Godt humør, god mavefornemmelse og god grund til at smile. Det var sådan jeg havde det både før, under og efter min allerførste surf lektion hos surf skolen West Wind i Klitmøller, også kaldet Cold Hawaii.

Forventningerne var høje og jeg glædede mig til at opleve den helt specielle atmosfære og de unikke vindforhold, som Klitmøller er kendt for, ikke blot i Danmark, men i hele verden.

Ingen vind, ingen surfriding

Klokken 9.45 trådte jeg og min surf makker forventningsfulde ind i West Wind shoppen for at melde vores ankomst til formiddagsholdet i surfriding. Vi havde bemærket, at der kun var en lille forsigtig brise og kort diskuteret vindforholdene i bilen på vejen hertil, men ikke tænkt nærmere over det. Den unge kvinde i shoppen sendte os et skævt smil og slog ud med hånden mod det blikstille vand samtidig med at hun beklagede, at Klitmøller i disse dage desværre ikke levede op til sit ry om konstant vind og gode bølger.

What’s SUP?

Til gengæld fortalte hun, at vejret var perfekt til en lektion i disciplinen SUP, som vi blev tilbudt at prøve i stedet for den bestilte lektion i surfriding. SUP står for ”Stand Up Paddle” og er præcis dét, som navnet indikerer. Man står oprejst på et surfbræt og padler sig frem med en pagaj. Vi tog selvfølgelig imod tilbuddet og blev meldt på holdet, der ligeledes startede kl. 10.

Surf’s Up

Den søde og erfarne instruktør, Sofie, udleverede våddragt, pagaj og surfbræt og demonstrerede, hvordan vi håndterede det. Derefter blev vi dirigeret ned på stranden, hvor hun på en pædagogisk facon forklarede os om sikkerhed på vandet, hvordan vi navigerede med padlen samt viste os, hvordan vi skulle stå placeret på brættet.

Ude på vandet var det nu blevet tid til at bevise, at vi havde hørt efter. Vi fik et par minutter til lige at finde os til rette på brættet, få balancen og øve os på at sætte den rigtig vinkel på pagajen, så der kom fremdrift i hvert tag og vi ikke endte med blot at cirkle rundt om os selv.

Efterfølgende padlede vi længere ud langs kysten, hvor Sofie delte os op i to hold og lavede en lille udfordrende stafet. Reglerne var simple. Hvert hold sendte en deltager ud omkring en bøje og næste deltager måtte først padle ud, når den forrige krydsede målstregen. Det var altså hårdt. Balancen blev i høj grad testet og konkurrencegenet og pulsen kom helt op at ringe, men det var sjovt.

Trætte i armene og mætte af oplevelser...

…vendte vi glade hjemad. Vi var enige om, at det var super sjovt at SUP’e. Det var naturligvis ikke så action præget, som hvis der havde været blæst og bølger, men det er en rigtig god motionsform, der ikke kræver nogen specielle fysiske forudsætninger og den egner sig til både børn og voksne. Og hunde. Vi så en fyr, som kom padlende med sin hund siddende forrest på brættet.

Det er ikke sidste gang, jeg har været i Klitmøller, for hos West Wind kan man nemlig leje SUP udstyr for en hel dag og padle af sted på egen hånd, men jeg kunne også sagtens finde på at booke tid til en klassisk surfriding time, så jeg kan få afgjort, om jeg skal være surfer i mit næste liv.

Hvorfor booke hos Truestory?

Giv en oplevelse i gave
Vælg den oplevelse du ønsker at give i gave
Book din næste oplevelse
Vælg et tidspunkt for din næste oplevelse og book den med det samme

Gå ikke glip af: