten til at dufte af jul. Er der ingen af jer, der har de helt store evner i køkkenet, kan I jo altid nøjes med at trille et par havregrynskugler og lade Karen Volf stå for det andet, mens I ser dagens julekalenderafsnit.

11. december - En pause fra juleforberedelserne

December skal ikke kun handle om julegodter, julemusik og julegaver. Derfor kan du meget passende – her næsten halvvejs mod den 24. december – lige sætte julerierne lidt på pause. Bare i et par timer, naturligvis. Dagens overraskelse i hendes pakkekalender er klatring. I behøver ikke at have erfaring med klatring for at få en god oplevelse, for her kan alle være med uanset niveau. Det eneste I skal være klar på, er, at armene måske godt kan være lidt ømme dagen efter.

12. december - Tid til frokost

Nu er du halvvejs mod målet, og du står derfor næsten med en færdig pakkekalender til hende. Det skal fejres med en frokostdate. Det behøver ikke at være noget fancy – det kan være en sandwich på hendes yndlingscafé, noget let og lækkert street food eller måske har hun længe snakket om et nyt sted, hun gerne vil prøve.

13. december - Lucia-dag

Solen går tidligt ned i december men i stedet for at brokke dig over, at sollyset ikke rammer dine forfrosne kinder ofte nok, kan du udnytte mørket her den 13. december. I dag er det nemlig Lucia-dag, men hvis du ikke lige ved, hvor du finder et luciaoptog i nærområdet, kan du jo invitere hende med ind i byen for at kigge på julelys og pyntede butiksvinduer, mens I deler en pose brændte mandler. Er der langt til byen? Så tag et kig på himlen, der vrimler med stjerner og tænk på Jesper Fårekylling i Disneys Juleshow: når du ser et stjerneskud…

14. december - En god kop kaffe

Hverdagene kan hurtigt flyve afsted, så netop derfor er oplevelserne i denne pakkekalender til hende, jeres mulighed for at bruge lidt ekstra tid sammen. I dag kan du hente hende, når hun har fri fra arbejde for at invitere hende med på en hyggelig kaffebar. Hos Coffee Collective i København og La Cabra i Aarhus er der både god kaffe og en hyggelig, uformel stemning.

15. december - Hjemmebiografen er åben

I dag åbner hjemmebiografen med bland-selv-slik og popcorn. Og er det ikke heldigt, at det er hendes yndlingsfilm, de viser netop i dag, hvor I har de bedste pladser?

16. december - Hjemmelavet mad

Det er ikke altid, at man efter en lang dag orker at stå i køkkenet for at lave en 3-retters middag. Eller bare en hurtig om gang bolognese for den sags skyld. Overrask hende med god, hjemmelavet mad. Det kan være hendes livret eller du kan kaste dig ud i en scoremiddag med lys på bordet, 3 retter og vin. Du vælger jo selv, hvor store armbevægelser, du vil have.

17. december - Se solen stå op

I december behøver du ikke at stå tidligt op, hvis du gerne vil se solopgangen, så du har god tid til at pakke tasken med morgenkaffe og morgenbrød. Når du har vækket hende, og hun lige er vågnet lidt, kører I mod et godt spot, hvor I kan se solen stå op, mens I spiser morgenmad.

18. december - Lav selv julekonfekten

I takt med, at kalenderlyset brænder tættere på den 24. december, er der flere og flere julerier, der skal være styr på. Julekagerne har I allerede bagt, så nu er det tid til at lave julekonfekt. Det kan være små marcipanbrød, fyldt chokoladekarameller eller bolsjer.

19. december - Find brætspillene frem

Det er næsten så old school, som det kan blive, men det er også virkelig hyggeligt at finde brætspillene frem og holde en spilaften. Er hun typen, der hellere vil sidde med en controller i hånden, kan du selvfølgelig også gøre spilaftenen til en gamingaften foran skærmen.

20. december - Inviter hende ud på en cocktail

Cocktailbarerne er ikke mere mærket af julestemningen end, at de stadig sender eksotiske drinks over bardisken. Tag hende med ud til en cocktail eller en solid Gin & Tonic, snak til I mister stemmen, tag en svingom og nyd, at juleferien er lige om hjørnet.

21. december - Friskbagt pizza

Blev det sent i går? Så er det heldigt, at dagens gave i pakkekalenderen til hende er en pizzaaften. I kan lave pizzaen selv og toppe den med det fyld, I bedst kan lide, men er I for trætte efter i går, så er jeres lokale pizzamand helt sikkert klar på at levere lige til døren.

22. december - Begynd dagen med brunch

Der er alt for få langsomme morgener, hvor man har god tid til at komme godt fra start. Dagens gave i pakkekalenderen til hende, skal derfor være en langsom morgen, der begynder med brunch. Så kan hun sove længe, bruge tid på at vågne og se frem til morgenmad, der er lidt ud over det sædvanlige.

23. december - Sig, du kan lide hende

Julen er hjerternes fest, siger man, så har du husket at fortælle hende, hvor meget du holder af hende? At du sætter pris på hendes smil, hendes dårlige jokes og alle de små og store ting, der gør hende til noget helt specielt i dine øjne. Sådan et brev med kærlighedserklæringer vil uden tvivl få hendes eget julehjerte til at springe et slag over af glæde.

24. december - Begyndelsen på flere oplevelser sammen

Juleaften! Det kræver næsten en stor pakke. Noget hun kan se frem til, når juletiden er slut. Noget hun kan bruge i januar, når det stadig er koldt, og foråret er mange måneder væk. Noget varmt. Bag den sidste låge i pakkekalenderen skal der være et spaophold, som I kan tage på sammen. Fordi december slutter, behøver oplevelserne, kvalitetstiden og hyggestunderne sammen ikke at slutte og med et spaophold at se frem til, har du allerede vist, at det ikke kommer til at ske.