Juleslipset synger jingle bells, sild og steg fylder bordet, og den dug kolde snaps kører konsekvent rundt fra mand til mand. Skjorten begynder at sidde strammere, men der er selvfølgelig altid plads til lidt ris al la mande, for tænkt nu hvis du netop vinder mandelgaven i år. Sådan lyder en gennemsnitlig julefrokost i Danmark, for det er jo en tradition.

Vi forslår, at I udfordre den traditionelle julefrokost i år. Enten med et lille indslag til til festen eller en dag afsted på oplevelse. På siden her finder du anderledes ideer til julefrokost aktiviteter og underholdning i år. 

 

Ideer til indendørsaktiviteter til julefrokosten

Hvis I ikke er så meget for at komme udenfor i de kolde måneder, kan I trygt og varmt opleve julefrokosten indendørs. Vi har nemlig samlet en række aktiviteter indenfor, så I slipper for at klapre tænder. Skal du stå for underholdningen til julefrokosten, kan det være, at det er en af disse aktiviteter, I skal afsted på?

Vinsmagning hos Cold Hand Winery

Der serveres altid øl og snaps til julefrokosten, for det fungerer altså bare godt til rugbrødsmadderne. Men vi synes alligevel I burde udvide de vådevare. På vinsmagning bliver jeres smage udfordret af vin, der har en karakteristisk syreprofil, der opstår på grund af det daske skiftende vejr. En frisk, frugtig og nordisk smagsoplevelse.

Escape Room hos Locked 

Skal samarbejdsevnerne sættes på prøve? Prøv Escape room og find ud af, hvor skarpe I er på toppen, når I sidder fanget i den lille kælder, mens fugten løber ned af væggen. Kidnapperen har forladt jer en kort stund, og nu gælder det om at samle alle trådene, så I kan undslippe? Lykkes det mon? Find ud af det!

Ølsmagning hos Albani Bryggeriet 

Hvis I mener, at en kold øl hører en julefrokost til, burde I tage på ølsmagning. Start dagen med at gå rundt i duften af malt og gær mellem de store tanke, hvor øllet bliver brygget. Efter rundvisningen håber vi, at tørsten har meldt sig. Der skal I nemlig smage på de forskellige øl Bryghuset tilbyder. 

Urban High Roping 

Hvis I vil starte julefrokosten med at udfordre jer selv, burde I besøge Urban High Roping. Få luft under fødderne, når I bevæger jer rundt i rebbanerne 50 meter over jorden. Det er svært at undgå at føle sig lidt superhelte-agtig, når adrenalinen suser gennem hele kroppen. Efter sådan en udfordring, fortjener I helt sikkert en kold øl og snaps.

Psst... I kan også give et flødebollekursus som mandelgave

I kan også prøve...

Smag

Rundvisning hos Stauning Whisky

Kom med på rundvisning hos Stauning Whisky i Vestjylland & lær mere om dansk whisky. Rundvisningen inkluderer også smagning af 3 whiskyer

Skjern

Smag

Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

Kom med ind i ginens verden hos Copenhagen Distillery. Destiller din egen gin, hør ginens historie & få lov til at smage på klassikeren.

København S

Smag

Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

Tag til en spændende & anderledes ølsmagning i København. Hos Tribeca eksperimenteres der med nye ølvarianter & smage i en liga for sig.

København NV

Smag

Pizzakursus hos Alfred & Kamilla

Lær at lave lækre, sprøde pizzaer. Tag forbi Alfred & Kamilla i Odense til et pizzakursus. Her lærer du at bage helt perfekte pizzaer.

Odense C

Smag

Chokoladekursus hos Odense Chokoladehus

2 timers chokoladekursus hos Odense Chokoladehus, der ligger i Nørregade. Lær teknikkerne bag bl.a. støbning og temperering af chokolade.

Odense C

Smag

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Elsker du flødeboller? På et flødebollekursus lærer du at lave flødeboller med forskellig smag, chokoladeovertræk, fyld og krymmel!

Odense C

Smag

Ginsmagning på Njord Gin Distillery

Kom på ginsmagning hos Njord Gin Distillery, hvor du vil smage dansk gin i verdensklasse. Smag gin og tonic og hør historien om Njord Gin.

Aarhus C

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

Bagekursus hos Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du bager godt brød på dette 4 timers bagekursus. Lær både at bage brød, kage & knækbrød på kurset.

Aarhus C, Valby

Smag

Vegetarisk workshop hos SimpleGreens

Mangler du inspiration til madlavningen? Simple Greens guider dig igennem en workshop med vegetarisk og grønt mad.

København N

Smag

Sushikursus hos Restaurant Soya

Er du vild med sushi & vil du gerne lære at lave det selv? Så tag med på et sushikursus i Aarhus og lær, hvordan du laver din egen sushi.

Aarhus C

Smag

Chokoladekursus hos Frédéric Terrible

Det kan være svært at ramme chokoladens form og konsistens, når man selv kæmper hjemme i køkkenet. Tag kampen op på dette chokoladekursus.

Frederiksberg C

Smag, Natur

Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

Kom med ud i "vildmarken" i Mols Bjerge og få en vild gourmetoplevelse. En god oplevelse, hvis du godt kan lide TV-programmet Nak og Æd.

Knebel

Smag

Mexicansk Madkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Tag med til det varme, mexicanske køkken når Timm Vladimirs Køkken viser dig, hvordan du laver ægte, mexicansk mad i 3,5 time.

Aarhus C, Valby

Smag

Cidersmagning hos Holm Cider

Tag med Holm Cider ind i en verden af boblende cider & smag 8 forskellige cidere fra hele verden. Hør om smag, produktion og meget mere.

