Gad vide, hvilke oplevelser i Jylland, der hitter lige nu?

Sådan tænker du måske, for det er jo godt at vide, hvis du skal holde ferie i Jylland eller måske bare mangler nogle oplevelser for både børn og voksne, som du kan lave i weekenden. I indlægget her har vi samlet inspiration til dig, der er på jagt efter oplevelser i Jylland, så læs endelig videre – du er på rette spor – hvis du mangler idéer.

Oplevelser i Jylland for børn

Tag børnene med i køkkenet eller til ravsafari.

Det er altid de gode oplevelser, der popper op i hovedet, når man tænker tilbage på sin barndom. Det er en tur ved stranden med bedsteforældrene. Fredagsslik. At lave kastanjedyr efter en regnvejrstur i skoven. Bare for at komme med nogle eksempler, for som barn er det vigtigt at opleve. Oplevelser er nemlig med til at lære, udvide horisonter og ikke mindst skabe gode minder – både hos børn og voksne.

Lige præcis dét at skabe gode minder, kan nedenstående oplevelser for børn være med til.

Tag på flødebollekursus

Uhm, hjemmelavede flødeboller.

Tag børnene med til et 2 timers flødebollekursus og giv dem en oplevelse, hvor den søde tand bliver godt og grundigt forkælet. Kurset indeholder alt, hvad du skal bruge af køkkenredskaber, ingredienser osv., så du skal altså ikke have noget med – ud over dig selv og ungerne selvfølgelig.

På flødebollekurset skal der både laves små og store flødeboller, og de skal også overtrækkes med chokolade og pyntes fint. Flødebollerne får du selvfølgelig lov til at tage med hjem, hvis ikke, du spiser dem alle sammen inden, at kurset er afsluttet. Oplevelsen er god for børn fra 9-års alderen og frem.

Prøv klatring i naturen

Klatring er både for børn & voksne.

Nøj, hvor klatrer børn meget i træer! Men det er altså også noget af det sjoveste, man kan lave, og der bliver brugt så meget energi imens. Så er ungerne vilde med at klatre, er det her en perfekt oplevelse til dem. Du kan både vælge klatring ude og inde, så derfor er der garanti for, at du selv i dårligt vejr kan aktivere børnene med en oplevelse.

Alt nødvendigt udstyr er inkluderet i oplevelsen, men vi anbefaler, at du giver børnene klatrevenligt tøj på for at få den bedste oplevelse. Klatrevenligt tøj? Jep, sportstøj, de kan bevæge sig i.

Sælsafari ved Vadehavet

Vadehavet, hvor sælerne bor, er en af de gratis seværdigheder i Jylland.

Til de børn, der ikke kan få nok af dyreliv og natur, har du her en oplevelse i en klasse for sig: sælsafari.

Her kommer du helt tæt på sælerne i Vadehavet, og dem er der altså mange af. Man anslår nemlig, at der lever mere end 4.500 sæler i Vadehavet, og de kommer hele tiden op af vandet for at sole sig på bredden. Derfor kan det være en god idé at tage et kamera med på oplevelsen, for der er rig mulighed for at tage et par gode billeder undervejs.

Vi anbefaler, at I pakker en picnickurv til turen, så I rigtig kan hygge jer undervejs. Og husk at tage noget praktisk tøj på, der passer til vejret.

Oplevelser i Jylland for voksne

Tag ud i naturen med Karpenhøj Naturcenter eller drik kaffe på  La Cabra.

Det er ikke kun vigtigt for børn at opleve noget. Det er mindst lige så vigtigt for de voksne. Som voksen kan oplevelser være med til at gøre dig mere nysgerrig på livet og få dig væk fra den – til tider – trivielle hverdag.

Herunder finder du nogle oplevelser for voksne, der forhåbentligt kan få dig til at glemme alt om din hverdag.

Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro

Udsigten fra den gamle Lillebæltsbro er ret vild.

Lyder en gåtur i 60 meters højde som noget for dig? Bridgewalking Lillebælt er den første oplevelse af sin slags i Europa. Her får du lov til at krydse Lillebælt i en højde, der giver dig en udsigt over Fyn og Jylland – og det er altså en udsigt ud over det sædvanlige.

Oplevelsen starter ved Velkomstcenteret i Middelfart, hvor guiden forbereder dig til turen over broen mod Fredericia, så du får den bedst mulige oplevelse. Efter forberedelsen bliver du koblet til sikkerhedssystemet, hvorefter det er tid til at krydse broen i 60 meters højde. Undervejs vil guiden fortælle om arkitektur, historie, natur og meget mere.

