Man kan altid spise chokolade. Om morgenen som varm kakao, til frokost som pålægschokolade, fyldt chokolade om eftermiddagen, chokoladeis til dessert og et chokoladebrud til aftenkaffen. Hvis du er en af dem, der elsker chokolade, og faktisk kan spise det hele dagen, så står det sikkert ofte på din indkøbsseddel, at du skal huske at købe det. Men har du overvejet, om du skal prøve at lave chokolade selv og dermed få ét punkt mindre på indkøbssedlen?

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der vil lære mere om chokolade. Her finder du gode grunde til, hvorfor det er sundt at spise chokolade, du finder lidt om, hvordan man laver chokolade og så får du et par idéer til, hvor du kan prøve et chokoladekursus.

 

 

Stadig sulten?

Hvis chokoladekurserne ikke mættede dig, så har vi heldigvis en masse andre madoplevelser du kan se nærmere på.

Smag

Pizzakursus hos Alfred & Kamilla

Lær at lave lækre, sprøde pizzaer. Tag forbi Alfred & Kamilla i Odense til et pizzakursus. Her lærer du at bage helt perfekte pizzaer.

Odense C

Smag

Chokoladekursus hos Odense Chokoladehus

2 timers chokoladekursus hos Odense Chokoladehus, der ligger i Nørregade. Lær teknikkerne bag bl.a. støbning og temperering af chokolade.

Odense C

Smag

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Elsker du flødeboller? På et flødebollekursus lærer du at lave flødeboller med forskellig smag, chokoladeovertræk, fyld og krymmel!

Odense C

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

Bagekursus hos Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du bager godt brød på dette 4 timers bagekursus. Lær både at bage brød, kage & knækbrød på kurset.

Aarhus C, Valby

Smag

Vegetarisk workshop hos SimpleGreens

Mangler du inspiration til madlavningen? Simple Greens guider dig igennem en workshop med vegetarisk og grønt mad.

København N

Smag

Sushikursus hos Restaurant Soya

Er du vild med sushi & vil du gerne lære at lave det selv? Så tag med på et sushikursus i Aarhus og lær, hvordan du laver din egen sushi.

Aarhus C

Smag

Chokoladekursus hos Frédéric Terrible

Det kan være svært at ramme chokoladens form og konsistens, når man selv kæmper hjemme i køkkenet. Tag kampen op på dette chokoladekursus.

Frederiksberg C
 

Giv et chokoladekursus som gave

Vores kundeservice fanger du på info@duglemmerdetaldrig.dk eller tlf. +45 78 76 92 29

Fra kakaobønne til lækker chokolade

Der går noget tid, før kakaotræet sætter frugter, så du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du vil lave din egen chokolade – sådan helt fra bunden, hvor du starter med at plante et frø i jorden. Der går nemlig 5 år, før kakaotræet bærer frugt, og faktisk går der 10 år før, at træet giver et stort afkast – men så er det også godt og vel 8 meter højt! Er du stadigvæk hooked på idéen om at dyrke din egen kakao, så skal du huske på, at kakaobønnerne ikke kan høstes med maskiner. Det er manuelt arbejde, hvor du må hugge kakaofrugterne ned en af gangen. Så måske vi bare skal springe manualen til, hvordan man dyrker sit eget kakaotræ over og gå direkte videre til, hvordan man forarbejder kakaoen, så den kan blive omsat til den chokolade, du skal bruge på et chokoladekursus?

Vidste du?

Du har sikkert hørt, hvordan jordbundsforhold, vejr, klima og områdets natur har betydning for dyrkningen af druer, som skal blive det vin. Det samme gælder for kakao, som senere skal forædles til chokolade. Den samme kakaotype kan altså smage meget forskelligt alt afhængig af, hvor i verden den er dyrket.

 

Chokoladens historie begynder i Mexico, hvor kakaoen oprindeligt stammer fra, og i begyndelsen af 1500-tallet tog Christoffer Columbus kakaobønnerne med hjem til Spanien efter en af sine rejser over Atlanterhavet. Kakao og chokolade var meget dyrt på det tidspunkt, så selvom det hurtigt blev populært i Europa, var det kun overklassen, der havde råd til at købe kakaoen. Men faktisk skulle der gå endnu et par hundrede år, før mælkechokoladen som vi kender den i dag, skulle se dagens lys, og faktisk har man ”kun” fremstillet mælkechokolade siden 1875.

Pssst! Prøv et chokoladekursus hos Odense Chokoladehus. Du kan læse mere om chokoladekurset her.

Hvordan laver man chokolade?

Kakaofrugterne vokser direkte på kakaotræets stamme, og det er meget specielt, at frugterne ikke vokser på grene, som frugter normalvis gør. Frugterne er grønne og efterhånden som de modner, bliver de gule, orange eller rødbrune. Kakaofrugterne høstes med en machete og netop fordi, frugterne vokser på stammen – og kakaotræet fortsat blomstrer, selvom det også bærer frugt – er det en vanskelig proces at få høstet kakaofrugterne. Samme machete, som man bruger til at høste frugterne med, bruger man også til at åbne dem med. Når man åbner kakaofrugten er den fyldt med hvidt frugtkød, som omgiver kakaobønnerne. Bønnerne tages ud og herfra skal de forarbejdes til spiseklar chokolade, og den proces der ligger forud, kan variere meget afhængig af, hvor i verden man er.

