Horsens er kendt for sin rige historie og en lang række historiske bygninger og monumenter, herunder klosterkirken, det gamle rådhus og Fængslet.

Byen er også kendt for sin musikscene og rige kulturliv, hvor der årligt afholdes festivaler, musicals og en række udstillinger og andre kulturelle arrangementer.

Byen har tilmed et stort udvalg af caféer og restauranter, hvor man kan smage mad fra alle verdens kanter. På denne liste har vi fundet en masse spændende og velsmagende restauranter og caféer, som forhåbentligt kan inspirere dig til din næste smagsoplevelse.

Tryk hurtigt videre nedenfor:

 

Restauranter

 

1. Restaurant Munken

Restaurant Munken er en hyggelig og charmerende restaurant beliggende på Borgergade 24.

Menuen på Restaurant Munken byder på et bredt udvalg af retter, der spænder over flere køkkener og kulinariske traditioner. Her kan man finde alt fra klassiske danske retter til mere eksotiske retter fra fjerne himmelstrøg, og der er noget for enhver smag.

Restauranten har en stilfuld og elegant indretning, der giver en behagelig atmosfære og en fornemmelse af at være i en autentisk spisested.

Personalet på restauranten er meget professionelle og tjenerne kan fortælle dig helt præcist hvilken vin du skal drikke til hver ret og hvorfor. Køkkenpersonalet går ikke kun op i at bruge de rigtige ingredienser og råvarer, men også at udnytte dem til det fuldeste. Derfor kan du forvente den samme lækre smag, hver gang du besøger restauranten.

 

2. Ji-Mi's

På hestedamsgade 18 ligger en skjult perle i Horsens ved navn Ji-Mi’s.

Ji-Mi’s serverer gourmetmad, hvor særligt deres foretrukne menu “JI-MI’s Prestige” er alle pengene værd. Menuen består af snacks, 7 retter og en tilpasset vinmenu, som bringer det bedste ud af retterne, med harmonisk aroma.

På Ji-Mi’s er kærligheden til mad og råvarerne i fokus. Ji-Mi’s er både inspireret af det lokale og internationale køkken, hvor der er plads til at eksperimentere og udforske nye smage, for at give en smagsoplevelse til deres gæster.

Selvom restauranten ikke er stor, er der en hyggelig og rummelig atmosfære. Når man forlader restauranten er man både mæt, tilfreds og fyldt med lysten om at komme tilbage dagen efter.

 

3. Det Ny Kronborg

Det Ny Kronborg kan findes på Løvenørnsgade 5.

Menuen på Det Ny Kronborg er sammensat af friske råvarer og sæsonens bedste ingredienser. Der er noget for enhver smag, hvad enten man er til saftige bøffer, frisk fisk eller vegetariske retter. Der tages hensyn til den enkelte og man kan nemt udskifte elementer i retterne.

Fokus på Det Ny Kronborg er balance. Retterne er ikke kun lavet for at smage udsøgt, men bringer en flydende overgang til den næste ret, så helhedsoplevelsen bliver fænomenal.

Interiøret er hyggeligt og moderne med træpaneler, blød belysning og komfortable siddepladser. Der er både plads til større grupper og intime middage for to.

 

4. Hien's Tapas

Hos Hien’s Tapas på Torvet 26, kan du ikke kun finde Tapas, men opleve den sydlige Vietnamesiske kultur.

Ejeren af restauranten kommer oprindeligt fra byen “Can Tho”, men laver nu traditionel og lokal mad fra hendes hjemby til Horsens indbyggere, så du er sikker på at opleve den autentiske vietnamesiske smag.

Menuen består af en utroligt bred vifte af vietnamesiske retter, bla. Risretter, nudelretter og ja selv ris-nudelsuppe, også kendt som Pho. Alle retterne er lavet fra bunden med brug af friske ingredienser og råvarer. 

Helhedsoplevelsen på Hien’s Tapas føles fuldendt med hurtig og venlig betjening, den hyggelige indretning og atmosfære på restauranten, samt alt dette til en yderst rimelig pris. Det perfekte sted til en aften ude med venner, familie eller kæresten.

 

5. Kesar

Hos Kesar kan du rigtigt udforske smagene fra Indien på Grønnegade 17.