Seneste omtale af Bridgewalk på Lillebæltsbroen

 • jacob eriksen, 25. October 2021

  Vi havde nogle gode timer i selskab med Jacob som guide, han kunne nogle gode og interessante historier om broen og og området generelt.

  Tips til oplevelsen

  Husk tøj efter vejret, selvom det regner er det en oplevelse at gå turen.
 • Kirsten, 25. October 2021

  Fantastisk oplevelse - super guide

  Tips til oplevelsen

  Gør det 🙂
 • Anne-marie Nielsen, 25. October 2021

  En super god oplevelse

  Tips til oplevelsen

  Var lidt nervøs, men var en rigtig god oplevelse
 • Tina Mogensen, 24. October 2021

  Det var sådan en fed oplevelse og vores guide Jens var en skøn skøn fortæller 👍

  Tips til oplevelsen

  Husk hue og vanter

Lær at bage på bagekursus

På et bagekursus lærer du at bage lækkert brød.

Kunne du godt tænke dig at blive bedre til at bage? Så skal du tage et smut forbi bagekursus af vores bagekurser.

Her får du en oplevelse, der gør dig markant bedre til at bage. I løbet af dagen vil du lære, hvordan du bager godt brød derhjemme, og du bliver undervejs præsenteret for de nødvendige redskaber til at lave perfekt hjemmebag.

Smag

Pizzakursus hos Alfred & Kamilla

Lær at lave lækre, sprøde pizzaer. Tag forbi Alfred & Kamilla i Odense til et pizzakursus. Her lærer du at bage helt perfekte pizzaer.

Odense C

Smag

Macaronkursus hos Frédéric Terrible

Macaronkursus med fransk dessertkok en en lærerig, sjov og velsmagende oplevelse for ham eller hende med en ekstra sød tand. Se mere her.

Frederiksberg C

Smag

Bagekursus hos Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du bager godt brød på dette 4 timers bagekursus. Lær både at bage brød, kage & knækbrød på kurset.

Aarhus C, Valby

Smag

Bagekursus hos Meyers Madhus

Giv dig selv, eller en heldig gavemodtager, en god oplevelse med den populære bageskole hos Meyers Madhus. Bagekurset foregår i København.

København N

Smag

Bagekursus for børn & voksne hos Madskolen Karoline Trier

Gå på opdagelse i mel- og korntyper, mens du sammen med dit barn lærer om surdej, brød og kager. Bagekurset for børn & voksne er et hit.

Brønshøj

Smag

Bagekursus hos Karoline Trier

Bliv bedre til at bage med et bagekursus hos. Karoline Trier er tidligere vinder af MasterChef og bruger nu sin tid på at lave madskoler.

Brønshøj

Smag

Bagekursus med danske klassikere hos CPH Cooking Class

Smagen af friskbagt brød kan få tænderne til at løbe i vand. Til dette bagekursus lærer du om grundlæggende teknikker bag det perfekte brød

København

Smag

Doughnutkursus med Christel Pixi

Sammen med Christel Pixi kan du komme med i køkkenet, og lære hvordan man laver den runde amerikanske specialitet helt fra bunden.

København

5 seværdigheder i Jylland

Der er altid nogle ting på landkortet, der stikker lidt tydeligere frem end andre; seværdighederne. Det er dem, man gerne lige kører en ekstra omvej for at opleve, fordi de netop er noget særligt, der kendetegner en by, et område eller et land.

Vi har fundet 5 seværdigheder i Jylland, som helt sikkert er værd at køre efter. Vi har udvalgt dem, så de er placeret i hver en krog af Jylland fra nord til syd, fra øst til vest og selvfølgelig også en i midten.

1. Nordsøen Oceanarium

Klumpfisken er en seværdighed i Jylland for børn & voksne.

Den første af de fem seværdigheder i Jylland, vi har valgt, ligger i Hirtshals, som er en del af Nordjylland. Her finder du Nordeuropas største akvarium, hvor der flyder intet mindre end 4,5 millioner liter havvand i tankene, som de tusinder af fisk boltrer sig i.

På Nordsøen Oceanarium kan du møde den særlige klumpfisk, opleve fodringer af havdyrene eller se de legesyge sæler. Her får du et særligt indblik i livet under havet, hvor både børn og voksne kan lære nye ting.

LÆS OGSÅ: Aktiviteter & oplevelser i Nordjylland

2. Jyllandsakvariet & Cold Hawaii

Vesterhavet er den store seværdighed i denne del af Jylland.

