Leder du efter et lækkert spaophold i Tyskland?

En ting er spaophold i Danmark. Det er altid lækkert. Men et spaophold i Tyskland eller Nordtyskland er en af de ting, alle bør prøve bare én gang i deres liv, og hvorfor nu det?

Jo, det skal vi fortælle dig, for Tyskland er meget mere end curry würst, dåseøl uden pant, dårlig musik og hvilke fordomme, vi danskere nu ellers har om vores naboer syd for grænsen. For lige når det kommer til spaophold, befinder Tyskland sig i en liga, der er helt for sig, så du her får spaophold, der er virkelig wunderbar, om man så må sige.

Læs mere om vores 7 favorit spaophold i Tyskland & Nordtyskland nedenunder

  • Alter Meierhof
  • Schloß Elmau
  • Hotel des Nordens
  • A-ROSA Travemünde
  • Hotel Birke
  • Hotel Jagdhof
  • Das Tegernsee
 

Alter Meierhof – Et af de bedste spaophold i Nordtyskland

Alter Meierhof er vores klare favorit spaophold i Nordtyskland. Hotellet ligger lige ned til Flensborg Fjord, så du er fri for at bruge urimeligt mange timer på transport frem og tilbage, og så er du oven i købet omgivet af virkelig smuk natur på dit ophold. Alter Meierhof blev bygget i 1999 efter gården, som var på grunden før, brændte ned nogle år tidligere. I dag er det et virkelig lækkert hotel, hvor du både kan forkæle sanserne og smagsløgene.

Der er 55 værelser på hotellet, som alle er indrettet med det samme mål: at få dig til at føle dig hjemme og slappe af. Der er bløde dyner, smuk egetræsparket og den fineste udsigt ud over fjorden eller skoven. Når du har fundet dog til rette på værelset, kan du hoppe i morgenkåbe og tøfler og smutte ned i den allervigtigste afdeling på hotellet: spaområdet.

💦 Oplev 1.400 m² spa fra Orienten

Spaområdet er over 1.400 m² stort og er indrettet med inspiration fra Orienten. Derfor finder du både et Rasulbad, tyrkisk hamam og en klassisk, finsk sauna i spaområdet. Når du er har brugt et par timer i spaområdet, begynder sulten nok at melde sig, og så kan du spise i en af hotellets 2 restauranter.

Som om, det ikke var nok allerede, så er en af restauranterne Meierei Dirk Luther, der har ikke mindre end 2 Michelin-stjerner. Vil du vide mere om Alter Meierhof? Så læs lige Gastromands anmeldelse af hotellet her.

Schloß Elmau – Prisvindende hotel med spa

Egentlig er Schloß Elmau mere et resort, end det er et spahotel, for det består af en række smukke hytter i alpestil. Det blev oprindeligt bygget omkring 1915 og var tiltænkt som et kulturelt “pusterum”, hvor man kunne slippe væk fra hverdagen og ind til livets kerne.

Der er stadig en del kulturelle begivenheder på hotellet i dag; både af de mere personlige såsom yoga, sport osv., men også større kulturelle begivenheder såsom koncerter og foredrag. Den største begivenhed må dog være G7-topmødet i 2015, som blev afholdt på Schloß Elmau.

Schloß Elmau har efterhånden vundet så mange priser, at det ville være svært at remse dem alle op, men én ting er sikkert; hvis du leder efter et luksus spaophold i Tyskland, bør du kraftigt overveje Schloß Elmau.

Hvert afsnit har sin egen spaafdeling, og på Hideaway finder du for eksempel det autentiske og hyggelige “Badehaus” eller “Nature Spa”, hvor du kan nyde den fineste kombination af natur og wellness.

 

💦 Lyse værelser med udsigt

Om aftenen kan du nyde en dejlig middag i en af de 10 restauranter på spahotellet, hvor du i øvrigt også finder en Michelin-restaurant, inden du går til ro på værelset.

Værelserne på Schloß Elmau er forresten også værd at nævne, for her finder du håndlavede tæpper, kinesiske antikviteter og ekstrastore senge – lige som de også er lyse og med udsigt over naturen og området.

Hvis du ikke er helt solgt endnu, så læs lige Daily Mails anmeldelse her, eller The Telegraphs her.

Hotel des Nordens – Spaophold i Nordtyskland

Hotel des Nordens ligger 1 kilometer fra den dansk-tyske grænse, så den hører selvfølgelig til på listen over spaophold i Nordtyskland.