Kesar serverer alle de traditionelle indiske retter og lidt til endda. Der er taget hensyn til alle og derfor er der også et lækkert udvalg af vegetariske retter. Maden er krydret som det ville blive i Indien, men uden at brænde munden.

Kesar går meget op i at hver ret lever op til forventningerne og man kan vide sig sikker på at få den samme høje kvalitet, uanset hvad og hvornår man bestiller. 

Indretning er rolig og behagelig, med komfortable siddepladser. Betjeningen er i tops, med tjenere der er opmærksomme og imødekommende. 

 

 

6. Da Angelino Pizza og Pasta

Hvis du har lyst til at opleve Italien i Horsens, så skal du besøge Da Angelino på Brådhusvej 3.

Menuen består af et stort udvalg af lækre pizzaer, pastaretter, månedlige specialiteter og til dessert kan du få en rigtig italiensk is som virkelig forkæler den søde tand. Der er også børneretter med pizza, lasagne og pasta.

Da Angelino får importeret deres italienske vin direkte fra Angelo D’uva, som ligger i Larino, Italien, hvor der også er mulighed for at booke et vinophold hos importøren.

Indretningen på restauranten er klassisk italiensk, med varme farver og rustikke elementer, der skaber en hyggelig og afslappet atmosfære og skaber følelsen af at man sidder på en lokal restaurant i Italien.

 

7. GranBar

Hos GranBar på Søndergade 15 kan du smage alt det bedste fra havet.

Menuen hos GranBar tager udgangspunkt i fiskeretter og hvad der ellers bliver leveret fra Havnens Fiskehus. Hvis ikke du er fiskespiser, tilbyder restauranten også Ribeye Carpaccio.

Til maden, tilbyder restauranten en bred vifte af drikkevarer, herunder både vine af alle sorter, varme- og kolde drikke samt højkvalitets øl. 

Restauranten har en moderne og elegant indretning med en blanding af træ, sten og glas, som skaber en hyggelig atmosfære til at nyde et måltid med venner eller familie. Restauranten er altid fyldt med god stemning og humor.

 

8. Kamii Sushi

Kamii Sushi, beliggende på Grønnegade 22, specialiserer sig i at tilbyde et bredt udvalg af japanske retter, især sushi og andre asiatiske delikatesser.

Indretningen på Kamii Sushi er moderne og stilfuld, med en hyggelig og afslappet atmosfære. Det er et populært sted for både lokale og besøgende, der ønsker at nyde autentisk japansk mad i en behagelig og afslappet atmosfære.

Menuen på Kamii Sushi er omfattende og varieret og indeholder alt fra traditionelle sushi-ruller til japanske forretter, varme retter og desserter. De bruger kun friske og kvalitetsråvarer og kombinerer dem på en unik måde, der giver hver ret sin egen karakter og smag.

 

Se vores oplevelser i Horsens

 

9. Dini's

Dini’s kan findes på Grønnegade 13, hvor du kan smage indonesiske cuisine.

Dini’s koncept går ud på at være delevenlig. Dette bringer de frem ved at lave små portioner, som giver dig mulighed for at smage på mange forskellige retter.

Menuen består primært af indonesiske delikatesser, men der er også mulighed for at bestille retter med hollandsk- og japanskinspirerede retter.

Restauranten har en afslappet og hyggelig atmosfære, og der er mulighed for både indendørs og udendørs siddepladser.

 

10. Tortilla Flats Horsens

På Nørregade 10, bliver du budt velkommen af en lækker duft når du træder ind i restauranten.

Her kan du smage på rigtig traditionel mexicansk mad, som tager udgangspunkt i opskrifter og kogekunst fra flere årtier tilbage.

Menuen hos Tortilla Flats består af et hav af mexicanske klassikere og spændende retter. Du kan få alt det du kender, såsom Quesadilla, Burritos og Ensaladas, men du kan også prøve noget nyt, som f.eks. Kaktussuppe eller marinerede krebsehaler.

Interiøret er præget af farverige mexicanske elementer såsom sombreroer, cactusser og sombrero-lamper, som får dig til at føle, at du er til festival i Mexico.

 

11. Gasfabrikken

Gasfabrikken er en restaurant beliggende på Levysgade 16.

