Der er noget særligt over bedstemødre. De er indbegrebet af ro, overskud og god tid. Det er jo derfor, at man aldrig bliver for gammel til at tage hjemme til sine bedsteforældre for hos mormor, der er altid så hyggeligt.

Så mormor skal selvfølgelig have en god gave, når det er hendes tur til at blive fejret.

Derfor har vi her samlet inspiration til dig, der har brug for idéer til, hvad du skal give i gave til bedstemødre.

Så skal vi kigge på det?

Tid med børnebørnene

Lad tid sammen være en gave til mormor fra barnebarnet.

Den moderne bedstemor

Der er fart på den moderne bedstemor, men der skal altså også være tid til at holde en pause.

Nye livretter

I mormors køkken bliver der altid lavet livretter, men det kan jo være, at mormor hellere vil have noget andet end frikadeller på menuen.

Den moderne mormor og farmor

Der var en gang, – i de gode gamle dage – hvor bedstemor var hende, der sad i gyngestolen og strikkede sweatre og stoppede strømper. Det var hende, der stod i køkkenet for at bage kager og brød, stege frikadeller og lave livretter. Det var hende med de bløde hænder, der tog sig af børnebørnene, når mor og far havde et travlt skema, der skuldes opfyldes, og det var hende, der altid havde en varm kop kaffe på kanden, når naboen mere eller mindre tilfældigt kom forbi.

Sådan var det engang.

I dag er gyngestolen byttet ud med et aktivt liv med golfophold og middage. Køkkenet i midten af hjemmet er skiftet ud med eksotiske rejsemål og lange arbejdsdage, lige som det med at hente og bringe til og fra vuggestuen er noget, forældrene selv må klare, for fritidsinteresserne med bridge, tennis og kokkeskoler skal passes.

Forestillingen om, hvad en bedstemor er i dag, er ikke den samme, som den har været, og måske netop derfor vælger mange kommende bedstemødre, at de ikke vil kaldes bedstemor, men mormor eller farmor. Mors mor. Fars mor. Det er som om, at det er mere ungt, friskt og tidssvarende – noget, der passer bedre til det aktive liv, de lever.

En god gave til bedstemødre

Kan din bedstemor lide golf? Så vil et golfophold være en god gaveide.

Samfundet står derfor i dag med en ressourcestærk gruppe, der bliver længere på arbejdsmarkedet end tidligere, og som har fået betegnelsen seniorer. Altså en gruppe, der ikke er helt unge, men som stadig ikke kan defineres som ældre – altså som det, man før i tiden definerede som bedsteforældre.

Det er sikkert ikke noget, du tænker særligt meget over i din hverdag. Med mindre, at du faktisk er en af dem, der godt kunne bruge noget mere hjælp til at få hentet ungerne i hverdagen… Og med mindre, at du har fået tjansen med at købe en god gave til bedstemor.

Find en gave til mormor og farmor, der har alt

For, hvad giver man lige en moderne bedstemor? Farmor og mormor har alt, så at finde en gave til dem, det er jo nærmest som at finde en nål i en høstak.

For at hjælpe dig med at lokalisere nålen i høstakken har vi fundet 3 gode gaveidéer til bedstemor. Den moderne bedstemor vel at mærke.

3 gode gaveidéer til mormor og farmor

Du kan også overveje at give en hyggelig vinsmagning til din mormor eller farmor.

Har du brug for en gaveidé til bedstemor, så skal du endelige lade øjnene glide længere ned over skærmen – vi har nemlig fundet 3 gaveidéer, du kan lade dig inspirere af.

1. Fra frikadeller til fine dining

Mormors køkken er det, mange af os forbinder med vores barndom. En barndom med rød saft i glasset, småkager på kaffebordet og duften af friskstegte frikadeller. I dag står mormor ikke i køkkenet 24/7, og der er længere tid mellem, at skåneærmerne og forklædet bliver luftet. Det er dog ikke ensbetydende med, at hun ikke kan lide at lave mad – og at spise mad.

Nu er frikadellerne nok bare skiftet ud med fransk eller italiensk mad og de traditionelle livretter hjemme i køkkenet med besøg på spændende restauranter.

2. Strikke, sy & sysle

Der er mange bedstemødre, der har givet hjemmestrikkede sweatre og uldne sokker til fødselsdage og jul, og det kan da også godt være, at det er derfor, at de bløde gaver har fået et blakket ry med tiden… Men når bedstemødrene ikke sidder med strikkepindene og sysler fra morgen til aften, er nyt sytøj nok ikke den bedste gave til mormor og farmor.

Den kreative del den kan du imidlertid godt holde fast i. Strikkepindene kan skiftes ud med pensler og syslerierne i hjemmet med kreative ting som glaspustning eller at kigge karamelkogeren over skulderen til en karamelsmagning.

3. Kryds og tværs

Der er altid hyggeligt i stuerne hjemme ved mormor. Kaffe på kanden, radioen, der kører, stilheden når Pressen på P4 skal høres, og i løbet af dagen bliver der også tid til at læse avisen eller løse en kryds og tværs. Sådan var det i hvert fald en gang, men det ved børnebørnene jo ikke. Gør de?

Hvis der skal gives en gave til mormor fra barnebarnet, skal det være en oplevelse, de kan prøve sammen. En oplevelse fyldt med historier og fortællinger – fra den gang mormor var barn eller måske endnu længere tilbage. Tag turen til Den Gamle By eller hør historierne om Flammen og Citronen. Det kan jo også bare være, at en byvandring og en tur ud at spise, er den rigtige gave til mormor.

Mangler du stadig en gaveidé til bedstemor?

Så læg vejen forbi Truestory.dk. Her har vi mere end 350 forskellige oplevelser, du kan vælge imellem. Det kan jo være, at du finder lige den gave, du mangler her.

Måske et Flødebollekursus er noget for dig & din bedstemor?

Kan en personlig gave til mormor & farmor byttes?

Noget af det, der gør oplevelser til noget særligt, er, at de altid indeholder en historie. For i kraft af, at modtageren kommer ud for at opleve noget – måske noget, vedkommende aldrig har prøvet før – bliver der helt sikkert noget at fortælle bagefter. Ikke kun i dagene lige efter oplevelsen, men også i ugerne, månederne og årene bagefter.

For, hvem glemmer en tur i en luftballon? Eller en tur med familien på ravsafari langs den jyske vestkyst?

Oplevelserne er med til at binde os sammen gennem minder og historier, og netop derfor er en oplevelse den mest personlige gave til mormor, du kan give.

Men selvom du giver en personlig gave til mormor, kan den altså godt byttes. Det kan jo være, at du i farten havde glemt, at mormor nok i virkeligheden er mere til en vinsmagning end en ølsmagning eller en østerssafari i stedet for en sælsafari.

 

 

Mors dags gave

Læsetid: 9 min.

Gave til mor

Læsetid: 7 min.

Julegave til bedsteforældre

Læsetid: 4 min.