Der er de cocktails, der er alt for stærke, alt for meget og helt forkerte. Men der er også de cocktails, der er helt tilpas, perfekt afbalancerede og smager af mere. Det er de cocktails, man gerne vil lære at mikse, og på et cocktailkursus kan du faktisk lære, hvordan du skal gøre. Det gælder både, om det er et online, virtuelt eller et fysisk cocktailkursus. 

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil på et cocktailkursus for 2 eller flere deltagere. Vi har også fundet et par cocktailhistorier frem, så vil du gerne vide mere om cocktails, så skal du kigge med her.

 

Cocktailkurser i hele landet

Det ser så let ud, når bartenderen shaker, rører og mikser. Hælder op i flotte, afkølede glas og pynter med blomster, urter, drys og glimmer. Men kan du egentlig gøre kunsten efter?

Hvis du kan, så har du med stor sandsynlighed øvet dig temmelig meget og måske også været på et drinks kursus for at lære, hvordan det skal gøres. For det er nemlig ikke helt så let at få en drink eller cocktail til at smage godt og se godt ud – på samme tid.

Hvis du gerne vil lære, hvordan du laver lækre cocktails i stedet for at få mikset noget, der enten er alt for stærkt eller slet ikke smager af noget, skal du tage på kursus. Her får du nemlig styr på blandingsforholdene og lærer, hvordan du sammensætter forskellige ingredienser, så de smager godt, når de mødes i glasset.

Vi har cocktailkursuser i hele landet – så er du klar til at lære, hvordan du blander de helt rigtige ting, så du kan blære dig næste gang, du inviterer på cocktails hjemme?

 

Cocktailkurser på Sjælland

Copenhagen Distillery i København

Hos Copenhagen Distillery får du tips og tricks til smagssammensætninger indenfor cocktailens verden. Copenhagen Distillery holder til i en ombygget fabriksbygning bag Christiania. Her bliver der både produceret whisky, gin og akvavit. Det er disse produkter, I skal bruge til at sammensætte jeres cocktails.

Et cocktailkursus i København hos Copenhagen Distillery tager omkring 2 timer. Her lærer I at lave cocktails ud fra basale teknikker samt teori og praksis bag de gode sammensætninger. Under kurset er der selvfølgelig også tid til at smage jeres egne cocktails, som I får sat sammen. Faktisk kan I bare blive hængende i cocktailsbaren, selvom jeres cocktailkursus er forbi.

 

Timm Vladimirs Køkken i Valby eller Aarhus

Hos Timm Vladimirs Køkken bliver der eksperimenteret en masse indenfor gastronomi. Et cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken varer 2 timer, og så kommer I hjem en hel del klogere på cocktails. Der vil nemlig være en gennemgang af forskellige spiritustyper og historien om cocktails. Men I skal selvfølgelig også smage de lækre cocktails, som I selv står for at shake, tilsmage og anrette.

Timm Vladimirs Køkken er en gastronomisk kursusvirksomhed, som gennem årene har haft en masse kursister på besøg. Den madglade formidling bliver vægtet lige så højt som den køkkenfaglige professionalisme. Hver dag arbejder køkkenet ud fra sloganet “vi laver det grove, du laver alt det sjove”, så I har tid til at nyde hinandens selskab og få en god oplevelse ud af det.

Timm Vladimir tilbyder cocktailkurser i både Valby og Aarhus.

 

Cocktailkurser i Jylland

Gedulgt Cocktailbar i Aarhus

Kender du Gedulgt Cocktailbar i Aarhus? Hvis ikke, så er det på tide at komme forbi den hemmelige bar, som ligger gemt i en baggård. Udefra ligner det ikke noget særligt. Baggården er fyldt med bulede cykler, fyldte papcontainer og en nysgerrig kat i hjørnet. Men tager du fat i den rigtige dør, så træder I direkte ind i en af Aarhus’ bedste barer. Man skal kende til døren, ellers vil man ikke vide, at der ligger et cocktaillaboratorium gemt bag.

