Julegave til far: Du kender historien. Du ved måske allerede, inden du spørger ham, hvad han vil svare: ”jeg ønsker mig ikke rigtig noget”.

Klog af skade kan man lige så godt stoppe med at spørge ham, for det er sådan med fædre, at de har alt  – især dem med voksne børn.

Giv en god oplevelse til far i julegave

Det ender tit med, at far får en del bløde pakker juleaften.

Sokker er gode at have, men en god oplevelse kan nu alligevel noget helt særligt. Gennem oplevelser skaber I minder sammen. Man kan faktisk godt sige, at en oplevelse holder for evigt.

Når du skal vælge den rigtige oplevelse

Når du har besluttet, at du vil give en oplevelse i julegave til far, så begynder udfordringen med at finde den rigtige oplevelse også.

Det er vigtigt, at du tænker over, hvilke interesser han har, for på den måde er det lettere at finde frem til den oplevelse, som vil være den perfekte julegave til far.

Du kan roligt sende ham på vildmarksgourmet for at tilberede gourmetmad i den frie natur, hvis han er til naturoplevelser og en god udfordring i (felt)køkkenet, men er han en inkarneret byrotte, der helst ikke betræder skovbunden, er det nok bedre med en oplevelse på asfalt – eller indendørs.

Har du brug for inspiration til, hvilken oplevelse du skal vælge, har vi samlet tre favoritter herunder, så du nok skal finde en god julegave til far.

Du kan også finde alle vores oplevelser her.

 

3 julegavefavoritter til den far, der har alt

1. Smagninger hos Braunstein

Den første favorit er faktisk to oplevelser: en ølsmagning og en whiskysmagning hos Braunstein.

Hos Mikrobryggeriet Braunstein bliver der både destilleret whisky og brygget øl, og når du tager til smagning hos Braunstein, får du samtidig en rundvisning i produktionen, så du kan se, hvordan sådan noget foregår.

Efter rundvisningen skal der smages på enten øl eller whisky (afhængig af, hvilken oplevelse, du har valgt), og begynder sulten at melde sig, kan der heldigvis købes pølser fra Braunsteins grill.

Det siges jo, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, så det dur jo ikke, hvis far tager sulten hjem.

 

2. Svæveflyvning

Svæveflyvning er en helt lydløs måde at tilbagelægge afstande på. Lydløs fordi der ikke er nogen motor i svæveflyet, som derfor bevæger sig frem ved hjælp af opadgående luftstrømme. Det er en meget særlig følelse at flyve med et svævefly, og selvom svæveflyet kan tilbagelægge lige så store afstande som et rutefly, kan de slet ikke sammenlignes. Du kan læse vores anmeldelse af oplevelsen ved at klikke her.

3. Kokkeskole hos Kokkeriet

Hos Kokkeriet har de michelinstjerner på kokkedragten, og hvis du gerne vil have far op på dupperne i køkkenet eller lade ham udfolde den lille kok, han har gemt i sig, vil han sikkert blive glad for en kokkeskole hos Kokkeriet.

Her får han lov til at tilberede en middag, som den kokkene på Kokkeriet serverer i restauranten, og han får endda gode råd med på vejen.

Til sidst skal maden spises, og så bliver det spændende at høre, hvor mange stjerner far selv mener, at maden fortjener.

Andre julegaveidéer til far

Har du fundet julegaven til mor?

Hvis ikke, hjælper vi selvfølgelig også her.

Læs også Julegave til mor

 

Gå ikke glip af

Tag på et juleophold

Læsetid: 7 min.

Guide: Giv en oplevelse i julegave

Læsetid: 5 min.

Julegaveønsker 2024

Læsetid: 5 min.