Mangler du inspiration til hvor du skal spise, næste gang du besøger Odense? Når du skal besøge Odense og ikke ved hvor du finder de gode spisesteder, har vi samlet en guide med 12 spisesteder til dig. Guiden er inddelt efter brunch, frokost og aftensmad, og byder på vidt forskellige steder, hvor det bør være muligt at finde noget til enhver smag. 

Brunch i Odense

Café Unika

  Albanigade 17, 5000 Odense

Café Unika slog dørerne op i Albanigade tilbage i 2019, og ejes af de 3 Fjord søstre – Nathalie, Mathilde og Cecilie. Caféen og dens baggård har unikke rammer, som søstrene har skabt ud fra deres oplevelser i bl.a. Mexico og London. Tingene i caféen er nøje udvalgte, hvilket kommer til udtryk i deres kurvemøbler, tallerkner og dekorationer. Caféen er en af de nyeste spisesteder, men den oser allerede af hygge og hjemlighed.

Det er muligt, at sidde samlet uanset om man kommer som en mindre eller større forsamling. Menuen bærer præg af nytænkning, og derfor vil du bl.a. finde bowls, chiagrød, trøffel toast og avokadomadder.

Inspiration fra menukortet

 • Morgenkomplet inkl. kaffe

 • Egg Benedict

Source: Opdateret januar 2021

Café Fleuri

  Nørregade 28, 5000 Odense

Café Fleuri finder du i det gamle Nørregade-kvarter, kun 5 minutters gang fra Odense Banegård. Ejeren hedder Jane, og har med caféen skabt en oase i Odense, hvor alle er velkomne og alle råvarer er økologiske. Her kan du få et anderledes break, hvor du rammes af personlighed, ro og atmosfære, så snart du træder indenfor i caféen.

Maden bliver tilberedt med sans for kvalitet og smag, og efterfølgende serveres den med et smil.

Bag caféen finder du noget, som ikke mange spisesteder har: en lukket gårdhave med et væld af planter, hvor det også er muligt at sidde og nyde sin morgenmad. Efter du har spist kan du tage et kig indenfor, da selve caféen også er en specialbutik, hvor du kan købe diverse delikatesser og planter. Her sælges bl.a. kaffe, champagne og duftlys.

Inspiration fra menukortet

 • Brunch bestående af brød, smør, marmelade, pålægschokolade, diverse frugter og grøntsager, yoghurt, kage og 1 valgfri kaffe/te eller kildevand.

Source: Opdateret januar 2021

Eydes

  Kongens Gade 31A, 5000 Odense

Eydes er kendt for at have en folkelig stemning, rustik mad samt en masse hjemmelavede lækkerier lavet på gode råvarer. I Caféen finder du både små hyggelige kroge, men også en spisesal med flere langborde til større arrangementer. Caféen er indrettet hyggeligt med sans for detaljerne.

Deres brunch varierer fra dag til dag, og består hovedsageligt af klassiske brunchretter som røræg, pølser og bacon, men også frokostretter som lun leverpostej, frikadeller og tarteletter. Som afslutning til den søde tand, finder du bl.a. deres hjemmelavede brunsviger og pandekager. Caféen har vundet byens bedste brunch i 2017 og 2018, og er klart et besøg værd.

Inspiration fra menukortet

 • Brunch bestående af brød, smør, røræg, pølser, bacon, yoghurt, frugt, pålæg, lun leverpostej, frikadeller, tarteletter, varmrøget laks, frokostsalater, rødspættefileter osv.

Source: Opdateret januar 2021

Konrads

 Overgade 32, 5000 Odense

Hos Konrads er du sikker på god mad, kvalitet og æstetik. Som gæst i caféen er det vigtigt for dem, at du kan mærke, at de har gjort sig umage og har hjertet med. Det kommer til udtryk, når du får serveret retter, hvor alt er lavet af gode råvarer og fra bunden af.