Fra Hirtshals tager vi turen videre ned langs Vestkysten på udkig efter de næste seværdigheder i Jylland. Her i Nationalpark Thy finder du Cold Hawaii i Klitmøller, hvor surferne flokkes om de bedste bølger. Her kan du få en aktiv dag med venner eller familie inden, at du kører videre mod Thyborøn, hvor Jyllandsakvariet ligger.

I Jyllandsakvariet kan du lære mere om Vesterhavets verden gennem rørebassiner, fordringer af havdyrene og på de kreative værksteder. Du kan også tage med ud i naturen for at samle rav eller komme helt tæt på sælerne.

3. Den Gamle By

Tag med på rejse tilbage i tiden i Den Gamle By.

Den Gamle By i Aarhus er en de mest besøgte seværdigheder i Jylland. Her kan du komme med på en tidsrejse, som tager dig med langt væk fra den moderne verden. Du kommer nemlig helt tæt på livet i gamle dage, når du kan gå på opdagelse i de gamle huse for at se, hvordan man levede og arbejdede for længe siden.

På udvalgte dage er der ”levende museum”, hvor du kan snakke med smeden, bageren, præsten, tjenestepigen, bilforhandleren og alle de andre, der bor i byen.

4. Kattegatcentret

Fra Midtjylland kører vi lidt længere øst på for i Grenå ligger Kattegatcentret, hvor de store hajer svømmer rundt i tankene og viser deres imponerende tandsæt. Er du rigtig modig, kan du få lov til at dykke ned i tankene og svømme med fisk og hajer, men vil du hellere opleve Kattegatcentret tørskoet, så er det bestemt også en mulighed.

Der lever mange andre dyr i Kattegatcentret end hajer, og du kan både se lumske moræneål, vrinskende søheste, hurtige hummere og mange andre spændende dyr.

5. Legoland

En verden af Lego.

Legoland er en af de seværdigheder i Jylland, hvor de voksne bliver børn igen og underholdes mindst lige så meget som de yngste i familien. De fleste af os har nok på et eller andet tidspunkt været fordybet i leg med legoklodser som små, og selvom du måske synes, at du var ret sej til at stable klodser, er det nok alligevel ingenting set i forhold til, at alt er bygget med klodser i Legoland.

Brug en dag i forlystelsesparken og gå på opdagelse i det finurlige univers – måske bliver du endda inspireret til selv at finde legoklodserne frem igen, når du kommer hjem.

Vilde oplevelser i Jylland med action & spænding

Undervandsjagt & dykning med hajer er nogle af de vilde oplevelser, du kan prøve i Jylland.

Hvis du VIRKELIG har brug for at bryde med hverdagens trummerum og føle, at du er i live, så skal du tjekke nedenstående oplevelser for voksne ud. Oplevelser, der vil få dit hjerte til at hamre, give sommerfugle i maven og ikke mindst bidrage med minder, der er svære at glemme. Her giver dig nogle af de vilde attraktioner i Jylland, hvis du tør…

Kør Djævleræs

Hold god fast!

Til fartdjævlen, der ikke er bange for at køre et sidespejl af, har du her en genial oplevelse. DJÆVLERÆS! Sæt dig bag rattet, vær klar til at hamre speederen i bund, afvent grønt lys til at køre. Bom! Så er det afsted. Hvem kommer først?

Oplevelsen med at køre Djævleræs er en af vores bestsellere hos Truestory – og med god grund. Det er nemlig vildt sjovt og adrenalinfremkaldende at give den gas i en gammel bil, der bare skal have nogle tæv.

Tør du prøve hanggliding?

Tør du?

Hvis du elsker fornemmelsen af adrenalin, der flyder rundt i hele kroppen fra fingerspidser til fødder, så er hanggliding måske noget for dig. Rygtet siger, at når først du har prøvet det én gang, så er du hooked. Så tør du prøve?

Til dig, som ikke ved, hvad hanggliding er, så kan det sammenlignes med at flyve med drage. Den helt store forskel er bare, at du hænger oppe under dragen i stedet for at styre den fra jorden. Når du svæver i 500 meters højde under en drage, får du en udsigt, du ikke ser hver dag – med mindre du er pilot.

Videoen herover giver en god fornemmelse af, hvad det vil sige at prøve hanggliding, så tjek den ud og se om hanggliding er noget noget dig.

Eventyr på Aarhusbugten

Der er fart & fortællinger på Aarhusbugten.

Kan du lide ideen om at kombinere historiefortælling med adrenalinkicks? Oplevelsen Eventyr på Aarhus Bugten giver dig denne kombination. Her får du en sejltur på bugten i en RIB-båd, der er udstyret med 2 x 300 HK. Det er altså noget, der kan mærkes!

