I midten af december var min kæreste og jeg så heldige at være på ophold på Hotel Thingggaard i Hurup. Der var faktisk tale om et spaophold, der bl.a. inkluderede et koldtvandskar og en sauna med glasbund.

Opholdet på Hotel Thinggaard var så god en oplevelse, at det fortjener en nærmere beretning. En beretning, jeg her vil give dig. Så læs med nu og bliv klogere på, hvorfor et spaophold på Hotel Thinggaard måske er noget for dig.

Jeg synes, at vi skal starte med opholdets højdepunkt: 2-retters middag med vin. Middagen var nemlig så god, at den fortjener at blive nævnt som det første.

Opholdets højdepunkt: 2-retters middag med god vin

Nogle dage før opholdet lavede jeg lidt research på hotellet for at få et indblik i historien, beliggenheden og ikke mindst, hvad der kendetegner Hotel Thinggaard. Efter et par Google-søgninger fandt jeg hurtigt ud af, at hotellet især er kendt for sin restaurant: Restauranten skulle eftersigende være garanti for kulinariske madoplevelser ud over det sædvanlige. Det fik mine forventninger til opholdet til at stige markant.

 

Restauranten levede op til forventningerne

Min kæreste og jeg satte os til bords med en smule skepsis til gourmetmiddagen: Var den nu også så god som folk sagde? Vores tvivl blev hurtigt gjort til skamme.

Vi startede gourmetmiddagen med en forrygende forret. Forretten bestod af bagt lange med syltet porre, skyllet hytteost, ristet pistacie, vanilje olie og fiske fumet. Jeg havde aldrig smagt lange, før opholdet på Hotel Thinggaard. Sikkert og vidst er, at det bestemt ikke er sidste gang, at jeg sætter tænderne i langen (især ikke, hvis det er Hotel Thinggaards kokke, der tilbereder den).

Forretten levede i den grad op til forventningerne. Nu skulle det blive spændende at se, om hovedretten imponerede ligeså meget – hvis ikke mere.

Til hovedret fik vi serveret kalvemørbrad med jordskokkepuré, syltet jordsjokke, hasselnød/timian, ristet rosenkål og hønsesky. Hold nu k#€&, hvor smagte det godt. Kalve mørbraden var stegt perfekt og var dejlig rød (præcis som jeg vil have det). Jordskokkerne kombineret med resten af tilbehøret udgjorde det perfekte match med mørbraden. Sjældent har jeg fået så godt og velbalanceret et måltid.

 

Dygtig tjener gjorde madoplevelsen endnu bedre

Den dygtige tjener, som servicerede min kæreste og mig, skal også have stor ros: Han var imødekommende, venlig og god til at forklare om madretterne og ikke mindst vinen. Tjeneren informerede os på en sublim måde, og fik os samtidig til at føle os velkomne i restauranten. Der er ingen tvivl om, at tjeneren bidragede positivt til vores madoplevelse på Hotel Thinggaard. Så tak for det!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første oplevelse

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange i måneden.

Tak for tilmeldingen. Tjek nu din indbakke.

Sydthy Kurbad gav den perfekte start på opholdet​

Massagebassinnet med stjernehimlen er afslappende.

Inden vi satte os til bords i Hotel Thinggaards restaurant, besøgte vi Sydthy Kurbad, der ligger i 2 minutters gåafstand fra hotellet.

Sydthy Kurbad er en undervurderet ”spaperle”. Kurbadet er garanti for afslapning for både krop og sjæl – det kan min kæreste og jeg ”skrive under på”. Efter at have klædt om til den traditionelle spabeklædning (badetøj, badekåbe, tøfler og godt humør), startede vi i det store massagebassin. Det unikke ved massagebassinet er den store og flotte stjernehimmel, der pryder loftet over bassinet. Afslapning i form af en ”stjernehimmel” lyder måske som fis i en hornlygte, men himlen fik os faktisk til at slappe af. Believe it or not!

Saunaen med glasbund er et besøg værd!