Udvalget hos Konrads er småt og indskrænket i forhold til andre spisesteder. Derfor vil du som gæst kun have mulighed for, at vælge det bedste. 

Hjemmebag er et hit, og derfor står de gerne tidligt op, for at kunne servere hjemmebag til dig senere på dagen. Ydermere kan du finde deres hjemmelavede specialiteter som hjemmesyltede rødbeder og hjemmelavet kanelsirup ved kassen, hvor du kan købe det med hjem.

Inspiration fra menukortet

 • Brunch bestående af hjemmerørt laksemousse, lille quiche lorraine, sprød bacon, drænet yoghurt med syltede bær og hjemmelavet kanelsirup, rosmarinskinke, 2 gode oste, frugt, landbrød, rugbrød og smør.

Source: Opdateret januar 2021

Frokost i Odense

Skt. Gertruds

  Jernbanegade 8, 5000 Odense

Skt. Gertrud i Jernbanegade åbnede i 1986 og er et af de ældste spisesteder i Odense. Caféen er inspireret af den franske Café-Brasserie kultur, hvor stemningen er intim, men samtidig hyggelig og afslappet.

Frokostretterne fra deres indbydende cafékort serveres fra 09-17, hvor du kan finde klassiske retter som burger, pasta og salat, men også mere specielle retter som moules frites, confiterede andelår og oksemørbrad.

Caféen er også meget populær om eftermiddagen, hvor mange kigger forbi med venner og bekendte, til et glas koldt hvidvin eller en drink.

Inspiration fra menukortet

 • Moules Frites á la Mariniére

 • Gertruds burger

 • Sandwich au Saumon

 • César Salade au Poulet

Source: Opdateret januar 2021

Storms Pakhus

  Lerchesgade 4, 5000 Odense

I Storms Pakhus kan du opleve hvordan et hundredeår gammelt pakhus er omdannet til Odenses første street food mekka. Her finder du et væld af madboder, barer og kreative erhverv, som du kan gå på opdagelse i.

Pakhuset er ikke som de andre spisesteder, da det her er muligt at sidde sammen og spise, selvom man køber man fra forskellige madboder. Man kan derfor uafhængigt af andre, købe fra lige den madbod man ønsker. Hvis du har børn med, har stedet et fantastisk børneområde, hvor dine børn kan slå sig løs, mens du slapper af.

Udover at være et spisested, afholder Pakhuset flere gange om året diverse både indendørs og udendørs events, som du kan deltage i.

Inspiration fra menukortet

 • The Burger Anarchy, Harvey Specter burger

 • Holy Fish, Fish'n'Chips

 • Yazzy's, Favourite Pita

 • Mr. Phan House, Nudelsalat

Source: Opdateret januar 2021

Café Kræz

  Gråbrødre Plads 6, 5000 Odense

Café Kræz finder du på Gråbrødre Plads i hjertet af Odense. Caféen er et af de spisesteder, der ligger tæt ved gågaden. Caféen er populær og velbesøgt, og kendt for sine café-retter og velbryggede kaffe.

Maden laves med inspiration fra de europæiske og amerikanske cafékulturer. Derfor består menukortet bl.a. af clubsandwich, nachos og burger.

Caféen stræber efter, at give dig byens bedste café-oplevelse, og derfor kan du som gæst forvente, at få god mad serveret med en behagelig service og et smil, i hyggelige omgivelser. Om sommeren åbnes der for servering på Gråbrødre plads udenfor caféen, hvor du kan nyde din mad i det gode sommervejr.

Inspiration fra menukortet

 • Clubsandwich

 • Steak salat

 • Fettuccine med scampirejer

 • Kræz smørrebrød

Source: Opdateret januar 2021

Aftensmad i Odense

Restaurant Pasfall

  Brandts Passage 31, 5000 Odense

I Latinerkvarteret finder du Restaurant Pasfall. Spisestedet har siden 2016 været nævnt i Michelin Guiden. 

