Et ophold er den perfekte måde at slippe hverdagens stress og jag for en stund, slappe af med en, du holder af og nyde tilværelsen.

Som bonus kræver det sjældent den helt store planlægning, pengepung eller ferie fra arbejde – de fleste har jo alligevel fri i weekenden.

Der er rigtig mange gode ophold i Danmark – her får du vores bud på 8 helt unikke ophold.

 
 

1. Kurhotel Skodsborg

Kurhotel Skodsborg ligger med udsigt over Øresund, og det er et imponerende syn, du bliver mødt af, når du ankommer til de hvide bygninger. Det stopper dog ikke her, for fortsætter du mod spaafdelingen, bliver du nok også overvældet over den spaoplevelse, der venter dig.

I 2016 fandt Kurhotel Skodsborg prisen ”World Luxury Spa”, og den arkitekttegnede spaafdeling efterlader heller ikke nogen mangler blandt de 16 forskellige spafaciliteter, der blandt inkluderer soft sauna, rasul, saltgrotte, udendørs jacuzzi og dampbad.

 

2. Fængslet

Måske det mest unikke ophold, du overhovedet kan opleve i Danmark. På det gamle statsfængsel i Horsens er der de sidste 10 år blevet arbejdet hårdt på at skabe det, der i dag er en kulturinstitution med både museum, butik, turistinformation, koncerter og mange andre ting.

I Fængslets gamle sygeafdeling har de indrettet et hotel, hvor du kan prøve en nat bag tremmer i en autentisk fængselscelle. Tag din ”partner in crime” under armen, prøv en nat i fængslets køjesenge og en guidet tur i Fængselsmuseet.

 

3. Lyng Dal Hotel & Restaurant

Lyng Dal Hotel og Restaurant er en lille familieejet virksomhed tæt ved Skanderborg. Familien bor faktisk selv på hotellet – det må da være et kvalitetsstempel, der vil noget. Der er kun 9 værelser på hotellet, hvilket giver en hjemlig og intim fornemmelse.

Restauranten er bestemt et af højdepunkterne – du får serveret lækre retter af lokale råvarer, tilberedt eller sammensat på kreative måder. Lyng Dal Hotel er nok det mest børnevenlige hotel på denne liste, så hvis du trænger til et dansk ophold med de små poder, er dette et godt bud.

 

4. Radisson Blu

Vi slutter i en helt anden boldgade. Et luksus kanoophold er den perfekte kombination af at være et med naturen og opleve noget af det smukkeste, Danmark har at tilbyde, men samtidig få lov lige at sove i en dejlig, blød seng og nyde en fantastisk gourmetmiddag om aftenen.

Radisson Blu og Silkeborg Kanocenter tilbyder et Luksus Kanoophold, hvor du kan nyde en smuk dag på Gudenåen og en lækker middag i hotellets restaurant om morgenen. Der skal ikke mangle noget, så der er selvfølgelig stor morgenbuffet dagen efter.

 

5. Comwell Kellers Park

Vi bliver i kategorien med gamle institutioner. Comwell Kellers Park, som ligger ved den smukke Vejle Fjord, har i 80 år huset et behandlingshjem for udviklingshæmmede borgere, hvor de skabte deres eget lille selvforsynende samfund. I 2002 begyndte renoveringen af de smukke bygninger, og i dag finder du et af Danmarks mest gennemførte wellness hoteller.

Du behøver ikke engang bekymre dig om, om du nu også kan sove ordentligt, når du ikke sover i din egen seng. De har nemlig et pudeprogram, hvor du får udleveret lige præcis den pude, der passer bedst til dig for at sikre den bedste nattesøvn.

 

6. Hindsgavl Slot

Ifølge HC Andersen har man fra Hindsgavl Slot Danmarks smukkeste udsigt – og vi er da tilbøjelige til at give ham ret. Fra slottet, som har et af landets bedst bevarede slotsparker, kan du se ud over Fænøsund og Lillebælt eller gå en tur blandt krondyrene i Hindsgavl Dyrehave.

Slottet har en lang og spændende historie, men vigtigst af alt er nok, at det er her, Den Hvide Dame huserer. Historien lyder, at hun var en ung brud, der døde kort inden sit bryllup på Hindsgavl Slot, og slottet er så glade for hende, at de har opkaldt deres restaurant efter deres husspøgelse.

 

7. Hotel Royal

Hotel Royal ligger lige midt i Aarhus, og det har det gjort i næsten 180 år. Bygningerne er gennem årene blevet renoveret og der er bygget til, men altid med stor respekt for hotellets historie. En af de mest unikke ting ved Hotel Royal – udover selvfølgelig, at det er Aarhus’ ældste hotel – er de mange kunstværker. Hotellet er dekoreret med kunst af mange forskellige kunstnere – fra Asger Jorn til Kandinsky.

Som et lille royalt indspark, har den polske maler Andrzej Kowalcyk malet billeder af 53 danske monarker gennem tiden, som pryder gangene på hotellet. Faktisk er der 300 originale kunstværker, så det må vel tælle som en slags kulturel oplevelse også? Når I er færdige med at beundre kunsten, kan I finde jeres indre gambler frem og tage en tur på det tilhørende Royal Casino.

 

8. Ruths Hotel

Der kan vist godt blive plads til en ekstra favorit her på falderebet, og især når det er Ruths Hotel, der er tale om. Ruths Hotel blev grundlagt som et badehotel for mere end 100 år siden i det, vi i dag kender som Gl. Skagen. Den gang var stedet en fiskerby, men i dag er byen et aktivt sted for turister og skagboer, som har sommerhus i området.

Ruths Hotel er et moderne hotel, der er anerkendt for sin gourmetrestaurant, og som også har en spaafdeling med sauna, dampbad og terrapibassin. Der er inkluderet kropsmassage i opholdet på Ruths Hotel, og selvfølgelig også en 3-retters menu, så du ikke skal tænke på, hvor du skal spise aftensmad.

 

Vil du se flere ophold i Danmark?

 

Læs også