Du behøver ikke at tage langt væk for at føle, at du kommer væk fra hverdagen. Nogle gange venter de gode oplevelser faktisk lige rundt om hjørnet. Det kan være en hyggelig picnic, en dag i nattøj foran fjernsynet eller måske brunch med gode venner.

En forlænget weekend føles som en miniferie, og vi kan godt forstå, hvis du har lyst til at fylde din weekend med gode oplevelser. Derfor har vi fundet nogle weekendture fra vores bagkatalog, så du kan tage på en forlænget weekend i Danmark med nye oplevelser lige rundt om hjørnet eller måske endda lidt længere væk.

Det føles som ferie – Tag en forlænget weekend i Danmark

Der venter mange oplevelser, når du tager på en forlænget weekend i Danmark.

Det føles faktisk som ferie, når du ikke skal på arbejde mandag eller fredag. Den der ekstra dag, der forlænger weekenden, gør bare en stor forskel og på den anden side af sådan en forlænget weekend, venter en arbejdsuge, der pludselig går meget hurtigt, fordi den jo er én dag kortere end normalt.

 

LÆS OGSÅ: Tag på miniferie i Danmark

Spørgsmålet er så, hvad skal du lave i sådan en forlænget weekend?

Vi har samlet nogle oplevelser til dig, der gerne vil ud for at opleve noget i stedet for at bruge den ekstra dag på at rydde op, vaske tøj og gøre rent derhjemme. Når nu du faktisk har fået sådan en ekstra dag foræret, så er det bare med at nyde det.

 

Hotel Thinggaard

En forlænget weekend på Hotel Thinggaard tager dig tæt på naturen.

Temaet for en forlænget weekend på Hotel Thinggaard er naturoplevelser og gastronomi. Hotellet er nemlig placeret lige ved Nationalpark Thy, så det er oplagt at gå lange ture i nationalparken og opleve det særlige landskab, der kendetegner denne del af Danmark.

 

LÆS OGSÅ: Ophold på Hotel Thinggaard med morgenbitter & koldtvandskar

Her kan du opleve kontrasterne mellem hedelandskabet og Limfjordens rolige vand målt op mod Vesterhavets brusende bølger, der kaster sig ind på land og lokker surfere til fra nær og fjern. Er du ikke til svømmeture udendørs, kan du besøge Sydthy Kurbad, der ligger lige ved siden af Hotel Thinggaard.

I køkkenet på Hotel Thinggaard er kokkene inspirerede af områdets mange kontraster og for at give dig smagen af Thy på tallerkenen, henter de råvarerne i lokalområdet.

Hvalpsund Færgekro

Hvalpsund Færgekro ligger i Vesthimmerland med udsigt over vandet.

Hvalpsund Færgekro er en af Danmarks ældste kroer, hvis historie går helt tilbage til 1532. Det er derfor en helt særlig stemning, du finder her på kroen, der ligger med udsigt over Hvalpsund, som blinker blåt kun få meter fra indgangen til kroen.

 

LÆS OGSÅ: Himmerlands Vestkyst – Oplev kontrasterne i Himmerland

En forlænget weekend på Hvalpsund Færgekro i Vesthimmerland byder på gåture langs vandet eller cykelture i lokalområdet, men det er lige så oplagt at læne sig tilbage med en god bog, spise et stykke hjemmebagt kage i solen, drikke en kop kaffe og glæde sig til aftenens middag i restauranten.

Benniksgaard Hotel

Fra Benniksgaard Hotel er der kun 10 minutters kørsel til Tyskland.

Her kun et stenkast fra Gråsten og den dansk-tyske grænse ligger Benniksgaard Hotel. Kunne de hvide bindingsværksbygninger tale, ville de uden tvivl fortælle om Sønderjyllands historie; om de krige, der har udspillet sig her ved grænsen, om landbruget, der er blevet drevet på stedet for mange, mange år siden og ikke mindst, vil de fortælle om sønderjydens helt særlige gemyt.

En forlænget weekend på Benniksgaard Hotel tager dig med ind i brudstykker af Sønderjyllands historie fra Dybbøl Mølle til det store kaffebord, og får du lyst, kan du krydse grænsen til Tyskland på kun 10 minutter og gå på opdagelse i Flensborgs hyggelige gader.

Fakkelgaarden

Fakkelgaarden er en gastronomisk milepæl i det sønderjyske.

