Den er kendt som luftens dinosaur, og alene det tilnavn siger noget om størrelsen på en luftballon. Den er nemlig ikke bare en lille prik på himlen, når den kommer svævende hen over landskabet, selvom det faktisk er sjældent, at os, der bliver tilbage på landjorden, opdager at luftballonen svæver hen over os. En luftballon tur er nemlig meget stille, så nu du glider hen over himlen på en ballontur, bliver du ikke forstyrret af støj eller larm, men kan koncentrere dig fuldt ud om at opleve landskabet under dig.

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil vide mere om en luftballon tur.

 

Mød Ballongreven Jørgen

Jørgen er Ballongreven selv, og har fløjet over Silkeborg og Søhøjlandet i en luftballon, og der er næppe nogen, der så godt som ham, kan forklare, hvorfor en tur i luftballon er alle pengene værd. Se med her og hør hvordan Jørgen fik den famøse titel “Ballongreven af Silkeborg”.

Det har været den største oplevelse jeg har haft i mit 80 årige liv. En oplevelse som jeg kan tænke tilbage som noget meget stort. Døbt Ballongreve af Silkeborg. Med champagne. Af kaptajnen.

Jørgen Henry Carlsen

Alt du skal vide om en luftballon tur

Ballonflyvning kaldes også for luftsejlads, og det er da også en ballonskipper, der sejler luftballonen, men herfra stopper de maritime sammenligninger altså. For modsat skipperen på en båd, der kan styre skibet, hvorhen i verden han eller hun vil, har ballonskipperen ikke ret meget at skulle have sagt.

En ballonskipper er meget afhængig af vejret, og derfor letter en luftballon også kun, når vejret er helt perfekt. Regn, tåge, sne, torden og kraftig blæst er ikke godt ballonvejr. Klart vejr og sol er derimod helt perfekt. Derfor flyves der for det meste også tidligt om morgenen eller sidst på dagen, hvor vindene ikke er så kraftige, og din tur i luftballon derfor bliver en oplevelse uden turbulens.

Vidste du? En ballonskipper kaldes også en ballonpilot eller en aeronaut.

En luftballon flyver altid med vinden, og som du sikkert er klar over, er vinden nogle gange en ugunstig samarbejdspartner, der blæser i forskellige retninger og hastigheder – og især, når du begynder at stige opad. Derfor er det ballonskipperens fineste kunst at aflæse vinden – fx ved at kigge på vimpler og træer – og få luftballonen til at stige eller synke til en højde, så vinden kan bære luftballonen i den retning, ballonskipperen ønsker. Det er ikke nogen let opgave, og derfor kræver det også en længere uddannelse og mange timers ballonflyvning, før ballonskipperen kan tage passagerer med en tur i luften.

Det kan være, at du nu sidder og tænker: hvordan ved jeg så, hvor ballonturen slutter? Det er et godt spørgsmål, for det er faktisk ikke altid til at sige. Ballonskipperen har dog en formodning om, hvor han cirka har tænkt sig at lande, og det bliver som regel tæt på et sted, hvor det er nemt for dig at blive samlet op igen. Det anbefales dog, at du på forhånd har en aftale med en chauffør, der enten vil køre dig tilbage til der, hvor luftballonturen begyndte eller helt hjem til din bopæl.

Husk: en luftballon kan kun flyve med vinden, så derfor kan du ikke blive fløjet tilbage til det sted, hvor turen begyndte – i hvert fald ikke før vinden vender…

Vil du vide endnu mere om luftballoner og måden de flyver, hvad en luftballon koster og hvordan de bliver lavet? Så kan du læse alt om luftballoner her.

 

Gode råd før man skal flyve i luftballon

 

Den rigtige påklædning

Et af de spørgsmål, der ofte presser sig på, inden en luftballontur er, hvilken påklædning, der er den bedste. Som udgangspunkt kan man sige, at det kan være koldt, når du tager på en tur i luftballon, så derfor er det en god idé at tage varmt tøj på. Husk nu, at du altid kan tage det af igen, hvis det bliver for varmt. Det er sværere den anden vej. Det kan også anbefales at tage handsker og hue med, især i det tidlige forår og det sene efterår, og har du en vigende hårpragt, vil du sikkert have glæde af en kasket lige gyldigt, hvornår du tager turen, for varmen fra luftballonens gasbrænder kan godt føles ubehagelig for hovedbunden.

Hvad koster en luftballon tur?

En luftballon tur varierer i pris og det kommer meget an på hvor du booker, hvor du skal flyve og hvem du skal flyve med.

Her hos Truestory kan man booke en luftballon tur til 5 forskellige lokationer, spredt ud over Jylland, Sjælland og Fyn med priser fra 2.200 – 2.500kr.

Disse priser kan variere alt efter om der kampagnetilbud på oplevelserne og alt efter hvilken oplevelsesvært der er tale om.

Vær forberedt på annullering

Mens ballonflyvning er en af de mest fantastiske oplevelser man kan tage på og brænder et minde fast, som man kan huske tilbage på for evigt – kræver det nogle meget specifikke vejrforhold. Derfor er det bedst at være forberedt på at oplevelsesværten annullere oplevelsen, rent og skært af sikkerhedsmæssige årsager og for at beskytte både luftballonen og menneskerne i den.

 

Skal der mere fart på?

 

Find flere adrenalininspirerede oplevelser