RIB’en er én af havets hurtigste både. Med en topfart på 110 km/t. flyver den ud over bølgetoppene, så du får vind i håret og dråber af havvand på kinderne.
I en RIB-båd kommer du hurtigt rundt på havet for at se skibene, mågerne, marsvinene, sælerne og alle de andre, der bor herude ved det blå vand. Der er nemlig en flad bund i RIB-båden, så den ganske langsomt – og med motorerne på laveste blus – kan glide ind i de naturlige omgivelser, så du kan komme helt tæt på dyrene.

Herunder har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil have fart og fede naturoplevelser på samme tid. Er du klar på en tur i RIB?

Skal vi lige sætte farten lidt ned?

Så skift RIB båden ud med noget, hvor der ikke er helt så mange hestekræfter involveret.

En dag på vandet

Der er meget andet, du kan lave ved vandet end at sejle.

Hvad er en RIB båd?

Mågerne skræpper i luften, når de nysgerrigt flakser hen over himlen for at se, hvorfor en gruppe mennesker står samlet på kajen. Hernede på jorden spreder småsnakken sig mellem folk, og man fornemmer med det samme, at der er en sitrende spænding i luften.

Spændingen skyldes den båd, der ligger i vandet, for det er ikke nogen helt almindelig båd. Det er en RIB båd.

Hvis du ikke har set sådan en før, og derfor ikke ved, hvad en RIB båd er, så skal du forestille dig en meget stor gummibåd med to motorer monteret bagerst. Hver motor har 300 HK – det vil sige, at RIB båden i alt har 600 HK. Det er imponerende meget, og samlet kan motoren få RIB båden til at skyde en topfart på 110 km/t ud over bølgetoppene. Til sammenligning er det den samme fart, bilerne kører på motorvejene, som du jo nok allerede ved.

Det er altså ikke uden grund, at gruppen på kajen er spændt på sejlads i RIB, for det kommer uden tvivl til at give et sug i maven – på den fede måde selvfølgelig! – når turen begynder.

3 ting du skal huske

Har du aldrig prøvet sejlads i RIB før, kan det være rart at vide, hvad du skal huske før, at du tager afsted. Der er nemlig lige et par ting, der kan være gode at få med inden, at du sejler.

  1. Når du er ude på vandet, kan det nemlig godt være koldere end inde på land også selvom, at det er en varm og vindstille sommerdag. Derfor kan det være smart at have en varm trøje eller en vindtæt jakke i tasken, som du kan tage på, lige som en hue og et par handsker uden tvivl også er et hit på en efterårstur.
  2. En anden ting du skal være opmærksom på, er, at vandet reflekterer solens stråler ret kraftigt. Derfor vil du nok ikke fortryde at have pakket et par solbriller i tasken eller taget solcreme på før afgang.
  3. Har du langt hår, skal du sætte det op med for eksempel en hårelastik, så det ikke flagrer i vinden, og kommer til at genere den, der sidder bag ved dig eller ved siden af dig.

Som du kan se, er der faktisk ikke så mange ting, du skal huske før, at du er klar til sejlads i RIB. Så længe du sørger for, at ovenstående ting er pakket i tasken, er du klar til afgang.

 

Tag en tur i RIB båd

Der er mange steder i landet, hvor du kan prøve en tur i RIB båd. Bor du langt væk fra vandet, kan du nok ikke undgå at skulle ud på en lille køretur, for der skal altså vand under båden før, at det rigtigt bliver en succes.

Du kan begynde din tur i RIB båd i Svendborg, Aalborg, Aarhus eller København. Herunder ser vi nærmere på de forskellige ture.

RIB båd i Aalborg

Når du sejler af sted i en RIB båd fra Aalborg, går turen ud på Limfjorden.

Kanon oplevelse – kan bestemt anbefales

– Jette

Det er Limfjorden, der forbinder Nordsøen med Kattegat, når den skærer sig igennem den øverste del af Jylland. Hele 180 kilometer lang er Limfjorden og rundt omkring i det blå vand, ligger både større og mindre øer, der lyser op som grønne toppe. Mors er den største ø i Limfjorden, men også Egholm og bilfrie Livø er kendte og velbesøgte øer særligt om sommeren.

God oplevelse; fart og spænding blandet med info om hvad vi så på turen.

– Regnar

Limfjorden er blandt andet kendt for sine østers, men i det hele taget er seafood fra Limfjorden en delikatesse. Stig om bord og tag på eventyr i en RIB båd fra Aalborg og oplev dyrelivet, havet og de mange fortællinger, der samler sig i kølvandet på båden.

RIB båd i København

Når du sejler af sted i en RIB båd fra København, går turen ud på Øresund, der som et blåt bælte kiler sig ind mellem Sjælland og Sverige. Øresund er 118 km. lang og fungerer som landegrænse mellem de to nordiske lande.

En rigtig god oplevelse. Man ser København fra en anden side. Vi kom helt tæt på vindmølleparken, landingsbanen og et stort skib. Alt i alt en rigtig god oplevelse – det er ikke sidste gang jeg prøver det 🙂

– Alexander

Undervejs på turen kommer du forbi andre skibe, der i et noget andet tempo end RIB bådens, sejler forbi, og måske får du også et par glimt af de store, gamle slotte, der lyser op som fyrtårne inde på land.

Det var en super god oplevelse, som en sidegevinst får man Københavns havn at se fra en anden side, samt Amager Strandpark og landende fly set fra havet.

– Jan

Stig om bord i en RIB båd i København og oplev byen og omegnen fra en helt ny vinkel. De ting man tror, man kender så godt, ser pludselig helt anderledes ud fra vandet.

Giv RIB sejlads i gave

Går det lidt for stærkt i en RIB båd til, at du har lyst til at stige om bord, men kender du en, der vil elske en tur med fart, fortællinger og vind i håret? Så kan du give sejlads i RIB som gave.

Når du køber en gave hos Truestory, skal du huske, at du altid har:

14 dages fuld fortrydelsesret

24 måneders bytteret til en anden valgfri oplevelse

Du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb eller ombytning af en tur i RIB båd. Skriv til os på [email protected], så vender vi hurtigt tilbage til dig.