Fyn er med sine 3.099 km2 Danmarks tredjestørste ø efter Sjælland og den Nørrejyske Ø. Selvom der ”kun” er tale om Danmarks tredjestørste ø, så er det ikke ensbetydende med, at Fyn ikke gemmer på en masse spændende oplevelser.

Derfor har vi været en tur på det store internet for at finde ud af, hvilke oplevelser på Fyn, der er værd at prøve. På 3.099 km2 findes der forholdsvis mange attraktioner og seværdigheder, men vi har fundet de bedste og deler dem gerne med dig her. 

Aktiviteter på Fyn

Besøg Gundestrup Mejeri på Sydfyn.

Der er mange smukke steder og anderledes oplevelser på Fyn, men det kan være svært at overskue, hvor man skal begynde at lede, når der er så mange. Derfor har vi samlet nogle aktiviteter på Fyn, som både børn og voksne kan prøve – enten sammen eller hver for sig. Du kan se alle vores idéer herunder.

Begynd dagen med brunch

📍 Kongensgade 31A, 5000 Odense

Det er hyggeligt at begynde dagen med brunch.

Det er hyggeligt at begynde dagen stille og roligt med en brunch. Så kan du sidde og vågne, småsnakke, spise og drikke din kaffe uden at tænke på noget som helst andet. På Eydes Gastro Pub er der en hyggelig stemning med mange små kroge, hvor du kan sætte dig til et par timers hygge.

Maden, der serveres, er hjemmelavet af økologiske råvarer.

Lækre chokolader

📍  Nørregade 32, 5000 Odense

Kan vi friste med et stykke chokolade?

Chokolade kan være drilsk, men med de rette fif i baghånden skal du nok få styr på det hurtigt. Konditoren står nemlig klar til at hjælpe dig med at lære, hvordan du tempererer chokolade, laver ganache og støber fyldte lækkerier.

Vil du gøre din søde tand glad, er et chokoladekursus en af de aktiviteter på Fyn, du bør prøve. Der er nemlig masser af smagsprøver undervejs, og de chokolader du støber, dem får du selvfølgelig med hjem.

Hjemmelavede flødeboller

📍 Sømarksvej 30, 5762 Vester Skerninge

Uhm, hjemmelavede flødeboller.

Leder du efter oplevelser på Fyn for børn, så har du muligvis fundet det, du leder efter her: et flødebollekursus er nemlig både for børn og voksne – den eneste forudsætning for at være med er nemlig at have en sød tand.

I løbet af dagen skal der laves 8-10 flødeboller, og du får selv lov til at vælge, hvilken smag skummet skal have. Når skummet er lavet, skal flødebollerne overtrækkes med chokolade, og til sidst skal de pyntes fint. Men så er det altså også tid til at smage, og dem du ikke spiser med det samme, dem får du selvfølgelig med hjem.

En dag med SUP-surfing

📍 Slipshavnsvej 8, 5800 Nyborg

Casper Steinfath er en af verdens bedste SUP-surfere.

Har I nogle vandhunde i familien? Hvis ja, så er SUP-surfing i Nyborg et meget godt bud på en sjov oplevelse på Fyn. SUP-surfing går ganske enkelt ud på, at du står oprejst oven på surfboardet og padler dig frem.

På den måde er der ingen krav om høje bølger, hvilket er ret smart, da Danmark umiddelbart ikke har de bedste surferforhold – medmindre, du selvfølgelig tager til Cold Hawaii i Klitmøller. Det kræver ganske vist lidt øvelse at holde balancen på boardet, men når først balancen er der, så er det en vildt sjov oplevelse.

Friskbrygget kaffe

📍 Cederfeldsgade 18A, 5560 Aarup

En friskbrygget kop kaffe er god på alle tidspunkter af dagen.

Over halvdelen af danskerne mener, at morgenkaffen har stor betydning for, om deres dag bliver god eller dårlig. Når det forholder sig sådan, må det også have en betydning, om morgenkaffen så smager godt eller bare almindeligt… For hvorfor ikke drikke en god kop kaffe, så dagen begynder ekstra godt? Det tager jo ikke længere tid at brygge en lækker kop kaffe, end det tager at brygge en standard kop kaffe.

Hos Holy Bean har de styr på, hvordan man gør, og de lærer dig gerne, hvordan du hæver morgenkaffen til et niveau, hvor selv baristaen bliver tilfreds.

 

Sejlads i sejlbåd

📍 Østre Hougvej 124, 5500 Middelfart

Mangler du aktiviteter for børn? Så tag dem med på en sejltur.

På med redningsvesten og så går turen ellers ud på Fænøsund med sejlbåd. Måske er du heldig at se et marsvin, der springer op af vandet, eller måske kan du skimte en hjort i skovene på land. Der er nemlig et rigt dyreliv her i området, og mangler du aktiviteter for børn, er der her mange timers underholdning.

 

Helikoptertur over Fyn

📍 Hele Fyn

Oplev Fyns seværdigheder fra luften.

Der er mange smukke steder på Fyn, og med en tur i helikopter får du virkelig et overblik over naturen og landskabet. Har du ikke prøvet at flyve i helikopter før, så  venter der dig en helt særlig oplevelse og dem, der er så heldige allerede at have taget turen, vil uden tvivl opmuntre dig til at prøve det.

Nå ja, de vil da helt sikkert også gerne selv sætte sig ind i maskinen igen for at tage en tur mere for en rundflyvning i helikopter, er en ny oplevelse hver eneste gange. Landskabet under dig ændrer sig nemlig hele tiden, så udsigten fra oven helt tiden fornys.