Hos Gasfabrikken bliver der i hverdagene serveret til frokost og aften, men i weekenden kan du nyde deres fantastiske brunch. Menuen består primært af danske retter, men som alle har unikke twists og smage.

Der bliver gjort brug af lokale råvarer og leverandører, da Gasfabrikken tror på at støtte lokalsamfundet og den gode og friske kvalitet af råvarerne. Økologi betyder meget hos restauranten, og leverandørerne bliver udvalgt efter bæredygtighed og omhu for råvarerne.

Restauranten ligger i en tidligere gasfabrik, hvilket giver stedet en rustik og autentisk atmosfære. Indvendigt er restauranten hyggeligt indrettet med rå murstensvægge, træbjælker og industrielle detaljer.

 

12. Restaurant Oksen

På Grønnegade 3, kan du finde Horsens bedste kødrestaurant, Restaurant Oksen.

Menuen hos Restaurant Oksen består af kød i alle former og sorter. Til frokost og aften kan du bla. nyde en saftig bøf, oksefilet eller mørbrad til hovedret, efter at have bygget sulten op med en hjemmelavet fisketallerken eller carpaccio til forret.

Restauranten er rummelig, med en behagelig atmosfære og god akustik til at snakke sammen, uden at blive forstyrret af larm fra andre borde. Der er fri adgang til at kigge ind i køkkenet og se maden blive forberedt og man kan selv få lov til at se hvordan kødet modnes.

 

 

13. Dollys

Med en dejlig udsigt over havnen og havet, kan du finde Dollys på Havnen 15.

Menuen på Dollys består af mange gammeldags retter og klassikkere. Menukortet består naturligvis i stor grad af fiskeretter, men man kan også få en god pariserbøf eller stegt flæsk.

Indretning på Dollys minder om en diner, med ternet gulv og åben bar. Især om sommeren er Dollys det perfekte sted at nyde sin aften, da man kan sidde på den store terrasse foran restauranten.

 

14. Amalielund Mad

Et stykke ude fra centrum ved Horsens Golfklub, ligger Amalielund Mad på Silkeborgvej 44.

Amalielund har uden tvivl det største menukort i Horsens, så du kan vide dig sikker på at der er noget for enhver smag. Du kan få alt fra fisk, kød og smørrebrød, til pasta og pizza. Derudover holder restauranten grillaftener om sommeren, hvor man kan komme og nyde grillmad med familie og venner.

Restauranten er rummelig og lyst indrettet, med moderne møblering og udsigt over Hansted Enge, som bidrager til den hyggelige og rolige stemning.

 

15. Gran Social

Gran Social er den nyeste tilføjelse til Gran-restauranterne, som nu består af 3 caféer/restauranter. Restauranten kan findes på Thonbogade 18.

Konceptet bag Gran Social er social dining. Her får du anretninger i små portioner, så man kan prøve forskellige retter, samtidig med at man kan nippe til maden, i stedet for at spise sig mæt med det samme og kan dermed nyde selskabet og atmosfæren længere.

Hos Gran Social handler det ikke kun om maden, men ligeså meget om drikkevarerne. Om man vil nyde en kold øl, en spændende cocktail eller noget helt tredje, har restauranten det hele, også hvis det skal alkoholfri.

 

 

16. Restaurant Mamma's

Restaurant Mamma’s kan findes på Grønnegade 15, som byder ind til det italienske.

Menuen består af et bredt udvalg af italienske retter, herunder både pasta, gourmet pizzaer, italienske desserter og et hav af lokale italienske retter, som de to ejere har hentet direkte fra støvlelandet selv.

På Mamma’s vil du altid opleve en hyggelig og behagelig stemning. Det er ikke alle tjenerne som kan give dig en lang smørre om den perfekte vin, eller hvorfor sammensætning af menuen spiller så perfekt sammen, men god service, venlighed og et stort smil, bidrager bestemt til den gode oplevelse.

I Italien tager man ofte ud at spise, også på hverdage, og den tradition vil Mamma’s gerne bidrage til, hvilket gør restauranten et dejligt sted at spise, uanset hvilken dag på ugen det er.

 

Caféer

 

1. Café Gran

Kåret som byens bedste spisested i 2022, er det kun naturligt at Café Gran ligger øverst på listen over de bedste caféer i Horsens. Caféen kan findes på Grønnegade 12.

