Hvad skal du lave i ferien? Det er du sikkert blevet spurgt om en del gange i tiden op til, at det er blevet din tur til at tage af sted på ferie. Måske har du allerede planlagt, hvad du skal bruge din ferie på, men det kan jo også godt være, at du stadig har et par huller, som du kan udfylde med ferieoplevelser.

Holder du ferie i Danmark?

Se vores udvalg af ferieoplevelser i Danmark her

Lad os derfor dykke ned i nogle ferieoplevelser for at se, om vi ikke kan få udfyldt de huller, du står med. Vi har fundet ferieoplevelser i hele landet, for hele familien og i alle prisklasser – ja, vi har endda samlet et par gratis ferieoplevelser til allersidst. Så lad os se nærmere på det hele.

Ferieoplevelser, som faktisk giver dig ferie

Der er feriestemning & afslapning på Ystad Saltsjöbad & Falkenberg Strandbad.

Vi har alle sammen været der: inden ferien for alvor er begyndt, er man allerede tilbage i hverdagen. Hvor ferien er blevet af, kan være svært at svare på, men på mystisk vis er den smuldret mellem ferieoplevelser, praktiske gøremål, lure på sofaen og middag med gode venner. Danskerne er gode til at fylde ferien med oplevelser, udflugter og sammenkomster – og det er netop det, man skal bruge sin ferie på. På at hygge sig, slappe af og have det sjovt. Faren er bare, at tiden går for stærkt…

LÆS OGSÅ: Turen går til – Miniferie i Danmark

Hvad gør man ved det? Du kan jo prøve med nogle ferieoplevelser, som faktisk giver dig ferie. Hvor du føler, at du har helt fri, hvor du ikke skal noget og hvor du bare kan slappe af… For den slags ferieoplevelser findes faktisk. Lad os se på dem her.

Digital detox under åben himmel

Træk stikket og gør klar til en digital detox.

Vi har travlt i hverdagen. Så vi løber stærkt. Alt for stærkt, mener nogle, og er du i tvivl, kan du bare åbne avisen, klikke forbi de sociale medier eller hvor du nu ellers får dit nyhedsfix. Derfor værdsætter vi ferierne ekstra meget, for det er her, vi kan trække stikket.

Har du mod på sådan helt bogstaveligt at trække stikket, skal du overveje digital detox. Her er mobilernes bip skiftet ud med fuglenes pip, bilos med morgendis og fastfood med mad over bål. Aflever din telefon ved ankomsten og tag så en enkelt dag eller overnatning i skovens, dybe, stille ro, så skal du nok mærke, at det for alvor er ferie.

Udsigt over vandet på Marienlyst Strandhotel

Udsigten over Øresund kan ses overalt på Marienlyst Strandhotel.

Vand har altid været kædet sammen med afslapning og wellness, så har du brug for ferieoplevelser, der får pulsen ned i et roligt tempo, skal du søge mod vandet. Marienlyst Strandhotel ligger i strandkanten, så her kan du slentre i vandkanten langs Øresund, kigge mod Sverige og se Kronborg knejse ikke langt derfra. Rykker du indenfor, kan du slappe af i den nyrenoverede spaafdeling, ligge i boblebadet på spaterrassen med udsigt til Kronborg eller slappe af i havsaunaen, der også har udsigt over Øresund.

Vand er altså på alle måder temaet for en ferieoplevelse på Marienlyst Strandhotel, og når du har skvulpet rundt i spaen et par timer, burde du kunne mærke, at du har ferie. Og hvis ikke? Tja, så skal du nok overveje en spabehandling for lige at hjælpe dig selv helt i mål.

Psst! Leder du efter ferieoplevelser i Jylland med spa? Så finder du et udvalg her.

Vandretur og frokost i Mols Bjerge

Mols Bjerge er skabt af istiden.

Når hverdagen bliver hektisk, søger mange af os ud i naturen, for der er noget beroligende ved at bruge et par timer under åben himmel. Det er som om, at tiden går en lille smule langsommere, at tankerne kan få frit løb og at alt andet kommer lidt på afstand. Naturen i Mols Bjerge er noget helt særligt, for her har istiden skabt et bakket terræn, der bølger med sine mange højdeforskelle. Det ene øjeblik går du i en dal, det næste bevæger du dig opad, så havet pludselig titter frem.