Lidt royal har man da lov at være

📍 Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Der er mange smukke steder på Fyn, & naturen omkring Broholm Slot er bestemt værd at opleve.

I Gudme på Sydfyn finder du et familieejet slot, der går 13 generationer tilbage og som har næsten 700 års historie mejslet ind i murværket. Vil du gerne føle dig lidt royal, så får du et hyggeligt ophold for hele familien på Broholm Slot.

Broholm Slot ligger i naturskønne omgivelser, og der er både voldgrav, en stor park og en herregårdssø, som du kan opleve, når du overnatter på slottet. Du kan også risikere at møde Den Grå Dame, der bor på Broholm Slot, men hun er ganske harmløs og sørger blot for, at alle sover trygt og godt på slottet.

Brovandring i 60 meters højde

📍 Galsklintvej 4, 5500 Middelfart

Udsigten fra toppen af den gamle Lillebælrtsbro er en af de ting, der er værd at se på Fyn.

Brigdewalking er en af de anderledes oplevelser på Fyn for, hvor tit har du krydset den gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde? Nok ikke særligt tit. Turen over broen er nemlig den eneste af sin slags på disse kanter, og du skal helt til Australien, hvis du vil prøve brovandring uden for Europa.

Turen over Lillebæltsbroen varer 2 timer, og undervejs fortæller guiden om broens arkitektur og historie, lige som der også bliver plads til fortællinger om områdets natur, byer og meget andet.

Eventyr på slottet

📍 Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Der er mange ting at se på Fyn, men Egeskov Slot er en ting, du ikke må snyde dig selv for at opleve.

Et besøg på Egeskov Slot er en oplevelse, der gør stort indtryk på de fleste. Måske fordi, at mange af os forbinder slotte med eventyr, mystik og spøgelser? For slotte kan netop indkapsle mange af de følelser som ikke mindst familiens yngste går rundt med i maven.

Tjekker du tripadvisor for ting at se på Fyn, vil du finde ud af, at Egeskov Slot vurderes til at være én af de bedste oplevelser på Fyn for børn og voksne. En dag på Egeskov Slot byder på spændende aktiviteter, historier og måske endda en tur i den store labyrint.

Kom tæt på dyrene

📍 Søndre Blvd. 306, 5000 Odense

Kom tæt på dyrene i Odense Zoo.

Der er spænding i luften, når familieturen går til zoologisk have, for et besøg her er en af de aktiviteter for børn, der altid hitter. Det er nemlig altid sjovt at komme helt tæt på de eksotiske dyr, man ikke ser til hver dag her i Danmark. Tigre, giraffer, elefanter og aber. Vil du opleve dyrene, så skal du tage forbi Odense Zoo til en dag med spændende dyr.

Lige som Egeskov Slot fremhæves Odense Zoo som en af de seværdigheder på Fyn, som har fået nogle af de bedste anmeldelser på tripadvisor.

Hjortevandring i skoven

📍 Galsklintvej 2, 5500 Middelfart

Der er mange hjorte i skovene omkring Hindsgavl, og du kan komme helt tæt på dem.

Kunne det være spændende at lære om hjorten, og måske endda se den? I naturparken Hindsgavl Dyrehave er det muligt for hele familien at komme på hjortevandring og opleve hjorten helt tæt på. Undervejs fortæller naturvejlederen både om hjortene og de andre dyr i skoven, lige som der også bliver fortalt om naturen og historien på Hindsgavlhalvøen.

Hindsgavl hører til blandt de smukke steder på Fyn, for her spejler de grønne skove sig i Lillebælt, der løber omkring halvøen. Visit Lillebælt betegner faktisk Hindsgavl som et af de smukkeste kystområder i Danmark, og de afmærkede stier gør det nemt for dig at opleve vandløb, krat, enge, kyst og det rige dyre- og planteliv helt tæt på.

 

Besøg H. C. Andersens hus

📍 Hans Jensens Stræde 45, 5000 Odense

I Odense kan du opleve H.C. Andersens hus.

Når man snakker om seværdigheder på Fyn, så er det meget svært ikke at nævne H.C. Andersen og hans hus, for den folkekære forfatter er på mange måder synonym med øens største by Odense. Et besøg i H.C. Andersens hus er en oplevelse for både børn og voksne, der er blevet tryllebundet af digterens berømte eventyr.

H.C. Andersen er født og opvokset i Odense, og nogle år efter hans sød åbnede man et hus i museet i 1908 for at give folk et indblik i digterens liv. I museet, der er et af verdens ældste digtermuseer, finder du udstillinger, der fortæller om H.C. Andersens liv fra barnsbarn til han bliver en verdensberømt forfatter.

På udkig efter flere aktiviteter & seværdigheder på Fyn?

Aventura tager dig med ud på havet for at fiske og opleve marsvin.

Det er jo kun et lille udvalg af de mange aktiviteter og seværdigheder på Fyn, vi har samlet her, så har du ikke fundet lige den ting, du synes, er værd at se på Fyn, så fortvivl ej. Der er nemlig meget mere derude, som venter på dig – og nogle af seværdighederne på Fyn er endda gratis, så du nemt og uforpligtende kan tage på tur med familie og venner.

Gå ikke glip af

Aktiviteter for børn

Læsetid: 19 min.

Oplevelser og seværdigheder i Midtjylland

Læsetid: 10 min.

Aktiviteter & oplevelser i Nordjylland

Læsetid: 11 min.