Sjælland er Danmarks største ø, og de fleste forbinder nok øen med at være hjemsted for hovedstaden København. Men det er en fejl, hvis man ”glemmer” Sjælland, blot fordi man har travlt med at komme ind på stenbroen for at opleve Københavns mange muligheder. Det kan godt være, at du i København kan gå og cykle mellem de forskellige spisesteder, og at du på Sjælland bliver nødt til at køre, fordi afstandene er større, men det bør ikke være en opfordring til at blive hjemme.

Sjælland har nemlig meget at byde på, og når det gælder gourmetophold, er Sjælland helt på niveau med København, så hvorfor ikke køre ud i landet for at opleve de små, lækre gourmetsteder?

De bedste ophold med gourmet

Flere ophold på Sjælland

Kan disse gourmetoplevelser på Sjælland friste?

Du kan også selv trække i kokkeforklædet og tage med i køkkenet.

Hvorfor booke hos Truestory?

Masser af ledige datoer
Sammen med vores værter sikrer vi, at der altid er masser af ledige datoer, så du og dem, du følges med, let kan planlægge turen
Du vælger dato før køb
Datoen vælges, før du betaler. Alt praktisk kan altså klares med det samme, og du kan bruge din energi på at glæde dig til oplevelsen
Læs, hvad andre tænker om oplevelsen
Vi samler løbende anmeldelser af vores oplevelser, så du kan lade andres anbefalinger hjælpe din beslutning

Tag på gourmetophold på Sjælland

Gryderne snurrer rundt omkring i gourmetkøkkenerne, kokkeknivene er allerede blevet slebet og sengene er blevet redt. Alt er klar til, at du tjekker ind på et gourmetophold på Sjælland. Så pak tasken, spænd livremmen ud og sæt kursen mod nogle af de lækre spisesteder, som denne landsdel byder på.

Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil på et gourmetophold på Sjælland. Her kan du finde konkrete idéer til, hvor du kan tage på gourmetophold, så du hurtigt og nemt kan komme ud ad døren og få stillet din sult efter gourmetoplevelser.

Hvor skal jeg køre hen?

Alting begynder med god research, og det er sikkert også derfor, at du sidder og læser med nu. Du har uden tvivl en forestilling om, hvilken type gourmetophold du gerne vil på, hvor på Sjælland det skal være og hvilke retter og vine, som du har mest lyst til at smage på. Det kan være en god ting at have undersøgt sådan noget på forhånd, så du er helt klar over, hvilket gourmetophold, der venter dig, før du tager afsted. Her vil vi forsøge at hjælpe dig godt på vej.

Et gourmetophold kan være mange ting, og hver gourmet-restaurant på Sjælland har deres eget take på, hvordan sådan et gourmetophold skal være. Nogle gourmetsteder sætter fokus på de nordiske råvarer, andre sætter fokus på de franske, italienske eller noget helt fjerde og et gourmetophold kan derfor tage dig med på en spændende gastronomisk rejse til de fjerneste afkroge af verden, selvom udsigten er over den sjællandske natur.

Det kan være en god ting at overveje, hvilke ønsker og forestillinger du har til et gourmetophold, før du tager afsted. Måske har du nogle særlige ting, du mener, gourmet-restauranten skal opfylde, og det kan derfor være en god idé at undersøge på forhånd, om de ting er inkluderet i dit gourmetophold på Sjælland, så du ikke bliver skuffet, når du kommer frem. Et gourmetophold skal jo helst gøre både dig og din mave glad.

Lad os derfor se nærmere på 3 forskellige gourmetophold på Sjælland.

3 gourmetophold på Sjælland du skal prøve

Herunder får du 3 idéer til, hvor du kan tage på gourmetophold på Sjælland.

Det er ikke mange steder, at en bolig har været i denne samme families varetægt gennem 8 generationer, men det er tilfældet med Kragerup Gods, der kan dateres tilbage til 1610. De gamle bygninger emmer af fængende historier, og når man hører, at Godset tilhører familien Dinesen, så ringer der nok en klokke hos de fleste. Det er nemlig Karen Blixens slægt, der driver Kragerup Gods.

I dag er Kragerup Gods et moderne foretagende, der i tidens ånd driver et bæredygtigt landbrug og samtidig åbner dørene for alle os, der gerne vil have en bid af stedets spændende historie. Kragerup er, som navnet antyder, ikke et slot men derimod et gods. Man kan dog alligevel godt argumentere for, at du får en slots-følelse, når du tager på gourmetophold på Sjælland her på Kragerup. De smukke omgivelser, parken og de store, hvide bygninger, der tårner sig op, er alt sammen meget malerisk.

Det samme kan man sige om maden på Kragerup Gods. Et gourmetophold her byder på en 3-retters menu og er inklusive aperitif og aftenkaffe med sødt. Næste dag venter en morgenbuffet, og efterfølgende kan du bruge lidt tid i wellnessafdelingen, hvor du kan begynde dagen i poolen og saunaen.

Ved den nordsjællandske kyst ligger Marienlyst Strandhotel med den smukkeste udsigt over Øresund og Kronborgs snørklede tårne og spir i forgrunden. Marienlyst Strandhotel er et 4-stjernet hotel, der siden 1861 har begejstret de besøgende med sin havudsigt og sans for gourmet. Dit gourmetophold på Marienlyst Strandhotel inkluderer også fri adgang til spaafdelingen, så du kan samle appetit i saunaen med havudsigt eller i de kolde og varme bade, du kan benytte indendørs.

Din gourmetmiddag sammensætter du selv i Brasserie 1861, og har du svært ved at vælge, hvad du skal prøve, er det heldigt, at det er en 3-retters menu, så du ikke behøver at lægge dig fast på ét valg. Før middagen bydes du velkommen til dit gourmetophold på Sjællands nordkyst med et glas champagne, lige som du næste morgen får serveret en lækker morgenbuffet.

De store vinduer åbner sig ud mod vandet og lukker lyset ind i stuerne, hvor gæsterne samles til kaffe, mad og vin omkring bordene. På en råkold efterårsdag tændes der op i pejsen, så knitrende kan nydes med en varm kop, efter en lang gåtur på stranden, eller rundt om Hornbæk sø.

Årstidernes skiftende luner betyder ikke noget her, for på Hotel Bretagne er den varme badehotelstemning nærværende i alt slags vejr. Så kom forbi. Slå dig ned. Slap af. Nyd udsigten, maden og stedet.