Vi kender alle sammen følelsen af at være udkørt. Batterierne er flade, overskuddet forsvundet og bare det at komme ud af sengen kan føles som en hård bjergetape i Tour de France.

Hvis krop og sind trænger til at blive genopladet, kan jeg anbefale dig at tage på et kurophold. Et ophold, hvor det at slappe af er det eneste du skal koncentrere dig om.

I dette indlæg har vi samlet nogle af de bedste kurophold i Danmark, Sverige og Tyskland.

 

Kurophold i Jylland

I Jylland findes der flere perler, når det kommer til kurophold. Især ved kysterne eller i nærheden af vand kan du finde lækre ophold, hvor spa, wellness og selvfølgelig afslapning er i højsædet.

Luksus wellnessophold på Hotel Thinggaard

Lige over for Hurup Thy Station ligger Hotel Thinggaard. Et hyggeligt hotel med masser af charme og venligt personale.

Her er der mulighed for at komme på et luksuriøst wellnessophold, der indeholder overnatning i dobbeltværelse, 1 hel dags entre til Sydthy Kurbad, 4-retters gourmetmenu, håndbrygget øl og meget mere.

Jeg har tidligere besøgt Hotel Thinggaard i Thy – og det fortjener en anbefaling. Jeg har skrevet en længere beretning om mit ophold. Det er du velkommen til at læse, hvis du gerne vil vide mere om hotellet og kurbadet.

Læsø Kur

Hvis du står på Vesterø Havn og går 100 meter mod vest, så kan du ikke undgå at støde ind i Læsø Kur. Læsø Kur er ikke det værste sted du kan støde ind i. Her har du nemlig mulighed for at komme på et prisvindende kurophold, der bygger på øens stolte tradition for produktion af sydesalt.

Læsø Kur byder på saltbade, dampbade, sauna, ude- og indendørs spa, masserende vandfald, fodbad og meget mere. Det er den tidligere Vesterø Havnekirke, der danner rammerne for opholdet, hvilket giver en ret interessant atmosfære.

Den berømte Ruths Hotel

Hvis du nogensinde har været i Skagen, så har du sikkert også hørt om Ruths Hotel, som er et vældig populært sted. Det er jo ikke svært at forstå hvorfor, for Ruths Hotel ligger lige ned til havet og midt i naturskønne omgivelser, som kan overbevise selv den stædigste bybo om, at der altså er dejligt på toppen af Danmark.

Inden for byder Ruths Hotel på en gourmetrestaurant, hvor nogle af de bedste kokke har ledet slagets gang gennem tiderne, og en spaafdeling, hvor du blandt andet kan slappe af i terapibassinet, der er opvarmet til melem 30 og 32 grader.

 

Kurophold på Sjælland

Gode kurophold på Sjælland er bestemt ikke en mangelvare. Her finder du flere anmelderroste ophold, der med garanti kan få dine batterier ladet 100% op.

Kurhotel Skodsborg

Det er ikke en overdrivelse, hvis man siger, at Kurhotel Skodsborg er specialister i kurophold. På kurhotellet har de udviklet tre unikke kurophold afhængig af, hvad du har brug for/lyst til:

DE-AGE

DE-STRESS

DE-TOX

De tre kurophold er på tre dage, to overnatninger, fuld forplejning, fri adgang til spa og fitnessfaciliteter samt en kostkonsultation med kostvejlederen Gitte Høj.

Kurhotel Skodsborg er the place to be, hvis du vil have det bedste af det bedste inden for kurbehandlinger.

SpaDag Time Out hos Arndal

Hvis du ikke ønsker at være på kurophold i flere dage i streg, så tror jeg, at SpaDag Time Out hos Arndal er noget for dig. Her er der tale om et mini-kurophold, der indeholder 1 times klassisk massage, 1 times ansigtsbehandling med produkter fra Eve Lom, saltvandsspa, sauna og damp.