Hotellet er kæmpestort og har hele 700 m² opvarmet pool, som du kan svømme rundt i – både indendørs og udendørs alt afhængig af, hvad du har lyst til. Derudover er der både infrarøde kabiner, finsk sauna, dampbade og en såkaldt Bio-sauna, som kan opfylde dine spabehov.

 

💦 Spabehandlinger & middag i restauranten

Når du er færdig med at plaske rundt og blive varmet igennem i saunaen, kan du få en spabehandling, der passer lige til dig, hvad enten det er massage eller Garra Rufa-spa til fusserne.

Trænger du til at lave noget aktivt, kan du i øvrigt vælge mellem både golf og de mange fitnessfaciliteter på hotellet, så der er noget for en hver smag her.

Vidste du? Faktisk er Hotel des Nordens wellnessafdeling så lækker, at selv Hotel Fakkelgaarden på den anden side af grænsen sender sine gæster derhen.

Om aftenen kan du nyde en lækker middag i hotellets restaurant, hvor menuen er sammensat ud fra sæsonens råvarer, der dagligt vælges på markedet eller du kan snuppe en lækker cocktail i hotelbaren.

På vejen hjem fra dit spaophold er det desuden oplagt lige at slå et smut forbi den nærliggende grænsebutik Fleggaard og fylde bagagerummet op. Nu, hvor du alligevel er i nærheden.

 

A-ROSA Travemünde – Spa & wellness i hyggelige rammer

A-ROSA er en form for wellness hotelkæde, der kan sammenlignes med Comwell i Danmark. De har 4 hoteller, og i Lübeck ligger altså det lækreste, fineste wellnesshotel A-ROSA Travemünde.

Hotellet ligger lige ud til Østersøen, og det giver dig ikke bare en rigtig smuk udsigt fra mange af værelserne men også mulighed for en masse sport og aktiviteter på stranden.

💦 A-ROSA giver dig et luksus spaophold i Tyskland

På hotellet finder du et 4.500 m² stort spaområde, som kaldes SPA-ROSA. Her kan du opleve de klassiske wellnessfaciliteter som sauna, dampbad osv., men du finder også Tysklands største og mest moderne Thalasso-spa, hvor det friske havvand, der dagligt pumpes ind fra Østersøen, bruges som en form for helende kropsterapi.

Når du er færdige i spaområdet, kan du nyde en lækker middag i en af hotellets 3 restauranter – her finder du i øvrigt også en Michelin-restaurant ved navn Buddenbrooks Restaurant – eller tage en hyggelig aften i en af de mange barer, inden du går til ro i de lækre Superior-dobbeltværelser med udsigt til enten parken eller Østersøen.

 

Hotel Birke – Familiedrevet hotel med charme

Hotel Birke er et familieejet hotel, der ligger i Kiel tæt ved vandet. Hotellet har en lang historie, og har siden 1957 været i familien Birkes hænder. Hotellet består af to bygninger; Hotel Birke, som er et traditionelt og hyggeligt hotel og Birke-Waldesruh, hvor der er fine ferielejligheder.

Birke-Waldesruh er den ældste af de to bygninger, og har i øvrigt tidligere været kaldt pandekagekroen – opkaldt efter den kogekone, der arbejdede på kroen, og som var berømt for at kunne kaste pandekager højt op i luften, når de skulle vendes.

💦 Lokale & økologiske mad- og spaoplevelser

Og netop maden er stadig en stor del af Hotel Birke, der er medstiftere af en forening, der arbejder for at at promovere produktionen og anvendelsen af regionale fødevarer.

De har taget samme respekt for råvarerne med sig ind i wellness-afdelingen, og bruger kun naturlige og økologiske produkter i spabehandlingerne. Alt sammen for at sikre, at du får en autentisk og imponerende oplevelse, når du slapper af i de mange forskellige dampbad og saunaer eller nyder en lækker kropsbehandling.

Trænger du til at komme ud og opleve området, er medarbejderne på Hotel Birke meget søde til at hjælpe med at for eksempel at booke en båd, en surfoplevelse eller finde billetter til forskellige arrangementer i byen.

 

Hotel Jagdhof – 5-stjernet spaoplevelse

Hotel Jagdhof ligger i den bayerske skov og er faktisk det første hotel her, som er blevet tildelt 5 stjerner af det tyske hotel- og restaurantforbund. Det er lidt af en bedrift men fuldt fortjent. Der er nemlig så mange forskellige wellnessfaciliteter her, at vi ikke kan komme ind på dem allesammen, men nogle enkle af dem er dog lige værd at fremhæve.

 

💦 De lækreste spafaciliteter

For eksempel skal den store udendørs sø, som ligger lige midt i haven, fremhæves. Her kan du bade i helt naturligt vand, hvor der ikke er tilsat nogle kemikalier.

