Træd ind i en verden af eventyr og skønhed, hvor naturen danner rammen om de mest uforglemmelige og unikke overnatninger i Sverige.

Forestil dig at vågne op i en charmerende skovhytte, omgivet af skovens sus og fuglenes kvidren. Eller oplev magien i en flydende glasiglo under stjernehimlen!  Vi har netop vi har samlet de 10 mest betagende gemmesteder, der vil fortrylle hjerter og vække jeres eventyrlyst.

Tag med os på en opdagelsesrejse gennem Sveriges mest unikke opholdsoplevelser!

 
 

Top 10 unikke overnatninger i Sverige

Oplev unikke overnatninger i Sverige på bedste vis med disse 10 nøje udvalgte steder, fra luksuriøst telt ved Lyxtält til stjernekiggeri i flydende glaskuppel i Värmland eller retreat, bjergvandring og spa hos Bergaliv. Her er et eventyr for enhver smag.

Læs mere om de forskellige steder og book jeres næste getaway i dag!

 

1. Ophold i luksustelt hos Happie Camp

Happie Camp tilbyder luksuriøse telte i det smukke landskab i Värmland for at give jer en tættere forbindelse til naturen.

I telte, der ligger isoleret med kun naturen som nabo, får I alle bekvemmeligheder som seng, køkken og toilet, så man kan fokusere på naturens fordele.

Happie Camp har udvidet til tre forskellige steder, herunder Arnön ved Vänern-søen. Dette sted tilbyder fuldt udstyrede telte med senge, dyner, puder og udendørs køkken, alt sammen omgivet af imponerende klippeformationer fra istiden, perfekt til udforskning.

 

2. Overnatning i flydende glasiglo med panoramaudsigt

Yggdrasil Igloo Water Huts tilbyder en unik overnatning i Sverige med miljøvenlig glamping ved Västra Silen i Värmland og Ringsjön i Skåne.

Her kan I bo i fuldt udstyrede Aurorahuts, der flyder på søen om sommeren og ligger på isen om vinteren.

Disse glasigloer giver panoramaudsigt over søen og tilbyder en magisk naturoplevelse, hvor I kan falde i søvn under stjernerne eller vågne op til solopgangen over vandet.

Om sommeren kan man udforske søen med SUP-boards og robåde, mens man om vinteren kan stå på skøjter og nyde det fortryllende vinterlandskab.

Inkluderet i opholdet:

 • En overnatning i en økologisk glasigloo i Värmland eller Skåne
 • Fuldt udstyret igloo med alle bekvemmeligheder (fra toilet til gaskomfur og Wifi)
 • Miljøvenlig indkvartering (drevet af solceller og biobrændsel)
 • Morgenmadskurv
 • SUP-board
 • Robåd
 

3. Getaway i en skovhytte

Drømmer I om at leve enkelt og nært naturen? Inviter en du holder af med på et bæredygtigt ophold i et af Inforests “tiny houses” i skovene uden for Hjo.

Disse charmerende hytter er ikke blot miljøvenlige, de er også fuldt selvforsynende, hvilket betyder, at I kan fordybe jer i naturen uden at bekymre jer om unødvendig påvirkning af miljøet.

Hvert hus er omhyggeligt bygget af bæredygtige materialer, der er valgt med omhu for at minimere jeres fodaftryk på planeten. Så slap af og find roen, langt væk fra den hektiske hverdag.

INFOREST tilbyder unikke off-grid oplevelser i Västra Götaland, hvor I kan trække stikket og genopdage forbindelsen til naturen, kun to timers kørsel fra Göteborg.

Inkluderet i opholdet:

 • 2 nætter i et miljøvenligt og fuldt selvforsynende “tiny house”
 • Afsides beliggenhed i de smukke skove uden for Hjo
 • Nyd en bæredygtig oplevelse med minimal klimapåvirkning
 • Huset er udstyret med sengetøj og håndklæder
 • Der er badeværelse, bruser og toilet
 

4. Retreat, bjergvandring og spa på Bergaliv og Orbaden

Få en skøn oplevelse midt i den svenske natur på Bergaliv og Orbaden i smukke Hälsingland.

Bo i hyggelige træhytter på Bergaliv med en enestående udsigt over trækronerne og Ljusnan-floden. Tag på bjergvandringer og oplev den smukke natur. Efter en dag med frisk luft, slap af på Orbaden Spa & Resort ved Orsjön, hvor poolen, mineralbadet og jacuzzien venter.

