Tænk engang, hvor mange oplevelser, der gemmer sig rundt omkring i Danmark. Et af Europas bedste surfspots ligger i Vestjylland, en af de bedste restauranter ligger i Sønderjylland, den flotteste udsigt findes på Fyn og Sjælland byder på attraktioner, der trækker tusindvis af turister til hvert år.

I udlandet har de fanget, at Danmark har meget at byde på, så hvorfor ikke gøre som turisterne og tage på udflugter i Danmark? Selvom du bor her, og tror, at du kender landet som din egen baghave, så vil du nok blive overrasket over, hvor mange oplevelser, du ikke vidste, fandtes her…

LÆS OGSÅFra kyst til kyst – På rundtur i sommerlandet

Derfor giver vi dig nogle idéer til udflugter i Danmark, så du kan komme på tur og opleve de mange muligheder, der findes både tæt på dig eller længere væk.

Udflugter på Sjælland

Tag en hel dag med udflugter på Sjælland.

Der er udfordringer for hele familien i trætoppene på Kragerup Gods.

Kragerup Gods har det hele, så du behøver faktisk ikke at tage på mange udflugter på Sjælland for at være dækket ind, når det kommer til oplevelser. Tag turen op i trætoppene for at prøve kræfter med reb- og klatrebanerne og spis madpakker med hele familien i parken, når I ikke orker mere klatring.

Flyv over Sjælland kl. 14.00

Har du nogensinde set Sjælland fra oven?

Hvis trætoppene ikke tog dig højt nok op, så burde en tur i helikopter gøre det. Du bestemmer selv, hvor udflugten over Sjælland skal gå hen, for det kan jo være, du har noget, du bare må se fra oven. Måske din gamle skole, huset du bor i nu eller noget helt tredje? En ting er i hvert fald sikkert, og det er, at alting ser helt anderledes ud fra en helikopter.

Stærke smagsprøver kl. 17.00

Lær mere om chilierne – både de stærke & de milde.

På det økologiske Gartneri Toftegaard er der chilier i alle former, farver og styrker. Der er de stærke, de milde og dem midt i mellem, men hvordan ser man egentlig forskel? Det bliver du klogere på til en chilismagning, så du undgår at sidde med en brændende fornemmelse i munden.

 

Udflugter i København

Begynd dine udflugter i København stille og roligt, før du bevæger dig ud på en hel dag med oplevelser.

LÆS OGSÅ: En dag i det italienske køkken – om italiensk mad i København

Kaffe kl. 09.00

Begynd dagen hos The Coffee Collective.

Begynd din udflugt i København stille og roligt. Drik en kop kaffe hos The Coffee Collective, lær om bryggemetoder, ristning og bønner før dagen rigtigt er gået i gang og indsnus duften af friskbrygget kaffe, mens København vågner.

Shopping & seværdigheder kl. 13.00

Der er søde sager hos Peter Beier & Karamelleriet.

Der er mange gode muligheder for shopping i København. Er du til søde sager, skal du forbi Peter Beier og smage chokolade eller forbi Karamelleriet til en karamelsmagning. Du kan også bare slentre gennem gaderne i København, gå ind hist og pist og snuse til bylivet.

 

Har du en kaptajn gemt i maven?

Vil du på den klassiske kanalrundfart for at se byens seværdigheder fra vandsiden, så er det en oplagt udflugt i København, hvor hele familien kan tage med. Har du en kaptajn gemt i maven, så kan du endda selv bestemme, hvor turen skal gå hen.

En god øl kl. 20.00

Slut dagen af med en ølsmagning.

Efter en lang dag med mange små udflugter i København, kan det være godt at læne sig tilbage, slappe af og få en øl. Tag forbi Taphouse, Crafted by eller Ølsnedkeren til en øl og lidt viden om, hvordan øl egentlig bliver brygget.

Udflugter i Nordsjælland

Når dagen skal fyldes med udflugter i Nordsjælland, er det nok ikke dumt at begynde dagen med en rolig morgen.

 

Spa med havudsigt kl. 09.00

Marienlyst Strandhotel ligger lige ud til Øresund.

Marienlyst Strandhotel er et godt udgangspunkt for udflugter i Nordsjælland for med sin centrale placering ved havet, kan du nemt komme omkring i området. Efter en god nats søvn og morgenmad, kan du bruge et par timer i spaafdelingen eller bare nyde udsigten over Øresund, før du fortsætter ud på tur.

Besøg Kronborg Slot kl. 13.00

Kronborg Slot kan ses fra Marienlyst Strandhotel.

Fra Marienlyst Strandhotel kan du se til Kronborg Slot, og har du lyst, kan du gå turen til slottet langs stranden. Dyk dybt ned i danmarkshistorien fra slottet og gå på opdagelse i de store sale, hvor konger, dronninger og Hamlet har gået rundt.

Brug den sidste energi kl. 17.00

Prøv kræfter med kitesurfing.

Efter et par timer med danmarkshistorie kan du bruge den sidste energi på kitesurfing langs den nordsjællandske kyst. Oplev bølgerne, mærk vinden og sus af sted med dragen dansende over dig.

Udflugter i Jylland

Du kan selv bestemme, hvordan du vil sammensætte din dag, men her er vores bud på, hvordan du kan sammensætte dine udflugter i Jylland.

Frokost på Fakkelgaarden kl. 11.30

Fakkelgaarden serverer 3 retter til frokost.

Fakkelgaarden er et gastronomisk fyrtårn ikke bare i det sønderjyske landskab men i det danske. Spis din frokost her med udsigt over Flensborg Fjord, før du forsætter på udflugt i Jylland.