Er du ikke lige i humør til at bade, kan du slappe af i en af solsengene eller hængesofaerne. Bagefter kan du tage et smut i det såkaldte Beauty Castle, hvor du bliver forkælet med forskellige former for massage og bade eller koble af i den udendørs “Old Mill Sauna”.

 

💦 Oplev området ved Hotel Jagdhof

Om aftenen, når du rigtig har fået ladet batterierne op i spaen, kan du nyde en 5-retters middag i en af hotellets 5 hyggelige restauranter, inden du går til ro i på værelset. Værelserne er indrettet i varme farver og giver en hyggelig men elegant stemning til det sydtyske hotel.

Der er i øvrigt en lang række aktiviteter på og rundt om hotellet – for eksempel kan du følge glasvejen og besøge Spiegelaus glasværk, hvor du kan se de smukke glas blive til eller du kan tage på vandretur, på golfbanen eller hvad du nu har lyst til.

Hvis du er skarp til tysk (eller god til at tyde Google Translate), så kan du læse Relax Guides beskrivelse her – de kårede i øvrigt hotellet til det bedste wellnesshotel i den bayerske skov.

Das Tegernsee – Spaophold med bjergudsigt

pahotellet Das Tegernsee har fået sit navn efter søen af samme navn, og ligger på en skråning med udsigt over Tegernsee. Hotellet består egentlig af 4 “huse” i hver deres stil, men vores favorit er Sengerschloss.

Det er det smukkeste hus med fine stuklofte, parketgulve, romantiske lysekroner og lyse, indbydende værelser – på alle måder et sted, hvor du kan få opfyldt dine ønsker om et luksus spaophold i Tyskland.

 

💦 Panoramaudsigt over søen

Fra hotellet har du den smukkeste panorama udsigt udover søen og de idylliske omgivelser fra hotellet, og fordi det ligger så højt oppe i alperne, er der næsten tre gange så mange solskinstimer deroppe sammenlignet med de lavere liggende landsbyer. Det er altså det helt oplagte sted at tage hen, hvis du vil slappe af, nyde naturen og finde den indre ro frem igen.

 

💦 Afslapning i spaen & aftenhygge med god mad

På hotellet finder du en lang række pools og en af de indendørs pools, er forbundet med en opvarmet udendørs pool, hvor du kan nyde udsigten over området fra det varme vand. Du kan også prøve en af de lækre behandlinger – for eksempel et Rhassoulbad, hvor huden eksfolieres med naturligt ler.

Slut dagen af med en dejlig middag i en af de to restauranter og snup en cocktail i Schlossbar eller en kold øl i den traditionelle og autentiske Biergarten.

Hvis du skal bruge lidt tid på at lokke manden med, kan du planlægge jeres spaophold, så det passer sammen med Maseratis “Summer Tour” på hotellet.

Tag på wellnessophold i Tyskland

Der kan være mange gode grunde til at pakke bilen, indstille GPS’en og sætte kursen mod et wellnessophold i Tyskland. Det er jo ikke fordi, at du ikke kan opleve wellness i Danmark, men traditionerne for wellness i Tyskland er langt dybere end her i landet.

I Tyskland har man nemlig en lang historie, hvor kurbade og wellness trækker lange tråde tilbage i tiden og inspirationen fra de romerske bade, ses tydeligt flere steder, når du tager på et wellnessophold i Tyskland.

 

Afslapning for krop & sjæl

Her er der nemlig fokus på sammensmeltningen af krop og sjæl, der udmønter sig i ro og afslapning, der gør det muligt for dig at pleje, rense og forkæle både det ydre og det indre.

Foruden at få et indblik i wellnesstraditionerne, når du tager til Tyskland på et spaophold, vil du også få luftforandring. Det sker helt automatisk, når du krydser landegrænsen, og kører ud for at opleve noget nyt.

Et wellnessophold i Tyskland er for dig, der efterhånden har været igennem de wellnessophold, som man finder i Danmark, og derfor har lyst til at prøve noget nyt, men det er også for dig, der bare trænger til lidt ferie.

Slip hverdagen med et spaophold i Tyskland

Et spaophold i Tyskland er den perfekte lille ferie; du er kommet til udlandet men ikke så meget, at du skal bruge urimeligt lang tid på transport, og samtidig får du virkelig meget for pengene.

Tyskland har en lang tradition inden for wellness, og nogle steder bliver wellnessophold faktisk ordineret af lægerne som en forebyggende behandling mod blandt andet stress. Det betyder altså, at de går virkelig meget op i deres spaophold, så du er sikret en god oplevelse hver gang.