Har du en ven eller en veninde, der snart skal giftes? Er du med til at planlægge polterabend? Og skal den afholdes i Aalborg eller et andet sted i Nordjylland?

Det er jo ikke alle, der har en festarrangør gemt i maven, og har du svært ved at finde på nogle idéer til, hvad bruden og brudgommen skal lave på deres polterabend, så læs med her.

Vi har samlet idéer til polterabend i Aalborg, og her på siden finder du aktiviteter, som både kan bruges til hans og hendes polterabend.

Du kan finde alle idéerne længere nede på siden.

 

5 ideer til polterabend i Aalborg for mænd

En kommende brudgoms polterabend skal selvfølgelig passe lige præcis til ham.

Når I skal holde polterabend i Aalborg og Nordjylland, så er der masser at give jer til. Det kommer bare an på, hvad gommen er interesseret i.

Hvad skal I lave?

Lad os begynde med at se nærmere på 5 idéer til hans polterabend i Aalborg.

Har han nævnt noget, som han synes, kunne være fedt at prøve? Eller har han lige frem sagt, at det der har jeg slet ikke lyst til?

Så kunne I jo være nogle gode kammerater og imødekomme hans ønsker. Det skulle jo helst være en fed dag for alle – ikke mindst for gommen.

Derfor har vi samlet 5 forskellige idéer, som kan hjælpe jer på vej.

 

1. RIB-tur på Limfjorden

Der er 2×300 hestekræfter spændt fast på en RIB-båd, og den kan derfor skyde en topfart på 110 km/t. Det er måske ikke meget på motorvejen, men når underlaget er bølger, så går det altså rigtig stærkt!

Der er forskellige muligheder for at opleve en RIB-tur. I kan enten tage en heldagstur på Limfjorden i RIB-båd eller I kan kombinere RIB-turen med en hummer– eller østerssafari, hvis brudgommen også er interesseret i en ny smagsoplevelse.

 

2. Romsmagning

Er gommen vild med noget godt i glasset? Så er det oplagt at have en smagning med som en del af hans polterabend.

Der er mange forskellige at vælge imellem, men en romsmagning er noget helt særligt – og så kan det jo være, at han vil have en flaske rom med, som han har købt dét år, han giftede sig med sin udkårne. Det kan også være en oplagt bryllupsgave, hvis en af vennerne mangler idéer.

Hos Skotlander i Pandrup nord for Aalborg kan I komme til en helt unik rundvisning og romsmagning. Her guider Titte og Anders Skotlander jer personligt igennem produktionen af rom, gin og likør på deres adresse i Pandrup.

 

3. Djævleræs

Har gommen benzin i blodet? Så skal en del af hans polterabend måske stå på djævleræs!

Hos Motorsport Nordjylland kan I få lov til at give den gas til djævleræs på en af Danmarks bedste offroadbaner.

Helt præcist skal I køre på Nysumbanen, som hele sin levetid løbende har gennemgået adskillige ud- og tilbygninger af både bane og bygninger.

Den professionelle løbsleder guider jer igennem dagen, og sørger for, at alle får en god dag med fart over feltet.

 

4. Surfing

Kammeraten, der skal giftes, er måske ikke så meget til den traditionelle polterabend med fest og masser af sprut.

Et alternativ til sådan en polterabend kan være en tur til Cold Hawaii også kendt som Klitmøller i Thy. Her kan I prøve kræfter med at prøve at surfe. Ligemeget om I er til at prøve windsurfing, SUP-surfing eller ‘almindelig’ surfing, så er der en oplevelse til jer.

I bør tage en overnatning med, så I har god tid til at nyde det lille surfer-hjørne af Danmark.

 

5. Gourmetoplevelse

Mange er blevet bidt af den gastronomiske bølge, og brudgommen i jeres selskab vil måske blive allermest glad for en gourmetoplevelse.

I kan finde mange store smagsoplevelser, men en god middag på en restaurant, der er nævnt i Michelinguiden, er en helt særlig oplevelse, som helt sikkert vil gøre det til en uforglemmelig polterabend.

tabu på Vesterå 5 er nævnt i Michelinguiden for sit regionale fokus og rost for, at alle råvarer er lokale. Det giver unikke teksturer og smage – og en stor oplevelse til jer.

