Stauning Whisky startede som et hobbyprojekt i 2005. Ni danske venner havde begrænsede midler til rådighed. Derfor var de tvunget til at finde sine egne veje for at opfylde visionen om den 100% danske terrior-whisky. En whisky, der kunne måle sig med de fineste i verden.

Byggen fik de fra den lokale landmand. Maltningen udførte de på slagteriets flisegulv. Tørven til at ryge og tørre kornet hentede de på det nære frilandsmuseum. Det maltede korn kværnede de i en gammel kødhakker.

 

 

"Glem whiskyen og åbn et bageri i stedet".

Banken

Sådan lød ordene fra banken, da de ni venner startede op. Her var ambitionen er produktion på 2-400 liter whisky om året – indtil Jim Murray kom forbi, og smagte t glas af Stauning Whisky. Herfra var hobbyprojektet ikke længere et hobbyprojekt, og en vennerne ombryggede en gammel gård til destilleri.

I dag serverer de bedste barer og restauranter i landet whisky fra Stauning Whisky. René Redzepi har fjernet alle andre whiskyer fra kortet hos Restaurant Noma.

Stauning Whisky bygger på en idéen: Tænk stort. Producer småt.

Selvom Stauning Whisky stadig er et lille destilleri, så slog vennerne dørene op for et nyt og moderne destilleri i 2018. Destilleriet kan du besøge til en rundvisning, whiskysmagning eller fadsmagning.

Folk, der elsker røget whisky, vil slå deres egen mor ihjel for en flaske af det her.

Jim Murray, anmelder og forfatter, whisky bible
 
 
 

Hvad siger kunderne om Stauning Whisky?

Allan Pedersen om rundvisning hos Stauning Whisky
6. dec. 2020
Super interessant

Tips til oplevelsen

Stauning whisky smager bedre i Stauning
 

Følg med på Instagram