Hatha, vinyasa eller kundalini? Du har måske hørt navnene før, men det kan være svært at gennemskue, hvilken yogaform, der passer bedst til dig. Vil du gerne i gang med at dyrke yoga, men har du endnu ikke fundet ud af, hvilken type yoga, der er noget for dig, kan vi hjælpe dig videre.

Hos Truestory har vi lavet en “yoga-labyrint”, der på en sjov og utraditionel måde kan hjælpe dig med at finde den yogaform, som passer bedst til dig.

Prøv yoga-labyrinten

Vi indrømmer gerne, at yoga-labyrinten nok er en smule overfladisk. Derfor skal den også kun bruges som en sjov og anderledes indgangsvinkel, der kan guide dig i retning af, hvilken yogaform, der passer til dig.

Hvem ved? Det kan jo være, at labyrinten faktisk rammer plet.

Sådan gør du:
  • Start i labyrintens midte
  • Arbejd dig så længere og længere ud i cirklen
  • Grøn streg betyder ja og rød streg betyder nej
  • Til sidst ender du på din foretrukne yogaform

Guide: Find din yogaform

Vi håber, at yoga-labyrinten har hjulpet dig med at komme lidt tættere på at finde ud af, hvilken yogaform du skal prøve. Har du stadig brug for mere inspiration, før du er klar til at prøve kræfter med en yogatime, så giver vi dig her nogle ekstra råd.

Research, læs og bliv klogere

Det kan være svært at finde rundt i de mange yogaformer og yogaudtryk og især, hvis du er ny inden for yogaens verden. Derfor kan det være en god idé at have en basisviden, så der er styr på de mest almindelige udtryk og stilarter, men det kræver lidt research.

Med udgangspunkt i yoga-labyrinten, hvor du kan se de forskellige grene inden for yoga, kan du lægge vejen forbi google og læse mere om de enkelte stilarter. På den måde kommer du i dybden med, hvad de forskellige yogaformer indebærer, og samtidig endnu mere sikker på, at du møder op til en yogatime, der passer til dig.

I samme ombæring kan du også tjekke, om det er muligt at dyrke de forskellige stilarter i nærheden af, hvor du bor.

Spørg venner og bekendte

Det er altid godt at bruge sit netværk, og har du venner eller bekendte, der dyrker yoga, så spørg dem, hvad de kan anbefale dig.

En erfaren yogi vil altid gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvor du skal begynde din yogarejse.

Afprøv forskellige stilarter

Inden, at du lægger dig fast på én bestemt stilart, kan vi anbefale, at du prøver nogle forskellige først. Der findes nemlig rigtig mange introduktionshold, hvor du kan få en smagsprøve på, hvad du kan forvente af en time med hatha yoga, hot yoga eller en af de mange andre yogaformer.

Fordelen ved at afprøve forskellige former inden, du tilmelder dig et fast yogahold, er, at du får et meget bedre beslutningsgrundlag end, hvis du “bare” læste om de forskellige typer på nettet.

Find inspiration på Youtube

Sidst, men ikke mindst kan vi anbefale dig at søge inspiration på Youtube. Her kan du nemlig finde en masse videoer, der viser dig, hvordan de forskellige yogaformer praktiseres. Det giver dig en fornemmelse af, hvad du kan forvente af en yogatime eller hvor høj sværhedsgraden er, og generelt kan det hjælpe dig med at danne et billede af, om det er den type yoga, du søger.

Kom godt i gang med yoga

Vil du gerne i gang med at dyrke yoga? Hos Truestory har et udvalg af yogaoplevelser, der især egner sig godt til nybegynderen. Hvid du mener, det er noget for dig, kan du læse mere om de enkelte oplevelser her:

…Namaste 🙏

Spaophold – Find de bedste ophold med spa her

Læsetid: 7 min.

Spaophold i Jylland

Læsetid: 6 min.

Spaophold for begyndere

Læsetid: 6 min.