Der er de cocktails, der er alt for stærke, alt for meget og helt forkerte. Men der er også de cocktails, der er helt tilpas, perfekt afbalancerede og smager af mere. Det er de cocktails, man gerne vil lære at mikse, og på et cocktailkursus kan du faktisk lære, hvordan du skal gøre.

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil på et cocktailkursus for 2 eller flere deltagere. Vi har også fundet et par cocktailhistorier frem, så vil du gerne vide, hvilken cocktail Liv Tyler, John F. Kennedy og Ernest Hemingway har tilfælles, så skal du kigge med her.

Få det lært – Tag på cocktailkursus

Det ser så let ud, når bartenderen shaker, rører og mikser. Hælder op i flotte, afkølede glas og pynter med blomster, urter, drys og glimmer. Men kan du egentlig gøre ham kunsten efter? Hvis du kan, så har du med stor sandsynlighed øvet dig temmelig meget og måske også været på et cocktailkursus for at lære, hvordan det skal gøres. For det er nemlig ikke helt så let at få en cocktail til at smage godt og se godt ud – på samme tid.

 

Vidste du? John F. Kennedy, Liv Tyler og Ernest Hemingway har alle tre det tilfælles, at de helst drikker Daiquiri. Cocktailen består af rom, limejuice og sukkerlage.

 

Hvis du gerne vil lære, hvordan du laver lækre cocktails i stedet for at få mikset noget, der enten er alt for stærkt eller slet ikke smager af noget, så skal du tage på cocktailkursus. Her får du nemlig styr på blandingsforholdene og lærer, hvordan du sammensætter forskellige ingredienser, så de smager godt, når de mødes i glasset.

Vi har cocktailkursuser i KøbenhavnAarhus og Kolding – så er du klar til at lære, hvordan du blander de helt rigtige ting?

Cocktailkursus i København & Aarhus

Vil du på cocktailkursus i København, skal du tage forbi Copenhagen Distillery, der holder til på Christiania i en rå fabriksbygning. Her lærer du de basale teknikker at kende, så du får styr på de helt grundlæggende ting, der er gode at kunne som bartender. Cocktailkurset giver dig indblik i cocktailens verden både i teori og praksis, og undervejs får du tips og tricks til, hvilke smagssammensætninger, der giver de bedste cocktails.

Timm Vladimirs Køkken afholder cocktailkurser i Aarhus og i København, så det her cocktailkursus kan du prøve flere steder i landet. Cocktailkurset lærer dig noget om is, shaking, stirring, tilsmagning, glastyper og anretninger, så du kommer altså hjem med en hel del viden efterfølgende. Undervejs fortælles der også historier om de forskellige cocktails – og så skal der selvfølgelig smages på de cocktails, I laver.

Brug cocktailkursus som underholdning

Er det dig, der skal planlægge underholdningen til polterabend, date, venindehygge eller reunion? Du kan jo overveje, om et cocktailkursus er en god idé så.

Et cocktailkursus er nemlig en hyggelig og uformel måde at være sammen på. Her er der både tid til at småsnakke og til at lære noget nyt. Netop derfor er et cocktailkursus god i mange sammenhænge, hvor der lige mangler en aktivitet på et par timer – måske som et afbræk efter maden men inden, at det er tid til at sige tak for i aften eller tage videre ud i natten. Cocktailkursus som underholdning til polterabend eller som en aktivitet med vennerne er derfor et godt bud på en god oplevelse, man kan lave sammen.

Vidste du? Long Island Iced Tea blev opfundet af Robert Butt i 1972, og cocktailen fik sit navn fordi, opfinderen arbejdede på en bar på Long Island, og fordi han mente, at cocktailens udseende lignede iste til forveksling.

Men du behøver altså ikke at samle alle vennerne for at tage afsted. Et cocktailkursus for 2 er nemlig også en mulighed for dig, der står og skal planlægge en date. Mikset mellem at samarbejde om at lave cocktails og småsnakke løst og fast er nemlig det helt rigtige udgangspunkt for en god date.

Begyndelsen på det hele

Det kan lyde mærkeligt, men det passer rent faktisk; oversat direkte til dansk betyder cocktail hanehale. Typen, hvor de dårlige farjokes sidder løst i ærmet, vil nok sige, at det da er fordi, at man får en lille fjer på af at drikke dem… Men nej, det er ikke derfor. Det er fordi, cocktails er farvestrålende og kreative – de er spraglede som fjerene på en hanes hale.

Men én ting er navnet. En anden ting er, hvordan det hele begyndte. For, hvornår og hvordan begyndte interessen for cocktails og cocktailkurser egentlig at få fat i os? Lad os lige kigge lidt i historiebøgerne.

 

Vidste du? Der er 8 forskellige ingredienser i en Singapore Sling, der blev opfundet i 1910 – i Singapore naturligvis.

 

I løbet af 1800-tallet blev cocktails populære i USA, men det var først under spiritusforbuddet i 1920’erne, at der for alvor blev sendt cocktails over bardisken. Det kan lyde modstridende, men det er jo ofte sådan, at når noget er forbudt, så får man ekstra meget lyst til det.

Sådan var det også med cocktails, og rundt omkring dukkede der hemmelige klubber op, små hjemmebrænderier og andre kreative påfund, hvor cocktails og alkohol kunne nydes i en lind strøm. Faktisk var det i den her periode, at mange af de drinks vi kender i dag, blev opfundet.

Stille og roligt begyndte cocktailkulturen at sprede sig til Europa, for europæerne ville hellere end gerne drikke Manhattans* og Martinis. Trenden bed sig fast, og siden de første cocktails blev blandet, er det kun gået én vej; vi er nemlig stadig vilde med cocktails.

 

*Apropos Manhattans… Her får du opskriften på en klassisk Manhattan.

Cocktailkursus – den nye trend

En ny trend, der er blomstret op over de sidste år, er cocktailkurser. Jovist, vi kan stadig godt lide at gå ud i byen og drikke en cocktail, men der er også en stigende interesse for at lære, hvordan man mikser og rører den perfekte cocktail derhjemme. Derfor er cocktailkurser for 2 eller flere deltagere blevet populært – både til polterabends, dates og som en sjov måde at begynde weekenden på med gode venner.

 

Vidste du? Pina Colada betyder siet ananas.

 

På et cocktailkursus bliver der gået i dybden med de forskellige teknikker, som bartenderen benytter sig af, og så skal der arbejdes med smagssammensætninger. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke ingredienser, der blandes sammen – men det har de fleste nok opdaget, når man i et forsøg på at lege bartender har fået mikset en cocktail, der er… Nå ja, ikke helt perfekt. Perfekt, det bliver dine cocktails derimod efter et cocktailkursus.

Giv et cocktailkursus i gave

Har du selv helt styr på, hvordan du laver en god cocktail, og er du aldrig i tvivl om, hvornår en cocktail skal rystes og hvornår den skal røres? Så har du jo ikke brug for et cocktailkursus. Men det kan jo være, at du kender en, der ikke helt har styr på blandingsforholdene og som derfor skal hjælpes lidt videre.

Derfor synes vi, du skal vide, at når du køber en gave hos Truestory, har du altid:

14 dages fuld fortrydelsesret

24 måneders bytteret til en anden valgfri oplevelse

Det er jo godt at vide, hvis nu modtageren ikke er helt enig med dig i, at der er brug for et cocktailkursus. Hvis du har spørgsmål til, hvordan et cocktailkursus foregår, så kan du altid skrive til os på info@duglemmerdetaldrig.dk, så vil vi hellere end gerne svare og hjælpe dig videre.