Her har vi samlet vores bud på de bedste konfirmationsgaver til ham og hende i 2023.

Derudover kan du bl.a. læse om, hvor meget man typisk giver for i konfirmationsgave, samt finde konkrete og skønne gaveidéer til konfirmanden uanset om du er på jagt efter en konfirmationsgave til en dreng eller en pige.

 

Det er sikkert hvert år. Når foråret kommer, og træernes knopper er klar til at springe ud, begynder konfirmanderne at kigge frem i jakkesæt og hvide kjoler. Forventningerne til dagen er store, og man kan næsten mærke spændingen i luften, når de kommer ud fra kirken og får knus og kram af venner og familie, der er mødt frem for at fejre dem og deres konfirmation.

Er forårsmånederne allerede booket med konfirmationer? Så ved du nok godt, at du snart skal ud for at finde konfirmationsgaver. Måske har du allerede en idé om, hvad du skal finde på at give, måske er du helt i vildrede eller mangler en ting at give i sidste øjeblik?

 

De 10 mest populære konfirmationsgaver

Vil du være sikker på, at gaven til konfirmanden bliver et hit?

Herunder har vi samlet vores 10 mest populære konfirmationsgaver, så du kan blive inspireret til den gode konfirmationsgave.

Giv konfirmanden en personlig oplevelse i gave, som han/hun sent vil glemme.

Eller vil du hellere lade konfirmanden bestemme selv, hvilken oplevelse de synes lyder fedest? Så kan du købe et gavekort.

 

Konfirmationsgaver til ham

Mangler du idéer til konfirmationsgaven til en dreng?

Så har vi samlet en række bud på, hvad du kan give i konfirmationsgave til ham herunder.

Hvor mange penge giver man for? Det er nok det spørgsmål, man oftest stiller sig selv, når man skal finde det rigtige beløb til konfirmationsgaven.

Derfor har vi inddelt oplevelserne i forskellige prisklasser, så du hurtigt får et overblik over, hvad de forskellige oplevelser koster. Få inspiration til oplevelser til ham…

 

Gaveidéer til hans konfirmation

 

Konfirmationsgaver til dreng - under 500 kr.

Det er de færreste konfirmander, der får ”et besøg på planeten Mars” i konfirmationsgave. Primært fordi det ikke kan lade sig gøre – og så alligevel. Med et gavekort til Virtual Reality-oplevelsen i Århus eller København kan han faktisk næsten få lov til at opholde sig i rummet og på Mars – det er da en gave med blærefaktor.

Til ham, der elsker at røre sig og til tider minder om Tarzan, fordi han konstant vil udfordre sig selv, vil klatring være noget nær den perfekte konfirmationsgave. Hos Blocs & Walls på Refshaleøen er der i hvert fald rig mulighed for at klatre rundt og få lidt sved på panden.

Når han er ved at være træt af at løfte sin krop rundt på klatrevæggen, og bander tyngdekraften langt væk, så giv ham en Bodyflight i vindtunnellen. Her vil han opleve at være vægtløs og få følelsen af frit fald – lidt ligesom et faldskærmsudspring.

Læs også Gave til ham

 

Konfirmationsgaver til dreng - mellem 500-1.000 kr.

Er han lidt af en adrenalinjunkie, vil et gavekort til at være passager i en Ferrari måske være noget for ham. Her er han garanteret fart og spænding, når bilen suser afsted fra 0-100 km/t på 4 sekunder.

Hvis han gerne vil endnu højere op i luften, men ikke er den store vandhund, så er hanggliding et godt valg. Her kommer han til at se Jylland fra oven – nærmere bestemt fra ca. 500 meters højde. Hanggliding er drageflyvning i STOR skala, og både udsigten og suset i maven, når han svæver afsted, skal nok gøre, at han synes, du har valgt den perfekte konfirmationsgave til ham.

Er han ikke den store fan af højder, kan det være, at undervandsjagt på Sjælland er et bedre valg, når du skal finde gaven til ham. På denne oplevelse kan han skyde sin egen aftensmad med harpun – under vandet selvfølgelig – og det er altså ikke noget, man gør hver dag trods alt.

 

Konfirmationsgaver til dreng - over 1.000 kr.

Hvis du vil være sikker på at give en uforglemmelig og mindeværdig konfirmationsgave til ham, skal du kigge nærmere på en tur i luftballon. Ballonflyvning er nemlig en oplevelse, der imponerer de fleste drenge og piger.

Hvis det skal være lidt vildere og adrenalinfyldt, så kan du udfordre ham med et faldskærmsudspring, som er en oplagt gave til ham, der efter sigende ikke er bange for noget.

Når konfirmanden er ved at være fyldt op til randen med adrenalin, kan du roligt give ham en oplevelse i naturen. En oplevelse, der kan få ham lidt ned på jorden igen – bogstaveligt talt. Tilbage på landjorden – nærmere bestemt i Silkeborg – er der mulighed for at være falkoner for en dag, og er han en dyreven, er det her en naturoplevelse, der lader ham komme helt tæt på rovfuglen.

