Der er noget i luften. En sitrende stemning. Den starter ved jorden og bevæger sig helt op under loftet i de gamle B&W-haller på Refshaleøen. Heroppe i 50 meters højde blandt reb, stålwirer og karabinhager hænger rangerne og deres lærlinge.

Men hvad laver de egentlig der? Hvad er en ranger? Og har du mod på at følge efter dem?

Vi har taget en snak med Urban Ranger Camp om at stå bag verdens højeste indendørs High Roping-bane, om at skabe udfordrende teambuildingaktiviteter for firmaer og private og om følelsen af at klatre helt til tops.

Lyden af stål, der bankes

Big Swing, High Roping & Team Challenge er nogle af de udfordringer, du kan prøve hos Urban Ranger Camp på Refshaleøen.

Duften af havvand bølger ind over området, og blander sig med bilos og lugten af metal. Som en sydende malmstrøm, kastes denne helt særlige bylugt rundt i det gamle industriområde på Refshaleøen, hvor B&W-hallerne løfter sig højt over byens tage. Et par steder har asfalten sluppet sit tag i jorden, og sprækkerne fyldes nu med vand fra oven.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan det for kun 25 år siden vrimlede med skibsarbejdere herude for lyden af svejsere, vinkelslibere og stål, der bearbejdes, hænger på en måde stadig mellem bygningerne, selvom klokken har ringet til både frokostpause og fyraften for sidste gang. Den sidste sod blev vasket af, lyden ebbede ud, fodtrinene blev båret tilbage til byen i 1996. Så var alt stille.

Lige indtil 2013.

Tilbage til Refshaleøen

High Roping-banen hænger i 50 meters højde.

I 2013 rykkede den originale lyd fra B&W-hallernes storhedstid atter ind i de store haller, da en flok franske specialister gik i gang med at bygge verdens højeste indendørs High Roping-bane. Lyden af stål, svejseapparater og vinkelslibere blev endnu en gang slynget rundt på Refshaleøen, og efterhånden som stålet gav efter, voksede klatrebanen frem helt oppe under loftet i 50 meters højde.

Vidste du? Til High Roping-banen er der blevet brugt 800 karabinhager, 5000 meter stålwire & 6000 m2 net. Nå ja, og så er der blevet drukket 3.445 kopper kaffe undervejs.

Det blev startskuddet til en ny lyd på Refshaleøen, hvor hvinende grin og nervøs latter blandedes med lyden af karabinhagernes klik og myresyre, der murer i armene. Men, hvordan får man egentlig idéen til at rykke ind i et nedlagt skibsværft, bygge en High Roping-bane højere end Rundetårn og invitere inden for til Team Challenge og klatreudfordringer for private og firmaer?

Idéen udspringer nok af den måde, de tre grundlæggere af Urban Ranger Camp er vokset op på. Det er tre brødre – Flemming, Ole og Glenn Jensen, – der i skyggen af den jyske muld, jævnligt udfordrede hinanden på vovemod og fysisk styrke. Hvem, der turde hoppe ned fra den største sten, blev hurtigt til, hvem, der kunne klatre op i det højeste træ og springe ned fra udhusets tag.

Det var her i trætoppene og på udhustagene, at brødrene rykkede deres grænser for, hvad de troede, at de kunne – og de synes, det var fedt! Det er lige præcis den følelse af at vinde over sig selv, af at udfordre voksenlivets grænser og et øjeblik stå på gyngende grund, der er kimen til Urban Ranger Camp.

 

Ranger says go!

Instruktørerne hos Urban Ranger Camp har vidt forskellige uddannelser men en fælles passion for klatring & fysiske udfordringer.

Lyden af stemmerne, der småsnakker, drukner næsten i det store rum, men brudstykker af samtalerne fortæller hver deres historie. Nogle er ivrige efter at komme til tops. Nogle er spændte og med maven fuld af sommerfugle. Andre står lidt stille, siger ikke så meget, men smiler måske nervøst, da Rangeren – dagens instruktør – kalder til samling.

Vidste du? Der er ikke nogen rød tråd, når det kommer til instruktørernes baggrunde hos Urban Ranger Camp. Her er der nemlig en bred palette af folk fra militæret, brandvæsnet og klatreverdenen. Fælles for instruktørerne er dog, at de alle sammen har klatreerfaring og er udannede inden for sikkerhed både internt hos Urban Ranger Camp og eksternt gennem deres faglige baggrunde.

For der er ikke noget at være nervøs for. Heller ikke selvom højdeskrækken galoperer under sikkerhedsudstyret, for den her Ranger står klar til at gribe alle. Men ro på! Der er ingen, der sendes op i 50 meters højde til at starte med. Dem, der kaster sig ud i High Roping starter nemlig på en testbane på jorden, før turen går op i 50 meters højde. Dem, der skal lave Team Challenges bevæger sig gradvist op i højderne, og Rangeren sørger for undervejs at guide, hjælpe og vejlede, så adrenalinjunkien kan få sit fix og de mere jordnære stadig kan være med.

Fantastisk fed – og højdeskrækprovokerende – oplevelse!