En vandretur i Mols Bjerge er en helt særlig ferieoplevelse i Jylland, hvor du bliver præsenteret for noget af fineste natur i Midtjylland. Vandreturen afsluttes med en frokost på det anerkendte Molskroen Strandhotel.

LÆS OGSÅ: Naturoplevelser i Danmark – Ta’ med!

Ferieoplevelser med fart på

Er du til surfing langs kysten eller High Roping i 50 meters højde på Refshalenøen?

Der må godt ske noget i ferien, som man ikke oplever til hverdag. Noget, der markerer, at nu er det faktisk ferietid. Derfor må vi have nogle ferieoplevelser på banen, som ikke er noget, man prøver hele tiden. Noget med fart på. Med adrenalin, høj puls og store grin.

Ud over bølgetoppene

Når man hører ordet gummibåd, er fart ikke lige det, man tænker på som det første. Men det her er heller ikke nogen helt almindelig gummibåd – det er en RIB-båd. RIB-båden er gummibådens vilde fætter, der har 2×300 HK spændt for, og som derfor skyder en topfart på 110 km/t. ud over bølgerne. Men fart er ikke alt.

Derfor bliver motoren slukket en gang imellem, så der bliver tid til at høre fortællinger fra området. I Danmark er kystlinjen 7.300 kilometer lang, så en tur i RIB-båd er en ferieoplevelse, du kan booke i det meste af landet, for der er mange steder, hvor du kan stævne ud.

Djævleræs i gamle biler

Du kender sikkert godt djævleræs, for det er efterhånden blevet en kult ferieoplevelse. Har du til gengæld befundet dig uden for TV’ets rækkevidde de sidste mange år, ja så må vi hellere få introduceret djævleræs for dig. Skåret helt ind til benet, handler djævleræs om at komme først i mål.

Det lyder måske simpelt nok, men det tricky element er, at banen snor sig, vejen er ujævn og – nå ja, måske vigtigst – bilen, du kører i, har haft sidste udløbsdato. For længe siden. Til gengæld er det præcis det, der er så fedt ved djævleræs.

Tør du rappelle?

Der er 42 meter ned fra toppen af kornsiloen.

Rappelling er kun for de modigste, for når man står i 42 meters højde, og skal læne sig bagover for at fire sig ned, kan man godt mærke, hvordan adrenalinen skyller gennem kroppen. Til gengæld har man den fedeste følelse i kroppen, når man er tilbage på landjorden igen. Mangler du ferieoplevelser i det vestjyske, skal du overveje rappelling fra kornsiloen på Doverodde Købmandsgård.

Her får du nemlig også en fantastisk udsigt over Limfjorden. Har du imidlertid svært ved helt at værdsætte den, inden du rappeller ned, kan du jo tage trapperne op i højden en gang mere for at tjekke den ud. Og rappelle ned igen, selvfølgelig.

LÆS OGSÅ: Aktiviteter & seværdigheder i Vestjylland

Ferieoplevelser, du bliver mæt af

Brug ferien på at lære noget nyt. Hvad med et hotdogkursus eller et macaronkursus?

Der kan altid blive plads til en lille bid mere, og når sulten melder sig, er det godt at stå klar med nogle ferieoplevelser, der mætter. Derfor skal vi nu se nærmere på nogle oplevelser, der stiller den lille sult, nogle, der passer perfekt til syvsoverne og så til sidst er der også et forslag til dem, der gerne vil forkæles lidt i ferien.

Så’ der flødebolleræs

Hvordan skal din flødebolle smage?

Spiser du bunden eller toppen først, når du får en flødebolle? Der er jo delte meninger om, hvordan sådan en skal spises, men de fleste kan dog blive enige om, hvordan man laver en flødebolle. En god flødebolle består nemlig af tre ting: en knasende sprød bund, luftigt skum og et chokoladeovertræk, der knækker, når tænderne bider igennem det. Hvordan skummet skal smage, det er jo så endnu en diskussion, man kan tage for, hvor nogle er til det klassiske, hvide fyld, er andre til smag af lakrids, hindbær eller karamel.