 

Konfirmationsgaver til hende

Piger er generelt kendte for at have styr på ønskesedlerne og også gerne lang tid før, at der er en fest, hvor der skal sendes ønskesedler ud. Derfor har hun sikkert helt styr på, hvad hun ønsker sig til sin konfirmation, men derfor har vi nu alligevel samlet nogle idéer til konfirmationsgaver, så du kan finde det helt rigtige til hende.

Står der ikke oplevelser på hendes ønskeseddel? Når du køber en oplevelse, køber du samtidig en personlig konfirmationsgave til hende, som viser, at du kender hende godt og gerne vil opleve mere sammen med hende, så måske skal du alligevel tage chancen og give hende en oplevelse? Her kan du se vores bud på, hvad du kan give til hende til…

 

Gaveidéer til hendes konfirmation

 

Konfirmationsgaver til pige - under 500 kr.

Er hun til fart og eventyr, så er et gavekort til en tur i RIB-båd på Øresund måske lige noget for hende? En RIB-båd skyder en topfart på 100 km/t., så det går stærkt, når hun sejler ud over bølgetoppene. Turen går ud på Øresund, hvor København viser sig fra sin smukkeste side. Her kan hun komme tæt på skibstrafikken og nyde vinden i håret. Det er et godt valg til den aktive pige.

Ser hun Den Store Bagedyst? Så ved hun, at flødeboller kan være vanskelige at få helt perfekte. På et flødebollekursus lærer hun, hvordan hun laver fine flødeboller med forskelligt slags skum, så har hun en sød tand, vil et flødebollekursus være et sikkert hit.

Efter at have lavet og spist en masse flødeboller, så trænger kroppen til at slappe af. Og hvorfor ikke slappe af med en SpaDag? Wellness kan få selv den trætteste konfirmand til at blive frisk igen.

Læs også Gave til hende

 

Konfirmationsgaver til pige - mellem 500-1.000 kr.

Kender du en pige, der trænger til lidt ekstra forkælelse og afslapning, måske sammen med en veninde? Giv hende en oplevelse med ansigtsbehandling hos Ni’Mat. En god og hyggelig konfirmationsgave til hende, der godt kan lide afslapning og forkælelse i lækre omgivelser.

Når batterierne er genopladet i spaen, burde der være energi nok til at komme på sushikursus. Sushikurset er især en oplagt konfirmationsgave, hvis hun i forvejen spiser og interesserer sig for sushi – og måske også vil forkæle familien og veninderne med hendes egen udgave af konceptet ”Running Sushi”.

Når der er slået mave efter sushikurset, må der godt ske noget vildt. Må vi derfor anbefale bodyflight i vindtunnel, som helt sikkert kan give konfirmanden en sjov og anderledes oplevelse. Det kan godt være svært at lade luften bære sig, men når først man vender sig til det, så er det helt sikkert en gaveide, som skiller sig ud fra de andre på gavebordet. 

 

Konfirmationsgaver til pige - over 1.000 kr.

Til den bageglade konfirmand, der drømmer om at være med i Den Store Bagedyst, vil et bagekursus i Timm Vladimirs køkken være en god gave at give. Her lærer hun en masse om brød og udvikler sine bagekundskaber. Hun får endda en dej med hjem, så hun kan imponere familien derhjemme næste morgen med friskbagt brød – det er da en gave til konfirmanden, som familien også vil sætte pris på, og har hun en bedstemor, der er særligt glad for at bage, så er det en oplagt konfirmationsgave fra bedsteforældrene, så bedste og barnebarn kan få kvalitetstid sammen.

Er hun en aktiv pige, kan du overveje et gavekort til et kitesurfingkursus. Kurset foregår i Cold Hawaii, som er et af Europas bedste surfspots, og dermed det perfekte sted at lære kitesurfing.

Skal hun prøve noget udover det sædvanlige, kan du give hende et Slotsophold på Broholm. Opholdet byder blandt andet på overnatning i slotsværelse, 3-retters gourmetmenu og en lækker morgenbuffet.

 

Flere oplevelsesgaver til konfirmanden

Hvis du mangler mere inspiration til gaver til konfirmanden, kan du tage et kig i denne video. Her har vi samlet 10 spændende konfirmationsgaver til ham og hende.

 

Giv et åbent gavekort til oplevelser

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal give i konfirmationsgave, kan du overveje at give et åbent gavekort på et valgfrit beløb. Så kan konfirmanden helt selv vælge blandt hundredevis af spændende oplevelser på Truestory.dk.

 

Hvor meget giver man for i konfirmationsgave?

Der kan være stor forskel på, hvilket beløb du køber konfirmationsgave for afhængig af, om du er forælder, bedsteforælder, ven af familien, bedste ven/veninde eller noget helt femte.

Beløbet kan selvfølgelig sætte sine begrænsninger for, hvad du kan give, så derfor er det en god idé at vide, hvilket beløb du vil give for, før du beslutter dig for, hvad du skal finde på at give i konfirmationsgave.

På TV2.dk har de for nogle år siden lavet en undersøgelse, hvor de har spurgt 6600 forskellige mennesker om, hvilket beløb de køber gaver til konfirmanden for.

