Det er et livstidsarbejde at være mor, og i nogle tilfælde er det også et fuldtidsarbejde. Så når det hvert år i maj er mors dag, er det på sin plads at fejre moren i dit liv – om det er din egen, din kæreste, veninde eller hvilken anden mor, du synes, fortjener lidt forkælelse.

Mors dag handler om forkælelse og at give tilbage. Derfor har vi sammensat en liste med gaver, som hun aldrig kommer til at glemme og kommer til at se tilbage på mange år ud i fremtiden.

Scroll igennem listen og find den helt perfekte mors dag gave, til hende som fortjener det!

Vil du have mere inspiration? læs også “Gave til mor

Gaveidéer

1. Giv mor en pause fra hverdagen: Wellness

Vi kan alle trænge til en pause fra hverdagen – især mødre med mindre børn.

En pause kan for eksempel være en wellness-behandling. Det er også en god gave, selvom hun måske ikke selv ville have købt den. Den er måske netop en endnu bedre gave, hvis hun ikke selv havde fundet på at gøre noget godt for sig selv.

Hvis hun skal have en mere personlig gave, kan du tage hende med på en spadag for to og nyde kvalitetstid sammen.

Er hun en kommende mor og har brug for en pause fra den gradvist hårdere hverdag? Forkæl hende med en graviditetsmassage og giv hende et pusterum, i hvert fald for en enkelt dag.

…og så er det en oplagt mors dags gave fra børn, da de jo nok er en del af grunden til, at mor trænger til en pause.

 

2. Til Masterchef mor: Madkursus

Er hun glad for at være i køkkenet og eksperimentere, eller er Masterchef hendes absolut yndlingsprogram i tv?

Vi har alle brug for nye opskrifter til vores repertoire ind imellem. Og hvis det kan kombineres med noget, I kan lave sammen, så er det jo helt perfekt.

Det kan I netop på et madkursus. Så måske skal årets mors dags gave være et madkursus, som I kan tage på sammen.

Det kunne f.eks. være flødebollekursus hvis hun har en sød tand, eller måske et sushikursus, hvis hun vil prøve et helt ny cuisine.

 

3. God start på dagen: Brunch

En oplevelsesgave i form af brunch er i virkeligheden to gaver i én.

Der er selve brunch-delen, men også den del af gaven at I selvfølgelig skal ud at spise den sammen.

Lækker mad og kvalitetstid i én gave? Det er en helt perfekt mors dags gave.

Er hun glad for at være udenfor, vil hun nok synes om en vildmarksbrunch i det gode vejr. Du kunne også mixe morgenmad og massage, for at give hende den ultimative afslapningsdag.

 

4. Til mor der elsker bagedysten: Bagekursus

Hvis din mor har en sød tand, er der en masse gode gaver til hende.

Hvis du leder efter en billig mors dags gave, kan du give hende chokolader, en kurv fyldt med hendes yndlingsslik eller hvad med at give en personlig gave i form af en kage, du selv har bagt?

Hvis budgettet ikke er et problem, kan du også invitere mor med på bagekursus, så I kan få prøvet nye opskrifter, blive (endnu) bedre i det søde køkken eller måske prøve kræfter med noget nyt som et flødebollekursus?

 

5. Stor smag i glasset: Vinsmagning

Sætter din mor pris på et godt glas vin til maden? Så tag hende med til en vinsmagning.

Her skal der ikke kun smages på vinene, for der bliver også plads til at lære nyt om de forskellige vine – geografi, klima og druesorter har nemlig stor indflydelse på, hvordan den endelige vin kommer til at smage.

Alt det bliver I meget klogere på til vinsmagning.

 

6. Mors dag i naturen: Vildmarksgourmet

Elsker din mor naturen?

Invitér din mor på en gourmetoplevelse i naturen. Bålet knitrer, og det bobler i gryderne, der hænger over gløderne.

Cowboykaffen er netop blevet færdig, og nu skænkes der op i kopperne.

Til vildmarksgourmet skal I lave mad under åben himmel, og dagen begynder med en sanketur, hvor der skal samles vilde urter og spiselige planter, som senere skal bruges i maden.

Der er lagt op til en dag i det fri med god mad, hygge og samtaler om bålet.

 

7. Til den morgenglade mor: Kaffekursus

Der er ikke noget som en god kop kaffe på en kaffebar. Jo, så skulle det måske være, hvis man selv kan lave en, der er lige så god hjemme i privaten!

Det kan du lære sammen med din mor, hvis du giver hende et kaffekursus i mors dags gave.

Du kan vælge mellem kaffesmagninger eller hvad med et baristakursus, hvis din mor mere er til cappuccino end sort kaffe?

 

8. En lækker drink til mor: Ginsmagning

En gin & tonic i glasset kan altså noget. Men grundessensen, gin, skal der selvfølgelig være styr på. Så hvad med at tage sammen til ginsmagning?

