Når du står og skal finde gode gaver til  far, du ved, sådan en gave, hvor han bliver overrasket og glad over, hvor opfindsom du har været, så bliver det tit svært. Det handler jo ikke kun om at finde en gave til far, men om at finde en personlig gave til far. For det er jo næsten altid sådan med far, at han har alt, og at han derfor ikke ønsker sig noget.

Det er lige her, at oplevelserne kommer ind i billedet, for de er nemlig gode at give i gave til far, der har alt. Du kan jo også vælge at tage med far ud på oplevelsen, så I kan opleve noget sammen og på den måde give ham en stak fælles med minder med dig oveni.

For at hjælpe dig lidt på vej med at finde den perfekte gave, har vi samlet et udvalg af vores bedste oplevelser, som du kan give.

God gavejagt!

 

Bestsellers til fars dag 2023

 

Gavetips til far

Du er i gang med gavejagten, og målet er at finde den perfekte gave til far. Så langt, så godt. Men hvis du gerne vil give en personlig gave til far, så kræver det også, at du finder ud af, hvilken type din far er.

Det er altid godt at overveje, hvilken type den person er, som man giver en gave til, og der er meget større sandsynlighed for, at du finder den rigtige gave til far, hvis du ved, hvilke interesser han har.

Men – for sådan et er der altid – du kan jo også vælge at udfordre ham lidt, men på den gode måde. Ikke noget med at sende far ud på tandemspring, hvis du ved, at han har vanvittig højdeskræk, men trænger han til at udvide sin horisont i køkkenet, kan du godt give ham et kokkekursus.

Er far glad for at få en fyraftensøl om fredagen eller et glas rødvin om lørdagen, så vil han sikkert blive glad for en vin– eller ølsmagning.

Hvis far derimod er en drengerøv, der har hang til hurtige biler, så skal han køre Ferrari eller Lamborghini, så drengedrømmen kan leves ud med ham bag rattet. Du kan også selv spænde sikkerhedssele og hjelm og invitere ham til Djælveræs med fuld fart frem i de gamle biler!

Læs også Fars Dag Gave 2024

 

Fødselsdagsgave til far

Man stopper aldrig med at være far. Derfor kan man finde fædre i alle aldre, og når du er på udkig efter gaveidéer til far, vil det måske være en god idé, at have hans alder i baghovedet. Selvom fædre, der for længst er blevet bedstefædre, godt kan springe i faldskærm, er det ikke størstedelen af dem, der kaster sig ud i den type oplevelser. Derfor har vi fundet 5 gaveidéer til far, som gerne skulle passe til hans alder.

30 års gave til far

I Danmark er de fleste mænd blevet fædre, når de runder de 30 år. Leder du efter en gave til den nybagte far, vil han helt sikkert blive glad for en kropsmassage, hvor han kan komme helt ned i gear og ikke skulle tænke på hverdagens stress og jag. Eller du kan overraske ham med et kitesurfing kursus eller en RIB tur, så han på egen krop kan mærke, at han stadig befinder sig i sin bedste alder. 

 

40 års gave til far

Når en far befinder sig i 40’erne har han travlt med at fokusere på karrieren og familielivet – på en og samme tid. Her er det vigtigt at der planlægges i god tid, hvis far skal afsted på tur med vennerne. Så sørg for at book din far i god tid, så han kan få et afbræk fra hverdagen og vedligeholde venskabet med vennerne. Du kan med fordel sende ham afsted på Bøf & Bajer Madkursus hos Timm Vladimirs Køkken, overraske ham med gokart eller svæveflyvning.

Top 3 til faren på 40 år

 1. Bøf & bajer madkursus

 2. Gokart

 3. Svæveflyvning

 

50 års gave til far

Når man når 50 års alderen flytter børnene ofte hjemmefra, og der opstår nye interesser. Har din far fået en passion for rom, kan du invitere ham med på romsmagning? Eller er der opstået helt andre interesser som f.eks. vandsport, kan du invitere ham med på et SUP-kursus eller et kajakkursus? 

