Virtual Reality er et univers, der er kommet for at blive – og hos Truestory er jeg en del af begyndelsen.

Jeg må indrømme, at denne oplevelse var noget, hvor jeg forinden tænkte: Hvad er det? Hvad kan det? Kan jeg se idéen i det?

Jeg kom hurtigt til at besvare mine egne spørgsmål. Spørgsmål, som du måske også sidder med, når hjernen skal brække betegnelsen Virtual Reality ned til et sprog, vi kan forholde os til.

Jeg ankom til Khora Virtual Reality Lab i Kødbyen, København, der er Nordens første udbyder af Virtual Reality(VR) oplevelser. Kendskabet til VR-universet var yderst begrænset, men i mit daglige univers, var det gråt, koldt og vådt den dag, så et parallelunivers kunne ikke andet end udkonkurrere denne dag…

Vil du prøve Virtual Reality?

Jeg havde godt hørt om dette ’fremtidens spilunivers’, hvor man får nogle briller for øjnene, høretelefoner på lyttelapperne, og PLUDSELIG befinder sig et helt andet sted, hvor man kan interagere med omgivelserne. Men jeg vidste ikke, hvor langt udviklingen var kommet.

En flygtig tanke kom til mig: Er det ligesom filmen Avatar, hvor jeg pludselig forelsker mig i en eksotisk kvinde og skal udvælge min egen flyvende drage?! For så bliver min kæreste sur, og jeg får aldrig fremtidens legetøj derhjemme selv!

Hvad er Virtual Reality?

Det er en konstrueret, virtuel verden, der er meget livagtig. VR putter dig i centrum af en ’virkelighed’, hvor alt, hvad du gør, interagerer med spillet. Jeg startede ud med at flyve i gennem luften med mine ’kammerater’; The Hulk, Thor, Captain America og Iron Man, omkring mig. Mega fedt og fascinerende!

Derefter ville jeg gerne en tur under havets overflade, og svømmede pludselig med hajer, spækhuggere og blåhvaler, mens jeg fascineret kiggede ned i dybet eller op mod den fjerne overflade. Jeg nåede desværre ikke at prøve nogle af de skydespil, der også er i deres sortiment, men det har jeg helt sikkert til gode. Her kan jeg skyde zombier, komme ind i en fremtidsverden, hvor jeg skal løse forskellige opgaver – og hvad kommer fremtiden mon ikke til at byde på. Måske skal jeg lære at leve på Mars eller overleve D-dag?!

Hvad kan Virtual Reality?

Først og fremmest, kan VR underholde mig. Der er ingen tvivl om, at denne oplevelse er begyndelsen til fremtidens underholdning, men faktisk også læring. VR er stadig meget nyt, men det har et kæmpe potentiale for alle, der har den mindste lyst til spil, underholdning eller adventure. Men jeg forestiller mig, at vi i fremtiden kan få teoriundervisning til kørekort med virtual reality, eller lynhurtigt snuppe en rundvisning i vores jagt på den næste drømmebolig.

Og hvor fedt bliver det ikke, når jeg sidder og skal vurdere, om jeg vil rejse en måned til Sydamerika eller tage 3 ugers dykkerferie i Australien? Så kan jeg få en hurtig inspirationsrejse af begge steder og se, hvad jeg helst vil!

Kan jeg se ideen i Virtual Reality?

Selvom jeg ikke fik min egen udvalgte drage i denne omgang  – eller mødte en smuk, blåmalet drømmekvinde, så må jeg alligevel erkende, at jeg har tabt mit hjerte til VR!

I vores verden kan vi meget, men vi kan endnu ikke flyve i virkeligheden, tage en smuttur i rummet eller skyde zombier på klods hold. Derfor er det perfekt for mig, at jeg fra nu af kan tage en virtuel tur til en anden virkelighed, blive en anden, eller på sigt modtage undervisning med denne unikke oplevelse.

Jeg tror, at det her slår i gennem i 2016, og de briller, som man kan købe hos Khora kommer til at ligge under mange juletræer fremadrettet (apropos juletræer: Tag lige et kig på vores awesome julegaveideer). Det smarte er nemlig, at man kan benytte en smartphone i brillerne, og pludselig er du ude at opleve!

Vil jeg være opdagelsesrejsende eller astronaut?

Jeg tænker allerede på, om min næste sommerferie skal foregå som opdagelsesrejsende med Columbus, eller om jeg bare tager en månevandring og et planet-hop… Fremtidens muligheder er i hvert fald uendelige.

Gå ikke glip af