Efter besøget i det store massagebassin skulle vi selvfølgelig prøve de andre spabade og saunaer. En af disse saunaer var udstyret med en glasbund. Nu tænker du sikkert: Hvorfor er en sauna med glasbund så specielt? Det skal jeg sige dig!

Saunaen udenfor er bygget på pæle oven på en sø med guldfisk. Det betyder altså, at du kan se fiskene svømme rundt under dig – alt imens du sidder i saunaen og bliver ”renset ud”.  Det lyder måske ikke som verdens mest ophidsende oplevelse, men det er faktisk ret interessant, når først du sidder der og oplever det ske.

Hop i koldtvandskaret og få følelsen af at være i live

I løbet af de sidste par år har jeg været en flittig bruger af spaophold og lignende. Og det er efterhånden blevet en tradition, at jeg skal ”pine” mig selv ved at hoppe i koldtvandskar, det kolde hav eller lignende ”pools”, hvor temperaturen er tættere på 0 grader end 15 grader. Besøget hos Sydthy Kurbad var ingen undtagelse.

Jeg hoppede lidt modvilligt (det var pissekoldt) i koldtvandskaret og fik dyppet mig. I selve øjeblikket er det ulideligt, men når du kommer op fra bassinet igen og kommer til dig selv, så er det en fantastisk følelse, der gennemstrømmer din krop. Du får virkelig en følelse af, at du lever – lidt ligesom når du prøver hanggliding.

Seng med memory-skum er sgu’ meget lækkert

Efter en dag med kurbade og spa efterfulgt af en uovertruffen middag, så var batterierne ved at være tomme for energi. De mange indtryk og oplevelser havde gjort min kæreste og mig træt. Heldigvis har Hotel Thinggaard nogle yderst behagelige senge med memory-skum, så det var ikke noget problem at få genopladet batterierne til fulde.

I den forbindelse bør det også nævnes, at værelserne på Hotel Thinggaard generelt er fine. Der er alt, hvad du har brug for, når du er på ophold. Det eneste minus, var værelsets beliggenhed: Udsigten var ikke noget at skrive hjem om, men det var heller ikke derfor, at vi var kommet.

Go’ morgenbitter

Efter en fortrinlig nattesøvn var det tid til morgenbordet – og heller ikke her skuffede Hotel Thinggaard på nogen måde. Vi vågnede op til et stort og lækkert morgenbord med alt, hvad morgenmadshjertet begærer – og mere til. Og ”med mere til” tænker jeg især på den ”Gammel Dansk”, der var stillet frem. Jeg skænkede mig selv et glas, drak ud og så var dagen ligesom i gang.

Morgenbordet gav en dejlig start på dagen, og bidrog med en god afslutning på hotelopholdet.

Er opholdet pengene værd?

Nå, vi kommer ikke uden om det: Er opholdet så pengene værd? Det helt korte og præcise svar, det er ja. Vil du have mit svar uddybet? Så læs med herunder.

Opholdet er oplagt for dig, der elsker god mad og spaoplevelser

Der er ingen tvivl om, at Hotel Thinggaard og Sydthy Kurbad danner gode rammer for et spaophold. Jeg synes virkelig, at hotellet og kurbadet lykkedes med deres ”oplevelse”. Maden var – som tidligere nævnt – noget af det bedste jeg har fået, og kurbadet gav mig den indre ro, som jeg forventer, et spaophold giver.

Et godt råd: Brug tid i Hurup/Thys natur

Næste gang jeg tager på et spaophold på Hotel Thinggaard, så vil jeg have en ekstra overnatning. Det vil jeg af den grund, at Hurup/Thy byder på en masse spændende og unik natur, der, ifølge mig, er værd at se nærmere på. En overvejelse du måske også bør gøre dig, hvis du vil besøge Hotel Thinggaard. På nedenstående billede kan du se, hvor smuk Hurup/Thy kan være.

Kunne du tænke dig at prøve opholdet?

Hvis du efter at have læst min beretning har fået lyst til et ophold på Hotel Thinggaard (det overrasker mig ikke), så synes jeg, at du skal spidse ørene nu. På Truestory.dk kan du nemlig finde forskellige varianter af ophold på Hotel Thinggaard, der er nemme at booke/købe.