Skagen er virkelig noget helt særligt. De gule huse, de brusende have og det berømte lys, der fik og stadig får kunstnere til at flokkes til byen. Der er en særlig stemning i Skagen.

I denne guide har vi samlet inspiration til dig, der tager turen nordpå, og som derfor er på udkig efter et weekendophold for 2 i Skagen.

Til allersidst har vi samlet nogle af de attraktioner og seværdigheder, som du ikke må gå glip af, når du besøger byen.

 
 
 

5 lækre weekendophold i Skagen

Oplev den smukke natur på et weekendophold i Skagen.

Skagen byder på et væld af oplevelser fra de storslåede naturoplevelser til spændende kulturbegivenheder, historiske huse, hyggelige gader og moderne gastronomi. Den bedste måde at opleve de mange muligheder byen byder på, er ved at tage på et weekendophold i Skagen, så du har god tid til både at slappe af og opleve byen på toppen af Danmark.

Herunder giver vi dig 5 idéer til, hvor du kan overnatte, når du tager på et forlænget weekendophold i Skagen.

 

1. Ruths Hotel

Et weekendophold i Skagen på Ruths Hotel sætter gastronomien i centrum.

Ruths Hotel er et af de mest kendte badehoteller i Skagen.

Omgivet af naturen og kun få skridt fra havet får du her de bedste betingelser for at nyde alt det Gammel Skagen kan byde på. Ikke mindst når det kommer til gastronomien.

Et weekendophold i Skagen på Ruths Hotel er nemlig din garanti for at spise godt. Bag gryderne i køkkenet står nogle af landets bedste kokke, som sørger for at holde et højt, gastronomisk niveau.

Foruden den gode mad er Ruths Hotel også kendt for sin spa- og wellnessafdeling, hvor du kan slappe af efter en dag med oplevelser i Skagens centrum.

 

2. Brøndums Hotel

Oplev Skagens historie i hjertet af byen.

Et weekendophold i Skagen på Brøndums Hotel kan ikke opleves uden, at du får en flig af historien med.

Det var nemlig på Brøndums Hotel, at de berømte skagensmalere holdt til i slutningen af 1800-tallet, og på Skagens Museum over for hotellet kan du se mange af malernes værker.

Brøndums Hotel ligger i Skagens centrum med kort afstand til stranden, havet og byens mange muligheder.

I restauranten serveres klassiske retter sammensat efter sæsonen, og særligt har smørrebrødet – i nye og spændende variationer – en central plads på frokostbordet.

 

3. Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen er Skagens største og eneste hotel med 4 stjerner.

Det 4-stjernede Color Hotel Skagen har en placering, der opfylder de fleste krav, man kan have, når man tager på et weekendophold i Skagen. Byen med de mange butikker, caféer og kulturmuligheder kan hurtigt nås, men samtidig ligger hotellet også midt i naturen og tæt på attraktionen Den tilsandede kirke.

Aftenens middag kan spises i Restaurant Holger, som i lyse, nordiske omgivelser serverer mad med udgangspunkt i lokale råvarer og traditioner. På en sommerdag er det muligt at spise i gårdhaven på terrassen.

På hotellet kan du også nyde den udendørs opvarmede swimmingpool, spabad og de to finske saunaer – 360 dage om året.

 

4. Hotel Plesner

Hotel Plesner er tegnet af byens berømte arkitekt Ulrik Plesner i 1907.

I hjertet af byen åbner Hotel Plesner dørene til et romantisk weekendophold i Skagen. Her kan du opleve den klassiske badehotelstemning i de lyse værelser, og vil du begynde dagen med en svømmetur, er der kun få hundrede meter til Sønderstrand.

Efter svømmeturen venter morgenmaden på hotellet, hvor friskbrygget kaffe, nybagt brød og hjemmelavede lækkerier sættes på bordet. Efter sådan en start på dagen er du klar til at opleve Skagens mange oplevelser, som alle ligger i gåafstand fra Hotel Plesner.

 

5. Foldens Hotel

Foldens Hotel er et hyggeligt, familieejet hotel i centrum af Skagen.

Det familieejede Foldens Hotel ligger centralt i Skagens bymidte, så her er du tæt på byens mange tilbud og muligheder. Værelserne har udsigt til forskellige dele af byen og vender enten mod gågaden, havnen eller den gamle bydel Østerby.

Foldens Hotel deler bygninger med Viseværthuset, som er byens ældste musiksted, så her kan du lytte til livemusik og drikke en øl om aftenen. En oplagt mulighed for dig, der ønsker et weekendophold i Skagen med dans.

 
 

5 fantastiske oplevelser i Skagen

Når du er i skønne Skagen, er der masser af opleve – også hvis du er frisk på mere end afslapning og forkælelse på hotellet, du har valgt til dit weekendophold.

Hvilke oplevelser skal du fylde dagen ud med? Natur, kultur, gastronomi, shopping eller noget helt femte?

Herunder har vi samlet 5 idéer til, hvad du kan opleve på et forlænget weekendophold i Skagen, når morgenmaden er spist, kaffen er drukket, og du er klar til at gå ud for at opleve byen.

 

1. Slentre gennem gaderne

Skagen er kendt som den hyggelige by med de gule huse.

Når man slentrer gennem byen, er det ikke svært at forstå, hvorfor mange tager på et romantisk weekendophold i Skagen – for idyllen vokser virkelig her.