På et flødebollekursus kan du næsten selv bestemme, hvordan din flødebolle skal smage, og selvom den måske ikke kommer til at stå knivskarpt rent visuelt, så fejler smagen med garanti ikke noget.

Brunch til dig, der sover længe

Brunch er for syvsoverne.

Brunch må nævnes, når vi snakker om ferieoplevelser, for mange af os kan godt lide at sove længe i ferien. Nogle gange endda så længe, at morgenmaden er taget af bordet, før vi kommer ud af fjerene. Når det sker, er det jo heldigt, at brunch er opfundet og i stedet for at skyde dagen i gang med frokost, kan du vælge brunch som den bløde mellemvej.

Brunch er nemlig kombinationen af morgenmad og frokost, så her får du de klassiske morgenmadselementer – fx æg, yoghurt og mysli – i samme ombæring som frokostelementerne, der kunne bestå af godt brød og pålæg. Brunch er en hyggelig måde at begynde dagen på for her, er der god tid, lækker mad og indbegrebet af ferie.

Sulten på en tirsdag

Mads Cortsen er kokken bag Tirsdagseksperimentet.

Det føles virkelig som ferie, når man ikke selv skal lave maden. Især, hvis det er på en hverdag, man får lov til at få en fridag fra gryderne. De fleste spiser ude fredag, lørdag og søndag, men i ferien bliver hverdagen pludselig til weekend, og det ville da være dumt ikke at udnytte det.

Tirsdagseksperimentet er en helt særlig ferieoplevelse, der giver dig mulighed for at spise ud midt på ugen. Og vi snakker ikke fast food eller et hurtigt måltid, men derimod den helt store tur med 8 serveringer og tilhørende vin eller vand. Kan du ikke helt slippe tøjlerne og bare læne dig tilbage og lade kokken om at lave arbejdet, kan du få lov til at kigge kokken over skulderen og mon ikke, at du endda kan få et par tips med på vejen.

De gratis ferieoplevelser

Ravsafari & en dag i Skærup Zoo er ferieoplevelser til under 100 kr.

Rundt omkring i landet er der mange gratis ferieoplevelser, man kan benytte sig af, og i mange byer bliver der hvert år afholdt arrangementer omkring de store ferier, hvor man kvit og frit kan møde op. I juletiden bugner det med julemarkeder og klippe-klistre-workshops. I sommerferien kan man tage en tur til stranden og bade eller slå sig ned i parken med en picnickurv. Efteråret skal opleves i skoven, og er der varm kakao, når man kommer hjem, er det en helt perfekt ferieoplevelse. I foråret kan man tage turen forbi det lokale bibliotek, låne en bog eller deltage i nogle af de mange gratis aktiviteter for børn og voksne, de udbyder.

En ting er de gratis ferieoplevelser. En anden ting er de næsten gratis ferieoplevelser. For det behøver ikke at være dyrt at opleve noget sjovt i sin ferie. Herunder har vi samlet en god portion oplevelser for både børn og voksne, der alle koster under 100 kr. Det er da så tæt på at være en gratis ferieoplevelse, som det næsten kan være.

Find flere ferieoplevelser i Danmark

Leder du efter flere ferieoplevelser? Prøv et kaffekursus eller en dag med vildmarksmad.

Er du klar til ferie? Det er du helt sikkert, men har du fundet ud af, hvilke ferieoplevelser, du skal prøve? Vi håber, du er blevet inspireret af vores idéer, og at du har fundet et par oplevelser, som ligger i nærheden af, hvor du skal holde ferie.

Kunne du godt bruge et par idéer mere, før du beslutter dig for, hvad du har lyst til, kan du finde flere ferieoplevelser i Danmark på Truestory.dk. Her kan du også søge helt specifikt efter ferieoplevelser i de forskellige landsdele. Så leder du efter ferieoplevelser i Jylland, markerer du bare det i søgefeltet, så får du alle vores idéer til, hvad du kan lave i din ferie lige der, hvor du er.

God fornøjelse!