Går du også og drømmer om at komme ud og opleve verden og alt det, den har at tilbyde? Vi har samlet lidt inspiration til dig i form af vores 9 danske favoritrejseblogs. Vores kriterier har blandt andet været en spændende og indlevende skrivestil, flotte billeder og personlighed på bloggen. God læse- og rejselyst!

Opdagelse.dk er startet af Rebecca og Kris i 2014. De har netop vundet titlen som Danmarks Bedste Rejseblog, hvilket selvfølgelig automatisk kvalificerer dem til en plads her på listen. På bloggen deler de historier om alle mulige former for ferier – backpackingture, storbyferier, familieferier osv. De giver dig guides til, hvad du kan opleve og se i de forskellige byer – f.eks. en bucketliste med oplevelser i London. Derudover er der også masser af gode tips til, hvordan du sparer penge på din ferie, pakker kufferten bedst osv. Bloggen er på dansk og let og hyggelig at læse med fine billeder.

 

Alexander og Victoria er de to rejseglade veganere bag den danske rejseblog Nordombord.dk. Sammen har de besøgt mere end 30 lande. På bloggen skriver de om forskellige destinationer, gode rejseråd og livet som digital nomade. Indlæggene er fyldt med gode råd og flotte billeder. Du kan f.eks. finde en rejserute til To uger med naturoplevelser i det sydvestlige USA.

Du kan også følge med på Instagram, hvor Alexander og Victoria ligger de flotteste rejsebilleder- og inspiration op.

 

Danske Camilla står bag bloggen Cammi.dk. Hun er udlandsdansker, makeupsamler, rejsefanatiker og selverklæret Amsterdam-ekspert. På bloggen kan du derfor læse hendes personlige rejsehistorier og rejsetips samt anekdoter omkring livet som expat i både Amsterdam og Hong Kong. Hendes guides er både informative og æstetisk flotte. Bliv f.eks. inspireret til 10 dage på den islandske ringvej.

 

Parret bag metteogmartinrejser.dk hedder (sjovt nok) Mette og Martin. Bloggen startede som en slags postkort til deres familie og venner derhjemme. I dag er det en super fin blog fyldt med hyggelige og spændende historier, flotte billeder og en masse inspiration til den næste rejse. En ting der adskiller Mette & Martins blog fra de andre rejseblogs er deres guide til et Las Vegas bryllup. Derudover finder du hjælpsomme rejseruter, hvis du planlægger en lille roadtrip i USA.

 

Laura og Anders står bag bloggen afterglobe.dk, hvor de primært fortæller historier om og fra deres rejser. Der er virkelig mange fine billeder til hvert indlæg, så du rigtig kan få en fornemmelse af rejsen. De skriver personligt og levende, så det bliver spændende at læse deres indlæg og historier, og kombineret med de smukke billeder er det nemt at drømme sig væk på et eventyr som deres – f.eks. er de lige hjemvendt efter at have rejst rundt i verden i 6 mdr.

 

Vibeke fra vesterbrotilverdensende.dk er 32 år og fra København – og har besluttet sig for at sejle jorden rundt. Hun fortæller på sin blog om forberedelserne til den store rejse. Der er mange, for hun havde aldrig sat fod på en båd, før hun gik i gang med forberedelserne. Der er ikke så mange billeder til indlæggene, men til gengæld rigtig spændende fortællinger! Vi glæder os til at følge med, når turen på de store verdenshave endelig starter, men indtil da hygger vi os med at følge med i Vibekes forvandling til en rigtig skipper.

 

Familien bag ontrip.dk består af Annette, Tore og Maria, og de har virkelig besøgt mange lande. Maria er den yngste og har allerede besøgt over 40 lande. Der er umiddelbart ikke meget backpacker over deres rejseblog, men derimod lækre steder, ’insider tips’ til de forskellige lande og byer, tips til at forberede din rejse med alt fra flybilletter, planlægning af ruter, visum osv. Derudover finder du også anmeldelser af hoteller og restauranter og inspiration. Det er en virkelig gennemført blog med hyggelige stemningsbilleder.

 

Hvis man har børn, kan det nogle gange være lidt af et projekt at komme på ferie i udlandet – men ikke for denne forstadsnomade. Pernille, som står bag, rejser rundt i verden med sin mand og deres to små børn, og på bloggen fortæller hun om deres eventyr. Hun skriver personligt og spændende, og der er fine billeder både af seværdigheder og familien på bloggen. Hvis du ikke helt kan se dig ud af den lange flyvetur med de små poder eller alle de ting, der skal hives med på ferie, kan du også finde nyttige tips til, hvordan du overkommer de forhindringer på bloggen.

 

Michelle og Sheena bag shinimichi.com har både filippinske og danske rødder, og det her er den perfekte blog, hvis du gerne vil udforske lidt mere af de nordiske lande. Der er både historier om udflugter i Danmark, Letland, Finland og backpacking i Asien – alle med virkelig smukke billeder. Bloggen er på engelsk og utrolig velskrevet. De er begge rigtig gode til at beskrive stederne på en måde, så du virkelig får en fornemmelse af byerne og oplevelsen. Og så er det jo altid rart at kunne få lidt tips til oplevelser i lille Danmark.

 

Travelmore.dk blev startet i 2019 af Jesper Langhoff Andersen og Anders Hartzberg. Det er i dag Danmarks førende rejsemedie, og her finder du alt det indhold, du manglede. Du kan bl.a. læse om danskernes drømmedestinationer i 2021 eller få Inspiration til tre fantastiske hoteller i Danmark. I 2020 startede siden et samarbejde med Danmarks største rejsemagasin Vagabond.

Alt i alt får du her de bedste råd, inspiration og information fra rejsebranchen af danske journalister.

 

Jeg håber, du har fundet lidt inspiration og tips til din næste rejse – om ikke andet kan man jo altid drømme lidt, ikke?

 

Gå ikke glip af