Sort sol kl. 16.00

Sort sol kaldes det, når stæreflokke på op mod 1 million fugle samles for at falde til ro. Det er en helt særlig naturoplevelse og selv dem, der ikke normalt tager på udflugt for at se fugle gå til ro, må overgive sig og indrømme, at det er et flot syn.

Spa & tapas kl. 20.00

Slap af i spaen efter en dag med udflugter.

Når dagen har været fyldt med udflugter i Jylland lige fra Fakkelgaarden til sort sol, skal dagen afsluttes lidt lækkert med et afslappende bad. Eller bade er nok mere rigtigt at sige, for i Dorotheas Badstue er der fuld fokus på afslapning, varme og kolde bade, massage og god tid til småsnak.

Udflugter i Nordjylland

Tag på udflugter i Nordjylland, spis god mad, slap af i spaen og oplev den nordjyske natur.

Spis dig igennem Aalborg kl. 11.00

Tag en bid af Aalborg på en food tour.

Den bedste måde at lære en by at kende på, er ved at spise sig igennem den. Kender du ikke Nordjyllands hovedstad, skal du starte din udflugt her med at tage en bid af byen. En food four tager dig med til de bedste caféer, restauranter og delikatessesteder i byen, så du ikke starter dine udflugter i Nordjylland på tom mave.

Saltspa på Læsø kl. 14.00

Prøv saltbadene i Læsø Kur.

Læsø er kendt for sit særlige sydesalt og huse med tangtage, men man må endelig ikke glemme Læsø Kur, der er indrettet i den tidligere Vesterø Havnekirke. Her kan du prøve 3 forskellige saltbade, koldtvandskar, sauna og meget mere.

 

Overnatning med middag kl. 19.00

Du kan overnatte på Hotel Thinggaard

Tjek ind på et af Nordjyllands hoteller til middag og overnatning. Hotel Thinggaard er kendt for sin gastronomi, der tager udgangspunkt i lokale råvarer og sæsonens bedste ingredienser.

Udflugter i Midtjylland

Du finder noget af Danmarks smukkeste natur i Midtjylland, så når du tager på udflugter her, skal du næsten bruge tid på at opleve den.

LÆS OGSÅ: Når lyset bryder igennem – Interview med Karpenhøj Naturcenter

Morgenmad under åben himmel kl. 10.00

Spis din morgenmad under åben himmel i Mols Bjerge.

Cowboykaffen snurrer på bålet, og der er god tid til at få lavet maden helt fra bunden. Først skal urterne samles, så skal der hakkes, snittes og anrettes og til sidst skal det hele spises ved langbordet. Du skal nemlig selv være med til at lave maden under åben himmel midt i Mols Bjerge.

LÆS OGSÅ: Vildmarksgourmet på Karpenhøj Naturcenter

Seværdigheder og shopping kl. 13.00

Der er både shopping, arkitektur & kultur i Aarhus.

Når du tager på udflugter i Midtjylland, skal du tage turen forbi Aarhus for at opleve den hyggelige by. Drik kaffe i Latinerkvarteret eller gå en tur op og ned ad strøget, før du tager med på en Culture Walk rundt i byen. Er du interesseret i arkitektur, skal du tage forbi Aarhus Ø, for at opleve de spændende bygninger, der er blevet opført her.

Bøf & brøl kl. 18.00

Kan du høre kronhjortene brøle?

Midt på Klosterheden står en lavvo – et stort, samisk telt, hvor der er dækket op til middag. Udenfor ulmer bålene, og mens mørket falder på, brøler de store hjorte i baggrunden. Efter maden går udflugten ud på Klosterheden for se kronhjortene i naturen.

Udflugter på Fyn

Der er mange muligheder for gode udflugter på Fyn, så her har vi sammensat nogle af de oplevelser, Fyn byder på.

 

Oplev Lillebælts bølger kl. 10.00

Udsigten fra toppen af Lillebæltsbroen bliver ikke bedre.

Begynd dagen på toppen af den gamle Lillebæltsbro med en brovandring i 60 meters højde. Her er der udsigt over havet, skovene og byerne, der grænser op til Lillebælt. Undervejs på turen fortæller guiden om broens og områdets historie.

LÆS OGSÅ: Udsigt til noget særligt – Anmeldelse af Bridgewalking

Lokal ost- og ølsmagning kl. 12.00

Få lokale smagsprøver på Gundestrup Mejer & Bryghus.

På Gundestrup Mejeri & Bryghus laver de øl og ost helt fra bunden, og de to processer er faktisk tæt forbundne, selvom udgangspunktet er forskelligt. Her bruges vallen nemlig i ølbrygningen. Få fortællingen om, hvor det kan lade sig at gøre og smag på øl og ost fra Gundestrup imens.

Stegt pattegris kl. 18.00

Tag med i køkkenet, hvor menuen er stegt pattegris.

Dine udflugter på Fyn må på et tidspunkt tage dig forbi H.C. Andersens fødeby Odense, hvor Matzens Madværksted står klar med stegt pattegris. Gå med i køkkenet og glæd dig til, at maden bliver serveret.

Udflugter i Danmark

Brug for mere inspiration?

Hvad med en fisketur eller et besøg i Kattegatcentret?

Danmark bugner af gule kornmarker, det blå havvand skyller ind over kysterne og vinden får bøgetræernes krone til at hvirvle i vinden. Der er mange gode grunde til at tage på udflugter i Danmark, for over alt i landet venter der små og store oplevelser.

Mangler du flere idéer til udflugter i Danmark, så begynd turen på Truestory.dk. Her kan du finde mere end 350 forskellige idéer til udflugter, steder du kan overnatte og mad du kan spise.

God udflugt!

Gå ikke glip af

Tag på ophold i Thy

Læsetid: 12 min.

Mangler du sommerferie idéer?

Læsetid: 5 min.
[mr_rating_form]