Hygge, god mad og dejlig stemning er i fokus, og det vigtigste for caféen er at du føler dig godt tilpas og afslappet. Menukortet bliver jævnligt tilpasset til sæsonen og indeholder et stort udvalg af forskellige retter.

På Café Gran betyder musikken meget og caféen ønsker altid at give gæsterne en oplevelse, både i form af smag og stemning. Derfor er der ofte intimkoncerter, både fra lokale kunstnere og større danske navne, såsom Thomas Buttenschøn.

Café Gran er uden tvivl et must try, om man bor i Horsens eller bare er på besøg.

 

2. Café Ella

Café Ella kan findes ved Horsens kunstmuseum på Carolinelundsvej 2.

Her kan du uden tvivl få Danmarks bedste bøfsandwich og det kan Café Ella beviser med diplomet fra “De Brune Riddere“, som tildelte caféen titlen i 2022. Udover en saftig bøfsandwich, kan caféen også byde på bla. andre sandwiches, smørrebrød og stjernekastere.

Ejeren af caféen er meget passioneret og du kan forvente en super service og et stort smil til hver bestilling. Caféen er det perfekte stoppested efter en tur på kunstmuseet, eller hvis man bare vil forkæle smagsløgene.

 

3. Brætspilscaféen

Muligvis den hyggeligste stemning, kan du opleve på daglig basis hos Brætspilscaféen på Allegade 1E.

På caféen kan du prøve over 500 forskellige slags spil, som dækker over alt fra de basale kortspil, skak og børnevenlige brætspil til de mere hardcore brætspil som Dungeons and Dragons og andre rollespilsfokuserede spil.

Selve menukortet er ikke stort på caféen, men der er et lille udvalg af lette retter til at holde sulten nede, imens man hygger sig med venner og familie med de mange spil. Drikkevarer er der nok af, om det er en varm drik til eftermiddagen eller en kold øl til aftenhyggen.

Så hvis man vil prøve et nyt eller gammelt spil og få en super hyggelig dag/aften, så tag vennerne under armen og tag på brætspilscaféen.

 

4. Olivias Deli

På Hospitalsgade 21B, ligger byens bedste delikatesseforretning.

Olivias Deli har et bredt udvalg af sandwich/panini, lavet på lækkert friskbagt brød. Man kan også bestille tapas fra delikatesseforretningen, hvor man altid kan snakke med personalet om personlige ønsker.

Stemningen og indretning på caféen er meget behagelig, hvor særligt den bløde musik bidrager til dette. Man får lov til at nyde maden i rolige omgivelser, men hvis man har lyst til lidt hyggesnak, er ejeren nærværende og imødekommende.

Olivias Deli leverer også til selskaber, arrangementer eller enhver anden slags sammenkomst.

 

5. Spisekammeret

Den gode blanding af både af café og købmand kan findes på Thonbogade 19.

Spisekammeret serverer både morgenmad og frokost, hvor caféen tilbyder et stort udvalg af forskellige retter, herunder alt fra fiske tallerkener, høje madder, måltidssalater og burgere m.m.

Indretning på caféen er lidt speciel, da den ene del er en hyggelig café med en virkelig behagelig stemning og atmosfære, imens den anden del er en købmand, med næsten alt hvad man skal bruge.

Spisekammeret er en oplevelse i sig selv og skal bestemt prøves.

 

 

6. Café Noisette

Skal du på date? Jamen så skal du tage på Café Noisette, som blev kåret som Horsens bedste datested i 2022. Beliggende på Grønnegade 18.

Manukortet består af mange forskellige retter, herunder brunch, tapas, byens bedste burgere og franske retter. Derudover holder caféen hver 2.-3. måned en vinklub, hvor man kan tage hen og opleve en 3 retters menu med franske vine og livemusik.

Café Noisette er også perfekt til større arrangementer, som bryllup, fødselsdag eller lign. og er klar med store rummelige lokaler.

 

Læs vores andre restaurantguides her

Restauranter i Silkeborg

Læsetid: 6 min.

Restauranter i Randers

Læsetid: 6 min.

Restauranter i Herning

Læsetid: 7 min.