København V

Smag

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken i København. En velsmagende par- eller venneoplevelse. Læs mere om oplevelsen og book kurset her.

Aarhus C, Valby

Smag

Smagning & Rundvisning på Brænderiet Limfjorden

Rundvisning og smagning af 4 af Brænderiets utallige produkter. Med mulighed for at købe dine favoritter efterfølgende.

Roslev

Smag

Den lille kemiker hos Timm Vladimirs Køkken

Den Lille Kemiker hos Timm Vladimirs Køkken er et meget anmelderrost og populært madkursus. Læs de mange gode anmeldelser og se oplevelsen.

Aarhus C, Valby

Smag

Pizzakursus hos Meyers Madhus

Lær kunsten at lave ægte italiensk pizza på dette pizzakursus hos Meyers Madhus. Lær at lave den perfekte pizzadej, en smagfuld sauce mm.

København N

Smag

Ginsmagning hos Smagførst

Hvis du elsker gin, så er vi sikre på, at en ginsmagning hos Smagførst er noget for dig. Her skal du smage på mange forskellige slags gin.

Aarhus C

Skal du stå for underholdningen?
Sørg for at tilføje julefrokosten lidt aktivitet og skift den
traditionelle pakkeleg ud med ginsmagning 

 

Tips og tricks til smagning i hjemmet med Copenhagen Distillery

Hvis I fortrækker at blive hjemme, skal det ikke stoppe jer i at holde jeres egen gin eller akvavit smagning. En anderledes julefrokost aktivitet, som nok skal sætte gang i festen. 

Vi har talt med Sune Urth fra Copenhagen Distillery, som har givet os tips og tricks til, hvordan I holder jeres egen smagning. 

Sune fortæller, at først og fremmest skal I have fat i et godt udvalg, der spænder bredt over kategorien. Hvis I vælger en Akvavit smagning, skal I have en, der indeholder dild, en der har lagret i mange år, en standard og en der er mere komplekst. Eller I kan også køre med 4-5 forskellige dild akvavitter.

Det er vigtigt at huske, at der er stor forskel mellem snaps og akvavit. Når I skal vælge enten gin eller akvavit, skal det både være de lyse og de mørke smage. I skal derfor få fat i et par mixere og prøve jer frem med de nye smage.

"Mange mennesker ved ikke, at du kan lave lækre cocktails af akvavit"

Sune Urth, Copenhagen Distillery

Smagsglas er også en vigtig part – der findes forskellige, men Sune anbefaler dem med en smal åbning. Ved siden af smagsglasset, skal der stå et vandglas, så I kan rense ganen med vand mellem smagsprøverne. Lad dine gæster smage på hver enkelt gin eller akvavit en efter en. I skal bruge alle sanserne, når I smager. Inden I tager en slurk, skal I se på indenholdet i glasset. Er det cremet, olieret eller tyndt? Duft ned i glasset, smag og find frem til basissmagen – sød, sur bitter salthed eller umani? Og selvfølgelig – en ægte smags-vært får sine gæster til at udforske og diskutere smagene.  

Gin-sæt-2

Hvis du er blandt dem, der ligger din snaps eller akvavit i fryseren, har Sune kun én ting at sige til det:

Jeg er juridisk forpligtet til at informere dig om, at mord er ulovligt. Frysning af af ting får smagen til at dø. Sødmen og kompleksiteten forsvinder. Kun bitterheden og alkoholens hårdhed er alt, hvad der er tilbage.” 

Vi anbefaler derfor, at I lytter til Sune og dropper fryseren, så I kan få det bedste ud af smagen. Dog er køleskabet godkendt. 

Psst... Start dagen ud med Gokart og afslut den med den traditionelle julefrokost middag 

 

Udendørsoplevelser til julefrokosten

Skal I ud og suge den friske luft til jer, så appetitten er helt i top, når I når dertil?
Så læs hellere videre her. Vi har nemlig samlet masse udendørsaktiviteter, så julefrokosten kan blive piftet op. 

RIB tur på Øresund

Skal I blæses godt og grundig i gennem? Det går nemlig ikke stille for sig, når motoren med 600 hestekræfter sætter i gang, og RIB-båden farer ud over bølgerne. Få skumsprøjt og vind i håret, mens København forhåbentlig viser sig fra sin bedste side. En god måde at starte julefrokosten ud med fart på. 

Bridgewalking lillebælt

Skal julefrokosten tages til nye højder? Så burde I begive jer op på den gamle lillebæltbro. Tag turen op i 60 meters højde og oplev hvordan tingene ser ud i fugleperspektiv. I vil høre fortællinger om broens arkitektur og historie, mens turen byder på vind i håret, adrenalinkicks og en smuk naturoplevelse. En god appetitvækker til senere.

Vildmarksgourmet i Mols bjerge

Skal julefrokostmenuen fuldstændig skiftes ud? Så burde I besøge Mols bjerge. Der gnitre bålet og duften af gourmetmad snørkler rundt i luften. Tag afsted og tilbered mad over bål med lækre lokale råvarer og urter fra jeres sanketur. Lær om naturens spislige skatkammer og få julefrokost, der næppe minder om den traditionelle. 

Oplev Sort Sol

Skal I have et smukt fælles minde? Så er det populære naturfænomen, Sort Sol, måske noget for jer. Start julefrokosten med at opleve stærene danse i takt rundt på himlen i utallige former og mønstre. En julefrokost der vil sætte sig på nethinden, som I vil kunne tale om i årrækker frem.

Skal du stå for underholdningen?
Sørg for at tilføje julefrokosten lidt aktivitet og skift den traditionelle
ris a la mande ud med karamelsmagning

Psst... Byt den tradionelle julefrokost middag ud med en tur på kokkeskole