Undervejs vil Aarhus Searangers fortælle spændende historier om byen, bugten og ikke mindst det dyreliv, der findes ved Aarhus. Oplevelsen er meget populær og dem, der har prøvet oplevelsen, siger alle, at den er noget helt særligt.

Rigtig god oplevelse! God blanding af spændende fortælling, dyreliv og action på bølgerne. Helt klart anbefalelsesværdigt!

Trine Johnsen

Billige & gratis oplevelser på den jyske halvø

Der er mange gratis naturoplevelser i Danmark, bl.a. ved Skovmøllen i Aarhus & i Cold Hawaii.

Gode oplevelser behøver (heldigvis) ikke at koste penge. I Jylland findes der en masse spændende oplevelser, der enten er gratis eller meget billige. Herunder har vi udvalgt en håndfuld billige og gratis oplevelser i Jylland.

Naturoplevelser ved Himmelbjerget

Der er en flot udsigt fra toppen af Himmelbjerget.

Lidt uden for Silkeborg finder du Himmelbjerget. Et ”bjerg”, hvor der er placeret et smukt tårn på toppen, så du har en virkelig fin udsigt over naturen, og netop derfor er Himmelbjerget en populær seværdighed i Jylland for børn og voksne.

Himmelbjergets top rejser sig 147 meter over havets overflade, og som du nok kan regne ud, så betyder det, at du fra toppen har en fantastisk udsigt ud over Søhøjlandet. Udsigten er faktisk så god, at man burde tage penge for at se den, men det er heldigvis ikke tilfældet – det er nemlig gratis at besøge Himmelbjerget. Den eneste ”betaling” Himmelbjerget kræver, det er din vilje til at gå derop. Det kan godt være lidt hårdt, så find de gode sko frem og tag en drikkedunk med i tasken.

Besøg Mønsted Kalkgruber

 

Der er koldt i Mønsted Kalkruber – også om sommeren.

Hvis du mangler en billig oplevelse i Jylland, så skal du besøge  Mønsted Kalkgruber. Her er der tale om en lidt anderledes og undervurderet oplevelse, som de færreste kender til. Mønsted Kalkgruber er faktisk verdens største kalkgruber, og det gør kun oplevelsen endnu mere interessant.

Vil du have et godt råd? 8 grader. Det er den temperatur, der er i gruberne året rundt. Derfor er det en god ide at tage en jakke eller tyk trøje med også, hvis du besøger gruberne på en sommerdag.

Hvad er en kalkgrube? Kalkgruber betegnes som “huler i et overfladenært lag af kalk”. I mange hundrede år er der brudt kalk i Mønsted Kalkgruber. Den brudte kalk er blandt andet brugt til fremstilling af mørtel, der skulle bruges til opbygningen af kirker og klostre. Hvis du vil have det maksimale ud af oplevelsen, bør du booke en guidet tur på forhånd, for på den måde får du alle detaljerne med og bliver en hel del klogere på kalkgruberne. 

Besøg Mønsted Kalkgruber

På Læsø syder de salt, som man gjorde i middelalderen.

På Læsø finder du en gratis oplevelse, der er værd at se nærmere på. Der er tale om Læsø Saltsyderi, og i deres åbningstid har du gratis adgang til at se saltproduktionen, handle i saltboden og bruge legepladsen.

Vidste du? Læsø Kur er kendt for deres saltbade, der benytter sig af saltet fra saltsyderiet.

I 1991 åbnede Læsø Saltsyderi, og oprindeligt startede det som et værksted for arbejdsløse unge. Saltsyderiet blev iværksat grundet arkæologiske udgravninger på Læsø, hvor man fandt rester efter middelalderens saltsydehytter, og i dag sydes der salt på præcis samme måde som i middelalderen. Besøger du Læsø Saltsyderi, bør du (ud over at se syderiet) forkæle dig selv med øens berømte pandekager, som du kan købe i Pandekagehuset.

Der findes MANGE billige og gratis oplevelser

Det er vigtigt at nævne, at ovenstående oplevelser kun er et meget lille udsnit af, hvad der ellers findes af billige og gratis oplevelser i Jylland. På Truestory kan du finde mange oplevelser, der koster under 100 kr.

Rigtig god tur!

Her på falderebet vil vi ønske dig og dine “medoplevere” en rigtig god tur. Husk at lade telefonen eller kameraet op før, du tager afsted, så du kan forevige oplevelsen med nogle seje billeder og videoer. Hvis du har spørgsmål til nogle af Truestorys oplevelser, kan du altid kontakte vores kundeservice – så skal vi nok hjælpe dig. God tur!