Kom til cocktailkursus i Aarhus ved Gedulgt Cocktailbar, hvor de forsker i at udvikle nye cocktails samtidig med, at de holder gamle traditioner i hævd. Nu har I fået muligheden for at komme ind og lære dem kunsten efter. Så træd ind i en verden af flydende væsker, der sammensættes til flotte og finurlige cocktails.

 

Trekantens Bartender i Kolding

Hos Trekantens Bartender får I tre timers cocktailkursus. I løbet af de tre timer lærer I at lave minimum fem forskellige cocktails. Samtidig med at I shaker og rører jeres cocktails, så vil der blive fortalt cocktailhistorier fra de klassiske til de nye fortolkninger. Undervejs vil der også blive holdt en quiz, som tester, hvor meget I egentlig ved om de farverige drinks. 

Hvis den lille sult melder sig, så vil I kunne nippe til den lette tapas eller snacks undervejs, som vil blive serveret for jer. Lyder det som noget for jer? Så få booket en dato og kom om på den anden side af baren.    

 

PV - Kaffe & Cocktails i Aarhus

Hos PV – Kaffe og Cocktails i Aarhus får I to timers cocktailkursus, hvor I får en introduktion til selve baren samt tips og tricks til at lave de bedste cocktails. I lærer blandt andet at mikse, brygge og forfine cocktails.

Aftenen starter med en velkomstdrink, og så vil I efterfølgende mikse og røre i alt fire til fem cocktails i løbet af aftenen. Slutteligt får I mulighed for at smage PV i Aarhus’ signaturcocktail. 

Det ser nemt ud, når bartenderen rører, ryster og mikser den ene drink efter den anden. Nu kan I se, om I kan gøre kunsten efter, eller om I skal fortsætte med at få drinksene serveret.    

 

Helmuth i Aalborg

Kom til cocktailkursus i Aalborg hos Helmuth. Her elsker de at byde på lækkert mad og ikke mindst lækre cocktails. Faktisk er deres cocktails så gode, at de har vundet flere priser. Det gælder blandt andet priser som Bedste Cocktails i 2018, 2020 & 2021 og Bedste Bar/Natklub i 2019. Så der er altså god grund til at lægge vejen forbi Helmuth i Aalborg. 

Hos Helmuth har de stor erfaring i at skræddersy løsninger til ud af huset, men det er også muligt at komme forbi dem og afholde cocktailkurset. Deres cocktailkurser er opbygget således, at hver person får 3 cocktails. Varigheden af kurset tager omkring 2 timer, dog afhænger det af antallet af deltagere. Et cocktailkursus hos Helmuth er en sjov og uhøjtidelig oplevelse, hvor I får muligheden for at smage flotte drinks.  

 

Cocktailkursus på Fyn

Bijou Cocktail Club i Odense

Kom til cocktailkursus i Odense hos Bijou Cocktail Club. Det er et af Odenses hotteste cocktailbars, hvor der ind i mellem er live-optrædener så som stand-up comedy, live jazz og DJ’s. 

Hos Bijou Cocktail Club i Odense kan i få skræddersyet jeres cocktailkursus. På den måde passer et cocktailkursus lige præcis til jeres event, om det er polterabend, firmaarrangement eller en romantisk date for 2. Det er også muligt at komme til cocktailkursus i Bijou Cocktail Clubs egne lokaler. Her er der også mulighed for at tilkøbe snacks. 

 

 

 

I kan også prøve

Begyndelsen på det hele

Det kan lyde mærkeligt, men det passer rent faktisk; oversat direkte til dansk betyder cocktail hanehale. Typen, hvor de dårlige farjokes sidder løst i ærmet, vil nok sige, at det da er fordi, at man får en lille fjer på af at drikke dem… Men nej, det er ikke derfor. Det er fordi, cocktails er farvestrålende og kreative – de er spraglede som fjerene på en hanes hale.

Men én ting er navnet. En anden ting er, hvordan det hele begyndte. For, hvornår og hvordan begyndte interessen for cocktails og cocktailkurser egentlig at få fat i os? Lad os lige kigge lidt i historiebøgerne.

I løbet af 1800-tallet blev cocktails populære i USA, men det var først under spiritusforbuddet i 1920’erne, at der for alvor blev sendt cocktails over bardisken. Det kan lyde modstridende, men det er jo ofte sådan, at når noget er forbudt, så får man ekstra meget lyst til det.

