De 29 bedste steder at få smørrebrød i København
Er der noget bedre end et godt stykke smørrebrød midt på dagen? Nej, vel?
Der er dog stor forskel på, hvad man finder på tallerkenen på de forskellige smørrebrødsrestauranter.
Her finder du 29 steder, hvor vi synes, du skal spise smørrebrød i København.
Læs også Frokost i København
10 smørebrødsrestauranter vi anbefaler
1. Schønnemann
Hauser Plads 16, 1127 København K
Schønnemann er en frokostrestaurant og et af de ældste eksisterende spisesteder i København.
Her står menuen på klassisk dansk smørrebrød, varme retter og specialiteter lavet helt friskt.
Restauranten ligger lige ved Kongens Have i smukke historiske omgivelser, så det er oplagt at tage en lille gåtur til at slå maven ovenpå frokosten.
2. Hallernes Smørrebrød
Torvehallerne, Rømersgade 18, 1360 København
Tivoli Food Hall, Bernstorffsgade 3, 1577 København
Magasin du Nord, Kongens Nytorv 13, 1050 København
Du finder Hallernes Smørrebrød flere steder i byen i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og Magasin du Nord.
I Torvehallerne kan du sidde på en af de 16 siddepladser omkring baren, hvor du kan følge med i produktionen af smørrebrød eller se lidt på de andre handlende.
På toppen af Magasin kan du nyde udsigten sammen med dit smørrebrød. Dette er Hallernes Smørrebrøds afdeling med flest siddepladser. Tivoli Food Hall har flere fælles siddearealer, så I hver især selv kan vælge præcis dét, I har lyst til.
Du kan selvfølgelig også vælge at smørrebrødet som take away.
Menukortet byder på en række faste smørrebrød og smørrebrød, som skifter efter sæson.
3. Aamanns Replik
Sankt Annæ Pl. 36, 1252 København
Aamanns Replik holder til i Det Kongelige Teaters Skuespilhuset ved Ofelia Plads.
Adam Aamann er manden bag Aamanns Replik. Han omtales ofte som ‘smørrebrødskongen’, og det er bestemt ikke uden grund.
Aamanns driver en række restauranter i København, som alle er kendetegnede ved høj kvalitet, råvarer i sæson, økologi og smukke og smagfulde retter særligt indenfor smørrebrøddets verden.
Aamanns Replik besidder Det Økologiske Spisemærke i sølv, som betyder, at mellem 60-90 procent af restaurantens råvarer og drikkevarer er økologiske.
Du kan se Adam Aamanns andre restauranter her.
4. Selma
Selma er en moderne skandinavisk restaurant tæt ved Torvehallerne og Nørreport.
Her serveres en innovativ menu med et twist på smørrebrød, som vi kender det. Menuen skifter efter sæson med fokus på de mest friske og sæsonbetingede råvarer.
5. Restaurant Tårnet
Prins Jørgens Gård 1, 1218 København
Meyer står bag Restaurant Tårnet. Meyers i Tårnet har givet nyt liv til Folketingets gamle pulterkammer.
Her får du godt smørrebrød med sæson-nær fokus 34 meter over København. Menuen skifter baseret på sæson.
Tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Siden 2014 har tårnet været åbent for visuelle og gastronomiske oplevelser – blandt andet i form af Restaurant Tårnet.
6. Restaurant Carl Nielsen
Restaurant Carl Nielsen, som er opkaldt efter den danske komponist af samme navn, boede frem til 1906 i samme bygning, hvor den indbydende frokostrestaurant nu befinder sig.
Michelinguiden anerkender Restaurant Carl Nielsen med en ‘Tallerken’, hvilket betyder, at køkkenet serverer rigtig god mad.
Restauranten emmer af både historie og duften af god mad, der bliver kokkereret i køkkenet. Det danske smørrebrød er restaurantens helt store passion, som hver dag bliver serveret for restaurantens gæster.
7. Told & Snaps
På den anden side af gaden af Restaurant Carl Nielsen ligger den klassiske smørrebrødsrestaurant Told & Snaps.
I den hyggelige kælderrestaurant finder du klassisk dansk smørrebrød, og Told & Snaps er da også et af de steder, der er blevet portrætteret i for eksempel britiske madprogrammer, når destinationen var København.
Her er tjenerne i hvide skjorter og vest, og du finder selvfølgelig en god snaps-liste sammen med din smørrebrødsseddel.
8. Norrlyst
Kompagnistræde 8, 1208 København
Norrlyst har fokus på økologi og bæredygtighed. Derfor bruges der lokale råvarer og produkter i det omfang, der giver mening for klima og smag.
Smørrebrødet på menukortet er nyfortolkninger af klassiskere som kryddersild, kartoffelmad og hønsesalat.
Norrlyst byder også på en række hjemmelavede snapse med smage fra viol og hindbær & lavendel til strandkamille og havtorn & citronverbena. Men du kan selvfølgelig også få en af de traditionelle som en Linie Aquavit eller Brøndums Snaps.
9. Restaurant Møntergade
Restaurant Møntergade ligger lige i krydset, hvor Gammel Mønt støder på Møntergade.
Restauranten har både åbent til frokost og aften. Midt på dagen står menuen på godt, dansk smørrebrød.
Retterne er lavet på lokale råvarer med fødderne solidt plantet i traditionerne fra det dansk/franske køkken. Til frokost er fokus på det danske, men stedet serverer solide brasserie-retter til aften.
10. Grøften
Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København
Man kan næsten ikke sige ‘tradition’ og ‘dansk’ uden at sige ‘Grøften’.
Grøften ligger i Tivoli og er med sine farvede lamper og rød-hvid-ternede duge en klassiker, når det kommer til det danske køkken – i særdeleshed smørrebrødet.
Menuen skifter efter sæson, så du kan få sommerlige retter midt på året og den helt store juleplatte i november og december.
Grøften ligger midt i Tivoli, så du skal have billet til den gamle have for at komme på restauranten. Derfor følger restaurantens åbningstider også Tivolis med åbent om sommeren, til Halloween og jul.
Endnu flere restauranter med smørrebrød i København
Har du brug for mere inspiration? Her er 19 restauranter mere, som du skal besøge for deres smørrebrød.