Klar til blå mandag?

Det kan være ret svært at finde ud af, hvilke aktiviteter man skal lave til Blå Mandag.

Derfor har vi fundet nogle aktiviteter og idéer til Blå Mandag, som kan gøre dagen til noget lidt ud over det sædvanlige – præcis sådan, som en Blå Mandag skal være.

Tjek listen ud og få inspiration til at holde Blå Bandag i Danmarks 4 største byer – Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Læs om:

 
 

Aktiviteter & idéer til blå mandag i København

Der er helt sikkert gemt nogle idéer til blå mandag blandt konfirmationsønskerne i videoen.

Hvis blå mandag skal bruges på shopping, er København helt sikkert det rigtige sted at tage hen. Men shopping er jo noget, man kan gøre hver dag så, hvorfor ikke tage ud for at prøve nogle aktiviteter, der gør blå mandag til noget helt særligt?

Kig med herunder og få inspiration til sjove aktiviteter og idéer til blå mandag i København.

 

Fælles morgenmad – Begynd med en hyggelig brunch

Når dagen begynder med en hyggelig brunch, kan det kun blive en god dag.

Det er hyggeligt at begynde blå mandag sammen, så I kan snakke om, hvordan konfirmationsdagen var og hvilke gaver, I har fået. Men helt ærligt, hvem har egentlig tid til at planlægge morgenmaden til blå mandag, når hovedet er fyldt med konfirmationsforberedelser? Nok ikke ret mange.

Så, hvorfor ikke mødes til en brunch, hvor der sættes alle mulige lækkerier på bordet? Så slipper I både for planlægning og at rydde op bagefter.

 

Flødebollekursus eller virtual reality?

Flødebollekursus eller virtual reality, hvilke aktiviteter til blå mandag skal I prøve?

Efter brunchen er det tid til at fortsætte blå mandag med nogle sjove aktiviteter. Til dem, der ikke har fået lækkerier nok til brunchen, venter der et flødebollekursus, hvor I lærer at lave flødeboller. Men til dem, der ikke kan spise mere, er der til gengæld virtual reality på programmet.

 

Så er der mad

Når I har brugt eftermiddagen på at lave flødeboller eller flygte fra zombier i virtual reality, er I sikkert ved at være sultne. I kunne ringe efter en pizza, men det gør man jo så tit… Alternativet er et mad, hvor I selv skal lave maden, og så er der ellers dømt hyggelig fællesspisning.

 

Tid til klatring

Er maven fyldt med mad? Perfekt. Så er I helt klar til at bruge resten af jeres Blå Mandag på at klatre. I kan både prøve bouldering, hvor I klatrer uden sikkerhedsudstyr på klatrevægge, der er 3-4 meter høje, men I kan også klatre 15 meter op og rappelle hele vejen ned.

 

Aktiviteter & idéer til blå mandag i Aarhus

 Street Food og Tivoli Friheden er altid populært på Blå Mandag. Men hvorfor vælge at prøve de samme aktiviteter som alle andre? Det er jo faktisk lidt sjovere at fortælle, at I har prøvet noget til jeres Blå Mandag, som de andre ikke har.

Derfor har vi fundet nogle sjove og anderledes aktiviteter og idéer til blå mandag i Aarhus herunder.

 

Seriøst, brunch i vildmarken?

Ja, helt seriøst. Det er i hvert fald ikke noget, man gør særligt tit og bare fordi, maden bliver serveret under åben himmel, behøver det ikke at have noget med brændt snobrød at gøre. Tværtimod. Alle de kendte brunchspecialiteter er nemlig på menuen, og der er endda juice og te til.

 

Sushikursus eller wakeboard?

Sushikursus eller wakeboard, hvad vælger I?

Efter brunchen er det blevet tid til at vælge, hvilke aktiviteter jeres blå mandag ellers skal bruges på. I kan blandt andet vælge mellem et sushikursus, hvor I lærer at mestre den japanske risrulle eller springe i våddragten og stå på wakeboard.

 

En hurtig hotdog

Hotdoggen er en klassiker, men den bliver lidt bedre af at spise den sammen. Aftal at mødes sidst på dagen til en fælles hotter, inden I skal videre.

 

Kapløb på gokartbanen

Klar! Parat! Kør!

Der er fart på dagens sidste oplevelse, når I sætter jer bag rattet i en gokart for at slutte dagen med en omgang ræs. Hvem indtager sejrsskamlen og hvem må nøjes med en sidsteplads? Det gælder om at træde speederen i bund for at komme først i mål.