En perfekt kombination af eventyr og afslapning, hvor I kan genopdage forbindelsen til naturen og give krop og sind den pleje, de fortjener.

Inkluderet i opholdet?

 • Vælg mellem 1 overnatning i Bergalivs træhytte med adgang til Orbaden Spa eller 2 overnatninger, hvoraf den ene er i træhytten og den anden på Orbaden Spa & Resort med en treretters middag.
 • Morgenmad & behagelige tøfler 
 • I Bergalivs træhytte er der frugt, kaffe og te til rådighed.
 • Sengelinned samt linnedhåndklæder, wifi, varmeelement, en elektrisk forbrændingstoilet, køleskab og frisk vand til drikke og hygiejne for det nærmeste døgns tid er tilgængelige.
 • Du kan også tilkøbe en aftenbuffet med kolde delikatesser og lokalbrygget øl 
 

5. Nyrup Naturhotel

Nyrup Naturhotel kombineres sydsvensk naturidyl med eksotisk nomadeliv. Her kan du overnatte i ægte jurter, de store filttelte kendt fra de centralasiatiske stepper. Disse jurter er isolerede og komfortable med rigtige senge og varme dyner, så du kan nyde dem året rundt.

De har i alt seks uldhytter med to eller tre senge, og når du booker, får du altid din egen uldhytte. Hytterne er spredt i skoven som små hotelværelser, og alle gæster har adgang til et fælled udendørs køkken. 

Opholdet i en jurt på Nyrup Naturhotel er en unik mulighed for at komme helt ned i gear. Alt foregår i roligt tempo og i pagt med naturen.

Maden tilberedes over åben ild af lokale råvarer og serveres ved langbordene under trækronerne. Det er en autentisk smagsoplevelse, hvor du kan dele måltider og historier med andre gæster.

Du kan vælge at nyde et øjeblik i badehuset eller i skovsaunaen – eller kombinere det med vandreture eller en måltidsoplevelse. Badehuset kaldes Verdandi af en grund – et gammelt nordisk ord, der betyder “nuet”.

I Verdandi følger du ritualerne for vask og nyder varmt vand, gran sæbe og næsten rituel vask i vaskbåse. Derefter følger et øjeblik i skovsaunaen, hvor den brændefyrede sauna tilbyder en ægte nordisk saunaoplevelse.

Der er koldt vand bagerst til at køle af med, og måske tager du en lille fodbad på gavlen, inden du forlader Verdandi for at vende tilbage til hverdagen igen.

 

6. Erikson Cottage Glashus

Det åbne Glashus i fyrreskoven, med udsigt over Lagmanshagasøen mod vest, giver jer en følelse af luft og frihed i boligen hos Erikson Cottage. Slap af i hængekøjen, hvilestolene eller tag den korte gåtur til søen for en forfriskende dukkert.

I drivhuset kan I nyde komforten under de lune dundyner, mens I lader blikket glide op mod de svajende fyrrekroner. Åbn dørene og nyd udsigten over søen, der skifter udtryk i lysets skiftende nuancer. Hvis sæsonen er inde, venter der masser af blåbær lige uden for døren – perfekt til at starte dagen med!

Det udendørs køkken, der harmonerer med drivhusets æstetik, er udstyret med alt, hvad I skal bruge til at tilberede jeres egne måltider. Håndlavet keramik og sølvbestik tilføjer en unik og eksklusiv stemning til jeres udendørs madoplevelse. Foretrækker I at få serveret middagen, kan det nemt arrangeres. Vores firbenede venner er også velkomne i vores drivhuse.

Her finder I alt, hvad I behøver:

 • Behagelige dyner/puder, linnedlagner, håndklæder og en uldplaid til hygge
 • Et udendørs køkken under tag med alt fra gasblus til køkkenredskaber, bestik og service
 • Et udendørs toilet med alt det nødvendige
 • En lille forrådsdel med førstehjælpsudstyr, myggemiddel, siddeunderlag og ekstra tæpper
 • Gasvarme, lamper og en pandelygte i drivhuset
 • Mulighed for at parkere tæt på drivhuset (ca. 100 meter væk)
 • Bruserfaciliteter ved gårdsbageriet

ISLAND LODGE tilbyder en yderst eksklusiv øhavsoplevelse.

