Et hotelophold tager dig med et godt stykke fra hverdagen, hvor du ikke skal koncentrere dig om andet end afslapning, god mad og hygge.

Her kan du finde forskellige typer af ophold, så hvad enten du er til hotelophold for 2 eller hotelophold med middag eller spa, så finder du et stort udvalg her.

Indhold:

 
 

Hotelophold i Jylland

‘Jylland’ er et vidt begreb, men fra Nord- til Sønderjylland kan I finde skønne hotelophold – om det er til 2, med spa, middag eller med familien.

Her er 3 idéer til et hotelophold i Jylland.

 

1. Gourmetophold i Ry

Lyng Dal Hotel & Restaurant, Ryesgade 33, 8680 Ry

Lyng Dal Hotel & Restaurant er en familiedrevet restaurant, hvor der er fokus på de gode, lokale råvarer og derfor er de fleste ting dyrket i Lyng Dals egen have eller på de omkringliggende gårde.

Lyng Dal er desuden nævnt i den anerkendte White Guide, hvor stedet roses for sin gourmetmad.

Hvis du interesserer dig for gastronomi, skal du unde dig selv et hotelophold med middag på Lyng dal.

 

2. Whisky ophold i Vestjylland

Hotel Skjern, Bredgade 58, 6900 Skjern

Tag på ophold i Vestjylland med en unik kombination: whisky ophold på Hotel Skjern og Stauning Whisky.

Hotel Skjern er et mindre, hyggeligt og moderne hotel med 32 værelser, en cafe og en restaurant, som har stort fokus på lokale råvarer som fisk fra Hvide Sande, vildt fra Vedersø og økologisk kød fra Skjern Enge.

Efter indlogering på Hotel Skjern går turen til Stauning Whisky, hvor I skal med på rundvisning i produktionen og høre historierne om den dansk producerede whisky, men naturligvis også dufte, se og smage.

Hotel Skjern ligger midt i byen, lige ud til byens torv og den hyggelige gågade. Uden for byen er det muligt at nyde naturen i Skjern Enge, det flade terræn omkring Ringkøbing Fjord og klitterne ved Vesterhavet.

Tilbage på hotellet kan I om aftenen nyde en 3- eller 5-retters menu i Restaurant stuen Th. Morgenen derpå serveres der en stor morgenbuffet med alt godt til ganen.

 

3. Kroophold på den gamle grænse

Den Gamle Grænsekro, Koldingvej 51, 6070 Christiansfeld

Den Gamle Grænsekro er en unik oplevelse i Sønderjylland.

Den Gamle Grænsekro har siden 1600-tallet ligget i Christiansfeld, hvor den har været omdrejningspunktet for byens borgere.

Den kongeligt privilegerede kro har dannet rammen om mange historiske begivenheder, og når du besøger Den Gamle Grænsekro vil du opleve, hvordan historien og traditionerne forenes med en moderne ånd.

Når du træder ind ad døren til den gamle kro, får du en bid af de fortællinger, stedet gemmer på – men det hele serveres naturligvis med et moderne, nutidigt udgangspunkt.

 

Hotelophold på Sjælland

Der er mange, som vælger at tage på hotelophold i København igen og igen, men hvis du udelukkende retter dit fokus mod Hovedstaden og koncentrer dig om de hotelophold, København kan byde på, så overser du nemt det store udvalg af hotelophold, Sjælland kan tilbyde.

Der er nemlig mange muligheder for et hotelophold på Sjælland, og her vil vi give dig et indblik i, hvor du skal begynde at lede, når du gerne vil på et hyggeligt hotelophold i den del af landet.

Vi sætter dig i gang med 3 idéer.

 
 

1. Spaophold i Nordsjælland

Marienlyst Strandhotel, Nordre Strandvej 2A, 3000 Helsingør

Marienlyst Strandhotel giver dig et hotelophold på Nordsjælland, hvor Øresund kan høres og ses næsten lige gyldigt, hvor på hotellet du befinder dig.

På Marienlyst Strandhotel kan du selv vælge, om du vil sætte fokus på wellness, gastronomi eller begge dele.

Her kan du nemlig både booke en overnatning som et hotelophold med spa eller som et hotelophold med middag og morgenmad.

Det er selvfølgelig også muligt at kombinere både spa og gastronomi på dit hotelophold her, hvis du vil have fuld forkælelse.

Marienlyst Strandhotel ligger i gåafstand til Kronborg Slot, der desuden også kan ses fra hotellet, så det er oplagt at tage turen fra Marienlyst Strandhotel til Kronborg for at se nærmere på det imponerende bygningsværk.

 

2. Romantisk ophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

En af Danmarks største forfattere har gået rundt i gangene på Kragerup Gods, drukket te i stuerne og måske fundet inspiration til sine store fortællinger.

Det er nemlig Karen Blixen, der har besøgt Kragerup Gods, da hendes familie ejede godset.

Kragerup Gods får du et romantisk hotelophold, hvor I kan slappe af, bruge tid i spaen og nyde en god middag i restauranten.

I kan også vælge at sætte fuld fokus på gastronomien, hvis I vælger et hotelophold med middag for 2 på Kragerup Gods.

 

3. Ren afslapning udenfor København

Kurhotel Skodsborg, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Kurhotel Skodsborg giver dig både naturoplevelser, prisvindende spa og et hotelophold, hvor afslapning og luksus følges ad.

Begynd dit hotelophold her med en svømmetur i Øresund, der grænser op til hotellet, og fortsæt herfra ind i spaafdelingen, hvor saunaen venter på at give dig varmen, hvis havets bølger alligevel har været lige kolde nok.

Når varmen begynder at brede sig i kroppen, kan du udforske de andre spafaciliteter, der både inkluderer saltgrotte og rasul.

