Det er altid hyggeligt at samle familien, måske til en god middag, en tur i biografen eller noget andet, som I plejer at gøre i jeres familie.

Men du kan jo også prøve at overraske familien med en oplevelse, som I ikke har prøvet før? Vi har samlet en række forskellige oplevelser længere nede på siden, så du kan finde lige den oplevelse, der passer til din familie.

Smag

Flødebollekursus hos Social Foodies

Hør historien bag Social Foodies og lav 10 velsmagende flødeboller.

Aarhus C, Frederiksberg, Kgs. Lyngby, Vedbæk

Adrenalin

Prøv wakeboard på Aarhus Ø

Tag med på vandet & prøv kræfter med wakeboarding. Her får du grundig vejledning, før du slippes løs på vandet til sjove timer på vandet.

Aarhus C

Natur

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Rav er Nordens guld, men det kan være svært at finde. Tag med på ravsafari og find ud af hvor, hvornår og hvordan du skal søge.

Thyborøn

Adrenalin

GoBounce på Kragerup Gods

Tag med op i trætoppene på Kragerup Gods & spring på trampoliner i 8 meters højde. En oplevelse i naturen for hele familien.

Ruds Vedby

Adrenalin

Pablo Escobar | Escape Room hos Riddlehouse

Hos Riddlehouse i København får du 60 minutter med Escape Room. Det er din opgave at løse mysteriet om Pablo Escobar! Prøv det her

København K

Adrenalin

Kør gokart hos Racehall

Skal du give en oplevelsesgave til Gokart? Få en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse på verdens største indendørs gokart bane.

Taastrup, Viby J

Adrenalin

Prøvedyk i Kattegatcentret

Gå på oplevelse med iltflaske på ryggen, i det 1,5 millioner liter store Oceanarium i Kattegatcentret. Populær oplevelsesgave!

Grenå

Adrenalin

Prøv Virtual Reality hos Khora

Svøm med hvaler & hajer, tag en tur i rummet eller skyd zombier. Prøv Virtual Reality og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

København V

Smag

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Elsker du flødeboller? På et flødebollekursus lærer du at lave flødeboller med forskellig smag, chokoladeovertræk, fyld og krymmel!

Odense C

Natur

Ravsafari med Outnature

Kom med på en eventyrlig jagt efter nordens guld.

Løkken, Skagen

Adrenalin, Kultur

USS Triton hos Escapist

Escape Room i Aarhus inviterer dig på teambuilding & hjerneaktiviteter. Kan du løse gåderne på tid? Prøv Escape Room med vennerne.

Aarhus C

Adrenalin

Prøv Virtual Reality hos Limitless

Virtual Reality er det nye! Hos VR Limitless i Aarhus & København kan du prøve de mange spændende spil og dyste mod dine kammerater.

Aarhus C, København K

Til familien med små børn

Nogle gange skal man bare lade vasketøjet blive liggende – det løber ingen steder! – og forsøge at glemme alle de pligter, der følger med, når familien inkluderer små børn. Prøv i stedet at pakke familien sammen, smør en madpakke eller gør det endnu nemmere og køb en sandwich på vejen og tril ud i landet på familieoplevelse.

Go High Klatring på Kragerup Gods: På Kragerup Gods kan hele familien blive udfordret med klatring. Til de meget modige er der en 408 meter lang svævebane og mulighed for at kravle 28 meter op i trætoppene og for dem, der hellere vil blive tættere på jorden, er der også mange baner.

Zzzzov med hajerne: Det kan godt være liiidt uhyggeligt at krybe ned i soveposen med en tændt lommelygte, når den store sandtigerhaj svømmer rundt lige ved siden af, og du ved, at her skal du sove i nat. På Kattegatcentret kommer du med bag kulisserne for at fodre hajerne, og når først du har oplevet livet som hajpasser, er det faktisk slet ikke så uhyggeligt at lægge sig til at sove alligevel.

Hotdogkursus for børn hos Karoline Trier: Står hotdogs øverst på ønskelisten, når ugens madplan skal laves? Hotdogs er som regel en favorit men hvorfor ikke gøre det til en familieoplevelse? Hos Karoline Trier laves både brød og pølser helt fra bunden af. Opskrifterne kommer selvfølgelig med hjem, så I kan lave flere hotdogs – man får nemlig altid lyst til dem igen.