Sådan var det også med cocktails, og rundt omkring dukkede der hemmelige klubber op, små hjemmebrænderier og andre kreative påfund, hvor cocktails og alkohol kunne nydes i en lind strøm. Faktisk var det i den her periode, at mange af de drinks vi kender i dag, blev opfundet.

Stille og roligt begyndte cocktailkulturen at sprede sig til Europa, for europæerne ville hellere end gerne drikke Manhattans* og Martinis. Trenden bed sig fast, og siden de første cocktails blev blandet, er det kun gået én vej; vi er nemlig stadig vilde med cocktails.

*Apropos Manhattans… Her får du opskriften på en klassisk Manhattan.

Cocktailkursus – den nye trend

En ny trend, der er blomstret op over de sidste år, er cocktailkurser. Jovist, vi kan stadig godt lide at gå ud i byen og drikke en cocktail, men der er også en stigende interesse for at lære, hvordan man mikser og rører den perfekte cocktail derhjemme. Derfor er cocktailkurser for 2 eller flere deltagere blevet populært – både til polterabends, dates og som en sjov måde at begynde weekenden på med gode venner. 

På et cocktailkursus bliver der gået i dybden med de forskellige teknikker, som bartenderen benytter sig af, og så skal der arbejdes med smagssammensætninger. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke ingredienser, der blandes sammen – men det har de fleste nok opdaget, når man i et forsøg på at lege bartender har fået mikset en cocktail, der er… Nå ja, ikke helt perfekt. Perfekt, det bliver dine cocktails derimod efter et cocktailkursus.

 

Miks drinks og cocktails som underholdning

Er det dig, der skal planlægge underholdningen til polterabend, date, venindehygge eller reunion? Du kan jo overveje, om et cocktailkursus eller bartenderkursus er en god idé så.

Et cocktail- og drinkskursus er nemlig en hyggelig og uformel måde at være sammen på. Her er der både tid til at småsnakke og til at lære noget nyt. Netop derfor er et cocktailkursus god i mange sammenhænge, hvor der lige mangler en aktivitet på et par timer – måske som et afbræk efter maden men inden, at det er tid til at sige tak for i aften eller tage videre ud i natten. Cocktailkursus som underholdning til polterabend eller som en aktivitet med vennerne er derfor et godt bud på en god oplevelse, man kan lave sammen. Cocktail Company har længe været de førende på markedet, men flere og flere cocktailvirksomheder kommer til og giver dem konkurrence i forhold til private cocktails events. Så der er rig mulighed for at få en hyggelig aften enten ude eller hjemme med de bedste mennesker omkring dig. 

Men du behøver altså ikke at samle alle vennerne for at tage afsted. Et cocktailkursus for par er nemlig også en mulighed for dig, der står og skal planlægge en date. Mikset mellem at samarbejde om at lave drinks og cocktails og småsnakke om løst og fast er nemlig det helt rigtige udgangspunkt for en god date.

 

Giv et cocktailkursus i gave

Har du selv helt styr på, hvordan du laver en god cocktail, og er du aldrig i tvivl om, hvornår en cocktail skal rystes, og hvornår den skal røres? Så har du jo ikke brug for et cocktailkursus. Men det kan jo være, at du kender en, der ikke helt har styr på blandingsforholdene, og som derfor skal hjælpes lidt videre.

Derfor synes vi, du skal vide, at når du køber en gave hos Truestory, så har du altid:

14 dages fuld fortrydelsesret

24 måneders bytteret til en anden valgfri oplevelse

Det er jo godt at vide, hvis nu modtageren ikke er helt enig med dig i, at der er brug for et cocktailkursus. Hvis du har spørgsmål til, hvordan et cocktailkursus foregår, så kan du altid skrive til os på [email protected], så vil vi hellere end gerne svare og hjælpe dig videre.

 

Læs også

Polterabend med stil: Aktiviteter og ideer

Læsetid: 10 min.

Cocktails og opskrifter

Læsetid: 4 min.

Smagninger – En verden af smagsoplevelser

Læsetid: 7 min.