Trænger I til at få ladet batterierne op med en romantisk middag? Der er ikke noget som en date night, hvor man endelig har tid til at se hinanden i øjnene og tale om noget andet end hvis tur det er at tømme opvaskeren, og om man har husket at komme sprinklervæske på bilen.

Vi giver dig opskriften på en romantisk middag, så I ikke skal tænke på dén del, når I endelig har tid til hinanden til jeres date night.

Du kan både lave middagen selv, eller I kan tage den ude i byen – vi har idéer til begge dele.

 

Romantisk middag hjemme

Ingredienserne til din romantiske middag

Du behøver ikke at booke en fancy restaurant for at imponere din date. Faktisk kan det være lige så romantisk at spise middagen hjemme ved dig selv. Du kan stadig følge punkterne ovenover, men i stedet for at booke en middagsoplevelse kan du selv hoppe i køkkenet. Det kræver ganske vist lidt mere forberedelse, men det vil helt sikkert score nogle point hos din date. Dæk et pænt bord – husk dug, lys og servietter! – og gå så i gang med at bladre i opskrifterne under romantisk middag for 2. Du kan selvfølgelig også bare ringe efter en pizza eller bestille take away, men overvej lige, hvor blæret det ville være, hvis du kunne diske op med andet end lunkne øl, pizza og trefarvet is til dessert.

Skal der scoremad på menuen? Så får du et par idéer til, hvad du kan servere her.

Forret

Østers. Det er dyrt, men det er blæret, og efter sigende skulle østers også være et afrodisiaka, så de skal da næsten på menuen, når du har inviteret til romantisk middag. Er du ikke fan af østers, kan du servere en anden form for skaldyr eller bestille noget sushi.

Til sådan en forret drikkes der naturligvis champagne. Gå efter en klassiker og flot dig med en flaske Moët & Chandon Brut Imperial.

 

Hovedret

Med mindre du inviterer en vegetar på romantisk middag, så må der altså godt komme kød på tallerkenen, når det er blevet tid til aftenens hovedret.

Grill et par højrebsbøffer og server dem med en svamperisotto, der kan give et tungt modspil til bøfferne. Skal der mere grønt på tallerkenen, kan du servere lidt stegt spinat ved siden af risottoen eller simpelthen skifte risottoen ud med en ”varm salat” bestående af grønne linser, der er stegt af sammen med rodfrugter (pastinak, persillerod, gulerod) og eventuelt lidt grønkål eller palmekål.

Server en god, kraftig rødvin til retten. Tag gerne en af de franske vine fra Rhône eller Bourgogne, der er kendt for at have en fin dybde. Drikker din date ikke vin? Så læg en Leffe Brune på køl.

Dessert

Desserten skal være sød og samtidig frisk. Bag chokolademoussekagen Gateau Marcel og server den med en god (hjemmelavet) vaniljeis og et par friske bær.

Du kan selvfølgelig servere en sød champagne til, men en Pineau des Charentes Blanc går du heller ikke galt i byen med.

Hvordan laver jeg svamperisotto?

  1. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i en gryde til de er klare. Imens vejer du risottorisene af, og når løgene er klare, hælder du risottorisene ned til dem og steger det hele godt af i et par minutter.

  2. Tilsæt hvidvinen. Når risottorisene har suget hvidvinen, hælder du bouillonen over, og fortsætter indtil risottorisene er møre og der ikke er mere bouillon tilbage. Det er vigtigt, at du hele tiden rører i gryden.

  3. Hak svampene i passende stykker og steg dem på en pande til de «falder» sammen.

  4. Når risottorisene er møre blandes svampene i. Så smager du til med salt og peber og vender rigeligt med parmesan over.

  5. Pynt risottoen med friskhakket persille inden serveringen – det ser godt ud med det grønne!

 

God musik - og hygge i 'pejsen'

Hvis du inviterer på romantisk middag for 2 hjemme ved dig selv, får du brug for en playliste, der kan sætte den rigtige stemning.

Uanset hvilken streaming-tjeneste du bruger, bugner de af romantiske playlister hvad end du er til blød pop, lækker folk/americana eller I måske vil have nogle tunge og afslappende house beats.

