Trænger I til at få ladet batterierne op med en romantisk middag? Der er ikke noget som en date night, hvor man endelig har tid til at se hinanden i øjnene og tale om noget andet end hvis tur det er at tømme opvaskeren, og om man har husket at komme sprinklervæske på bilen.

Vi giver dig opskriften på en romantisk middag, så I ikke skal tænke på dén del, når I endelig har tid til hinanden til jeres date night.

Du kan både lave middagen selv, eller I kan tage den ude i byen – vi har idéer til begge dele.

 

Romantisk middag hjemme

Ingredienserne til din romantiske middag

Du behøver ikke at booke en fancy restaurant for at imponere din date. Faktisk kan det være lige så romantisk at spise middagen hjemme ved dig selv. Du kan stadig følge punkterne ovenover, men i stedet for at booke en middagsoplevelse kan du selv hoppe i køkkenet. Det kræver ganske vist lidt mere forberedelse, men det vil helt sikkert score nogle point hos din date. Dæk et pænt bord – husk dug, lys og servietter! – og gå så i gang med at bladre i opskrifterne under romantisk middag for 2. Du kan selvfølgelig også bare ringe efter en pizza eller bestille take away, men overvej lige, hvor blæret det ville være, hvis du kunne diske op med andet end lunkne øl, pizza og trefarvet is til dessert.

Skal der scoremad på menuen? Så får du et par idéer til, hvad du kan servere her.

Forret

Østers. Det er dyrt, men det er blæret, og efter sigende skulle østers også være et afrodisiaka, så de skal da næsten på menuen, når du har inviteret til romantisk middag. Er du ikke fan af østers, kan du servere en anden form for skaldyr eller bestille noget sushi.

Til sådan en forret drikkes der naturligvis champagne. Gå efter en klassiker og flot dig med en flaske Moët & Chandon Brut Imperial.

 

Hovedret

Med mindre du inviterer en vegetar på romantisk middag, så må der altså godt komme kød på tallerkenen, når det er blevet tid til aftenens hovedret.

Grill et par højrebsbøffer og server dem med en svamperisotto, der kan give et tungt modspil til bøfferne. Skal der mere grønt på tallerkenen, kan du servere lidt stegt spinat ved siden af risottoen eller simpelthen skifte risottoen ud med en ”varm salat” bestående af grønne linser, der er stegt af sammen med rodfrugter (pastinak, persillerod, gulerod) og eventuelt lidt grønkål eller palmekål.

Server en god, kraftig rødvin til retten. Tag gerne en af de franske vine fra Rhône eller Bourgogne, der er kendt for at have en fin dybde. Drikker din date ikke vin? Så læg en Leffe Brune på køl.

Dessert

Desserten skal være sød og samtidig frisk. Bag chokolademoussekagen Gateau Marcel og server den med en god (hjemmelavet) vaniljeis og et par friske bær.

Du kan selvfølgelig servere en sød champagne til, men en Pineau des Charentes Blanc går du heller ikke galt i byen med.

Hvordan laver jeg svamperisotto?

  1. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i en gryde til de er klare. Imens vejer du risottorisene af, og når løgene er klare, hælder du risottorisene ned til dem og steger det hele godt af i et par minutter.

  2. Tilsæt hvidvinen. Når risottorisene har suget hvidvinen, hælder du bouillonen over, og fortsætter indtil risottorisene er møre og der ikke er mere bouillon tilbage. Det er vigtigt, at du hele tiden rører i gryden.

  3. Hak svampene i passende stykker og steg dem på en pande til de «falder» sammen.

  4. Når risottorisene er møre blandes svampene i. Så smager du til med salt og peber og vender rigeligt med parmesan over.

  5. Pynt risottoen med friskhakket persille inden serveringen – det ser godt ud med det grønne!

 

God musik - og hygge i 'pejsen'

Hvis du inviterer på romantisk middag for 2 hjemme ved dig selv, får du brug for en playliste, der kan sætte den rigtige stemning.

Uanset hvilken streaming-tjeneste du bruger, bugner de af romantiske playlister hvad end du er til blød pop, lækker folk/americana eller I måske vil have nogle tunge og afslappende house beats.

Hvis det skal være lidt kitsch og sjovt, kan du supplere den romantiske stemning med en pejsevideo. Her leverer YouTube heldigvis!

 

Romantisk middag ude

Foruden selskabet og den gode stemning er den rigtige restaurant noget af det vigtigste, når du inviterer din udkårne på en romantisk middag.

Vi har en række idéer til, hvor I skal nyde jeres romantiske middag på jeres date night… Hvad end den rent faktisk foregår om aftenen, eller I er ude at nyde hinanden på et andet tidspunkt af døgnet.

Idéer til et romantisk spisested

 

Lær mens I hygger

Hvis I ikke kender hinanden så godt endnu, kan det være en god idé at have en aktivitet at mødes om – og så gør det bestemt ikke noget, hvis der oven i købet er noget godt at spise. Her er det oplagt at tage på et madkursus sammen, hvor I selvfølgelig slutter med at nyde de lækre retter, I har lært at lave.

Hvis I hellere vil have noget godt i glasset, kan I også holde date på en cocktailbar, hvor I bliver klogere på at lave den perfekte drink.

 

Efter den romantiske middag

Var den romantiske middag en succes? Så tag videre i byen til en drink eller to.

God fornøjelse med jeres date night!