Restauranten i Brandts Passage er indbydende og stilfuldt indrettet, og indendøre er der udsigt til køkkenet. Når du besøger restauranten kan du forvente smag, nydelse og nærvær.

Køkkenet er fransk inspireret, og der sættes stort fokus på at bruge lokale, fynske råvarer af høj kvalitet. Der tilbydes både A la carte og 3-5 retters menuer. 

Inspiration fra menukortet

 • Dansk oxemørbrad m. tilbehør

 • 3 retter inkl. 2 glas vin

 • 5 retters

Source: Opdateret januar 2021

Arkaden Food Hall

Vestergade 68, 5000 Odense

På Vestergade 68 finder du Arkaden Food Hall, som har til mission at servere autentisk hjemmelavet mad fra hele verden for enhver, uanset om du er kræsen, altspisende, veganer eller vegetar. De tilbyder både social dining og take-away.

Arkaden har 12 madboder og 2 barer, hvor de tilbyder friske og lokale råvarer, som sammensættes af dygtige og passionerede kokke. Du kan altid regne med nye smagsoplevelser, da de kører med et pop-up koncept, hvor nye og passionerede kokke kan have en madbod i en begrænset periode. Når du skal spise kan du sidde i Børnehjørnet, på Savannen i et åbent rum eller i deres lukkede loungeområder til 6 personer.

Inspiration fra menukortet

 • Fyens bedste bøfsandwich m. sovs

 • Pita menu m. oksefilet

 • Báhn mì

 • Phad Thai

Source: Opdateret januar 2021

Oluf Bagers Gård

  Nørregade 29, 5000 Odense

Oluf Bagers Gård er en af Odenses hyggeligste spisesteder. Restauranten ligger kun få minutters gang fra Odense Teater, Odeon og Musikhuset Posten, og er derfor et oplagt sted at nyde en middag før man skal videre ud i byen.

Som gæst kan du bestille bord i enten Spisestuen eller Stalden. I Spisestuen får du serveret 9 små retter fordelt på 3 serveringer. I Stalden kan du bestille et lille eller stort delikatessebræt, og efterfølgende en dessert til den søde tand. Begge steder er der tænkt på råvarerne, og der kræses for både smagen og det visuelle udtryk.

Hvis vejret er til det, er Oluf Bagers Gård også et af mange spisesteder, hvor det muligt at nyde maden udendøre. Her vil den ikoniske gule bygning danne baggrund for en god aften. 

Inspiration fra menukortet

 • 9 retters menu inkluderet 2 glas vin

 • Delikatessebræt

Source: Opdateret januar 2021

Restaurant Kok & Vin

  St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense

Folkene bag Kok & Vin mener, at livet i bund og grund handler om at spise og drikke. Og når man alligevel skal, så kan man ligeså godt gøre det i en hyggelig og uformel atmosfære, hvor folk kan være afslappede og i godt humør.

Maden indeholder ingen forstyrrende komponenter, og der gøres meget ud af, at råvarerne skaffes i egen baghave. Restauranten vandt byens bedste restaurant i Odense i 2018 og 2019, og var også nomineret i 2020. Hvis du er til fransk bistro, så er Kok & Vin stedet.

Menukortet er inddelt i mindre og større retter, samt søde retter og oste. Derfor er menuen bred, og det skulle ikke være et problem for dig og dine nærmeste, at finde noget der falder i jeres smag.

Inspiration fra menukortet

 • Rørt tatar af oksemørbrad

 • Peberbouef af oksemørbrad

 • Braiserede kalvekæber m. tilbehør

 • Paneret rillettes med stegt foie gras & spejlæg

Source: Opdateret januar 2021

Leder du efter oplevelser på Fyn?

Weekendophold på Fyn

Læsetid: 13 min.

Kroophold på Fyn

Læsetid: 7 min.