Længere nordpå på Restaurant Villa Vest i Lønstrup udenfor Hjørring kan I få en gastronomisk oplevelse med en fantastisk udsigt over vesterhavet. Her kan I også overnatte, hvis I har lyst til en mini-tur til gourmet-polterabend.

 

5 ideer til polterabend i Aalborg for kvinder

Nogle brude er så klar til at komme ud at feste til deres polterabend. Andre er mere til en oplevelsesrig polterabend måske uden så meget alkohol. Eller måske skal I lidt af begge dele?

Når I skal holde polterabend i Aalborg og Nordjylland, så er der masser at finde på til brudens polterabend.

Hvad skal I lave?

Lad os begynde med at se nærmere på 5 idéer til hendes polterabend i Aalborg.

Er der et eller andet, hun altid har haft lyst til at prøve, men ikke har haft tid til? Er der noget, hun ikke kan lave til dagligt på grund af job, studie, børn, familieliv og den generelle hverdag, som I gerne vil sørge for, hun endelig får lov til at opleve?

Det er et rigtig godt sted at starte til at finde inspiration. Derudover har vi samlet 5 forskellige idéer, som forhåbentlig kan give endnu mere inspiration.

 

1. Street Art tour

Er bruden vild med kunst?

På en Street Art tour guides I rundt i byens gader af en kyndig guide, som vil introducere Jer til de mest unikke og forbløffende kunstværker i Aalborgs gader.

Street Art er ikke kun graffiti, der mere eller mindre tilfældigt er malet på busser og bygninger rundt omkring i bybilledet. Faktisk er det en kunstart, som mange moderne kunstnere har brugt til at tage deres første skridt på vejen mod en karriere som anerkendt kunstner.

Mere end 70 gavle og mure rundt omkring i byen er i igennem de seneste 8 år blevet udsmykket med store gavlmalerier af internationale kunstnere fra hele verden.

Det er en god start på dagen, hvor I kan gå rundt og hygge i Aalborgs gader og opleve den fede street art.

 

2. SUP-kursus

Er hun typen, der altid er i gang? Elsker hun at bevæge sig? Så er det måske en god idé med et SUP-kursus til brudens polterabend.

Her kommer I på en 2 timers oplevelse med Stand Up Paddle board. I får en god introduktion og en anderledes rundvisning af byen.

 

3. Brunch i byen

Hvorfor ikke starte polterabenden med en lækker brunch inde i byen?

Vi foreslår, at turen går til den hyggelige café Penny Lane.

Her kan I prøve deres super populære luksusbrunch, der også fåes som vegansk.

En perfekt måde at starte den store dag på. 

 

4. Sanketur

Er bruden friluftstypen, der egentlig hellere vil ud i naturen end at holde fest på stenbroen? Så er det måske en idé at lave en tur udenfor byen.

Ved Fjerritslev ligger Slettestrand hvor I kan komme på sanketur med aftensmad i Madsmedjen, som er en del af Feriecenter Slettestrand, hvor I kan nyde naturgastronomi.

I har en guide og kok med på turen og ingredienser tages med tilbage til Madsmedjen.

Madsmedjen er en del af Feriecenter Slettestrand, og ligger på gården ”Den Gamle Smedje” i Hjortdal, få minutters gang fra Svinkløv klitplantage.

 

5. Cocktailkursus

Det er hyggeligt at bruge en del af en polterabend på at lære noget nyt – men selvfølgelig med noget godt i glasset.

Et cocktailkursus er en god idé, hvis bruden godt kan lide cocktails, men måske gerne vil vide mere om det og prøve noget nyt.

Hos Gedulgt i Maren Turis Gade i Aalborg er de vilde med unikke cocktails og glæder sig til at dele ud af deres hemmeligheder til den gode drink. 

Udover at præsentere jer for en række klassiske cocktails, vil bartenderen også lære jer at skabe nogle af Gedulgts signaturcocktails, der har været med til at skabe succesen, som cocktailbaren har i dag. 

 

Aktiviteter til polterabend i Nordjylland

Er du stadig på udkig efter idéer til polterabend i Aalborg, så får du et par ekstra aktiviteter her, som også plejer at være populære.