Søren, nyudklækket Ranger

Når det så er sagt, må pulsen alligevel godt stige lidt. Hjertet banke lidt hurtigere og benene føles lidt geleagtige. Præcis som før man tager en tur i Tivolis hurtigste rutsjebane. Det handler nemlig om at udfordre sig selv og mærke, hvordan grænserne for, hvad man troede, man kunne, bliver flyttet en lille smule i takt med, at forhindringer, rebbaner og højder forceres. Tag en indånding, smil til din sidemand og vent på, at din Ranger siger GO! Så begynder turen.

Ranger says business!

B&W-hallen, hvor Urban Ranger Camp huserer, er 450.000 m3, så der er masser af plads at boltre sig på, og indtil videre har mere en 50.000 mennesker taget udfordringerne op med High Roping og Team Challenge.

Hos Urban Ranger Camp kan man have 100 personer i gang med udfordrende aktiviteter på samme tid men uden, at det føles crowded og overfyldt, uden lange køer og ventetider. Men stadig med tid til småsnak, til at puste ud og ikke mindst til at heppe på kollegaerne. Derfor lægger mange firmaer også vejen forbi Refshaleøen for at få sved på panden og prøve kræfter med tidens nye trend: teambuilding.

Vidste du? B&W-hallerne husede fra en gang i 1950’erne og til 1996 et skibsværft, der byggede nogle af havets største containerskibe. De originale gangbroer, trapper og elevatorer fra værftets storhedstid, bliver stadig brugt i dag, og det er med til at gøre Urban Ranger Camps lokation helt unik.

Samarbejde er omdrejningspunktet, når du bevæger dig ind i Team Challenge-området hos Urban Ranger Camp, for flere af udfordringerne er umulige at løse uden en hjælpende hånd fra makkeren og de andre i gruppen. Variationen i udfordringerne spænder vidt fra samarbejde i mørke, i højden og tæt på jorden til teamwork i små og større grupper. Derfor er det en meget bred målgruppe, Urban Ranger Camp tilgodeser i deres teambuilding, og højdeskræk og fysik behøver ikke at være nogen forhindring for at kunne være med – her er der nemlig udfordringer til alle.

 

 

Urban Ranger Camp om Team Challenge

I Urban Ranger Camp tilrettelægger vi vores firmaarrangementer ud fra bevidstheden om, at mennesker er forskellige, men at man ikke altid kender sine egne og hinandens grænser i et team. Det går vi målrettet efter at ændre!

Vi har erfaring for, at en dag i Urban Ranger Camp kan styrke den måde, I arbejder sammen på i det daglige, hvor flere tør begive sig ud i opgaver, de ellers ikke troede, de kunne klare.

Urban Ranger Camp har samarbejdet med en lang række virksomheder, heriblandt Dong Energy, Rambøll, Novo Nordisk & Tryg.

 

Vil du prøve kræfter med Team Challenge hos Urban Ranger Camp?

Hos Truestory kan vi planlægge dit firmaarrangement fra start til slut og formidle kontakten mellem dit firma og Urban Ranger Camp. En god dialog er nemlig baggrunden for en fed dag med teambuilding. På den måde ved alle, hvad der skal ske på dagen, og hvad I kommer ud til.

Urban Ranger Camp sørger for at sammensætte klatreudfordringerne efter, hvad der passer jer bedst, og har I lyst til at spise sammen efter udfordringerne med Team Challenge eller måske drikke en øl? Så planlægger Truestory gerne resten af dagen for jer. Vi sørger for alt det praktiske, så skal du bare huske at sende invitationerne ud i god tid.

Next level-klatrebaner

Urban Ranger Camp har flere gange taget klatreudstyret med uden for B&W-hallerne, blandt andet til Nordic Race, hvor Rangerne stillede op med en Big Swing Challenge. Her skulle løberne ved hjælp af reb svinge sig udover dokken i et forsøg på at nå så langt som muligt, før der lød et plask og de måtte svømme resten af vejen ind og løbe i mål. Det blev en succes. Så stor, at forhindringen blev kåret som ”Årets OCR-forhindring 2017”.

Vidste du? High Roping-banen er 10 meter højere end Rundetårn.

Så Urban Ranger Camp forsatte med at bygge next level-klatrebaner, og til CopenHell i 2018 fik festivalgæsterne mulighed for at give ørerne en pause og tage stairway to hell for at kaste sig ud i Deathslides. Om det var en succes? Hell yeah!

Det er derfor ikke kun de store grupper, der er plads til hos Urban Ranger Camp. Det er også metalhovederne, kæresteparret, de gale forhindringsløbere eller venneflokken, der har lyst til at træde ud af den trygge comfort zone.

Tør du?

Har du lyst til at prøve kræfter med verdens højeste, indendørs High Roping-bane eller tage turen ned i frit fald i en Big Swing?

Så er du et lille skridt tættere på at blive en vaskeægte ranger.

High Roping-banen hænger i 50 meters højde, byder på 28 forhindringer og 4 store svævebaner, hvor den længste er 100 meter lang. Det er altså verdens højeste, indendørs High Roping-bane, du møder hos Urban Ranger Camp og netop det, at klatrebanen er indendørs, er med til at gøre oplevelsen til noget helt specielt.

Så skal der ikke tages hensyn til regn, blæst eller sne. Der kommer ingen aflysninger på grund af vejret. Hamrer solen ned, bliver du ikke blændet. Ja, faktisk kan det være svært at finde en undskyldning for, hvorfor man ikke skal besøge Urban Ranger Camp.

Så når din Ranger siger GO, er du så klar?

Giv en oplevelse i gave