 

Aktiviteter & idéer til blå mandag i Aalborg

Få inspiration til aktiviteter til blå mandag i videoen.

Når turen går til Aalborg for at fejre blå mandag sammen med vennerne, er der mange aktiviteter, man kan lave. Biograftur, cafébesøg og shopping i gågaden er nogle af de mere almindelige idéer. Men, hvorfor ikke prøve noget nyt og gøre blå mandag til noget ekstra særligt?

Herunder har vi fundet nogle gode aktiviteter og idéer til blå mandag i Aalborg.

 

Lækker morgenmad

Begynd dagen med en hyggelig morgenmad.

Før I tager af sted for at holde blå mandag, kan I alle sammen mødes til fælles morgenmad hjemme hos én af jer. Juice, frisk frugt, granola og godt brød er altid lækkert at sætte på bordet. I kan eventuelt tage en ting med hver, så I får en stor morgenbuffet, og så det ikke kun én af jer, der skal stå for at gøre det hele klart.

 

RIB på Limfjorden

Fart på! Tag med en RIB-båd, der har en topfart på 110 km/t. Det går altså stærkt, når den sejler ud over Limfjordens bølgetoppe, og I kan godt regne med, at I bliver blæst godt igennem.

 

Aktiviteter & idéer til blå mandag i Odense

Tandemspring er én af de aktiviteter I kan prøve, hvis I holder blå mandag i Odense.

Skal blå mandag holdes i Odense, men kan det godt være lidt svært at finde ud af, hvad I skal lave, så se med her.

Vi har nemlig fundet nogle aktiviteter og idéer til blå mandag i Odense herunder, så dagen kan bruges på hygge og sjove oplevelser sammen med vennerne.

 

Først brunch på Café Fleuri

Café Fleuri ligger i Odenses centrum, og skal I videre på shopping, er det et oplagt sted at begynde dagen. Brunchen består af en masse forskellige retter, som I kan vælge imellem, så I skal egentlig bare koncentrere jer om at hygge og snakke om jeres konfirmationsfest.

 

Chokoladekursus eller tandemspring?

Chokoladekursus eller tandemspring, hvilke aktiviteter til blå mandag skal I prøve?

På et chokoladekursus kan I få helt styr på, hvordan man støber chokolade – og der vil selvfølgelig være smagsprøver undervejs. Vil I hellere have action på programmet, så skal I prøve et tandemspring. Det giver et adrenalinkick af de helt store!

 

Aftensmad på farten

Snup en sandwich eller en burger på farten og sæt kursen mod Middelfart. Den sidste aktivitet til Blå Mandag ligger nemlig en lille køretur fra Odense, men heldigvis kan køretiden bruges på at spise.

 

Bridgewalking i 60 meters højde

Der er den vildeste udsigt fra toppen af broen.

Jep, den er god nok! I bevæger jer faktisk i 60 meters højde, når I krydser Lillebælt på den gamle Lillebæltsbro. Udsigten fra toppen af broen er helt fantastisk, og I kan være heldige at se Danmarks mindste hvaler, marsvinene, svømme i havet under jer.

 

Hvorfor hedder det 'Blå Mandag'?

Hvis du har tænkt over Blå Mandag, har du måske også undret dig over det lidt mærkelige navn, dagen har. Faktisk ved man ikke helt, hvorfor det hedder Blå Mandag, og der kan være mange grunde til, hvorfor dagen netop er kommet til at hedde sådan.

En af mulighederne stammer fra middelalderen, hvor præsterne i de katolske kirker lagde en blå dug på alteret fastelavnsmandag for at markere, at nu begyndte fasten. Den blå farve blev dermed et symbol på, at en ny tid begyndte, og man mener, at Blå Mandag i overført betydning er et symbol på, at konfirmanden går fra at være barn til at blive anset som voksen.

 

Få flere idéer til Blå Mandag

Få flere idéer til blå mandag i videoen.

Blå mandag er en helt speciel dag, hvor man sammen med venner og klassekammerater har en hel dag fri fra skole og derfor kan planlægge lige, hvad man har lyst til. Det kan jo være, at I bare har en helt traditionel blå mandag med shopping og mad i tankerne, men vil I gøre jeres blå mandag til noget særligt, så skal I tage ud for at opleve noget sammen.

Har I brug for hjælp til at planlægge jeres blå mandag eller er I et stort hold, der gerne vil prøve en oplevelse sammen, kan I ringe eller skrive til os. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at få en god blå mandag.