Det er den tid på året, hvor du skal til at finde en julegave til din bror.

Det kan være svært at finde det helt rigtige, men en oplevelse glæder både, når den findes under træet, og når det er tid til at komme ud og opleve sammen.

Oplevelse i julegave til bror

Din bror er vidt forskellig fra min bror, så når det er tid til at finde den perfekte julegave til bror kommer det helt an på, hvad din bror godt kan lide.

Vi har samlet en række oplevelser, så du kan finde det helt rigtige til lige præcis din bror.

Her finder du julegaven til din bror, hvis han…

Den perfekte julegave til bror

Vi vil jo alle sammen gerne give den perfekte julegave til bror, men hvad er egentlig en perfekt julegave? Tja, det kan jo være, at du finder svaret herunder, hvor vi har samlet nogle julegaveidéer til bror.

Hvis din bror trænger til frisk luft...

Skal han en tur ud i Mols Bjerge, hvor Karpenhøj Naturcenter ligger midt i nationalparken. Her synger fuglene for oven, havet bruser ude i horisonten og træerne vejrer stille i vinden. Men inden det bliver alt for idyllisk for din bror, må vi hellere tilføje, at det også vrimler med aktiviteter herude. På havet kan han prøve kræfter med kajak, i det bølgede istidslandskab i Mols Bjerge kan han tage på en moutainbiketur, der byder på lokale smagsprøver, og så er der også vildmarksgourmet og vildmarksbrunch, hvor cowboykaffen snurrer over bålet, og han selv skal med ud for at finde råvarerne, der skal bruges i madlavningen.

Hvis din bror ikke kan stå op om morgenen...

Så må du give ham en julegave, der kan hjælpe ham lidt på vej. Det går jo ikke, at han ikke får noget morgenmad, for det er jo som bekendt dagens vigtigste måltid. Du kan selvfølgelig give ham et vækkeur, men det er langt fra sikkert, at det hjælper. Hvis ikke han sætter det, kan han jo forsætte med at sove hele formiddagen, så det er nok bedre, at du giver ham en brunch i julegave. Så du er sikker på, at han får en god omgang morgenmad, han kan starte dagen på.

Hvis din bror trænger til at bevæge sig…

Kan du sende ham ud til Urban Ranger Camp på Refshaleøen, hvor han får lov til at prøve kræfter med rebbaner i 50 meters højde. Er han ikke så glad for højder, kan du tage ham med en tur på mountainbike eller ud på havet i en havkajak, hvor I kan blive blæst godt igennem.

Skal han have pulsen helt op? Så skal du sætte ham bag rattet i en af de hurtige biler, invitere ham med på en helikoptertur i de tynde luftlag eller simpelthen bare støtte ham i at tage springet i faldskærm.

Hvis din bror skal have noget godt at spise…

Men ikke nødvendigvis er en masterchef i køkkenet, kan det være, at han skal have lidt hjælp på et madkursus eller en kokkeskole. Det kan være et godt udgangspunkt, hvis han faktisk gerne vil lære, hvordan man laver noget lækker mad. En hotdog med det hele falder næsten altid i god jord, og man kan faktisk lave den selv, helt fra bunden. Foretrækker han at spise sin hotdog ved pølsevognen, kan det være, at en vildmarksgourmet mere er noget for ham?

Har han allerede styr på, hvordan man snitter, hakker og steger i køkkenet, kan du overraske din bror med en julegave, hvor han ikke selv skal stå i køkkenet. Tag ham med til en 3-retters frokost hos Fakkelgaarden eller overrask ham med 8 serveringer hos Mads Cortsen på en helt almindelig tirsdag.

Hvis din bror bliver tørstig...

Er en ølsmagning vejen frem. Her får han naturligvis lov til at smage på en masse forskellige øl, men han får også ny viden med sig hjem. Til en ølsmagning lærer han nemlig, hvordan man brygger øl, hvordan man smager på øl og hvorfor øl i det hele taget er så populært.

Smagninger er en af de julegaveidéer til bror, som mange vælger at give. Har din bror et særligt felt, han interesserer sig for eller gerne vil lære mere om, er en smagning et godt sted at begynde – lige gyldigt om det er romginwhisky eller vin, han er interesseret i

 

Læs også

Gave til ham

Læsetid: 10 min.

Guide: Giv en oplevelse i julegave

Læsetid: 5 min.

Julemarkeder i Danmark, Sverige og Norge 2024

Læsetid: 9 min.