De ligger side om side: de karakteristiske gule huse med de røde tage. Omgivet af små, grønne frimærker, hvide stakitter og gamle roser, som i et blomstrende flor slynger sig omkring rækværker og indgangspartier.

Det kan virkelig noget at slentre ned gennem de smalle gader og glide med strømmen videre mod strøget.

Her ligger butikker, caféer, ishuse og gallerier side om side, men næsen trækkes hurtigt videre mod Bolcheriet, hvor duften af friskkogt sukkermasse i de fineste farver og former støbes.

Her kan I opleve, hvordan bolcherne bliver lavet, få en smagsprøve og købe et kræmmerhus med bolcher, I kan spise, mens I fortsætter videre mod glaspusteriet længere nede ad gaden.

Hos glaspusteren mærker man varmen fra ovnen, hvor glasset forarbejdes. Dreje, puste, køle, varme, puste, dreje. Igen og igen og igen indtil, at den rigtige form er der. Det er spændende at se, hvordan glaspusteren arbejder, og i den lille butik kan I købe glas i alle afskygninger.

 

2. En tur på havnen

Fra gågaden går turen næsten automatisk mod havneområdet.

Her ligger Danmarks nordligste lystbådehavn, og langvejs fra kan man se, hvordan de hvide master strækker sig mod himlen.

Hele sommeren summer der af liv på havnen, hvor både lokale og turister samles på kajen ved de røde pakhuse for at spise mad og drikke et glas vin eller en øl.

Restauranterne har primært friskfangede fisk og skaldyr på menuen, og med solnedgangen i fuldt flor over havnen kan man hurtigt tabe sit hjerte i sommernatten og ønske sig, at sådan et weekendophold i Skagen varer længere end blot en weekend.

 

3. Store naturoplevelser

Skagen er kendt for sit lys, og det virker da også som om, at der er lidt højere til himlen her på Danmarks nordligste punkt, når man suges mod Grenen, hvor de to have mødes. Skagerrak på den ene side. Kattegat på den anden side.

Det er naturkræfter af dimensioner, der støder sammen her, og synet er på alle måder fascinerende, blæsende og medrivende.

De samme naturkræfter er også i spil på Råbjerg Mile – en vandreklit lidt syd for Skagens centrum. Som en ørken rejser de store sandbunker sig op i det flade landskab og dækker alt i et hvidt drys. Hvis du vil besøge Råbjerg Mile så kom forbi på en gråvejrsdag, for sandet bliver nemlig meget varmt, når solen skinner.

Ørnereservatet Eagleworld er også et besøg værd. Her kan du opleve de store rovfugle helt tæt på, overvære rovfugleshowet og mærke det gys, som går gennem kroppen, når de store fugle dykker, svæver og fanger sit bytte.

 

4. Gastronomi i top

Skagen kan virkelig noget, når det kommer til store smagsoplevelser.

Flere af hotellerne vi anbefalede ovenfor har fantastiske restauranter, men I kan også finde god mad og drikke ude i byen.

En stor oplevelse er Restaurant De 2 Have på Grenen, hvor I får en fantastiske udsigt udover Grenen. Her serveres dansk gastronomi til både frokost og middag. Til middag kan I vælge mellem en 3-, 4- eller 5-retters menu.

I Skagen finder I også god øl. Melder tørsten sig, er Skagen Bryghus et hyggeligt sted at slå sig ned.

Om sommeren er det muligt at drikke kolde øl i bryggeriets gårdhave, men om vinteren er det trods alt lunere at rykke inden for mellem kobbertankene, hvor øllet bliver brygget. På udvalgte dage er der livemusik.

Alle øl fra bryggeriet har navne efter personer, ting og steder, som relaterer sig til Skagen, og der er mange sjove varianter, man får lyst til at smage på. Frister Skawskum, Tuxen, Sandmilen og Væltepeter? Så læg vejen forbi Skagen Bryghus, hvor du også kan få en god portion mad til øllet.

 

5. Kunst i verdensklasse

Et weekendophold i Skagen byder på ture til stranden med fødderne i vandkanten, men stranden er ikke det eneste, som gør Skagen til et dejligt sted at tilbringe et par dage.

I midten af byen ligger Skagens Museum, hvor de berømte skagensmaleres kunstværker er udstillet. Her kan man gå på opdagelse i værker af Krøyer, Ancher, Drachmann og alle de andre og få et indblik i det liv, man levede på toppen af Danmark for mere end 100 år siden.

I museets have kan man se P.S. Krøyers atelier eller slå sig ned på de hvide bænke under de store træer med en kop kaffe, et stykke kage eller en hjemmebagt bolle. Et dejligt sted at tage en pause for haven er en hyggelig oase midt i byen.

Skagens Museum bestyrer også Michael og Anna Anchers hus og Drachmanns hus, så I får fuld plade på Skagensmalernes historie og kunst.

Skagen by byder også på masser af gallerier, I kan gå på opdagelse i – og måske finde et kunstværk hjem til jeres egen væg.

 

Gå ikke glip af

Golfophold i Nordjylland – 5 populære ophold

Læsetid: 6 min.

Aktiviteter & oplevelser i Nordjylland

Læsetid: 11 min.

Badehotel

Læsetid: 15 min.