Fakkelgaarden er et af de hoteller i Danmark, som de fleste har hørt om på et eller andet tidspunkt. Det skyldes naturligvis, at Fakkelgaarden har manifesteret sig som ét af Danmarks bedste spisesteder, og mange af landets bedste kokke – dem med michelinstjerner på cv’et – har i løbet af deres karriere været forbi Fakkelgaardens køkken.

Så det giver næsten sig selv, at man spiser godt på Fakkelgaarden, og at gastronomien derfor er omdrejningspunktet for en forlænget weekend her.

Fakkelgaarden ligger med udsigt over Flensborg Fjord, og mellem måltiderne vil det være oplagt at krydse grænsen og bruge et par timer i Flensborg. Her er hyggelige gader med mulighed for shopping, en havnepromenade, hvor de gamle træskibe lægger til kaj og spændende, kulturhistoriske oplevelser, der springer frem i bybilledet.

Kurhotel Skodsborg

En forlænget weekend på Kurhotel Skodsborg kan begynde med morgensvømning i havet eller spaen.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Frederik VII i 1857 købte Skodsborg som sommerresidens til sin kone Grevinde Danner: med udsigt over Øresund og omkranset af Dyrehavens grønne skove til de andre sider, virker det som et godt sted at holde sommerferie.

Du kan selvfølgelig også nøjes med at tage en forlænget weekend på Kurhotel Skodsborg, bruge tid i den prisvindende spaafdeling, gå ture langs stranden og spise en 3-retters middag i The Brasserie, før du vender tilbage til hverdagen.

Marienlyst Strandhotel

Udsigten til Kronborg Slot kan nydes fra spaterrassen på Marienlyst Strandhotel.

Marienlyst Strandhotel har bogstaveligt talt soklen placeret i Øresunds vandkant og de rolige bevægelser fra vandet og lyden af skvulpende bølger, er det gennemgående tema for en forlænget weekend her.

Pak badetøjet øverst i weekendtasken og brug nogle timer i den nyrenoverede spaafdeling, der blandt andet inkluderer udendørs spa – med udsigt til Kronborg Slot – og en sauna med panoramavinduer, så du kan blive varmet godt igennem, mens du kigger ud over havet.

Efter et par timer i spaen kan du sætte dig til rette i én af hotellets restauranter, spise en god middag og slutte dagen af med at se solen gå ned over Øresund.

Kragerup Gods

På Kragerup Gods kan du opleve alt fra Go High i trætoppene til en rolig gåtur i parken.

Mulighederne er mange, når du pakker tasken til en forlænget weekend på Kragerup Gods. Kragerup Gods er nemlig ikke et helt almindeligt hotel, og det skyldes ikke kun, at familien Dinesen, der ejer godset i dag, er i familie med Karen Blixen, der i sine unge dage også kom på stedet.

 

LÆS OGSÅ: Et ikke helt almindeligt hotel – Mød Kragerup Gods

Nej, det skyldes i lige så høj grad de mange aktiviteter stedet byder på lige fra rolige gåture i parken til hurtige ture på mountainbikeruterne i skoven og adrenalinsus i trætoppene på Go High-klatrebanerne. Her er der noget at lave for hele familien og for børn og voksne i alle aldre.

Har du brug for en rolig weekend eller til at puste ud oven på de mange aktiviteter, kan du slappe af i wellnessafdelingen eller drikke en kop kaffe med hjemmebagt kage til i en af godsets stuer, mens du læser dagens avis eller en medbragt bog.

Buschcraft

Tag på en forlænget weekend i naturen.

Det er ikke en helt almindelig forlænget weekend, du kommer på, når du tager af sted med Buschcraft. Går du og overvejer, hvilket outfit du skal pakke i tasken eller hvilken bog du helst vil slappe af med, så er det ikke en tur for dig det her.

Buschcraft tager dig nemlig med ud i vildmarken, hvor du selv skal hjælpe med at bygge den lejr, du skal overnatte i, lige som maden selvfølgelig også skal laves over bål. En tur i vildmarken er dog ikke kun hårdt arbejde, for der bliver også tid til at tage dybt ind i skoven for at sanke urter og bær til aftensmaden og mon ikke, at en dag uden mobiltelefon og tablet får dig til at lytte til fuglene i træernes kroner?

 

Forlænget weekend i Sverige og Tyskland

Vil du på en forlænget weekend uden for Danmark? Vi har idéen til dig.