Hvor meget giver man for i konfirmationsgave?

 • Forældre

  giver i gennemsnit for 5910 kr.

 • Bedsteforældre

  giver i gennemsnit for 5700 kr.

 • Familiemedlemmer

  giver i gennemsnit for 910 kr.

 • Familievenner

  giver i gennemsnit for 490 kr.

Source: TV2

Hos Truestory anbefaler vi, at du giver for det beløb, der passer dig bedst. Der findes ingen facitliste for, hvor meget eller hvor lidt du skal købe konfirmationsgave for. Ovenstående undersøgelse er blot et gennemsnit, og kan bruges som pejlemærke, hvis du er meget i tvivl. En oplevelsesgave til 200 kr. kan sagtens give et bedre og større minde end en ny smartphone til 3.000 kr. Det er vigtigt at huske på.

Den perfekte konfirmationsgave til den konfirmand, du har i tankerne, er ikke nødvendigvis den perfekte gave til naboens konfirmand. Det handler i bund og grund om at kende den dreng eller pige, som du skal give en gave til, og så beslutte dig ud fra det.

 

Hvad giver man i konfirmationsgave?

Det kan være lidt af et opklaringsarbejde at finde frem til de bedste konfirmationsgaver til ham og hende.

Konfirmander kan være en lidt svær størrelse at købe gaver til. De står lige på tærsklen til at blive teenagere og dermed snart voksne, men i virkeligheden er de måske lidt tættere på at være børn – selvom de bestemt ikke selv mener det. 

Penge er altid et hit hos konfirmanderne, men det er ikke altid en god idé at give penge, for hvor mange giver man? Og kan du egentlig selv huske, hvad du brugte de penge på, du fik til din konfirmation?

Ofte bliver pengene nok brugt på sjov og ballade med mindre, der er nogle forældre, som tager styringen. For når Blå Mandag bliver til en almindelig tirsdag, og hverdagen kommer retur, er der nok ikke så meget at vise frem længere, når pengene er omsat til ting, der hurtigt bliver en del af dagligdagen.

Det samme gælder tøj, sko og smykker, som faktisk også kan være svært at købe, med mindre du har samme alder og interesser som konfirmanden, for hvordan køber man tøj og sko til en, der er yngre end sig selv, hvis det skal sidde lige i skabet?

Elektronik er også et hit, men der er den ulempe ved elektronik, at det hurtigt bliver umoderne, og du kan risikere, at den gadget du har givet, er skiftet ud to måneder efter konfirmationen med en nyere og bedre version af den telefon, computer, tablet eller spil, du overvejede.

 

Overraskelser til konfirmanden

Konfirmationsdagen er helt speciel, for det er den dag, man ”officielt” træder ind i de voksnes rækker, og mange konfirmander bliver nærmest begravet i gaver. Målet er selvfølgelig, at konfirmanden husker lige præcis din gave, og hvad kan være bedre og mere mindeværdigt end en overraskende konfirmationsgave?

Hos Truestory mener vi, at en tur i helikopter, Ferrari eller svævefly skaber langt mere glæde og ikke mindst fantastiske minder, end det tilsvarende beløb i kontanter gør. Måske trænger din konfirmand til et adrenalinsus med et tandemspring eller et faldskærmsudspring eller måske vil wellness og afslapning være et større hit?

Uanset hvad kan du være sikker på, at en personlig oplevelsesgave skaber langt mere lykke og flere minder, end materielle goder gør.   

 

Tag på oplevelse sammen

Oplevelsen skal kunne deles med andre. Hvad enten det er med familie eller venner, fortjener store oplevelser at blive delt med andre. Oplevelser bliver nemlig kun bedre af, at man har en eller flere at dele mindet med bagefter, og samtidig giver du din konfirmand mulighed for at skabe dybere relationer til dig selv eller til hans eller hendes søskende, forældre, venner osv.

 

Hvis du ikke rammer plet med konfirmationsgaven?

Selvom undersøgelserne viser, at oplevelser skaber mere lykke end materielle ting gør, kan man selvfølgelig være uheldig og ramme forkert med den oplevelse, man vælger. Det har vi naturligvis tænkt på hos Truestory, og derfor giver vi dig følgende fordele, når du køber en konfirmationsgave hos os:

 • 14 dages fuld fortrydelsesret
 • 24 måneders bytteret til anden valgfri oplevelse 

Hvis du ikke er sikker på præcis, hvilken oplevelse du vil give i konfirmationsgave, kan du tage et kig på vores åbne Truestory gavekort. Her har du mulighed for at fastsætte et beløb, stort som småt, som den heldige konfirmand selv vælger en oplevelse for.

På den måde er du sikker på, at du ikke vælger den forkerte oplevelse til konfirmanden.  

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp

Selvom du er den, der kender din konfirmand bedst, så ved vi, hvor svært det kan være at finde den perfekte gave. Er du stadig i tvivl om, hvad du skal give, og mangler du flere idéer til konfirmationsgaven, så vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige oplevelse.

Du kan skrive til os på [email protected], så kan vi hjælpe dig.

 

Gå ikke glip af