Vinden tager fat i dragen, som hænger i luften over dig, og mens du mærker, hvordan vinden puster til bølgerne, som du flyver hen over, skal du sørge for at holde styr på dragen over dig, boardet under dig og samtidig koordinere din balance og din teknik. Der er meget, man skal holde styr på, når man skal lære at kitesurfe, så derfor kan det være en god idé at lære grundelementerne på et kitesurfing kursus, inden du tager kampen op mod bølger og vind.

Længere nede på siden har vi samlet noget inspiration til dig, der leder efter et kitesurfing kursus, så du kan blive klar til kitesurfingsæsonens start.

Et board under fødderne

Det er ikke kun ved kitesurfing, du har et board under fødderne. Windsurfing og surfing er gode alternativer til kitesurfing.

Jeg er doven – giv mig en motor

Vil du hellere have en motor til at trække dig ud på eventyr, så er de her oplevelser måske noget for dig.

Kitesurfing er blevet en virkelig populær vandsport inden for de sidste par år, og i Danmark kan man også se, at hypen omkring kitesurfing er stigende. På globalt plan er kitesurfing faktisk en af de sejlsportsdiscipliner, der er vokset med den største hast, men faktisk har kitesurfing kun – sådan rent officielt – været en idrætsgren siden 2010.

Er du en af dem, der gerne vil prøve kitesurfing, men måske ikke helt ved, hvordan du skal komme i gang og ud på bølgerne, så kan du overveje et kitesurfing kursus. Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil på et kitesurfing kursus, og vi har også fundet de bedste kitesurfingspots i Danmark og Europa til dig. Så er du hurtigt klar til at komme ud i bølgerne.

Tag på kitesurfingkursus

Er du vant til SUP-surfing eller andre former for surfing, vil du nok studse lidt over, hvor lille det board er, der skal bruges til kitesurfing. Et kitesurfingboard er udstyret med fodstropper, som du spænder fødderne fast i, og under boardet er der en finne, som stikker ned i vandet. Du styrer dit board ved hjælpe af en kite, det man også kalder en drage, som svæver over dig og boardet. Det betyder også, at du er meget afhængig af vinden, når du kitesurfer, fordi det er den, der skal bære dig frem.

Man siger jo, at kært barn har mange navne, og det gælder også kitesurfing. Her i Danmark kalder man også kitesurfing for dragesurfing, fordi du som bekendt styrer dit board med hjælp fra en drage.

Har du lyst til at tage på et kitesurfing kursus i Danmark for at lære, hvordan du får styr på både board og drage? Så kan du prøve et kitesurfing kursus hos Tandemkite København eller Kitekollektivet i Dragør.

Har du lyst til at udforske kysterne på egen hånd? Så guider vi dig til gode steder at kitesurfe i Danmark og Europa herunder.

4 gode steder at kitesurfe i Danmark

1. Cold Hawaii ved Klitmøller

Det er ikke uden grund, at Klitmøller er ét af verdens bedste surfspots, når det kommer til alle former for surfing. Windsurfing, SUP-surfing, surfing og ikke mindst kitesurfing. Nybegynderen kan sagtens surfe her, men de mere erfarne kitesurfere vil virkelig elske stedet, for der ligger altså nogle heftige bølger og venter derude. Nybegynderen skal nok holde sig til at kitesurfe inde i bugten, hvor vinden ikke får helt så godt fat, men vil man gerne udfordre sig selv og sin kite, så kan det anbefales at søge ud af bugten.

2. Skæring Strand ved Aarhus

Vil du kitesurfe i Midtjylland, så kan området ved Skæring Strand anbefales. Der er store græsarealer ved parkeringspladsen, der ligger lige ved vandet, som du kan bruge, når du skal gøre din kite klar til en tur på bølgerne. Vil du gerne kitesurfe på dybt vand, så er Skæring Strand ikke nødvendigvis det bedste sted, for her er meget lavvande, og havbunden er fyldt med sten og muslinger. Ikke desto mindre er der optimale kitesurfingforhold – ikke mindst når du kommer lidt væk fra land.

3. Amager Strandpark

Kun 5 kilometer fra Københavns centrum ligger Amager Strandpark, der giver sig mulighed for at surfe på Øresunds bølger. Amager Strandpark er en af Danmarks største klubber, og her er det ideelt at starte for dig, der ikke har den store erfaring med kitesurfing. Her er der nemlig gode forhold, når du skal i gang med sporten, for der er lavt og fladt vand med sandbund. Hele året er der desuden gode vindforhold, der sørger for at gribe fat i din kite og give dig fart under brættet.

                                 Du kan prøve et kitesurfing kursus i Amager Strandpark her.

3. Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje og Hornbæk ved Sjællands nordkyst

Den sjællandske nordkyst er modsvaret til Cold Hawaii på den jyske vestkyst og alt afhængig af, hvor du vælger at gå i vandet med din kite, kan både nybegynderen og den øvede være med. Der er ikke langt fra København til Sjællands ”Hawaii” og på blæsende dage, kan du møde mange af Sjællands surfere, der har taget turen nordpå for at kitesurfe i bølgerne.

3 gode steder at Kitesurfe i Europa

Har du fået mod på mere end det danske farvand? Så tjek lige videoen herover og se nogle af de bedste kitesurfing spots i verden.

 

1. Bretagne i Frankrig

Bretagne i det vestlige Frankrig er meget populært for kitesurfere, for her finder du mange små bugter, hvor der er gode forhold for dig, der vil kitesurfe. Særligt kan havnebyen Brest anbefales. Byen er kendt for sine lækre strande og store havene, som hvert år tiltrækker mange surfere og kitesurfere.

 

2. Sardinien ved Italien

Mellem Tunesien, Spanien og Italien ligger Sardinien, som er den andenstørste ø i Middelhavet. Strandene er hvide og vandet er utroligt klart, hvilket jo kun er et plus, for så kan du også tage dig en svømmetur eller bare slappe lidt af, hvis armene bliver trætte af alt den kitesurfing. Sardinien byder på nogle særligt gode kitesurfingspots, og de garvede kitesurfere vil derfor kunne blive udfordret.

 

3. Fuerteventura i Spanien

På Fuerteventura mødes både nybegynderen og den øvede kitesurfer for på den lille spanske ø er der mulighed for at blive udfordret med din kite ligegyldigt, hvilket niveau du kitesurfer på. Du kan også booke et kitesurfing kursus på øen, hvis du har lyst til at blive endnu bedre til at kitesurfe, og når du trænger til en pause, kan du slappe af på stranden og nyde solen.