Rundt omkring på Sjælland ligger kroerne som pejlemærker i landskabet. Her har mange af dem ligget i flere hundrede år, og kunne bygningerne tale, ville de fortælle om landevejsfarende, købmænd og konger, der gennem tiden er gået ind ad døren for at få et hvil på kroen på turen gennem Sjælland.

Selvom meget naturligvis har forandret sig siden dengang, kroerne åbnede, er det alligevel de samme døre, du går ind ad til et kroophold på Sjælland. For grunden til, at kroerne stadig er så populære, skyldes netop, at der bag dørene er en ganske særlig stemning, man ikke helt kan ryste af sig igen. En stemning af ro, afslapning, natur, gastronomi og hygge.

Herunder har vi fundet 10 kroophold på Sjælland til dig, der har brug for et getaway fra hverdagen.

10 lækre kroophold på Sjælland

Et kroophold på Sjælland kan se ud på mange forskellige måder. Det kan være med pool og wellness, gourmet, musik og dans eller blot med afslapning i lænestolen efterfulgt af rolige gåture langs vandet. Før du pakker tasken for at køre af sted på et ophold, kan det derfor være en god idé på forhånd at have overvejet, hvilken type kroophold du kunne tænke dig.

Derfor har vi lavet en liste til dig med 10 gode idéer, så du kan finde det bedste kroophold på Sjælland.

1. Rødvig Kro & Badehotel

Foran Rødvig Kro & Badehotel klukker Østersøen, og det er med den lyd som baggrundsmusik, at du kan tage på et romantisk kroophold på Sjælland. Her vokser naturen nemlig tæt omkring kroen med Stevns Klint som nabo og der er mange muligheder for at gå og cykle ture i området.

Er vejret til indendørs hygge, tændes der op i pejsene indenfor, og så kan du vælge en god bog i biblioteket, drikke en kop kaffe eller bare sidde og kigge ud over havet.

2. Hotel Fredensborg Store Kro

Fredensborg Slot rejser sig majestætisk ved siden af Fredensborg Store Kro, der siden 1723 har ligget her i den nordsjællandske natur. Går turen ud i lokalområdet under dit besøg her på kroen, kan du opleve Esrum Sø, der er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Vælger du Fredensborg Store Kro til dit kroophold på Sjælland, er luksus nok det ord, der vil rammesætte dit besøg bedst. Alle værelser er nemlig moderniseret, men på en sådan måde, at kroens gamle stil stadig træder frem med sine særpræg.

3. Hotel Fjordkroen

Tæt på skov og strand og med udsigt over Præstø Fjord ligger det 4-stjernede Hotel Fjordkroen. Her kan du se frem til en gourmetoplevelse i restauranten, hvor der laves både danske og franske klassikere. I sommermånederne er der servering på terrassen, så du kan nyde udsigten over fjorden, men kommer du forbi en vinterdag så fortvivl ej. Mange af værelserne har nemlig balkon eller terrasse med udsigt over fjorden, så du ikke går glip af havkig.

Der er ikke langt fra Hotel Fjordkroen til BonBon-Land, så er du på udkig efter et kroophold med underholdning på Sjælland, er dette ophold et godt valg.

4. Hotel Kirstine

Det er et kroophold på Sjælland i romantiske rammer, der venter på Hotel Kirstine i Næstved. Bag de 250 år gamle bindingsværksmure finder du mange hyggelige kroge i de skæve stuer, hvor du kan sætte dig med en god kop kaffe til en lang hyggesnak.

Kroen har 4 stjerner og er netop blevet moderniseret, så der på alle værelser er senge fra Hästens og nyistandsatte badeværelser.

5. Asminderød Kro

På Asminderød Kro kan historierne om stedet dateres helt tilbage til 1600-tallet, hvor landevejsfarende stoppede til et kroophold med middag på turen gennem Sjælland for at få hvilet benene en enkelt nat. De historier er selvfølgelig bevaret på Asminderød Kro, selvom der løbende er blevet renoveret for at opfylde moderne ønsker.

Året rundt er Asminderød Kro et besøg værd. På en kold vinterdag kan du få varmen i pejsestuen, og på en lun sommerdag kan du drikke et glas vin på terrassen eller gå en tur i haven for at kigge nærmere på blomster, træer og buske.

6. Hotel Søfryd

På en bakkeskråning med udsigt over Roskilde Fjord i et lille fiskerleje ved Jyllinge ligger Hotel Søfryd. I kroens første år var den kendt som stedet, man søgte hen, hvis man ville opleve et kroophold med musik og dans på Sjælland, men i dag er det også for udsigten, man besøger stedet.

Hotel Søfryd ligger nemlig i det, man kalder den danske skærgård med udsigt over fjorden til Lilleø, Eskildsø og en række andre holme. Naturoplevelsen er derfor stor her på stedet.

7. Menstrup Kro

Menstrup Kro er kendt for sit dansk-franske køkken, der baseres på råvarer fra egen have i kombination med specialiteter fra markedet i Marseille. Til kroen hører både en frugtplantage og en urtehave, der bidrager med spiselige elementer til menuerne.

Fra Menstrup Kro er der kun en kort tur til stranden, lige som flere af Sjællands seværdigheder kan nås på kort tid – herunder Gavnø Slot, Herlufsholm og BonBon-Land. Et besøg i Menstrup giver dig derfor mulighed for at opleve et kroophold med underholdning på Sjælland.