Deres koncept er designet til at være i harmoni med den omkringliggende natur, en blanding af ægte “strabadser”, men stadig med fordelene ved en luksuriøs og behagelig bolig.

De tilbyder jer et højkvalitets, bæredygtigt og altomfattende koncept baseret på udendørs teltovernatning – hvor der efterlades “grønne fodaftryk” og minder for livet.

Faciliteterne inkluderer:

 • 7 rummelige telte designet i højteknologisk geodestisk stil
 • Tæt på teltene er der brusefaciliteter og vaskefaciliteter med både varmt og koldt vand
 • Udendørs åben pejs
 • Spisetelt ved vandet
 • Træfyret spabad til 10 personer
 • Flydende sauna til 14 personer
 • Privat ø og strand
 • Udendørs afslapning på rensdyrskind under åben himmel eller i et telt
 • Wi-Fi
 • Opholdsområde i det tidligere torpedo-værksted
 • Privat strand

Dyk ned i en unik øhavsoplevelse med ISLAND LODGE, hvor komfort, natur og bæredygtighed forenes på smukkeste vis.

ICEHOTEL byder på en ekstraordinær oplevelse året rundt. ICEHOTEL 365 tilbyder iseventyr uanset sæson.

Som det første permanente is- og snehotel nogensinde bygget, kan gæster nu nyde dette unikke arktiske eventyr året rundt.

Den massive 2100 kvadratmeter store ishal byder på håndskårne is-skulpturer, en fem-retters menu med skandinaviske delikatesser og den berømte Ice Bar, der serverer drinks i unikke is-skårne glas.

Icehotel er en uundværlig oplevelse på enhver arktisk eventyrliste. Måden, hvorpå dette svenske vartegn kreativt ombygges og genopstår hver vintersæson, er virkelig en fryd for sanserne.

Den virkelige oplevelse ligger i at tilbringe en nat her. Indkvartering spænder fra standard is-værelser til elegante kunstsuiter designet af kunstnere fra hele verden.

Hver suite er flygtig og unik og klart en af de mest unikke overnatninger i Sverige.

 

9. Sala Silvergruva skattkammare

Hos Sala Silvergruva bor i 155 meter under jorden, skabt som en lille oase i minen, smukt indrettet med lysekroner og elegante møbler – en dramatisk kontrast til de rå minevægge omkring dig.

For at nå til jeres værelse skal i tage en særlig mineskaktelevator, der fører dig ned til denne unikke underjordiske suite.

Ved ankomsten bliver i mødt med en kurv fyldt med lækre drikkevarer og delikatesser, der vil gøre dine opholdstimer under jorden endnu mere behagelige.

Snakker man om unikke overnatninger i Sverige, bliver det vist ikke mere unikt end med en ægte underjordisk oplevelse.

 

10. Hotell Utter Inn Deluxe

Har du altid drømt om at se, hvordan fiskene lever under vandets overflade? I Västerås har du muligheden. Hotel Utter Inn er en helt unik oplevelse, hvor du får dit eget lille skjulested for en nat – under vandet!

Hotellet ligger ude på Mälaren-søen, 60 kilometer fra Stockholm, og er den perfekte overnatning for vandhunde eller dig, der er fascineret af det fortryllende liv under vandet.

Fra sovekabinen kan du betragte fiskene, der svømmer forbi, og hvis du stiger op til overfladen, kan du nyde udsigten, slappe af i solen på trædækket og hoppe en tur i vandet, hvis det bliver for varmt. På Hotel Utter Inn har du det hele for dig selv, for “Flotellet” består kun af den lille røde stuga med ét værelse.

Husk at medbringe en køletaske med råvarer og tilbered din egen mad i det lille køkken på hotellet.

Du sover tre meter under vandoverfladen med panoramaudsigt i alle retninger. Se, hvordan fiskene svømmer tæt forbi dig.

 

Vi er nået til vejs ende på vores guide om “unikke overnatninger i Sverige” – vi håber at du er blevet inspireret og har nydt at læse med.

Hvis du stadig ikke er helt overbevist kan du læse vores nedenstående guides, for at finde mere inspiration til unikke overnatninger og glamping.

 

Find mere inspiration

Unikke overnatninger i Norge

Læsetid: 6 min.

Unikke overnatningssteder

Læsetid: 11 min.

Glamping

Læsetid: 10 min.