Til familien med teenagebørn

Når børnene bliver større, er det pludselig nogle andre oplevelser, der lokker. Med mindre teenageren altså ikke er i humør til familieoplevelser OVERHOVEDET. NOGENSINDE. Det plejer at vende på et tidspunkt, og selvom mor og far er de pinligste mennesker i hele verden, kan det jo godt være, at de kan finde en oplevelse, som lyder okay nok. Trods alt.

Bridgewalking: I 60 meters højde er udsigten altså vild nok! Til den ene side kan du se et godt stykke af Fyn og til den anden Jylland. Det kan godt være, at du ikke skal sælge oplevelsen som en naturoplevelse til teenageren men fortæl i stedet om, hvordan rystelserne kan mærkes i hele broen, når toget kører forbi under jer, og at Bridgewalking faktisk er den første af sin slags i Europa.

Naturpark Lillebælt kan du også give teenageren vilde sus i maven, når RIB-båden rammer bølgerne med hæsblæsende fart. Måske du endda kan lokke teenageren med en tur rundt i naturparken, hvis det nu foregik på en Segway?
Du kan i hvert fald læse meget mere om familieoplevelserne i Naturpark Lillebælt i vores guide. Det kan jo være, at nogle af aktiviteterne er ‘’OK nice’’.

Guide: Mellem bølger & bøge – Visit Lillebælt

Flødebollekursus: Flødebollekursus er en virkelig hyggelig familieoplevelse, hvor der både skal tempereres chokolade og prøves kræfter med at få snorlige og ensartede flødeboller. Det kan godt være lidt svært, men til gengæld betyder det ikke noget for smagen, om der er lidt forskel på størrelserne og formerne.

Graffitikursus: Har du en teenager, der laver kruseduller og små sketches over det hele? Det kan jo være, at du har mere brug for at få pudset dine tegneteknikker af, end din teenager har. Et graffitikursus giver et indblik i graffitikulturen, som er langt mere end tilfældige tegninger på bygninger og togvogne, og samtidig bliver der givet tegnetips, så hele familien kan blive bedre til at udtrykke sig i billeder.

Til familien med voksne børn

Selvom børnene er blevet store, og måske er flyttet hjemmefra, kan du jo godt samle hele familien en dag. Måske er det endda netop nu, at der er brug for familieoplevelser? Send en sms, en snap eller gør som i gamle dage – ring – så skal de nok møde op, så hele familien kan blive samlet til dag med oplevelser.

Djævleræs: Har hele familien kørekort? Så er det nu, I kan få testet, hvem der faktisk er den bedste – eller måske værste? – driver. Der bliver lavet hjulspin og givet bundgas rundt i svingene, når I drøner rundt på banen i de gamle biler, for det gælder om at komme først, og hvem vil ikke gerne vinde over mor og far?

Urban High Roping: Verdens højeste High Roping-bane finder I på Refshaleøen og med 28 forskellige rebaktiviteter, der alle befinder sig i 50 meters højde, kan det godt være, at hele familien har ømme armmuskler næste dag. Sværhedsgraderne er stigende, efterhånden som I når frem gennem rebbanerne, så selv de garvede klatrere bliver udfordret.

Spadag – Læsø Kur: På Læsø er de berømte for deres helt særlige sydesalt, og netop saltet er også udgangspunktet for Læsø Kur. Læsø Kur ligger i den nedlagte Vesterø Havnekirke, så du kan godt forvente en spadag, hvor arkitekturen spiller en særlig rolle.

Er du på jagt efter andre familieoplevelser?

Vi kan jo ikke fremhæve alle vores oplevelser, selvom der helt sikkert er frygteligt mange, som du også kunne have valgt som en familieoplevelse. Der er nemlig over 300 oplevelser at vælge imellem, men hvis du gerne vil have indsnævret oplevelserne, så du ikke får oplevelserne fra Aarhus, hvis du nu skal på tur i København, kan du kigge videre her:

Familieoplevelser i Jylland

Familieoplevelser på Fyn

Familieoplevelser på Sjælland