Her får du en kur- og spadag, der vil give dig et fornyet skud af energi, så du igen er klar til at give den gas i hverdagen.

Marienlyst Strandhotel

Havet slår dovent sine bølger ind mod strandbredden, klukker et par gange og bliver suget tilbage i strømmen. Det gentager sig igen og igen, og lyden af den rolige bevægelse forplanter sig i gangene på det gamle strandhotel.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan den lyd har været grundtonen på Marienlyst siden begyndelsen i 1861, for stedet emmer af ro og afslapning.

Særligt i spaafdelingen mærker du det, for her er udsigten over havet også tilstede, både når du sidder i de boblende varme bade eller småblunder i saunaen efter saltterapi og svømmeture.

 

Kurophold i Sverige

Vores svenske naboer er virkelig gode, når det kommer til spa og wellness. Her er et kurophold i en klasse for sig.

Især Sydsverige har en masse at tilbyde, når snakken falder på kur, spa, wellness og lignende.

Ystad Saltsjöbad

I det sydligste Sverige finder du en sand spaperle: Ystad Saltsjöbad. Hotellet er en klassiker og har siden 1897 været ”the place to be”, når der virkelig skal slappes af.

Hotellet ligger en spytklat fra Østersøen. Det betyder, at du har en smuk udsigt, når du færdes rundt på hotellet.

Et ophold på Ystad Saltsjöbad indeholder en overnatning, 3-retters middag, morgenbuffet, adgang til spaafdelingen og dertilhørende aktiviteter med mere.

Luksus spaophold på Hotel Skansen

Et par timers kørsel fra København finder du Hotel Skansen: Et kurhotel beliggende i den svenske havneby Båstad.

Hotel Skansen er et af de bedste kurophold i Sverige. Helt sikkert et besøg værd, hvis du leder efter et ophold med høj kvalitet og skønne omgivelser.

Opholdet inkluderer en overnatning, 3-retters menu, fri entré til spa & badehus, morgenmadsbuffet.

 

Kurophold i Tyskland

Tyskland har en lang tradition for kur- og wellnessophold. Noget som uden tvivl kan mærkes, når du besøger de forskellige hoteller: Kvaliteten er tårnhøj.

Orient Deluxe på Alter Meierhof

Orient Deluxe på det 5-stjernede Alter Meierhof er en af de bedste kur- og spaoplevelser du kan finde i Europa. Orient Deluxe er det mest luksuriøse ophold du kan prøve hos Hotel Alter Meierhof i Flensborg, Nordtyskland.

Kuropholdet inkluderer to overnatninger, gourmet morgenbuffet, fri adgang til Thermal Spa, 3-retters menu i hotellets restaurant ”Brasseriet”, 6-retters menu i hotellets Michelin-restaurant ”Meierei Dirk Luther”, 50 minutters full body massage eller klassisk ansigtsbehandling, 60 minutters hamam cermony og 20 minutters kropsbehandling.

Sådan en omgang kan med garanti genoplade dine batterier og gøre dig frisk som en havørn.

Kurophold i Tyskland på Hotel Birke

En lille times kørsel fra grænsen finder du Hotel Birke. En lille hotelperle beliggende i den nordtyske by Kiel. Hotel Birke er køreturen værd alene på baggrund af den berømte behandling (med det lidt sjove navn) Flügelchens Elixier. Der er tale om en 40 minutters rygbehandling med brug af lokal rapshonning.

Et kurophold på det 4-stjernede Hotel Birke indeholder to overnatninger, 2 x morgenmadsbuffet, 2 x 3-retters menuer, Flügelchens Elixier, mulighed for deltagelse i afslapnings- og sportsprogram, frisk frugt i spaafdelingen med mere.

 

Nyeste artikler om wellness

Spaophold – Find de bedste ophold med spa her

Læsetid: 7 min.

Spaophold i Jylland

Læsetid: 6 min.

Spaophold for begyndere

Læsetid: 6 min.