Vidste du?

Smagen af kakao er sammensat af over 400 forskellige smagsnuancer.

Når kakaobønnerne er taget ud af kakaofrugtens skal, skal de fermenteres. Sammen med det hvide frugtkød fermenteres bønnerne nu i op til 7 dage, hvor temperaturen langsomt vil stige, så gæringen kan komme i gang. Efter fermenteringsprocessen bliver bønnerne ristet og derefter malet til en kakaomasse, som man kan presse til kakaosmør. Det er nemlig kakaosmøren man bruger til at lave chokoladen af, så herfra tilsættes smagsgivere, som så bliver til den færdige chokolade.

Pssst! Prøv et chokoladekursus hos en fransk chocolatier. Læs mere om oplevelsen her.

Top 3 oplevelser med chokolade

Har du lyst til at lære mere om chokolade, så er et chokoladekursus noget for dig. Hos Truestory kan du finde mange oplevelser, hvor chokoladen spiller en vigtig rolle, og her får du vores top 3 over oplevelser med chokolade.

1. Chokoladekursus hos Peter Beier

Hos Peter Beier arbejdes der med en bæredygtig kakaoproduktion, hvor kakaobønnerne dyrkes økologisk, så vidt det er muligt. Kakaobønnerne dyrkes i Peter Beiers egen kakaoplantage i Caribien og hentes derfra til Danmark, hvor de omsættes til chokolade. Hos Peter Beier får du et unikt indblik i, hvordan chokolade laves helt fra bunden i en moderne virksomhed, hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten, og hvor chokoladerne er 100% håndlavede.

Læs mere om chokoladekursus hos Peter Beier her.

2. Chokoladekursus hos Det Søde Liv

Til et chokoladekursus hos Det Søde Liv kommer du i dybden med, hvordan du laver dine egne chokolader. Her arbejdes der med teknikker, som kan drille hjemme i køkkenet, men som med et par tips hurtigt viser sig ikke at være så vanskelige endda. Har du lyst til at lære at lave flødeboller, så kan du også prøve et flødebollekursus hos Det Søde Liv her. Et chokoladekursus er både for børn og voksne.

Læs mere om chokoladekursus hos Det Søde Liv her.

3. Chokoladekursus hos Søberg Chokolade

Dyk ned i chokoladens historie og smag hos Søberg Chokolade og find ud af, hvor mange forskellige smagsnuancer og gode egenskaber chokoladen egentlig gemmer på. Her er der både plads til at lære mere om den rene chokolade og de klassiske fyldte chokolader, men til et chokoladekursus kommer du også forbi moderne fortolkninger af, hvad chokolade er og hvordan den skal smage.

Læs mere om chokoladekursus hos Søberg Chokolade her.

4 grunde til at spise chokolade

Kakaobønner som man laver chokolade af

Et gammelt ordsprog siger, at for meget af det gode aldrig er godt, og det gælder også for chokolade. For i små mængder er chokolade faktisk sundt, og lægevidenskaben er endda enige om, og har medicinske beviser på, at mørk chokolade med en kakaoprocent på 70% eller mere faktisk er sundt. Så lad os lige tage et kig på nogle af grundene til, at chokolade er sundt. Her får du 4 grunde til at spise chokolade.

1. Chokolade er godt for huden

Der er ingen grund til at glemme solcremen, men chokolade beskytter faktisk din hud mod solskader, så spiser du et par stykker mørk chokolade hver dag, er der mindre risiko for rødme, når du udsættes for UV-stråler. Din hud bliver også bedre til at holde på fugt, og bliver dermed mindre ru, hvis du spiser chokolade. Det skyldes blandt andet, at chokolade har et højt indhold af antioxidanter og flavonoider.

2. Chokolade er godt til gravide

Det er videnskabeligt bevist, at chokolade reducerer stress, men nu viser en finsk undersøgelse, at kvinder, der dagligt har spist chokolade under deres graviditet, har været mindre stressede og dermed ikke overført stresshormoner til deres babyer. Ifølge de finske forskere har det ført til, at børnene til de chokoladeglade mødre smiler mere end børn af kvinder, der ikke har spist chokolade under deres graviditet.

3. Chokolade er godt for hjernen

Chokolade bliver brugt i behandlingen af demente for at reducere hukommelsestab hos ældre. Mørk chokolade bliver også brugt til at behandle hjerneskader og hjernerystelser.

4. Chokolade er godt for kroppen

Forskning har vist, at chokolade sænker blodtrykket, og dermed har en gavnlig effekt på hjertet, fordi antioxidanterne i chokoladen får blodårerne til at slappe af, så blodet ikke pumpes så hurtigt rundt i kroppen og hjertet dermed ikke skal banke så hurtigt.

Hvis du skal bytte dit chokoladekursus

Det kan jo ske, at du får brug for at bytte dit chokoladekursus til en anden oplevelse, men heldigvis er det ikke besværligt at få det klaret. Når du køber en oplevelse enten som gave eller til dig selv gennem Truestory, skal du huske, at du altid har:

 14 dages fuld fortrydelsesret

24 måneders bytteret til en anden valgfri oplevelse

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb eller ombytning af dit chokoladekursus, kan du altid skrive til os på info@duglemmerdetaldrig.dk, så vender vi lynhurtigt tilbage til dig.