8. Comwell Sorø Storkro

De store panoramavinduer lukker lyset ind på Comwell Sorø Storkro i ægte nordisk stil. En stil, som understreges af den lette, skandinaviske indretning. Det er dog ikke kun lyset, vinduerne lukker ind, det er også udsigten til skove, Pedersborg Sø og kroens egen vinmark.

Du får nemlig et kroophold med gourmet i denne del af Sjælland, for Sorø Storkro har fokus på den gode smag og økologien i restauranten Solaris, der er opkaldt efter de druer, der dyrkes på vinmarken ved kroen.

9. Skjalm Hvide Hotel

Skjalm Hvide Hotel ligger ikke langt fra København.

Vil du opleve Nordsjællands og Københavns mange seværdigheder, er Skjalm Hvide Hotel et godt sted at have som udgangspunkt. På under en time kan du nemlig nå rundt til flere af de store seværdigheder, så der er rig mulighed for at tage på udflugt.

Du kan dog også vælge at blive på det familiedrevne hotel, hvor restauranten har specialiseret sig i det nordiske køkken. Her kan du slappe af med god mad og vin, gå ture i lokalområdet eller finde ro med en god bog og friskbrygget kaffe.

10. Højby Kro

Isefjord, Kattegat og Sejerø Bugt er den natur, Højby Kro ligger midt i, og med sådanne naboer er det klart, at kokken henter sine råvarer i lokalområdet. I køkkenet laver han mad med inspiration fra det franske landkøkken, og folk kommer fra hele Sjælland for at opleve et kroophold med middag her i Højby.

Kroen ligger 200 meter fra Odsherred Golfklub, så er du interesseret i golf, har du mulighed for at bruge et par timer på greenen før middagen. Du kan også tage på tur til Højby Sø, der er kendt for et rigt fugleliv, eller besøge Sommerland Sjælland, som ligger få minutters kørsel fra Højby Kro.

Tag på kroophold på Sjælland

Hvis du ikke har udforsket Danmarks største ø før, er det ikke sikkert, at du ved, hvor stor variation der er på øen. Ikke kun når det kommer til kroophold på Sjælland, men i lige så høj grad når gælder oplevelser, natur og kultur.

Herunder giver vi dig et lille indblik i nogle af de oplevelser, som venter, når du besøger Sjælland.

Nordsjællands kyster

Langs Nordsjællands kyst finder du de berømte badebyer Hornbæk, Gilleleje og Tisvilde, som med deres beliggenhed helt ud til vandet særligt er et besøg værd i sommermånederne. Her er nemlig ægte badehotelstemning, hvor turen fra kroen til stranden for at dyppe tæerne i Kattegat er ganske kort.

Det er også i Nordsjælland, at kulturoplevelserne er omdrejningspunkter, for det er ikke for ingenting, at denne del af øen er kendt som Kongernes Nordsjælland. Der er nemlig en meget høj koncentration af slotte i området. Besøger du denne del af Sjælland under dit kroophold, kan du derfor både opleve Louisiana og Kronborg Slot.

Vikingernes Vestsjælland

Vikingernes brøl runger stadig i landskabet på Vestsjælland, der er kendt som Vikingernes Land. Her kan du komme på et kroophold på Sjælland for hele familien, for her er mange forskellige aktiviteter og oplevelser, som både børn og voksne kan blive underholdt af.

Du kan blandt bruge en dag i naturen på Go High Klatring på Kragerup Gods, hvor Karen Blixen holdt ferie i sin levetid, eller du kan sejle med vikingeskib på Roskilde Fjord.

Sydsjællands skønne natur

Tager du turen til den sydlige del af øen, vil du også kunne opleve mange slotte og herregårde, der bestemt er et besøg værd, men er du i højere grad interesseret i naturoplevelser, vil det være luksus at tage på kroophold på Sjælland her.

Her kan du blandt andet opleve Møns Klint, der med sine berømte kalkklinter – optaget på UNESCOs verdensarvsliste – begejstrer både naturelskere og alle andre. Det er nemlig et ganske særligt syn at se de hvide klinter rejse sig mod det blå hav.

Flere tilbud på kroophold på Sjælland

Marienlyst Strandhotel er et godt udgangspunkt for at opleve Sjælland.

Det er de færreste, der siger nej til en god deal eller et tilbud på et kroophold på Sjælland. For, hvorfor skulle man dog det? Her i artiklen har vi samlet 10 gode kroophold, som vi håber, kan inspirere dig til at planlægge et besøg på en af kroerne.

Vi har samlet et bredt ud af forskellige ophold, så du kan få et indblik i, hvor stor variationen er. Hver kro har nemlig sit kendetegn eller sin tradition, og det er netop disse små forskelligheder, der gør, at ingen kroophold bliver ens.

Vidste du? Du kan tage på et kroophold på Sjælland nytårsaften. Så sørger personalet for at lægge champagnen på køl, lave mad og bage kransekage. Få inspiration til et nytårsophold her.

Foruden variationen i de oplevelser som hver kro tilbyder, har vi også sørget for at skabe et bredt udvalg, når det kommer til pris. Det betyder, at du både kan vælge mellem billige kroophold på Sjælland og ophold, hvor prisen ikke betyder noget. På den måde er der ophold til en hver smag og en hver pengepung, så alle kan få et godt tilbud på et kroophold på Sjælland.

Har du brug for mere inspiration? Så har vi fundet flere ophold til dig herunder.

Rigtig god fornøjelse.

Gourmetophold – 7 favoritter

Læsetid: 10 min.

Marienlyst Strandhotel

Læsetid: 6 min.

27 unikke hoteller i København

Læsetid: 24 min.