Top 3 til faren på 50 år

 1. Romsmagning

 2. SUP-kursus

 3. Kajakkursus

 

60 års gave til far

Er din far blevet glad for naturen? Der venter et hav af oplevelser i naturen, og der er rig mulighed for at finde den perfekte gave til ham, når han fylder 60 år. Du kan invitere ham med på en guidet puch maxi tour eller vandretur i Jylland. 

Top 3 til faren på 60 år

 1. Naturoplevelser

 2. Puch Maxi tur

 3. Vandretur

 

70 års gave til far

Når din far runder de 70 år, vil han sætte pris på enhver oplevelse sammen med dig. Her foreslår vi at du tager ham med ud på en brunch, hvor I har mulighed for at nyde de mange små retter, mens I får snakket om alle de ting, I har oplevet siden sidst. Eller du kan samle både børn og børnebørn om en fælles frokost eller middag i byen, hvor I kan snakke og på kryds og tværs af generationerne.

Top 3 til faren på 70 år

 1. Brunch

 2. Frokost

 3. Middag

 

Gave til fars dag

Fars dags gaven er altid ekstra svær at finde, for man har altid et ønske om at finde den perfekte gave. Men fædre er bare svære at finde gaver til, da de oftest ikke ønsker sig noget særligt og i mange tilfælde har de også alt de skal bruge. Så hvordan overrasker vi dem og glæder dem med en god gave? Vi anbefaler at du overrasker ham med en oplevelsesgave, som I kan mindes og snakke om i lang tid efter. Derfor har vi samlet en række oplevelsesgaver nedenfor – der er lidt for enhver smag og ethvert budget. 

 

Gave til nybagt far

 

Til ham der trænger til at stresse af

Det at blive forældre er ikke kun en stor mundfuld for den nybagte mor, men også for faren der er med på sidelinjen. Søvnløse nætter, bleer der skal skiftes, gråd og et barn der skal underholdes 24/7. Det er derfor forståeligt, hvis man som nybagt far kan få brug for et afbræk fra den nye hverdag, hvor man kan få lov til at stresse af. 

 

Til ham der trænger til tid med vennerne

Den første tid som nybagte forældre bruges derhjemme, hvor en ny hverdag skal dannes og alt fokus er på barnet. Men i kampens hede skal venskaber også plejes, og derfor vil den perfekte gave til den nybagte far være en oplevelse, som han kan tage på med vennerne. 

 

Til ham der trænger til alenetid med konen

Som nybagte forældre vil barnet naturligvis blive førsteprioritet, og derfor ligges parforholdet på hylden for en stund. Når den nye hverdag er kommet på plads og man har fundet nye løsninger der fungerer, skal parforholdet plejes. Du kan derfor forære den nybagte far en oplevelse, hvor han kan nyde tosomheden med sin kone. 

 

Gave til mor og far

 

Til forældrene der har alt

Står du og skal købe en gave til dine forældre, som i forvejen har alt? Forældre kan godt være lidt vanskelige at finde en gave til, for de mangler som regel ikke noget, og hvis de gør, så køber de bare det, de mangler. Og når de så selv begynder at købe det, de ønsker sig, så efterlader det jo ikke mange muligheder til dig, der er på jagt efter en den perfekte julegave til dem. 

Hvad med at overraske dem med en oplevelse, som de sammen kan tage ud på? Det er i hvert fald en gave, som de ikke kan have i forvejen. 

 

En gave, hvor hele familien kan være med

Det er altid hyggeligt at samles hele familien, og drage ud på oplevelser sammen. Og det vil dine forældre med sikkerhed være enige i, for så kan I sammen skabe minder, som I kan dele med hinanden resten af livet. 

 

Det bedste af det bedste

Synes du dine forældre fortjener det bedste af det bedste? Overrask dem med gourmet, et slotsophold, wellness eller noget helt andet. 

 

Smagsoplevelser

Smagsoplevelser glæder altid. Send dine forældre afsted på en smagsoplevelse, hvor de sammen kan hygge sig mens de nyder en lækker middag. 

 

Mere inspiration

Gave til ham

Læsetid: 10 min.

Julegave til far

Læsetid: 4 min.

Fars Dag Gave 2024

Læsetid: 8 min.