Hvis det skal være lidt kitsch og sjovt, kan du supplere den romantiske stemning med en pejsevideo. Her leverer YouTube heldigvis!

 

Romantisk middag ude

Foruden selskabet og den gode stemning er den rigtige restaurant noget af det vigtigste, når du inviterer din udkårne på en romantisk middag.

Vi har en række idéer til, hvor I skal nyde jeres romantiske middag på jeres date night… Hvad end den rent faktisk foregår om aftenen, eller I er ude at nyde hinanden på et andet tidspunkt af døgnet.

Idéer til et romantisk spisested

Smag

Social Dining på Restaurant Basso

Oplev Social Dining på den populære Restaurant Basso i Aarhus og København.

Aarhus C, København K

Smag, Natur

Vildmarkslunch med Fremus in the Woods

Jeres outdoorevner bliver finpudset, når I tager en tur i vildmarken & lærer, hvordan I laver mad over bål & finder spiselige ting i naturen

Værløse

Smag

Dinner in the Dark

Prøv en helt forrygende & anderledes oplevelse, når der serveres en 3-retters menu med vin & underholdning i komplet mørke hos Dark Waiter.

Frederiksberg C

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

Eksklusiv Michelin-middag hos Kokkeriet

Michelin-restauraunten, Kokkeriet holder til i smukke bygninger i Nyboder, hvor de nyfortolker det danske køkken gennem dufte og nye smage.

København K

Smag

Bøf & Brøl med Hedevang Outdoor

4-retters middag & vin til 1.295 kr. Aftenen inkluderer også kronhjortesafari, hvor du hører kronhjortene brøle.

Lemvig

Ophold, Smag

Gourmetophold hos Tambohus Kro og Badehotel

Tambohus Kro byder dig velkommen til et lækkert gourmetophold. Maden tilberedes af lokale råvarer & serveres med udsigt over Limfjorden.

Thyholm

Smag

Middag for 2 på Lyng Dal Restaurant

På Lyng Dal Restaurant i Ry kan du for kun 780 kr. få en hyggelig middagsoplevelse for to. Her får du serveret anmelderrost gourmetmad.

Ry
 

Lær mens I hygger

Hvis I ikke kender hinanden så godt endnu, kan det være en god idé at have en aktivitet at mødes om – og så gør det bestemt ikke noget, hvis der oven i købet er noget godt at spise. Her er det oplagt at tage på et madkursus sammen, hvor I selvfølgelig slutter med at nyde de lækre retter, I har lært at lave.

Hvis I hellere vil have noget godt i glasset, kan I også holde date på en cocktailbar, hvor I bliver klogere på at lave den perfekte drink.

Smag

Pizzakursus hos Alfred & Kamilla

Lær at lave lækre, sprøde pizzaer. Tag forbi Alfred & Kamilla i Odense til et pizzakursus. Her lærer du at bage helt perfekte pizzaer.

Odense C

Smag

Chokoladekursus hos Odense Chokoladehus

2 timers chokoladekursus hos Odense Chokoladehus, der ligger i Nørregade. Lær teknikkerne bag bl.a. støbning og temperering af chokolade.

Odense C

Smag

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Elsker du flødeboller? På et flødebollekursus lærer du at lave flødeboller med forskellig smag, chokoladeovertræk, fyld og krymmel!

Odense C

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

Bagekursus hos Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du bager godt brød på dette 4 timers bagekursus. Lær både at bage brød, kage & knækbrød på kurset.

Aarhus C, Valby

Smag

Vegetarisk workshop hos SimpleGreens

Mangler du inspiration til madlavningen? Simple Greens guider dig igennem en workshop med vegetarisk og grønt mad.

København N

Smag

Sushikursus hos Restaurant Soya

Er du vild med sushi & vil du gerne lære at lave det selv? Så tag med på et sushikursus i Aarhus og lær, hvordan du laver din egen sushi.

Aarhus C

Smag

Chokoladekursus hos Frédéric Terrible

Det kan være svært at ramme chokoladens form og konsistens, når man selv kæmper hjemme i køkkenet. Tag kampen op på dette chokoladekursus.

Frederiksberg C
 

Efter den romantiske middag

Var den romantiske middag en succes? Så tag videre i byen til en drink eller to.

God fornøjelse med jeres date night!