Nu bevæger vi os uden for Danmarks grænser, for selvom en forlænget weekend i Danmark er skøn, kan det alligevel være rart at komme lidt længere væk hjemmefra. Smage nye retter, lytte til et nyt sprog og se, hvordan naturen ændrer sig i takt med, at man kommer længere og længere væk fra de brede bøge.

 

Ystad Saltsjöbad

Fra København er der kun 1 times kørsel mellem dig & en forlænget weekend på Ystad Saltsjöbad.

Ystad Saltsjöbad ligger i det sydligste Sverige, og på under 1 time kan du tage turen fra København til Ystad. Det er da til at overskue. På Ystad Saltsjöbad finder du en af Sveriges bedste spaafdelinger, og det er ikke bare noget, vi siger, for de mange priser stedet har vundet for deres spaafdeling, taler deres tydelige sprog.

Når du trænger til en pause fra badene i spaen, kan du slå dig ned foran pejsen – og behold endelig badekåben på – bestille noget koldt at drikke og kigge ud over havet, der ligger 20 meter fra dig.

Skulle det ske, at du endelig får taget dig sammen til at skifte badekåben ud med noget andet, kan du starte din aften med en cocktail i loungen, før du bevæger dig videre mod en af restauranterne. Næste morgen venter der en morgenbuffet, og er du rigtig frisk, kickstarter du dagen med en dukkert i havet.

Falkenberg Strandbad

Det er sommer året rundt på Falkenberg Strandbad.

Turen til Falkenberg Strandbad ligger 2 timers kørsel fra København, og synes du, at rejsen har været lang, er det jo heldigt, at der venter en forlænget weekend med spa, når du kommer frem. Falkenberg Strandbad ligger lige ved Skrea Strand så mellem dine besøg i spaafdelingen, kan du gå ture langs stranden, lytte til mågernes skrig, bølgernes brusen og bare lade tankerne flyve i vinden.

På Falkenberg Strandbad er det svært ikke at overgive sig til absolut afslapning. Spaafdelingen gør selvfølgelig sit til, at du mærker roen sænke sig men de mange kroge, hvor du kan sætte dig med en bog, en kop kaffe eller måske endda et glas vin, er også medvirkende til, at feriestemningen indfinder sig, så du automatisk sænker skuldrene.

Alter Meierhof

Alter Meierhof er et 5-stjernet spahotel ikke langt fra Flensborg.

Ikke mange kilometers kørsel fra den dansk-tyske grænse ligger Alter Meierhof, der er ét af de bedste spahoteller i Tyskland. Hele 5 stjerner kan Alter Meierhof faktisk skrive på cv’et. Den store spaafdeling inkluderer både hamambade og rasul, og du fornemmer tydeligt, at inspirationen til spaens udseende er hentet i Orienten.

Hvis du kan løsrive dig fra spaoplevelserne på Alter Meierhof, skal du tage den korte tur til Flensborg. Her kan du besøge de gamle romhuse, der har været så vigtige for byen, og som stadig præger bybilledet eller du kan gå rundt i gaderne, kigge på de fine, gamle huse eller shoppe i butikkerne.

Det hippe valg – En forlænget weekend i storbyen

Storbyen sover aldrig. Præcis derfor er storbyen populær at besøge i en forlænget weekend, for det er lige præcis den tid, man har brug for til at danne sig et overblik over byen. Man kan faktisk betragte sådan en forlænget weekend i storbyen som en smagsprøve på, hvad byen har at byde på, og er du sulten efter mere, når du sætter kursen hjem igen, kan du komme tilbage senere til endnu en forlænget weekend eller bare overgive dig og blive en uge eller to.

London

Oplev de ikoniske bygninger i London.

Flybilletterne til London er billige, og er du ude i god tid, kan du nemt finde et godt tilbud på en forlænget weekend i storbyen. Her kan du lade dig rive med af det travle shoppingliv i Oxford Street og puste ud på en af byens mange caféer med det klassiske ”London-kit”; afternoon tea og scones.

London tryllebinder de fleste med sit hektiske liv, og er du fan af magi, skal du lægge vejen forbi Harry Potter Studios, hvor du kan komme med bag kulisserne til de berømte Harry Potter-film. Vil du sikre dig at opleve de største seværdigheder i London, kan du ikke komme uden om at lægge vejen forbi Tower Bridge, Westminster Abbey og Buckingham Palace, lige som det også er et must at opleve de storslåede musicals, byen er så kendt for.