Krea-tid

Der er mange, der nyder at være kreative, og hvis din brud eller brudgom er en af dem, er det oplagt at lægge noget krea-tid ind i hans eller hendes polterabend. Men det kan også blive meget morsomt, hvis brude n eller brudgommen netop slet ikke er kreative.

Mange vælger at tage til croquis-undervisning, hvor man tegner efter en nøgen model. Det er en klassisk lektion for kunstnere, så det er en god idé, hvis det er interessen. Men det kan også være rigtig sjovt, hvis den sidste gang bruden eller brudgommen tegnede var en tændstiksmand som 11-årig.

Andre krea-idéer er at tage ind og male på keramik hos for eksempel Art By Me i Urbansgade. I kan også tage på den dedikerede krea-café Fidus i Nørregade. Her er der et væld af krea-materialer, som I kan sidde og sysle med, mens I får noget godt at spise eller drikke.

Husk den gode mad

Uden mad og drikke dur helten – eller bruden eller brudgommen – ikke.

Sørg for nogle gode spisesteder dagen igennem, så der er lagt en god bund, hvis I holder en mere klassisk polterabend med masser at drikke.

Aalborg byder på en masse hyggelige caféer, gode restauranter og gourmetoplevelser, hvis den mere er det, I er til.

Bliv inspireret til mad ad libitum i Aalborg her eller få et overblik over en masse gode spisesteder i Aalborg her.

Aktiviteter langt fra hverdagen

Hvis I vil lave noget helt anderledes til polterabend, er der også masser af muligheder.

Pole dance i Aalborg er populært til polterabend, men her er det måske mest kvinderne, der kunne tænke sig at vise dansemoves frem for veninderne.

Derimod er vandski i Aalborg til polterabend for mændene ret populært.

Når du skal planlægge en polterabend i Aalborg for den kommende brud og brudgom, er det tit bare de små ting, der ender med at blive det, man husker dagen for.

Derfor er der også mange, som pakker en taske med mad og drikke, forbereder en quiz eller et par lege og tager på polterabend i Aalborg Zoo. Det er både en sjov og anderledes måde at holde polterabend på.

 

Hvorfor holder man polterabend?

Du ved sikkert godt, hvorfor man holder polterabend. Det gør man jo for at sende bruden og brudgommen godt af sted på deres rejse ind i ægteskabet, og en polterabend bliver derfor set som en ”afsked” med singlelivet. Men ved du, hvordan traditionen for at holde en polterabend begyndte? Lad os lige få styr på nogle fakta før vi går videre til nogle konkrete idéer til polterabend i Aalborg.

Polterabend er sammensat af to tyske ord; polter og abend. Polter betyder larm, abend betyder aften og mon ikke, at der sidder nogle derude, der godt kan nikke genkendende til de to elementer fra de polterabender, de har været med til.

Vidste du?

  • I England foregår omkring 25% af alle polterabender uden for landets grænser. Måske det var noget for jer med en tur og en overnatning?

    For eksempel et ophold på SIDE Design Hotel i Hamborg eller et spaophold på Ystad Saltsjöbad i Sverige?

Polterabend i Danmark

De første polterabender man kender til i Danmark, er fra begyndelsen af 1980’erne, så polterabend som trend er faktisk en forholdsvis ny ting.

Dog har man eksempler på, at overklassen 100 år tidligere holdt en middag for brudgommen, før han skulle giftes, så gommen kunne tage afsked med sit ungkarleliv.

I dag holder man både polterabend for mænd og for kvinder, og selvom traditionen foreskriver, at bruden og gommen skal være adskilt på dagen, er der alligevel mange, som vælger at lade parret mødes til en fælles fest sidst på aftenen.

Efter en skøn polterabend har I noget at snakke om til brylluppet. Få ideer til bryllupsgaven her.

 

Flere oplevelser i Aalborg

 

Mere inspiration

Guide til polterabend i Odense

Læsetid: 9 min.

Polterabend med stil: Aktiviteter og ideer

Læsetid: 10 min.

Polterabend i København: Idéer og inspiration

Læsetid: 10 min.