Aftenens middag består af 3 retter efter køkkenchefens valg, og efter en god nats søvn serveres morgenmaden med udsigt over havet.

 

Hotelophold på Fyn og øerne

Fyn har måske den bedste beliggenhed i Danmark i midten af det hele og med masser af solskinstimer året rundt.

Det er det ideelle sted til et hotelophold på Fyn og de omkringliggende øerne. Vil du afsted? Vi giver dig 3 idéer lige her.

 
 

1. Romantisk ophold på Broholm Slot

Broholm Slot, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Broholm Slot giver dig et hotelophold på Fyn i omgivelser, der er en konge eller dronning værdig.

Omkring slottet ligger parker, du kan gå lange ture i, lige som du også kan stoppe op ved den store sø eller voldgraven for at betragte omgivelserne.

Broholm Slot har gennem 700 år spillet en væsentlig rolle i danmarkshistorien, og har samtidig lagt navn til hunderacen ”broholmer”.

 
 

2. Ophold på Skrøbelev Gods

Skrøbelev Gods, Skrøbelev Hedevej 4, 5900 Rudkøbing 

Fra Fyn er der ikke langt til Langeland, hvor Skrøbelev Gods står klar med et romantisk hotelophold.

Skrøbelev Gods blev opført i 1669 i udkanten af Rudkøbing og har siden gennemgået en restaurering. I dag toner den rustikke charme frem i de gamle bygninger på stedet, og de omkringliggende udearealer indbyder til rolige gåture eller gode snakke under et af havens store træer.

 

3. Luksus i fri natur

Slower Place, Bøjdenvejen 51, Kværndrup

Hvis I er på udkig efter et anderledes ophold, så må en trætopshytte lige være sagen.

I toppen af det mere end 200 år gamle bøgetræ finder I en lille trætophytte.

Her har I mulighed for at glemme den travle hverdag og nyde naturen samt den smukke udsigt.

Når I er faldet til, kan I til aften nyde en autentisk 3-retters vietnamesisk menu tilberedt af jeres vietnamesiske værtinde.

Når mørket falder på, kan der på terrassen nydes et glas vin til skæret af brændeovnen, som spreder sin varme.

Næste morgen serveres morgenmaden for jer i toppen af træet, hvor den kan nydes i selskab med fuglesang og solopgang.

 
 

Hotelophold i Sverige

Turen til Sverige er ikke lang fra København, og på under 1 time kan du faktisk befinde dig på nogle af Sveriges bedste hoteller. Sverige er derfor et oplagt sted at besøge, når du har brug for en getaway, men ikke lige synes, du har lyst til at tage på hotelophold i Danmark. Her får du nogle bud på, hvor du kan tage på hotelophold i Sverige.

 

Hotelophold i Malmø

Ganske tæt på Malmø ligger Ystad Saltsjöbad, der med sine mange priser har manifesteret sig som et af Nordens bedste spahoteller.

Når du leder efter et hotelophold i Malmø, skal Ystad Saltsjöbad derfor nævnes. Her kan du bruge tid i spaafdelingen eller slappe af i loungen med udsigt over Øresund, når du trænger til en pause fra de kolde og varme bade.

Du kan også gå den korte vej til stranden for at svømme en tur i havet eller du kan spise middag i en af hotellets mange restauranter.

Ystad Saltsjöbad er et luksus hotelophold, og det er ikke svært at forstå, hvorfor anmelderne er så begejstrede.

 

Honulele spadag på The Lodge

The Lodge, Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp, Sweden

Hos The Lodge kan du forkæle dig selv med en Honululu spadag, der tager dig med til Hawaii med en række afslappende behandlinger.

The Lodge er et hyggeligt, lille hotel i den svenske natur. Hotellet har rødder tilbage til 1933, men har gennemgået en renovering, så det fremstår i en New England-inspireret stil. The Lodge er bygget på en bakketop 167 meter over havet, hvilket giver et særligt vue ud over landskabet.

 
 
 

Kroophold

Danmark er kendt for sine hyggelige kroer, som gennem hele vores historie har ligget langs landevejene, så sultne og tørstige rejsende kunne få mad, drikke og en overnatning. Kroerne ligger der stadig, og mange af dem har en lang historie bag sig, som er med til at gøre opholdet på stedet til noget særligt. Her får du nogle forslag til, hvor du kan tage på kro- og hotelophold rundt omkring i landet.

Kro- og hotelophold for 2

Hvis du gerne vil på et kro- og hotelophold for 2, skal du søge mod Rødvig Kro- og Badehotel. Her kan du tage på cykel- og gåture i landskabet, hvor du blandt andet kan se Stevns Klint, der er en del af UNESCOs Verdensarv. 

Du kan også søge mod Tambohus Kro- og Badehotel, hvor du kan opleve den helt særlige nordjyske ro på et wellness-, gourmet eller østersophold. 

Vi må heller ikke glemme Rold Storkro eller Hvalpsund Færgekro, hvor du kan tage på et velsmagende gourmetophold.

Mulighederne er mange, og i sidste ende handler det om, hvilken kro, du helst vil sætte GPS’en mod. 

Læs mere om kroophold i Danmark her.

 

Ophold med...

 

Hotelophold med middag

Et hotelophold med middag giver dig også en gastronomisk oplevelse.

 

Hotelophold med spa og wellness

Tag af sted på et hotelophold med spa og wellness, så du kan få luftet badetøflerne.

 

Hotelophold med noget anderledes og unikt

 

Mere inspiration

12 slotsophold i Danmark

Læsetid: 12 min.

5 lækre weekendophold i Skagen

Læsetid: 9 min.

De bedste spaophold i Danmark

Læsetid: 8 min.