Berlin

Historien løber gennem gaderne i Berlin.

I Berlin mødes modsætningerne: det rå, det urbane, graffitien mod modebutikkerne, de dyre biler og Rigsdagens polerede glaskuppel. Kontrasten er charmerende, og det er svært ikke at overgive sig til dette virvar af kultur, historie og moderne teknik. Når du besøger Berlin, kan du ikke undgå at se, at byen stadig er mærket af den splittelse, Berlinmuren skabte.

Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berlin Wall Memorial og Mindemærket for Europas myrdede jøder er blot nogle af de historiske sværvægtere, du bør opleve, når du besøger byen. I den ”lettere” afdeling kan den shoppeglade få stillet sin lyst på Kurfürstendam og i Berlins zoologiske have, kan ungerne komme helt tæt på de eksotiske dyr.

 

LÆS OGSÅ: De 5 vildeste brunch i verden

Paris

En forlænget weekend er ikke nok, hvis du vil helt ind under huden på Paris.

Paris er kærlighedens by par excellence. Her kan du gå måneskinsture langs Seinen, lade dig hvirle ind i Louvres uendeligt lange gange og blive forført af fortidens mestre fra Leonardo da Vinci til Rembrandt. Sug skønheden fra Monets åkander til dig på Musée de l’Orangerie og gå på opdagelse i fortidens naturhistorie på Muséum national d’histoire naturelle.

Tager Paris pusten fra dig, kan du slå dig ned i Jardin du Luxembourg, hvor de ældre spiller bull og de unge sipper coffee to go. En forlænget weekend er ikke nok, hvis du vil opleve bare en brøkdel af de muligheder, der venter i Paris, men Montmartres Sacre Cour, Triumfbuen og det ikoniske Eiffeltårn er nogle af de ting, du ikke må snyde de selv for, når du besøger byen for første gang.

 

Rom

Peterskirken & Colosseum er nogle af de ting, du skal opleve i Rom.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan Cæsar i Romerrigets storhedstid indtog byen med stil og med en enorm hær forsøgte at udbrede Rom til resten af Europa. Når du tager på en forlænget weekend i Rom, løber historiens vingesus om kap med dig i gaderne, og hvor end du kigger hen, ser du bygninger og monumenter, der har haft stor betydning for verdenshistorien; Colosseum, Peterskirken og Pantheon.

Vil du tage en pause mellem de mange seværdigheder, kan du slå dig ned på Den Spanske Trappe og se ud på menneskemængden, der suser forbi, inden du selv sætter kurs mod Trevi-fontænen eller en hyggelig café. Trastevere er efterhånden blevet en temmelig in bydel, og her finder du mange lækre spisesteder, caféer og cocktailbarer, hvor du kan spise god, italiensk mad og suge aftenstemningen i Rom til dig.

 

Barcelona

Sol, varme og farverige bygninger finder du i Barcelona.

Du skal starte dit besøg i Barcelona med at lægge vejen forbi Ramblaen, der summer af liv fra gademusikanter, spisesteder og charmerende, skæve bygninger. Her kan du opleve, hvordan de lokale slår sig ned med en kop kaffe, lunter forbi på vej til markeder eller småløber gennem menneskemængden på vej til arbejde.

Når du er i Barcelona for første gang, er der nogle klassiske seværdigheder, du ikke kan komme udenom; Sagrada Família og Arc de Triomf, lige som du ikke kan komme uden om Museu Picasso og Park Güell, hvis du er til kunst og kultur. I Barcelona er det oplagt at besøge Mercat de la Boquería, hvor du kan lade dig friste af frugt, brød, ost, skinke og mange andre lækkerier i ægte markedsstil. Du kan eventuelt købe ind til en picnic og slå dig ned i Parc de la Ciutadella til et par timers afslapning og hygge.

Er du klar til at køre på en forlænget weekend?

Fyld din forlængede weekend med gode oplevelser.

Er du til gastronomispa, kunst og kultur, historie eller aktiviteter med høj puls? Det er helt op til dig, hvilken vinkel du vælger, når du tager af sted på en forlænget weekend. Vi håber, at du har fundet det ophold, der passer til dig, og at du lige nu næsten ikke kan vente med at pakke tasken og komme afsted. Har du brug for mere inspiration, kan du finde flere gode tilbud på en forlænget weekend i Danmark og i resten af Europa her.