Vil I gerne undgå at holde en bøvet, kikset og uopfindsom polterabend for jeres ven eller veninde? Så skal I læse med her!

Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan I holder en uforglemmelig polterabend. En polterabend med stil kunne man også kalde det. I guiden kan I finde sjove aktiviteter, idéer og gode råd til at holde den bedste polterabend for jeres ven eller veninde.

Læs om:

 
 

2-dages spaophold på Kurhotel Skodsborg

 • 2 overnatninger i standard dobbeltværelse på Kurhotel Skodsborg
 • Fri adgang til Kurhotel Skodsborgs spa-afdeling og fitness begge dage 
 • Lækkert morgenbord i Brasserie Carl (begge dage)
 • 2 serveringer i Brasserie Carl om aftenen (begge dage)
 • Gratis Wi-Fi & parkering efter registrering i receptionen

Pris kun 3.449 for 2 personer

2 dage
2 timer
2 min.
2 sek.
 
 

Spring direkte til

Hvis I af den ene eller anden grund ikke har tid til at læse guiden, men gerne vil se eksempler på sjove polterabend aktiviteter med det samme, så er I velkommen til at hoppe direkte hen til vores samlede oplevelsesudvalg.

 

Indhold

 
 

Top 5 aktiviteter til mænd

En af gutterne skal giftes, så nu er det blevet tid til at planlægge en polterabend for ham fyldt med sjove oplevelser, skøre påfund – og nok også et par øl.

Herunder har vi samlet top 5 aktiviteter og idéer for mænd, der skal til at planlægge en polterabend.

 

1. Tag til ølsmagning

I Danmark er det yderst sjældent, at der bliver holdt en polterabend uden at drikke øl, men hvorfor bruge en hel dag på at tylle øl på gommen, så han ikke kan huske alle de fede ting, I har planlagt for ham?

Hvis I gerne vil gøre øldrikkeriet en smule mere sofistikeret, kan I overveje at tage på en ølsmagning.

På den måde får I stillet jeres tørst efter de gyldne dråber, og gommen vil endda kunne fortælle bruden, hvad han har oplevet, når han kommer hjem igen.

 

2. Benzin i blodet

Vent lige lidt med at åbne den øl! For hvis I lige venter et par timer, så kan I starte dagen med at køre Djævleræs eller prøve at køre fede biler som en Ferrari, Audi R8 eller Lamborghini.

Djævleræs er den perfekte polterabend aktivitet, hvis I elsker at køre ræs, konkurrere mod hinanden og ikke mindst have det sjovt.

Hos P1 Apex i Roskilde, Silkeborg, Padborg og Kågeröd i Skåne kan I prøve at køre fede biler på bane. Er jeres kammerat vild med Ferrari, Porsche eller Lamborghini? Så kan I give ham en drømmeoplevelse til hans polterabend.

 

3. Prøv kræfter med undervandsjagt

Kan gommen selv fange sin aftensmad?

Hvis der ikke er stemning for at brænde benzin af, kan I overveje at tage på undervandsjagt.

Dyk ned, fang fisk med harpun og overræk bruden de friskfangede fisk, når I afleverer gommen igen.

Eller nej, den del må I hellere springe over… MEN at jage med harpun er virkelig en oplevelse og noget som helt sikkert vil bidrage til en god polterabend-stemning blandt gutterne. Både dem, der kender hinanden i forvejen, og dem, der ikke gør.

 

4. Fisketur på Det Gule Rev

Ohøj skipper! Er der bid?

Hvis I er en flok stærke søulke, der skal holde polterabend, så tag på en fisketur på Det Gule Rev.

På fisketuren har I mulighed for at fange det bedste fra havet, og I kan både få torsk, havkat, lange, sej, pighaj og rødspætter på krogen.

Her er der tale om en polterabend ide, der især henvender sig til gommen, der ELSKER at fiske – og hellere vil være en hel dag udenfor end inde i en bil eller bar.

 

5. Røg i køkkenet

Er jeres kammerat vild med at lave mad – eller kunne han måske modsat godt trænge til at blive lidt bedre?

Et madkursus er en fed oplevelse til polterabend. Her har I rig mulighed for at bruge tid sammen, lære noget nyt – og så skal den lækre mad selvfølgelig spises sammen til sidst.

Der findes forskellige slags kurser, så det passer perfekt til jeres brudgom. Måske vil han prøve kræfter med det profesionelle køkken? Er han upcoming bagedyst-deltager? Så skal han prøve et macaronkursus. Der er noget for enhver smag – bogstaveligt talt!