Her får I indblik i gin, ginnens historie, hvordan man laver gin, og også hvordan man kan drikke den både for sig selv og i cocktails, så man får den helt optimale smagsoplevelse.

Det er en god mors dags gave til hende, der godt kan lide en god drink – helst med gin.

9. Til den kreative mor: Krea-workshop

Er din mor til den kreative side og har sørget for at lappe bukserne, strikke en ny hue eller handsker, eller kan hun bare godt lide kunst?

I så fald er der ingen bedre gave end at give hende en kreativ oplevelse, enten en workshop eller hvor hun kan slå fantasien løs, som hun selv har lyst til at gøre det.

Hvis du vil give hende noget som hun kan bære med sig rundt for evigt, kunne I jo tage afsted på SMYKBAR og lave jeres helt egne håndlavede smykker. 

Det bliver hun garanteret glad for!

 

10. Gavekort til oplevelser

Der er mange ting at vælge imellem, når den står på at finde en gave til mor til mors dag.

Hvis det skal være noget lidt mere særligt end fyldte chokolader eller de traditionelle blomster, er en oplevelsesgave en rigtig god idé.

Men hvilken skal det være?

Hvis du ikke umiddelbart har tænkt ‘perfekt!’ ved et af vores forslag ovenfor, så er det måske en idé med et Truestory-gavekort, som du kan vælge at få i en flot gaveæske.

Så kan du selv bestemme beløbet, og din mor kan helt selv vælge den oplevelse, hun gerne vil på.

Du kan jo sætte beløbet til, at I kan komme afsted sammen. Det er bare en ekstra gave til din mor, at I kan opleve og lave noget sammen.

 

Hvornår er mors dag?

Mors dag falder hvert år på den anden søndag i maj. I år er det mors dag søndag den 12. maj 2024.

Mors dag er blevet fejret i Danmark i mere end 100 år, og i USA er mors dag en officiel helligdag.

Det er det ikke i Danmark, selvom nogle mødre sikkert vil mene, at det burde det være, men derfor er mors dag i Danmark stadig en vigtig dag for mange.

På mors dag siger man nemlig tak til alle mødre for det arbejde, de gør hele året. For det er ikke småting, mødrene skal klare.

Så hvorfor ikke bruge denne dag på at vise din mor, at du sætter stor pris på alt, hun har gjort for dig? Eller brug dagen på dine børns mor, som sikkert også trænger til en kæmpe tak? Eller måske har du en anden mor i dit liv, som fortjener at blive forkælet godt og grundigt?

Hvad skal du skrive i kortet til mors dag?

Når du køber en gave hos Truestory, kan du skrive en personlig hilsen på gavekortet, som vi trykker på for dig. Helt kvit og frit. Den hilsen kan sagtens være kortet til mors dag.

Men hvad skriver man egentlig i sådan et mors dag kort – altså ud over glædelig mors dag selvfølgelig?

Når du skal skrive et mors dags kort, skal du lægge vægt på, hvorfor du synes, hun er verdens bedste mor – om hun så er din eller en andens mor.

Det er netop pointen med mors dag, at du på denne dag skal fortælle hende, hvor meget hun betyder.

Du behøver ikke at skrive en halv roman, men bare sætningen “du er verdens bedste mor” kan være lige præcis det, hun har brug for at høre.

Det vigtigste at huske, når du skal skrive et mors dag kort, er at skrive noget lige fra hjertet. Noget, der giver mening for dig og relationen mellem dig og hende. Det behøver ikke at være mere end det, før det vil betyde uendeligt meget for hende.

Hvad giver man en mor der har alt?

At finde den perfekte gave til en mor, der synes at have alt, kan være en udfordring, men det åbner også døren for mere kreative og betydningsfulde gaver, såsom oplevelser. En gave behøver ikke at være et fysisk objekt; ofte er de mest mindeværdige gaver dem, der bygger relationer og skaber varige minder. En oplevelsesgave kan variere bredt, afhængigt af din mors interesser og personlighed.

For eksempel kunne en dag på spa sammen tilbyde en sjælden mulighed for afslapning og genopladning, mens et madlavningskursus for to kan give nye færdigheder og sjove minder. Hvis hun er eventyrlysten, kunne en ballontur ved solopgang eller en vinrute rundvisning være en fantastisk måde at opleve noget nyt sammen på. For kulturinteresserede mødre kan billetter til teater, ballet, eller en koncert med hendes yndlingsmusiker være en gave, der både er personlig og tankevækkende.

At give en oplevelse fremmer kvalitetstid sammen og giver din mor noget at se frem til. Det handler om at skabe øjeblikke, der bliver til varige minder, hvilket er en uvurderlig gave for enhver mor. Disse oplevelser styrker jeres bånd og viser, at du værdsætter ikke blot hendes nærvær i dit liv, men også ønsker at berige det med glædelige oplevelser.

 

Find mere inspiration her!

Gave til mor 2024

Læsetid: 7 min.

Gave til hende

Læsetid: 9 min.

Fars Dag Gave 2024

Læsetid: 7 min.