 
 

Top 5 aktiviteter til kvinder

Det kan godt kræve en del planlægning at få styr på hendes polterabend fra start til slut, for der skal jo findes nogle sjove aktiviteter, som dagen kan gå med.

Aktiviteterne skal helst være nogle, som den kommende brud vil synes om, så hun får lige den polterabend, hun går og drømmer om.

Herunder har vi samlet vores top 5 aktiviteter og idéer for kvinder, der skal til at planlægge en polterabend.

 

1. En tur på vandet med SUP-surf

Udfordr hendes balanceevne med en aktiv polterabendoplevelse.

I løbet af de sidste par år er Stand Up Paddle surfing blevet ekstremt populært – og med god grund. Her er der nemlig tale om en sjov og udfordrende oplevelse, hvor I sagtens kan være flere af sted på samme tid. Perfekt som polterabend aktivitet for kvinder.

 

2. Vildmarksgourmet i naturen

Der er gourmetmad & naturoplevelser på programmet, hvis hendes polterabend bliver på Karpenhøj Naturcenter.

Hvis I virkelig er på udkig efter en unik polterabend idé, så skulle I prøve vildmarksgourmet i Mols Bjerge.

I skal ikke forvente en dag med masser af knald på, men derimod får I en dag med masser af hygge og god mad i skønne omgivelser. Og det er altså den perfekte polterabend for mange.

 

3. På tur i byen

Opskriften på en hyggelig polterabend med veninderne er faktisk super simpel: Tag en tur ud i byen. Spørgsmålet er så, hvordan I skal gøre det.

En byvandring indenfor lige præcis hendes interesse er en god måde at opleve byen på en anden måde. Det er også ideelt for en gruppe, der måske ikke alle kender hinanden, så derfor gerne skal have noget at tale om for at få samtalen i gang.

 

4. En aften med cocktailkursus

Det kan godt være jeres veninde er god til at drikke cocktails, men hvordan er hun til at lave dem?

Det er en god oplevelse at prøve kræfter med specielt til en polterabend, hvor man tit gerne vil have lidt godt at drikke, men også lave noget sammen, når man nu har hevet en hel dag ud af kalenderen.

 

5. Croquis & Cocktails

Er hun god til at tegne? Hvad med at tegne mennesker? Hvad så med at tegne nøgne mennesker?

Tag hende med til Croquis og Cocktails, hvor I kan udfolde jeres kunstneriske talenter, mens I sipper på cocktails eller cava og tager en tegning med hjem til køleskabet.

 
 

Gratis aktiviteter & idéer til polterabend

Sjove polterabend aktiviteter behøver ikke at koste noget.

Der findes mange gratis oplevelser og ting at lave, der helt sikkert kan være med til at give jer en dag, I aldrig glemmer.

Vi har været en tur i tænkeboksen og fundet en håndfuld gode idéer til gratis aktiviteter, I kan lave til polterabend.

Lav en personlig quiz

En personlig quiz om ham eller hende, der skal giftes, kan typisk få et smil frem på de flestes læber.

Især hvis quizzen indeholder spørgsmål, der går mange år tilbage, og som måske er lidt pinlige.

I kan for eksempel lave quizzen “Hvor godt kender du din kommende brud/brudgom?”

Skriv en masse spørgsmål ned og få den anden part til at svare på dem – og se så hvor mange rigtige svar din ven eller veninde får!

Spørgsmål, I kan lade jer inspirere af, hvis I gerne vil lave en quiz

Print spørgsmålene ud og brug dem på dagen. I kan selvfølgelig også selv finde på flere spørgsmål.

Hvis I laver en personlig quiz, så forsøg at finde på spørgsmål, der ikke blot skal besvares med ja eller nej. Det er nemlig sjovere!

 

Gæt & Grimasser

Har I set Klipfiskerne på TV2? Det sjoveste ved Klipfiskerne er uden tvivl, når deltagerne skal lave Gæt & Grimasser.

Dét at skulle imitere noget eller nogen – for eksempel et videoklip, en kendt eller måske bruden, der skal imitere gommen – kan få de fleste til at knække sammen af grin.

Og lige præcis derfor skal denne gratis aktivitet til polterabend selvfølgelig med her på siden.

 

Brætspilsaften

Brætspil er populært hos mange, og hvis I leder efter en aktivitet, der er gratis og hvor alle kan være med, så er det oplagt.

I kan tage nogle forskellige spil med og dele jer ud i mindre grupper. I kan ligefrem lave en turnering, hvis spillene ikke er af den slags, der tager alt for lang tid.

 

Drukspil - en klassiker til polterabend

Drukspil er en god og gratis aktivitet til en polterabend.

Et drukspil, der aldrig slår fejl, er ølbowling. Find fire stole, en fodbold, et par tomme flasker, en nogenlunde fair dommer og vupti, så er I klar til at spille.

Ølbowling leder os desuden også videre til næste aktivitet, der ikke koster noget: bodybowling!

Gør klar til bodybowling

Den her oplevelse tager kegler.

I videoen herover kan I få lidt inspiration til, hvordan bodybowling kan spilles og ikke mindst, hvordan I kan lave en sej bane.

Det handler kort sagt om at bruge sin egen krop til at vælte kegler med.

Sådan spiller I:

 • I skal starte med at brede presenningen ud på en så jævn overflade som mulig. Det kunne for eksempel være på en fodboldbane.
 • Nu er det tid til at tilføre presenningen en masse opvaskemiddel og vand, så den bliver glat.
 • Stil så de halvfyldte sodavandsflasker op som kegler i den ene ende af banen.
 • Lav to huller i affaldssækkene, så I kan stikke benene igennem.
 • Nu er det tid til at kaste sig ned på banen og ”slide” hen mod keglerne og se, hvor mange I kan vælte.
 
 

Flere idéer til hele dagen

Gør dagen sjovere med et polterabend tema

De bedste polterabends er typisk kendetegnet ved, at de har et tema. Det kan for eksempel være et 1980’er tema, hvor der laves en turnering i arkadespil, der spises grillkylling, og tøjet er fra 1980’erne.

Det kan også være et tema, der tager udgangspunkt i en trend – for eksempel hipstertrenden. På med hornbrillerne, tophuen og hvad en hipster ellers ville gå med.

Summa summarum: et tema vil typisk gøre en polterabend sjovere og mere mindeværdig. Især fordi I vil blive lagt mærke til, hvis I for eksempel vandrer ned ad gaden i udklædning. Derfor er det noget I som venner og veninder bør overveje, når I planlægger herlighederne.

Tips til deling af billeder & video

En polterabend er en stor dag, der som regel byder på en masse gode og minderige øjeblikke. Disse øjeblikke bliver tit og ofte fanget af et smartphonekamera og efterfølgende postet på de sociale medier.

For at gøre det nemmere for jer alle at se billederne og videoerne, så kan I med fordel lave et fælles hashtag til deling. Det kan for eksempel være #erikspolterabend. På den måde kan I med et enkelt klik søge alle billeder og videoer frem.

 
 

50 idéer til polterabend aktiviteter

Okay, nok snak – nogle gange har man bare brug for at blive bombarderet med idéer til, hvad man skal lave til en polterabend.

Her er 50 idéer til aktiviteter. Rigtig god planlægning!

 1. Croquis tegning
 2. Poledance
 3. Indspil en sang
 4. Kør gokart
 5. Hotdogkursus
 6. Håndlæsning
 7. Lerdueskydning
 8. Twerk undervisning
 9. Curling
 10. Motocross
 11. Fægtning
 12. CD indspilning
 13. Drinkskursus
 14. Linedance
 15. Bodypaint
 16. Danseundervisning
 17. Vinsmagning
 18. Spa og wellness
 19. Lav keramik
 20. Paintball
 21. Indspil en musikvideo
 22. Skydning
 23. Rapelling
 24. Lej en partybus
 25. Quiz og festlege
 26. Spil bingo
 27. Sumobrydning
 28. Bowling
 29. Besøg et casino
 30. Djævleræs
 31. Flødebollekursus
 32. Flyv helikopter
 33. Afternoon Tea
 34. Mal keramik
 35. Escape room
 36. Segway tur
 37. Minigolf
 38. Tur på casino
 39. Fodboldgolf
 40. Mystery Hunt
 41. Kør ATV
 42. Lej en beer bike
 43. Aktivitetscenter og forhindringsbane som Fort Østerlund ved Silkeborg
 44. På tur i Zoo
 45. Brunch
 46. Slikkepindekursus
 47. Make-up- eller hårworkshop
 48. Lav jeres egen olympiade
 49. Sushikurser
 50. Kanalrundfart
 

Gå ikke glip af